Családi pótlék ne legyen utalvány!

Quoted post

Nem segélyes!

#21 Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-01 21:30

Szóval ez is egy kormányellenes vitafórum lett!
Nekem jó lesz Erzsébet utalványban (és nem "utalványBA" mint előttem sok okos és tájékozott,meg egyébként is agyonművelt felnőttkorú írta!)Csak nem az a bajotok,hogy a játékgép nem veszi be? Szívesen megmutatnám,hogyan lehet kijönni a jövedelmetekből(segély,uzsorázás,seftelés,stb.,mert munkabérnek nem nevezném!).Például nem vennék több szeszt,dohányt,kávét,nem gépeznék,füveznék, nem k@rváznám el.Hát így!És mit ad Isten,a családi pótlékot arra költeném, amire kapom: a GYEREKEIMRE!Persze azért azt sem árt tudni,melyik az.Ugye?

Válaszok

El vagyok keseredve

#22 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-01 21:43:16

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Engem is nagyon rosszul érintene,ha nem pénzben kapnám a csp-t! 54 éves egyedülálló nő vagyok.Lányom most kezdte a középiskolát.2011.december 31-én elküldtek a munkahelyemről és most jár le a 90 napig adható munkanélküli ellátásom és nincs pénzem,nincs munkahelyem.Viszont pénzből tudnám fizetni  a hitelem egy részét,amit a házunk tetőjavítására vettem fel, vagy valamelyik rezsi számlát meg gyógyszer is kell ,meg cipő,ruha.Nem iszom nem dohányzom.


Vendég

#23 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-01 22:34:31

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Kedves "Nem segélyes"!

Mindenki magából indul ki,ugye??!!

karadiszilvia

#28 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 00:29:26

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Én kérek elnézést, hogy válaszolni merészelek a nagyságos asszonynak vagy úrnak!

Közölném, hogy nem élünk segélyből, és szerintem itt sokan vagyunk így, a helyesírási hibák meg valószínűleg abból adódhatnak, hogy a T. Kormányunk egy cseppet felbaszta az agyunkat!

Nem dohányzunk, nem kávézunk, nem játékgépezünk, nem iszunk, a férjem nem kurvázik, látástól vakulásig dolgozik, 98 óta dolgozom én is. Jelenleg GYED-en vagyok. Meg fogsz lepődniokostojás, de NEM JÖVÜNK KI A GYED-BŐL, A CSP-BŐL ÉS A FÉRJEM FIZETÉSÉBŐL!!! Képzeld, még fodrászhoz sem járok, az egész családnak ÉN vágom a haját, még magamnak is! Szóval nagyokos, NEM KELL AZ ERZSÉBET UTALVÁNY!!! Nem tudok vele mit kezdeni! Nem vehetek belőle egy csomag pelenkát, nem vehetek belőle ruhát a gyerekeknek, sem cipőt, sem tanszereket! Az okos ötleteidet meg tartsd meg magadnak! Ha neked kell az Erzsébet utalvány, hát hajrá! Kérd abban a CSP-t, de nagyon valószínűnek tartom, hogy ti nem annyit kerestek, mint mi, így nektek nem okoz gondot, hogy hogyan költsétek el!

 

 


Vendég

#29 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 05:40:30

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Tisztelt Tökély!!!

A pénzével mindenki azt kezd amit akar. Elvégre Önnek sem mondják meg, mire költheti. A következményeket, meg mindenki maga viseli. (Legalább is azok, akik nem tudnak ide-oda csúsztatni ) Ne itélj, hogy ne itéltess. Ha kormány olyan döntéseket hoz, ami az embereket dühíti, hogy legyen kormánypárti hsz? Elég szégyen, hogy nem kell a kutyának sem az Erzsébetjegy, és így kényszeríti rá az emberekre.

Megmondó

#30 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 07:05:47

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Drága "Jöhet Erzsébetben" is!!!

Írsz itt akkora marhaságokat, hogy szerintem magad se gondolod komolyan!! Drága IQ bajnokom, áruld már el nekem, hogy a Bözsi utalványból pld:,hogy fizetem be a gyereknek az iskolai ebédet? Hogy veszek cipőt?? De sorolhatnám a példákat...Téged vagy ideküldtek propagálni a Bözsi kártyát vagy alapból nem szállt le a rózsaszín köd a szemedről ..De tudod mit? Okés, kapjuk Bözsi utalványba a csp-t DE CSAK AKKOR HA A PARLAMENTI KÉPVISELŐK IS ABBA FOGJÁK KAPNI A FIZETÉSÜKET!!!!!!


Vendég

#34 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 09:01:02

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Te kinek képzeled am itt, hogy minden hozzászólót egy kalap alá veszel?????

Hát tudod mit, dugd a seggedbe akkor az utalványod!!!!!!!

Igen az valóban egyértelmű szerintem mindenkinek hogy ez az utalványos story kik miatt van,.....

hungary

#40 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 10:10:55

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Gyesen vagyok gyerekeimmel. Egyik cukorbeteg is. Ahhoz,hogy egészséges dolgokat bíztosítsak neki sokszor BIO boltban kell vásárolnom. Ott elfogadják majd az utalványt? Ha beteg a gyerek és busszal kell vinni orvoshoz vagy kórházba,ott is tudsz azzal fizetni? Pelenkát a dmben veszek,és egyéb ilyesmit ott se hiszem,hogy elfogadják ezt! És akkor ott van sok embernek a bölcsőde/óvoda fizetése és akkor az iskoláztatásról nem si beszéltem. A családi pótlékot a legtöbb ember a gyerekére költi,de arra szinte nem is elég. Inkább arról lehetne szó,hogy emelik,nem,hogy ezt megcsinálják? Az üzletek ahol beváltják a legdrágábbak,egyikbe se járunk emiatt vásárolni!

Kedves Kormányfőknek ez egy kis zsebpénz lesz csak,míg sokaknak életet ment mikor megkapja!

 


Vendég

#42 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 10:16:32

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

1. Azért mert neked jó utalványban, még nem kell a többieket így leszólni.

2. 12 éves munkaviszonnyal rendelkezem, hozzáteszem, hogy bejelentett, becsületes munkám volt és nem feketén dolgoztam.  A páromnak már 14 éves munkaviszonya van és mióta itthon vagyok a picivel, nem üti meg a jövedelmünk azt a szintet, hogy normálisan meg tudjunk belőle élni, nem dohányzunk, nem vagyunk alkoholisták, és nyerőgépfüggők sem, nem drogozunk és még sorolhatnám, hogy milyen káros szenvedélyünk nincs, ja és tudunk helyesen írni!

3. Lehet, hogy te sok olyan családról tudsz aki nem a gyerekére költi a családi pótlékot, hanem a szenvedélyére, de tudd, hogy nem lehet minden olyan családot aki szűkösködik, egy kalap alá venni! Vannak még olyan családok vagy egyedülálló szülők akiknek annyira kevés a jövedelmük, hogy azt már művészet beosztani, de mégis sikerül!

4. Nálunk még nincs olyan hely ahol elfogadják, egy darab családi vállalkozás üzemeltet egy kis boltot. Látod, hogy sok embernek különböző okokból nem jó az utalvány???

5. Örülök, hogy téged nem érintenek ezek a gondok, nem is kívánom, hogy érintsenek! Tuti, hogy pont ilyen gondolkodású körül nem tekintő "nagyon okos" emberek ülnek a parlamentben mint te, és ezért születnek ilyen át nem gondolt döntések.

További szép napokat :)

humanista

#51 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 11:35:07

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Teljesen mindegy, hogy jobbról vagy balról jön...a bunkó az a pokolban is bunkó marad...!


Vendég

#57 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 13:26:13

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Tényleg? Gyere és mutasd meg! Adófizető állampolgárok vagyunk a férjemmel és három gyereket nevelünk, nem veszünk fel segélykét nem dohányzunk, nem iszunk és bármily meglepő nem is játékgépezünk. A kisbabánk havi tépszere önmagában elvisz 15000 HUF-t és a két ovisnak a benti ennivalója 8000HUF - mert nagycsaládosok vagyunk, amúgy 16000 lenne- és akkor ez még csak az ennivaló, az ottani. Itthon is esznek, képzeld el, sőt , délben hazahozom őket, tehát itthon uzsonnáznak.  Gyümölcsöt is veszek, piacon. Nem engedhetem meg magamnak a CBA árfekvését. A pelenka sem fizethető az utalvánnyal és bár szomorú, de a féléves babánk még nem szobatiszta, tehát kénytelen vagyok pénzért venni neki pelust. A lakásnkban 21 fok van. Ha csak felnőttek lennénk, nem fűtenék ennyire, de mivel hála istennek vannak gyerekeink, kell fűteni rendesen. Télen 43000 volt a fűtésszámla. Részint családi pótlékból is fedezve. Minden fillér a gyerekekre van elköltve. Kérdem én, miért kell hogy kevesebb jusson a gyerekeimnek egy ilyen rossz és átgondolatlan lépés miatt? Ugyanis, ha a CBA-ban kellene levásárolnom, akkor se pelus, se tisztálkodási szerre nem költhetném, vagy ha igen, csak méreg drágán. Vagy most jön a minek szültem három gyereket téma? Gondolom neked egy sincs, azért vagy ilyen nagyon okos. Én a nemzetet gyarapítottam a gyermekeim világra hozatalával, tisztességgel nevelem őket, de úgy tűnik kormányunknak nem érdeke, hogy a családok megtartsák az egészséges szintet, ami az élethez kell. 440HUF egy liter benzin...sárgabuszozzak mindenhova 3 gyerekkel? Luxus manapság egy autót fenntartani? Ne vicceljünk.


Vendég

#66 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 15:41:35

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

szeretném ha meg mutatnád. én nem segélyekböl élek, 4 gyerekem van és képzeld hogy a hitelre meg a rezsi felére elmegy a férjem fizetése és akkor a gyereknek még nincs pelenkája vagy nincs befizetve az ebéd az oviba,suliba. azért kiváncs lennék hogy te mennyi pénzböl osztod itt az észt


Vendég

#100 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-03 13:06:08

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Kedves Nem segélyes!

Szerintem tedd a szád elé a szemed,hogy ne csak halljad hanem lásd is mit mondasz!
Nekem négy gyerekem van a férjem dolgozik , én gyesen vagyok ! Lehet neked apró pénz a családi,de van akinek nem ! Aki segélyre kényszerül nem azt jelenti,hogy munkakerülő is! Lehet neked nincsenek számla gondjaid vagy az ,hogy a gyerekednek ,hogy vegyél pelust stb. vagy éppen nem nyomja hitel a válladat ,mert apuciék kifizetik vagy a gazdag anyósék,de nem mindenki él így ! Mi is nehezen élünk , de nem azért ,mert züllött életet élünk! Nem kell lenézni valakit aki szegény ! Szerényen élünk , de ha kevés is van akkor is szoktam felajánlani dolgokat , hogy segítsek olyanokon akiknek még rosszabúl megy! Nekünk a 4 gyerekből 2 középiskolás 1 most ballag nyolcadikból és van egy 6 hónapos pici fiunk! Nem kell rajtad kívül elsorolnom szerintem senkinek,hogy ez mit jelent ! Ne gyere azzal,hogy minek szültem ennyit ,mert tudom ez lesz a következő húzásod! Hogy örüljél nem az államnak hanem magamnak és a páromnak! El is tartjuk őket ,de ne nézz le olyanokat akiknek mint nekem is szükség van a pénzre nem egy nyamvadt papírra aminek éppen semmi hasznát nem veszem ! Abból nem fizetek , villanyt vizet stb, a gyerekek bérletét a fiam pelenkáját ! Soroljam még? Ugyan minek az ilyen úgyse érti meg ,de kívánom ,hogy csak 1 napot legyél olyan helyzetbe ,hogy ne tud mit adsz enni holnap a gyerekednek ! Lehet kemény voltam ? Nem érdekel! Idegesítenek a korlátolt , öntelt m egoista emberek!


Vendég

#102 Voldemary

2012-04-03 13:37:44

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Sajnálom kedves "Nem segélyes", hogy csak az orrodig látsz.  Kicsit körül kellene nézni. Egy gyereknek nem csak étel kell, de nem írom le én is, mert előttem már nagyon sokan megtették. Ugye a tanuló bérlet sem étel, mégis meg kell venni. Mindenért pénzt kérnek. Jelenleg nálunk egy boltban fogadják el a mostani Erzsébet utalványt. Szegényes a választék a hús romlófélben van, kenyeret csak drágát tartanak.  Pedig ez egy országos bolthálózat egyike.  Így még ezzel az ötezerrel is bajban vagyok. Többnyire tésztát veszek belőle, meg konzerveket. Nem örülnék, ha a drága pelenkájukat kellene megvennem, mert már azt sem választhatnám meg én. Azt meg már egyszer kifejtettem,hogy miért nem oldódik meg ettől a gyerekekj helyzete. Ez az intézkedés azoknak árt akik becsülettel nevelik a gyerekeiket, csak nem tehetik meg, hogy nagy lábon éljenek. Az alkoholista, füvező, játék automatába dobálósok pedig metalálják majd a módját, hogy eladják az utalványukat feketén, ahogyan azt az üdülési csekkel is megtették.


Vendég

#103 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-03 14:02:38

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Bízom benne,hogy neked nincsen és nem is lesz gyermeked,inkább ne sokasodj evvel a gondolkodás móddal! Kritikán aluli amiket írtál....szánalmas! Elkeserítő,hogy ilyen emberek vannak:/ Inkább ne oszd az észt az agyonműveltségről,mert te aztán valóban távol állsz tőle! Aki így általánosít azt inkább hagyjuk.....

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-04-03 21:02:10


Évi,,

#127 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-04 09:13:43

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Kedves Nem segélyes!

Nagyon szomorú, ha ezekre a dolgokra költöd a pénzt! Neked tényleg a jegyet ajánlom, bár, azt is ki lehet játszani, hisz a boltokban is lehet alkoholt, cigarettát venni..

Azért megkérdezném, az osztálypénzt, menzát, ruhát, gyógyszert, szemüveget hogy fizeted ki?? Mert oké, hogy élelmiszert lehet venni, de ha a jegyből nem adnak vissza?? Szóval kedves, előbb járt az ujjad, mint az eszed.

lehetek vendéged?

#131 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-04 16:45:26

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

nem tudom melyik irodába vakarod a valagad Biztos zsebre dolgozol se kölyköd se verebed milyen jogon nyilatkozol igy       aki a limuzint és a rozsadombi lakást fennt tudja tartani mit tudhat a nyomorrol Elég szomoru hogy aki eddig elvegetált annak mostmár a nyakára is lépnek      Áldott Husvéti Ünnepekek Próbáld ki a vízbedarát sok helyen csak az van Már kényszerből vegás lettem Hús akkor van ha elrohan elöttem egy macska ha a villayórám fel kell tőlteni remélem ideállsz a póznához az erzsébet utalválványodal

Tica

#133 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-04 20:42:05

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

A te gyereked ezek szerint csak eszik...nem hord ruhát, nem lámpafénynél tanul, nem utazik az iskolába, nem használ vizet a fürdéshez...és még sorolhatnám...

Lhet te egyike vagy azoknak akinek nincs gyereke, vagy százezreket keres.

Igenis a családok többsége a gyerekére költi a pénzt.. nem kocsmára, ne a normálisakat, de a fen maradásért küzdő embereket büntessék...

Vannak gyámhatóságok, családvédelmi szolgálatok, tudják kik azok a családok.... kilehet emelni a gyerekeket ezekből a családokból.....

Az én középiskolás fiam csp-je elmegy a bérleteire, telefonja feltöltésére, hogy tudjon szolni ha valami van, és marad nálla valamennyi vésztartaléknak.....és még nem evett vagy ruházkodott....ttudja majd ezeket a utalványból fizetni???


Vendég

#138 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-05 08:27:03

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Te atya úr isten? Te meg honnan pottantál közénk? Próbáltál már meg ÁTLAGBÉRBŐL gyereket nevelni, enni, ruházkodni, szémlékat fizetni és esetleg lakáshitelt  fizetni???? Miért költené mindenki szeszre, cigarettára, játékgépre, kurvára a pénzét, aki háborog? Istenem...

Erzsébet utalvány ellen!!!!!
Vendég

#139 Re: Nem segélyes!!!

2012-04-05 09:32:22

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

De okos vagy! És aki önhibáján kívül lett rokkantnyugdíjas? 32 évesen 85%-II-es csoportban? És nem dolgozhat még 1 órában sem!!! Még a a híres felülvizsgálat után sem!! És itt van két gyermek,az egyik iskolás a másik,óvodás,a férjem pedig ápolásira kényszerült miattam?!!!!!!!!!! Miről beszélsz???!!!! Te nagyon milliomos!!! szerinted ha utalványba fogják kifizetni miből lesz rezsi fizetve?!! Fűtés,víz stb!! Vagy a gyermekemnek gyógyszer?!! mert ez nem csak ételre megy,és aki azt mondja hogy csak arra költi az pedig mondjon le róla,mert nem szorúlt rá hogy ezt kapja!!!!Világos!!! Vagy a gyermekemnek nyáron egy fagyit nem fogok tudni venni mert utalvány van??!!!! Mert abból nem jár vissza készpénz!!!! A férjem ápolásija 21 ezer!! Amikor kedvezményt kért az ebédünkre kijött egy Fideszes buzi aki megnézte a szoc körülményeinket,azt mondta a férjemnek fennhangon:Maga Ápolásit kap,és abban vállalta azt hogy a feleségének a gyógyszereit és étkeztetését ebből állja!! a Férjem pedig mondta neki: IGEN??? a feleségem egy doboz gyógyszere 87500 forint ebből kell 5 doboz,a másik 110 ezer ebból kettő!! rögtön azt mondta,ÓÓÓÓÓ ki ne találjunk már olyat!!!! Megmutattuk neki a számlát akkor hebegni habogni sem tudott a tökfejű csak azt tudta mondani,hogy hát tudom hogy az áplolási a nesze semmi fogd meg jól!! hozzáteszem a nekem közgyógyom van és a gyógyszereim árát csak a dobozárát kell fizetnem közgyógyra,mert 495500 forint csak a gyógyszerem,mert Transzplantációs készítményekről van szó!! Akkor ilyen nagyon okos ne okoskodjon mint te!!  Világos!!

Mátyás Király

#146 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-05 18:43:55

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Most jól figyelj ide ostoba gyökér!

1. mint tudjuk a nyomor és nélkülözés már nem csupán a cigányságot jelenti, sőt, közel 3 millió elszegényedett magyar állampolgárt jelent! Bár mindent elkövet a magatokfajta (hisztike után), hogy a nyomort etnicizálva keresztül vihessetek minden szegényt súlytó, antiszociális törvényt, intézkedést!

2. honnan veszed te a bátorságot, hogy 3 millió érintettet semmibe vegyél?  Tolvaj vagy, mint a pártod és elvbarátaid!

Vidéki

#163 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-07 12:12:50

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is! 

 Nem gondolja, hogy baj van a kormány munkájával?

Ninnya

#189 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-16 09:31:22

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Sajnos mi is ketten élünk a családi pótlékból:( a fizetésem(3 műszak+ túlóra) az albérletre rezsire hitelre  ovi költségeire elég csak. A többit(kaja tisztitószerek stb) a családiból intézem. ruhákat már ha tudok venni turisat vagy kapjuk:( És nem dohányzom nem gépezem nem kávézom már nem is nagyon eszem ) Mit vonjak még meg? Gyerektartást nem kapok és még idő mire egyáltalán megelőlegezik ,ha...  Net járt a tv-vel amit csak a gyerek néz a mesék miatt én már nagyon azt se:( Nem rossz az utalvány csak legyen kártyaformátumú ahol annyit vonnak amennyit költessz és nem kell túlköltened azért mert nem adnak vissza. Oké ha piát cigit nem lehet rajta venni de mosoport öblitőt szappant miért ne?

A kompromiszum jó dolog

#204 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-22 09:01:36

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Kedves nem segélyes elöször is hadd kérdezem meg van neked egyáltalán gyereked? Mert ha igen akor tudnod kéne Azt hogy igen sok mindent meg lehet venni erzsébet utalványból de nem mindent, amire egy gyereknek szüksége van. Tescoból például óva intek mindenkit higy gyümölcsöt vagy zöldséget vegyen. de erzsébet utalványra nem tudsz pl ruhát venni pedig egy 5-10 év alatti gyerek úgy nö mintha húznák. Pelust szintén nem lehet belöle venni pedig EGY gyerek egy hónapban minimum 2-3 csomag pelenkát elhasznál egy hónapban. Abban igazad van hogy vannak olyanok akik azért tiltakoznak az utalvány ellen mert nem lesz meg a napi cigije piája és stb, de ha ezeket akarjuk kizárni mégis a családoknak segiteni létre kéne inkább hozni egy spec utalványt amit csak a gyerekre vagy szopizosnál az anya étkezésére is lehet elkölteni. Hasonlot az iskola kezdési utalványhoz.

Nicknév

#239 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-06-20 12:49:56

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Szóval ez is egy néppárti vitafórum lett!

Nekünk nem lesz jó Erzsébet utalványban (kedves helyesírási kézikönyv őfelsége) Nem az a bajunk, hogy a játék gép nem veszi be, hanem az, hogy a ruházati boltban és a papír boltban, az iskolában a gazdasági irodában nem veszik be. És(bár és-sel mondatot kezdeni nem lehet) , igen kérlek mutasd meg, hogy jösz ki a jövedelmedből, mutasd meg, hogy hogy élsz meg a mienkből. Egyetlen egy hitel nélkül, minimál bér 70 ezer forintból, úgyhogy a férjem cukorbeteg, szívbeteg, rokant és 70 rongyos ezer forintért gürcöl, úgyhogy a fönökök állandóan szívatják; úgy élj, hogy szívbeteg vagy lesz egy műtéted amiből vagy föl kelsz vagy nem, 50-50 % esély, hogy nem kellek fel és ott maradok; mindkettőnk gyógyszere 15-15 ezer forint, dolgozni nem tudok, mert szinte már a szomszédba sem tudok elmenni. A lányom pajzsmirigy alultengésben szenved, ő sem tud dolgozni rendesen, mert akármikor rájön a kómás roham és összeesik, de jár tanfolyamra, amellett, hogy kitűnőe eredménynel elvégzet egy főiskolát, és a tanfolyamot maga fizeti ki; úgyhogy van egy középiskolás lányod, akinek 6-7 ezer forintos az ebéd, a könyv 20 és -30 ezer forint környékén van, és tehetséges, ezért jár hangszeres órára és rajzszakköre. Nincs kocsink. És az Erzsébet utalványt csak ételre lehet költeni, ha a gyerek netalántán beteg lesz, és a fizetés már elment a gyógyszerre a számlákra (víz,áram, esetleg akinek van gáz, mert mi nem köttetük be, emiatt a fa és a szén ára) akkor állitsak be a gyógyszertárba utalvánnyal, hogy csak utalványom van, de adjatok gyógyszert?! Na köszönjük, de ez nem megoldás. Ez csak annak a megoldása, hogy ott fennt az okosoknak nagyobb legyen a tárcája, és itt a piramis alján lévőké, pedig kisebb. Nem a kormány ellen vagyunk, hanem azok a döntések ellen, amiket ellenünk, kispolgárok ellen hoznak, a mi elszegényítésének érdekében hoznak, miközben azt vallják, hogy azzal csak nekünk lesz jobb. Köszönöm nekem nincs több kérdésem.


Vendég

#242 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-07-02 01:54:21

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

te köcsög ribanc vagy geci f... !

hogy lehet valaki ilyen gyökér kapj már az észhez, hogy ezzel mást is megsértesz ezért én is tudlak szép szavakkal illetni.

nos a tény a következő én pl egyeddül nevelem a gyerekeimet 3 mat és képzeld dolgozok és képzeld még segélyt se kapok mert léeszarja az állam aki egyedül neveli a gyereket, ha be adja valaki segélre a kérelmet nem nézi mennyi a rezsi a hitel, hogy mennyi marad a megélhetésre csak azt nézi , ha 1 ft-tal tullépi a nettó átlagkereset amiböl még nem költöttél akkor rögtön elvonja, és akkor már a suliba is fizetni kell a könyvekért  meg a kajáért ráadásúl ott nem fogadják el se suli felszerelést nem lehet belölle venni, és hogy járatom így az iskolába? belegondoltál te baromarcú? mivel a fizu elmegy a hitel meg a rezsire,  nem beszélve arról hogy ha a családit ebbe a köcsög utalványba adnák mert ebből is csak az államnak van haszna, az utalvány mind kajára menne mert mást nem tudsz belölle venni  csak a kis magán boltokba tudom elkölteni ráadásúl vissza se adnak ha nem veszel annyi értéküt igy, hogy ne vesszen el azt is meg kell venni ami akkor épp nem kell. a képzeld nem kávézok, nem cigizek,nem gépezek,nem drogozok ....... stb sorolhatnám.




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...