Családi pótlék ne legyen utalvány!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Családi pótlék ne legyen utalvány! petíció automatikusan generált fórumtémája

humanista

#51 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 11:35

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Teljesen mindegy, hogy jobbról vagy balról jön...a bunkó az a pokolban is bunkó marad...!


Vendég

#52 katalyn76

2012-04-02 11:48

Úgy mégis hogy gondolták ezt az egészet a rezsit a csekkeket is ebből fogjuk fizetni????????????
karadiszilvia
Vendég

#53 Re: katalyn76

2012-04-02 11:58

#52: - katalyn76

Mint írta a nemsegélyes, költsük a gyerekre és ne a rezsit akarjuk belőle fizetni! Csak azt felejti el ez az elmebeteg, hogy a gyerekeim nem esznek meg havonta 60 ezer forintnyi szart! (én 3 gyerekre számolom) Viszont 2 gyerekem iskolás, ahova is ugye kell cipő, kell osztály pénz, kell ruha, stb...! A legkisebb gyermekem 16 hónapos, neki kell pelus, popsitörlő, ruha, stb...! Na most ezeket mind nem vehetem meg az Erzsébet utalványból! Sőőőőt! NEM VÁLTHATÓ BE AKÁRMIRE!! Ja, és persze a hentesnél sem tudok belőle húst venni! Akkor hogyan is költsem a gyerekeimre? Vegyek nekik édességet? egyetlen édességet szoktak kapni az pedig a túró rudi! Végül is feltölthetem vele a hűtőt!

Na ezért kellett bezárni az OPNIT, hogy ennyi elmeháborodott szaladgáljon szabadon???


Vendég

#54

2012-04-02 12:47

AZ ÓVODA ELFOGADJA EBÉDBEFIZETÉSKOR?A BÉRLETET MEG LEHET BELŐLE VENNI?MIVEL LEGTÖBBSZÖR HÓELEJÉN EZEK A KIADÁSOK EZÉRT EZ BAROMI HÜLYE KITALÁCIÓ, KAPJA A FIZETÉSÉT ERZSÉBETBEN AKI KITALÁLTA!!!!!!!
katka

#55 katika2219@freemail.hu

2012-04-02 13:17

kedves kovats gaborne hogyan tudok alairast gyujteni nem neten hanem rendes alairassal segiteni akarok kerem valahogy jelezzen nekem en holnap elkezdenem jarnek hazrol hazra csak szoljon vissza hova tudnam azt eljutatni udv

Vendég

#56

2012-04-02 13:23

Röhejes,de tényleg.Egy vidéki mire megy az utalvánnyal ha nem tudja hol levásárolni????

Vendég

#57 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 13:26

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Tényleg? Gyere és mutasd meg! Adófizető állampolgárok vagyunk a férjemmel és három gyereket nevelünk, nem veszünk fel segélykét nem dohányzunk, nem iszunk és bármily meglepő nem is játékgépezünk. A kisbabánk havi tépszere önmagában elvisz 15000 HUF-t és a két ovisnak a benti ennivalója 8000HUF - mert nagycsaládosok vagyunk, amúgy 16000 lenne- és akkor ez még csak az ennivaló, az ottani. Itthon is esznek, képzeld el, sőt , délben hazahozom őket, tehát itthon uzsonnáznak.  Gyümölcsöt is veszek, piacon. Nem engedhetem meg magamnak a CBA árfekvését. A pelenka sem fizethető az utalvánnyal és bár szomorú, de a féléves babánk még nem szobatiszta, tehát kénytelen vagyok pénzért venni neki pelust. A lakásnkban 21 fok van. Ha csak felnőttek lennénk, nem fűtenék ennyire, de mivel hála istennek vannak gyerekeink, kell fűteni rendesen. Télen 43000 volt a fűtésszámla. Részint családi pótlékból is fedezve. Minden fillér a gyerekekre van elköltve. Kérdem én, miért kell hogy kevesebb jusson a gyerekeimnek egy ilyen rossz és átgondolatlan lépés miatt? Ugyanis, ha a CBA-ban kellene levásárolnom, akkor se pelus, se tisztálkodási szerre nem költhetném, vagy ha igen, csak méreg drágán. Vagy most jön a minek szültem három gyereket téma? Gondolom neked egy sincs, azért vagy ilyen nagyon okos. Én a nemzetet gyarapítottam a gyermekeim világra hozatalával, tisztességgel nevelem őket, de úgy tűnik kormányunknak nem érdeke, hogy a családok megtartsák az egészséges szintet, ami az élethez kell. 440HUF egy liter benzin...sárgabuszozzak mindenhova 3 gyerekkel? Luxus manapság egy autót fenntartani? Ne vicceljünk.

nana

#58 Re: Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 13:28

#28: karadiszilvia - Re: Jöhet Erzsébetben is!

"Nem vehetek belőle egy csomag pelenkát, nem vehetek belőle ruhát a gyerekeknek, sem cipőt, sem tanszereket!"

karadiszilvia! a gyógyszertárat kifelejtetted! Gondolom ott sem fogadják el! Az is kurva sokba kerül 1 hónapba! És a gyerekeké! mert sajnos vannak rendszeresen szedett gyógyszereink is! és nem olcsó!

karadiszilvia
Vendég

#59 Re: Re: Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 13:43

#58: nana - Re: Re: Jöhet Erzsébetben is!

Bocsánat, valóban kifelejtettem a gyógyszertárat! :)

Mivel én is 3 gyereket nevelek, és a nagyok haza hoznak minden féle vírust az iskolából, így nekem is 3 féle gyógyszert kell vennem, ha megfáznak. PLUSZ a mi gyerekorvosunk a melletünk lévő városban rendel, (az itteni majdnem megölte a kisebbik lányomat) így nem jön házhoz, nekem kell vinnem őket a rendelőbe. Mindezt kocsival, mivel a volán buszok fényévente járnak, és a lázas, hányós-hasmenéses vírussal küszködő gyerekeimet nem ültetem tömegközlekedésre. Na már most, ugye az autóba tankolni kell, mert nyilván üres tankkal nem mehetek vele sehova. Szóval igen, aki azt állítja, hogy a CSP-t nyugodtan kaphatjuk Erzsébet utalványban, az vagy sosem nevelet gyereket, vagy nagyon jól el van eresztve anyagilag!

 

karadiszilvia

#60

2012-04-02 13:51

Ja igen, és azok,akiknek minden hónapban meg kell venni a gyógyszert a gyereknek, mert olyan betegségben szenved, nyilván nekik sem adják puszira, Erzsébet utalványra, vagy mert szépen mosolyog. Ráadásul bizonyos gyógyszerekről megvonják a támogatást! Tehát árulja el nekem a nemsegélyes, hogy hogy a bánatos picsába csinálná mindezt a mi fizetésünkből!
AdriennG

#61 Gyügye

2012-04-02 13:56

Szeretném felhívni azok figyelmét, akik ezeket a gyökereket szavazták meg, hogy 2 év múlva ne tegyék (bár ha még lesz 2 év múlva magyar, aki itt fog élni). Mindenki tudja, hogy milyen hazugságok árán kerültek oda ahol most vannak (pl a szocpol, ami nem volt más mint a mézes madzag, mert azt se tudja minden fiatal kihasználni, akinek már van gyermeke és akik tervezik) Undorító hazug banda! Kezdve a kamu "államfővel"! Aki más tollával ékeskedik!
AdriennG

#62 Gyügye

2012-04-02 14:07

Annyi még, hogy mi sem segélyből élünk! 14 évet ledolgoztam és 29 évesen vállaltam gyermeket férjemmel. Nem költjük feleslegesen a gyermeknek járó pénzt. Villany, víz kell a mosáshoz, a világításhoz, gáz kell a fürdéshez, és még jó, hogy fával fűtünk! :( Az aki szerint ez jó dolog, hogy így jön tehet egy rohadt nagy szívességet! Megkérném, hogy éljen velünk és fizesse a gyereknek vehető további dolgokat, sorolom: PELENKA, KRÉM, FÜRDETŐ, TÁPSZER, GYÓGYSZER, JÁTÉKOK (MERT EGY KISBABÁNAK/GYERMEKNEK AZ IS KELL) RUHÁK (KORNAK MEGFELELŐ)! A segítségét előre is megköszönöm, de amennyiben nem segít másoknak a létfentartásban, úgy kérem, hogy a véleményét máshol hangoztassa! Nem étterembe járunk, hanem itthon főzök! A benzin horribilis áron van és sajnos kb 2 hete ügyeletre kellett menni este a gyerekkel a kórházba (az sem napenergiával megy)! Tehát KUSSOLJON VAGY HALLGASSON ÖRÖKRE! :/
bevamama

#63

2012-04-02 14:20

Vajon az E-ON, a TIGÁZ, a vízszolgáltató elfogadja ezen gyönyörűséges Erzsébet utalványt??? Mivel ugye a gyerkőcöknek nemcsak ennivaló kell, hanem példának okáért fűtés, világítás és víz. Mert ugye fürödni csak kell, vagy menjünk be a nagyváros szökőkútjába ha kikapcsolják nemfizetés esetén a vizet? És télen mi lesz??? Azért a meleg sem ártana a lakásba, hiszen nincs mindig nyári hőség. Az áram mellett meg csak jobban megy a tanulás, mint egy pislákoló gyertya fényénél, arról nem beszélve, hogy balesetveszélyes. Na, de komolyra fordítva a szót: szerintem megint egy Fidesz közeli cég jár jól ezzel az utalvány legyártásával, terjesztésével, stb. Meg ugye itt van az "elnök úr" ügye is, legalább leszállunk róla és vitatkozunk az Erzsébet utalványon. Nagyon sokan szeretnék szerintem, ha az élete végéig járó másfél milliócskát - munkavégzés hiányában is - a "nagytiszteletű" Schmitt Pál is Erzsébet utalványban kapná meg. :))

Vendég

#64

2012-04-02 15:26

A gyerekeknek gyógyszer is kell ha betegek,ruhát is venni kell nekik nem csak etetni kell őket !! A gyerekek pénzéhez nincs joguk hozzányúlni!! Aki iskolába jár annak mindíg hiányzik valami!! Vagy szóljunk az Állam bácsinak ha cipő kell a gyereknek!!
Anikó

#65 Őrült ötlet :(

2012-04-02 15:41

Jómagam sem segélyből tengetem mindennapjaim. sőt a férjem sem. 3 gyermeket nevelünk és bizony egyik hónapról a másikra élünk. Félretett pénzünk nincs. Általában megváltóként várjuk a családi pótlékot, hiszen az a legelső bevételünk a hónapban. Nem, nem dobáljuk be a nyerőgépbe, hanem a mindennapos megélhetésünkre fordítjuk.
Nálunk 40 km-es körzetben NINCS elfogadóhely.
Lesz? Nem leszek vele kisegítve, mert dupla annyiért fogom megkapni az árut a falusi boltban, mint a hipermarketben, hiszen a boltos is ott vásárol, csak ráteszi még a saját hasznát is.

Vendég

#66 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-02 15:41

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

szeretném ha meg mutatnád. én nem segélyekböl élek, 4 gyerekem van és képzeld hogy a hitelre meg a rezsi felére elmegy a férjem fizetése és akkor a gyereknek még nincs pelenkája vagy nincs befizetve az ebéd az oviba,suliba. azért kiváncs lennék hogy te mennyi pénzböl osztod itt az észt

Anikó

#67

2012-04-02 15:42

Ó, ha már beteg valaki a családban, az már a luxuskiadások közé tartozik :(

Vendég

#68

2012-04-02 16:14

Nem utalványra van szükség hanem pénzre, évek óta szinte hozzá sem nyúltak a családi pótlékhoz, pedig mindent emelnek DE NEM 200-300 forintos emelés kéne!! Mert szégyen az állam részéről, hogy az emberek ilyen helyzetbe kerültek, a hozzá nem értő rendeletek, és az állások meg szűnése miatt!!
MAJD HA HA PARLAMENTBEN LÉVŐ -DOLGOZÓ-?? POLITIKUSOK IS HAVI 60-70 EZER FORINTBÓL KÉNE MEGÉLJEN ÉS FIZESSEN MINDENT, NEVELJEN GYEREKET, KÍVÁNCSI LENNÉK HOGY CSINÁLNÁ ÉS MIT SZÓLNA AZ ÉLETHEZ!!!
KÖNNYŰ TÖBB SZÁZEZRES VAGY MILLIÓS FIZETÉSBŐL TENGETNI AZ ÉLETET!!!!!!

Vendég

#69

2012-04-02 16:42

egyáltalán nem tartom jónak, mert egy gyereknek sok mindenre szüksége van pl: bérlet gyógyszer és sorolhatnám még!!!!!

Vendég

#70 Re:

2012-04-02 16:42

katka

#71 katika2219@freemail.hu

2012-04-02 17:12

ossza meg mindenki aki csak tudja sot peticiot kene gyujeni arra is hogy a csaladit es a gyest igenis emeljek leggalabb a minimalberre mert gyereket nem lehet enyibbol nevelni en a heten elkezdek hazrol hazra jarni es alairast gyujteni milyen jogon dontenek a gyerekunk penzerol nem bantas kep de a nyugdijakat miert emelik minden evbe par ezzer forintal a csaladi meg nevetseges ez az osszeg tenyleg
Csak a nemzet

#72

2012-04-02 17:19

Reméljük, hogy nem eszik azt olyan forrón.... Egyébként meg mindannyian ismerjük a bolsi szocionista médiát.... Várjuk ki a végét, én azt mondom. Most olvastam el a Magyar Közlönyt, amelyben valóban fellelhető az 1084/2012(III.30.)kormány határozatban valami hasonló, ám semmi konkrét egyelőre nem hangzik el benne, hogy ez a családi pótlékot érintené, "egyes szociális juttatások" így a szöveg. Én nem szeretném, mert hónap elején ez az első bevételünk és olyankor már sorban várakoznak átutalásra a számlák és függetlenül attól, hogy 48000 forintnál jóval tetemesebb összeget kifizetek a három gyerekem élelmezésére havi szinten és nyilván az elfogadó helyek bővítésével elköltenénk az utalványt jobb híján, én egyszerűen nem tartom korrektnek, ha pénz helyett utalványt kapnánk. Nekem ne mondja meg senki, hol vásároljak. Kötve hiszem, hogy a piacon fizethetnék vele a néniknél vagy a DM-ben például a tápszerért, pelusért- a teljesség igénye nélkül. Egy sima megfázásnál is ezreket hagy az ember a gyógyszertárban, valóban írtátok, luxus betegnek lenni. Nekem egészséges mind a három gyerekem-hála istennek! Na de akinek nem? És ne gondoljunk komoly betegségre, vegyünk csak egy átlagos esetet: szemüveg. Súlyos pénzek. Szóval összefoglalva, ne szaladjunk ennyire előre, lehet, hogy ez is csak egy gyönyörű elterelő hadművelet, hogy ne foglalkozzunk annyit DokiKopiPalival például, na meg a 440-es benzinárral. Egy újabb gumicsont, amit lehet rágcsáltatni a néppel.
http://www.magyarkozlony.hu/

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-04-02 17:49


karadiszilvia

#74

2012-04-02 17:49

Azért röhej, hogy a nemsegélyes kussol!
Csak a nemzet

#75 Re:

2012-04-02 17:58

#74: karadiszilvia -

Naná, hogy kussol, ahogy imádott kormányunk is kussolt vagy maximum hőzöngött, amikor bevezették a szociális kártyát Monokon. Egyébként az elgondolással nem is lenne olyan nagy probléma ez esetben sem, ha lehetne tényleg minden gyerekkel kapcsolatos termékre elkölteni és mindenhol, ahol készpénzt elfogadnak :) De mint tudjuk, még az előző kajajegyes franciáknak is potom 10 évébe tellett kiépítenie egy relatív jól szervezett elfogadói hálózatot, hát kíváncsian várom ennek parádés kormánynak mennyi idő alatt sikerül megoldania kb ugyanezt. Továbbra is fenntartom, hogy versenyképes magyar fizetések kellenének és nem papírfecnik.




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...