Családi pótlék ne legyen utalvány!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Családi pótlék ne legyen utalvány! petíció automatikusan generált fórumtémája

zekfiu

#176

2012-04-10 18:55

A tisztelt házat ez nem érdekli nekik csak az kell hogy több legyen mint ami van.De szerintem azért mert egyes emberek akiket nem érdekel hogy mi van a gyerekeikkel azért nem kéne kiba..ni az összes többivel akinek csak ez van.De ha nekik így jó akkor kapják ők is erzsike jegybe az üzemanyag hozzájárulást a lakástámogatást meg mindent amit igénybe vesznek ja és kapjanak ők is 47000ft aztán
szavazzák meg ezeket a szarságokat.A köcsögök.Egy 4 gyermekes apuka.
UI:Köszi Viktor meg a többi majom.
zekne

#177

2012-04-10 19:07

Aki ezt kitalálta annak biztos hogy nincs gyereke!!!!Mert egy gyereknek nem csak élelmiszerre hanem ruhára,gyógyszerre és még sokminden másra van szüksége.A piacon,kinai boltban nem fogadják el.Nagyon sokan ebből veszik meg a bérletet fizetik ki az iskolába,óvodába az ebédet.Nehogymár a kormány döncse el hogy mit és hol vegyünk meg a gyerekeinknek.

Vendég

#178

2012-04-11 05:01

Un ortodox gazdaságpolitikába sok minden belefér

Vendég

#179

2012-04-11 07:29

Nem kell Erzsébet utalvány, fizessék ki készpénzben, ahogy eddig.

Vendég

#180

2012-04-11 08:30

a poloitikusok nak mindegy ott van pénz fizeti a jegy ből a számlátis????????????????%%!!!!!!
Teva

#181

2012-04-11 14:26

Tisztelettel, amit ön leirt elolvastam ,elnézést az öszinteségért,de elég szánalmas én is dolgozo ember vagyok én se vagyok jomodú  de mégse panaszkodom, és még egyenlöre autom sincs,de mivel hogy elég sokat tanultam mostanra Egy nagyon jo állásom  van és jol keresek!! 3gyermekem van  nem kapok támogatást utánuk, mégis eltudom tartani öket !!szoval csak dolgozni kell ha más nincs  és kész.Ja 40 éves vagyok


Vendég

#182 Re:

2012-04-11 16:56

#181: Teva -

Kedves Teva!

Sajnos nem mindenki olyan szerencsés, mint Ön. Én 50 éves vagyok, van egy 8 éves kislányom és két felnőtt gyermekem. A gyermekvállaláskor volt jó munkelyem, 80 ezer Ft-os fizetésem, a párom is dolgozott, egy főiskolást kezdő és egy középiskolás gyermekem. Káros szenvedélyektől mentes, dolgos család vagyunk, volt egy tehermentes házunk. Mondhatnám nyugodtan és boldogan éltünk, neveltük és taníttattuk a gyerekeket, dolgoztunk becsülettel, emellett folyamatosan tanultam, egyik szakvizsga a másikat követte 13 éven át.

Mikor a legkisebb gyermekem 5 éves lett, jött az átszervezés, a létszámleépítés, munkanélküliség (13 év hűség után), leégett egy éjszaka a házunk (majdnem mind bennégtünk mi is), a párom üzlettársa meglépett a cég teljes vagyonával. Egyik pillanatról a másikra nincstelenek lettünk. Se munka, se pénz, se otthon...

Nem mentünk segélyért. Újraépítettük a házunkat, a párom vállalkozását - természetesen hitelből -, lediplomáztattuk a legidősebb, szakmát adtunk a középső, és elindítottuk iskolába a legkisebb gyermekünket. Fizikailag és idegileg is nagyon megviselt bennünket.

Amit elértünk a sok tanulással és szorgalmas munkával: van egy hitellel terhelt házunk, amit még a gyerekeink is fizetni fognak; a diplomás lányunk nem keres 100.000 Ft-ot havonta; az érettségizett, jó szakmájú fiunk minimálbérért dolgozik; én a rengeteg tanulás és tudás mellett sem találok munkát vidéken; a párom hajnali 4-től este 8-ig dolgozik, hogy aprópénzt kereshessen. Tudja azt, amire azt mondják: az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés.

Szóval, nem mindenki olyan szerencsés, mint Ön. A fővárosban ugyanazért a munkáért 3-4-szer annyit fizetnek, mint vidéken. Pedig a vidéki ember is dolgozik, ennie is kell, és gyereket szeretne tisztességgel nevelni. Csak nem mindegy, hogy hol lakik.

Egyet azért még a figyelmébe ajánlanék: a szerencse forgandó! Ön is járhat úgy, ahogyan én és családom. Akkor biztosan Önnek sem lesz mindegy, hogy pénzt vagy utalványt kap a gyermekei neveléséhez.

Sakál

#183

2012-04-12 10:48

Hiába tervezik az utalványra váltást, aki akarja minden módszert megtalál, hogy amit akar bármi áron megvegye. Pl készpénzre váltja az utalványt, némi veszteséggel. Nem fogja érdekelni, ha 1000 Ft-ból 700-800 Ft-ja marad. Abból már tud venni egy doboz cigit, meg egy tablettás bort. Viszont nagyon sok embernek van folyószámla hitele. És ha csökken az összeg, akkor csökken a hitel is, mely egyszerre akár többszázezer Ft is lehet. Sokan nem járnak sem CBA-ba, sem Coopba, mert nem esik útba, vagyépp nincs a településen. Az utalványból hogyan fizessem a gyerekem sportolását, ami igen sokba kerül, vagy hogy vegyek neki ruhát, ami egy növekedésben lévő kamasz gyereknél nem kis beruházás. Kapják azok az utalványt, akik piára meg cigire költik. Ellenőrizzék őket, vagy kapja meg egy szociális felügyelő, és ossza be nekik a pénzt. Ne az emberek többsége pénzével szórakozzanak. Eddig valamennyire működött a rendszer, miért kell ezt teljesen megbolygatni. Ne ezen spóroljanak. Vagy valaki megint jól jár, akinek érdekeltsége van az utalványok gyártásában vagy kibocsájtásában.

Vendég

#184 sysy74

2012-04-12 21:32

Nah,még egy kis finomság,hogy akinek melója van,az se keressen többet a szoc.munkásnál......még akkor sem,ha bevállalja több,vagy folyamatos műszakot,akkor sem.....
http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/penz/valtoznak_a_berezesi_szabalyok_juliustol.htm

Vendég

#185

2012-04-13 08:22

Szóval azért kíváncsi lennék hogy a szolgáltatók elfogadják -e ezt az utalványt,lehet-e majd ruhát cipőt venni belőle a gyereknek????Ja és leginkább arra hogy kinek lesznek ebből milliárdjai???????Kinek a kije van az utalvány gyártók közt????

Vendég

#186

2012-04-13 12:57

Amire szerintem eddig senki nem gondolt: nagy kérdés, hogyan fog az utalvány eljutni a címzettekhez?
Hiszen eddig bankszámlára utalták a csp-t vagy utalványra kifizette a postás. Most majd sorba kell érte állni a Kincstárban?
Valakinek biztos nagyon jó pénzt hoz ez az utalványosdi!
Egyébként meg semmi szükség nem lenne a családi pótlékra, ha mindenki munkáját tisztességesen megfizetnék, nem lenne olyan óriási a különbség a vidéki és a fővárosi fizetések között! Emellett mindenkinek lenne munkalehetőség (persze csak annak, aki dolgozni akar). Aki viszont nem akar dolgozni, annak nem adnék csp-t sem és egyéb támogatást sem.
Sajnos van olyan réteg, aki csak azért szüli sorba a gyermekeket, hogy majd az állami támogatásokból eltartsa őket, és nem azért, mert ő saját maga képes eltartani a gyerekeit.

Vendég

#187

2012-04-13 18:38

Nincs joguk eldönteni hogy mire költsék a pénzt az emberek, a rezsit nem lehet utalvánnyal fizetni.

Vendég

#188

2012-04-15 21:24

A családi pótlékot a gyerekre kapjuk!NEM?
Ninnya

#189 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-16 09:31

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Sajnos mi is ketten élünk a családi pótlékból:( a fizetésem(3 műszak+ túlóra) az albérletre rezsire hitelre  ovi költségeire elég csak. A többit(kaja tisztitószerek stb) a családiból intézem. ruhákat már ha tudok venni turisat vagy kapjuk:( És nem dohányzom nem gépezem nem kávézom már nem is nagyon eszem ) Mit vonjak még meg? Gyerektartást nem kapok és még idő mire egyáltalán megelőlegezik ,ha...  Net járt a tv-vel amit csak a gyerek néz a mesék miatt én már nagyon azt se:( Nem rossz az utalvány csak legyen kártyaformátumú ahol annyit vonnak amennyit költessz és nem kell túlköltened azért mert nem adnak vissza. Oké ha piát cigit nem lehet rajta venni de mosoport öblitőt szappant miért ne?


Vendég

#190

2012-04-17 00:47

nemkéne mindent tulagyalni nem szeretnék bellemenni a példában hogy ezt ki mire kőlti.de kitalálja ezt ki és megint ezt hogyan megint ugy jön ki, hogy alulétékeve vannak a családok.31 nappal elosztva nem kevés egy kicsit.megint mijen országhoz van ez viszonyitva.ez is ojan mint az arany,ezüst,réz ,vas ,aluminium,papir,pénz,utalvány,ujságpapir,wc,papir.

Vendég

#191

2012-04-17 11:24

Utalvánnyal lehet hogy nem tudjuk meg venni éppen azt ami kell!!!
?

#192 szia

2012-04-17 21:52

?
?

#193 ?

2012-04-17 21:52

?

Vendég

#194

2012-04-17 23:58

A családi pótlékot nem a hitelek fizetésére kell költeni!!! Ez az egyetlen jövedelem?? a nagy semmire vállalnak gyerekeket? Amennyi a CSP, legalább annyi elmegy ételre, nem??? Akkor lehet abból vásárolni, már a Tesco-ban is! A máshonnan érkező pénzből meg lehet a többit fizetni.
Jogos, hogy ezzel azokat gyerekeket védik, akiknek az apjuk/anyjuk 2 nap alatt elissza a CSP-t! de itt idáig nem terjed senki gondolkodása, csak a fröcsögés megy.

Vendég

#195 Re:

2012-04-18 16:02

#194: -

Mint már mondottam,mi se a tescoban,a cba-ban nem vásárolunk!!!!! Piacra járok,pékségbe! Ott nem fogadják el! Nem kívánok 48.000ft-ot ezekben a szarokban,trágya kajára elkölteni! Menjen Maga oda és tömje Magát  ezekkel a vacakokkal! Egészségére! És senki se azt mondta,hogy a családit költi a hittelre,csak az az első bevétel a hónapban és a bankok olyankor vonnak-senkinek nem hiányzik a bünti kamat,mert nincsen időben befizetve a részlet! Erről ennyit,inkább Maga gondolkozzon egy kicsit

karadiszilvia

#196 Re:

2012-04-19 22:12

#194: -

Hú de okos vagy te is, a nem segélyessel együtt! Ha kicsit olvastál volna, akkor tudnád, hogy az árak az egekbe szöknek, míg a fizetések a béka segge alatt vannak! Képzeld, 9 éve szültem első gyerekemet, és nagyon jó fizetésem volt! NINCS SAJÁT LAKÁSUNK!! Szüleimnél élünk, mert nem tudjuk összerakni a pénzt saját házra! 16 éves korom óta dolgozom, ahogy befejeztem a sulit! Mégsem jutunk egyről a kettőre! Vannak elvált szülők, vagy éppen özvegyek! Mily meglepő! Ezt nem lehet előre betervezni! Úgyhogy nem a semmire szülünk! Majd elfelejtettem, vannak, akik nem mehetnek vissza GYES-után, mert mondjuk kisgyerekes már nem kell, vagy éppen idő közben megszűnt a cég, stb! Vannak beteg gyerekek, akiknek szintén nem lehet azt mondani, hogy CSAK ERZSÉBET UTALVÁNY VAN, GYÓGYSZERT NEM KAPSZ! Szóval sorolhatnám itt a hülyeségedre az ellenpéldákat, de nincs hozzá türelmem! Ha valakinek észből csak ennyit osztott a Jó Isten, azt nagyon tudom sajnálni!

 

A szülés utáni időket leszámítva, mindig dolgoztam, sőt, volt, hogy egyszerre 4 helyen és a családomra már nem jutott időm! Egyik munkahelyről ki, a másikba be! 31 éves vagyok, de úgy nézek ki, mint egy 40 éves! Sosem mentem segélyért! De sajnos vannak olyanok, akik TÉNYLEG RÁSZORULNAK! Ezt kellene belátni! És itt nem a retkestalpú cigányokra gondolok!


Vendég

#197

2012-04-20 10:32

Hátha figyelembe veszik az emberek akaratát is végre 1x!

Vendég

#198

2012-04-20 12:59

Az Erzsébet utalvánnyal tudok a gyerekemnek ruhát és cipőt, fontos dolgokat kifizetni, esetleg zsebpénzt adni? Kapja az kártyával a családi pótlékot, aki ezt az oltári baromságot kitalálta. Ehhez csak gratulálni lehet!

Vendég

#199

2012-04-21 08:04

nem is értem,hogy gondolják ezt ???! Nagyon sok család a családi pótlékból tudja befizetni pl.az iskolai kötelezettségeket,majd viszi oda az utalványt,hogy visszajár ennyi,meg ennyi pénz.A legtöbb üzletben el se fogadják !!! Nem csak azélelmezéshez kell a családipótlék,hanem időnként a gyare,vagy gyerekek öltözködéséhez is ...

Vendég

#200

2012-04-21 21:00

PL:Ha meleg utalványt adnak... abból,hogy vegyek pelenkát?És mért köteleznek arra,hogy ételre vásároljam le?Ha éppen Én ruhát vagy játékot szeretnék venni a gyerekemnek?? Azt a pénzt minden szülő a gyerekére költi!!!!!És nem is elég!!!!!!!!! Még beszabályozzák ezt is? Felháborító az amit megtesznek,velünk!! Nekem az állambácsi napi 1750 Ft ot állapítót meg,hogy annyiból éljek meg a lányommal!! És még ez is???????????



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...