Családi pótlék ne legyen utalvány!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Családi pótlék ne legyen utalvány! petíció automatikusan generált fórumtémája

hát én :)

#201 Re:

2012-04-21 23:40

#1: -

1. Én is vidéki vagyok. Ne mondjátok nekem, hogy nincs a közeletekben legalább egy CBA. Egy kis közért igazán mindenhol van. Aki meg egy 10 lelkes zsákfaluban lakik, az ne akarja velem elhitetni, hogy soha ki sem mozdul a faluból, pláne ha kisgyereke van. Oviba/suliba is járni kell ugye, nameg dolgozni, inzézkedni stb. Tesco vagy CBA mindenkinek a közelében van és pont.

2. Ha babacuccot v. egyebet kell venni, a konyhapénzből megveszed, és az utalvánnyal veszed a kaját. Ennyi.

3. Akinek ez az egyetlen jövedelme, az a réteg hajlamos a készpénzt cigire/piára/játékgépre költeni. Így legalább ezt tutira a gyerekére, vagy legalábbis ételre költi.

Ígyhát én nem írom alá, ugyanis jónak tartom az ötletet. Várom a szidalmakat. :))


Vendég

#202

2012-04-22 01:47

azért akarják utalványban hogy ne a kocsmába kerüljön?a kocsmáros átváltja(persze haszonnal) és marad minden a régi,én 3 gyereket nevelek abból megy a rezsi a suli a kaja-elveszik ezálltal a házamat is mert semmit nem tudok majd fizetni.
elkeseredve

#203 Re: Re:

2012-04-22 01:53

#201: hát én :) - Re:

nekem is ez az eggyetlen jövedelmem (a29000ft-os ápolásival)3 gyerekkel(eggyikük csontrákos)-nem mellesleg:nem iszom,nem cigizem és még csak nem is játékgépezem,mindent ebből fizetek és a postán nem fogják azt mondani rendben,fizessem pl:a villanyszámlámat utalvánnyal.talán ezen is el kellene gondolkozni

A kompromiszum jó dolog

#204 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-22 09:01

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Kedves nem segélyes elöször is hadd kérdezem meg van neked egyáltalán gyereked? Mert ha igen akor tudnod kéne Azt hogy igen sok mindent meg lehet venni erzsébet utalványból de nem mindent, amire egy gyereknek szüksége van. Tescoból például óva intek mindenkit higy gyümölcsöt vagy zöldséget vegyen. de erzsébet utalványra nem tudsz pl ruhát venni pedig egy 5-10 év alatti gyerek úgy nö mintha húznák. Pelust szintén nem lehet belöle venni pedig EGY gyerek egy hónapban minimum 2-3 csomag pelenkát elhasznál egy hónapban. Abban igazad van hogy vannak olyanok akik azért tiltakoznak az utalvány ellen mert nem lesz meg a napi cigije piája és stb, de ha ezeket akarjuk kizárni mégis a családoknak segiteni létre kéne inkább hozni egy spec utalványt amit csak a gyerekre vagy szopizosnál az anya étkezésére is lehet elkölteni. Hasonlot az iskola kezdési utalványhoz.

Dundus

#205

2012-04-22 12:20

Nem csak élelmiszerre van kizárólag szüksége egy gyereknek! Gondolok itt, bérlet...stb..!!! Köszönöm

Vendég

#206 Re: Re:

2012-04-22 12:21

#201: hát én :) - Re:

Ehhez csak annyit, hogy az utalványos is megveheti a cigit, piát...stb!


Vendég

#207

2012-04-22 17:27

Édesanyák...Édesapák!

Tényleg...meddig tűrünk még??? Ez most már vért kíván..és forradalmat! Tényleg ilyen elcseszett lenne a mi korosztályunk,h mindent eltűrünk????

Vendég

#208 Re:

2012-04-22 21:28

#207: -

Igen,ilyen elcseszett,agyamosottak vagyunk...sőt láthatóan még ennél is jobban...lásd nem segélyes és társai,na ők aztán az igazi agyatlan marhák akiket jól meglehet vezetni és még büszkék is rá! Gratulálok nekik!

xyz

#209

2012-04-23 11:08

Tényleg félelmetes ami itt folyik,ott fent nem szégyellnek elfogadni,több százezres juttatásokat a fizujuk mellé,tőlünk,meg még ezt is elvennék....nem is értem milyen érzelemvilágú emberek ülnek ott,pedig nők is vannak köztük,legalább tőlük mást várnánk...Nekem is alkalmi munkáim vannak,a fiam kamasz,de azért az is elképesztő,hogy mikor Szentendréről Pestre kellett bemennünk kórházba 3SZORI alkalommal,kettőnknek a Bkv-s utazása /jegyek-Hév+vonaljegyek/ 10EZER ft-ba került,akkor láthatjuk a 12ezer ft arányát,mennyire dúskálunk ezzel az összeggel a mai Magyarországon.Aki minden luxust ingyen kap,az persze könnyen osztogatja más fillérjeit.De eszükbe sem jutna évek óta,hogy kicsit is emelni kéne ezt az összeget.Erre bezzeg nincs nagy Uniós szabályozás,csak a sanyargatást vésik könyvbe,törvénybe!!!
Mi sem iszunk,dohányzunk,gépezünk,szórakozni sem járunk,lényegében a csekkekre keresünk,miért kell nemnormális egyedek miatt mindenkit büntetni,fel nem foghatom!!!
Ahol tudják,hogy ez folyik,lépjenek közbe ezt aláírom,de azért ne általánosítsunk szerintem,gondolkodni kellene néha!!!
saszil

#210

2012-04-24 13:44

Nem szeretném, ha a családi pótlék Erzsébet utalvány formájában kerülne kiutalásra.
Csak mellesleg jegyzem meg, már megint a családosokon akar valaki ku* nagy hasznot szakítani!!!!!!!!!!!

Vendég

#211

2012-04-25 07:18

Tudom,hogy sajnos vannak olyanok akik ezt a pénzt nem a gyerekre/gyerekekre költik,de én ebből fizetem az ebédet az óvodában a kisfiamnak!!!Mert amúgy nem tudnám fizetni.Egyedül nevelem a kisfiamat sajnos munkám nincs így nekünk jelenleg csak ennyi van :( Nem is tudom mi lenne,ha még ezt is elvennék.Mit csinálnék az utalvánnyal????Még kenyeret se adnak érte!!!!

Vendég

#212 Re: Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-25 09:32

#22: El vagyok keseredve - Re: Jöhet Erzsébetben is!

Kikérem magamnak még a feltételezést is: nem dohányzom, nem iszom és sorolhatnám! 19 éve dolgozom ugyanazon cégnél, most jelenleg GYES-en vagyok, amivel  mindenki tisztában van, hogy milyen kevés! Abból a pénzből nem lehet iskolát, óvodát fizetni, áram-, gáz-, vízszámlát fizetni, márpedig ezek a dolgok is összefüggenek a gyermekekkel kapcsolatos kiadásokkal! Nem csak a ruhavásárlás, nem beszélve az ételről! Ha nekem is annyi volna a bérezésem, mint a politikusoknak illetve csak egy töredéke, már engem sem zavarna, hogy azt a fránya mellékes családi pótlékot utalványban adják! Akinek nincs ilyen gondja, könnyen mondja, hogy jöhet, semmi gond!


Vendég

#213

2012-04-25 23:30

Üdv!
Ez szerintem csak viccnek szánták, ha valaki esetleg a villanyszámlát akarja kifizetni, ez egy nagy ba.....ság
Akárki

#214

2012-05-02 19:59

Itt inkább csak azoknak rossz akik még TGYÁS-on, GYED-en vagy GYES-en vannak! De amúgy a családi után 2 nappal jön a "fizetés" is. Nem hiszem, hogy azon a 2 napon múlna minden. A kormány fogja eldönteni, hogy utalvány lesz-e vagy sem, nem az aki elbírál a kommented alapján! Amúgy meg én is itthon vagyok az 1 éves fiammal szégyenletes összegű GYED-ből kuporgatunk, albérletben élünk de emberek ez még nem a világ vége! Jobb mint ha elvennék nem???

Vendég

#215

2012-05-04 12:53

Undorító!!!!!!!!!Utalvánnal ruha neműt stb nem lehet venni,hülye-mocskos dögök.Rohadjanak meg.
HA-HA

#216 Re: Re:

2012-05-04 13:05

#201: hát én :) - Re:

Hülye pénzes picsák.Megyek hozzád beváltani ruhaneműre.OKÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!Szarházi lóvésok

Ibolya

#217 Családi pótlék nélkül, még utalvány sem!

2012-05-08 03:06

Nem értem a vendég megnevezést. De ez teljesen mindegy. Nekem egy sokkal jobb javaslatom van. Meg kell szüntetni a családi pótlékot. Régebben sem volt! Mégis felneveltük a gyerekeinket, mostuk a pelenkát, főztünk nekik, megkerestük az élelmezésre, ruhára, cipőre és minden egyébre valót, mert muszáj volt. Nem adott ajándékot az állam. Ugyanis az állam, mi vagyunk! Ha nem teremtünk, akkor nincs! Ez fontos igazság! Gyermeket vállalni nem az államnak és a szomszédok terhére kell, hanem a magunk örömére! Amig nincs megteremtve a gyermek vállalására a helyzet, addig bizony nem szabad vállalni, de ha mégis jön, örömmel kell fogadni, nem a családi pótlékért! Nagyon keményen dolgoztam magam is, munkahelyen, műveltem 3 kertet, igen késő estig! Elláttam a háztartást és a családot! Igen, ennyire nehéz az élet, meg kell teremteni a feltételeket, mert segélyeket, segítséget várni nem lehet. Pedig ma a 3 gyermekesek nagyon sok segítséget kapnak, nem kell étkezést fizetni a napköziben, a könyvekért sem, és még jön a pótlék, igen nem "fizetés", nem részletre való, nem közmű számlák törlesztése, hanem családi pótlék ugyan a neve, de ma az utalvány tudtommal csakis élelmezésre használható fel, még mosószerre sem váltható be, ezeket a szükségleteket a keresetből kell kigazdálkodni. Az életfelfogást kell átalakítani bizonyosa körökben, addig csakis ágálás lesz a normális kormányintézkedéssel szemben. A sok beteg és valóban rokkant nem tiltakozott ennyit, pedig okuk lett volna, mert jórészüktől az életbenmaradást vonták meg. Pedig közülük sokan hosszú munkaviszonnyal rendelkeztek. /Pl. 30 ledolgozott év, nem semmi!/

Vendég

#218

2012-05-08 17:25

Miből veszünk a gyerekeinknek gyógyszert,pelenkát,cipőt,mosóport?
Teremtsen munkahelyeket és nem lesz szükség ostoba intézkedésre.
Akárki

#219 Re: Családi pótlék nélkül, még utalvány sem!

2012-05-10 16:25

#217: Ibolya - Családi pótlék nélkül, még utalvány sem!

Akkor csak annyit mondok, hogy próbáld meg felnevelni a gyermekeidet a mostani rendszerben. Szerintem neked is kéne a családi pótlék! Minket is felneveltek a szüleink családi nélkül, teszem hozzá, hogy ugyan úgy becsülettel dolgoztak mind a ketten mint mi a párommal, azzal a kivétellel, hogy amikor kicsik voltunk tesómmal saját lakásunk, kocsink volt és évente akár 2x is nyaraltunk a Balatonon és ezekhez még hitelre sem volt szükség. Ja és akkor még minimálbér sem volt és ennyi adó sem. Mutass nekem olyan fiatalt aki saját erejéből szülői segítség nélkül lakáshoz jutott! Lehet, hogy éjjt nappallá téve dolgoztál a családodért de egy másik "világban" ahol még megbecsülték a munkás embert. A mai munkahelyeken ha nem tetszik a főnöknek a képed, simán kidobnak. Nem lehet egy munkahelyen huszon éveket lehúzni. Az élelmiszer árak emelkednek, a bérek pedig nem és még sorolhatnám. Igaz vannak akik otthon vakargatják a .... és várják a csodát meg a családit, de hidd el nekem, hogy akik becsületesen dolgoznak és gyermeket vállalnak azoknak sem könnyű a helyzetük ha egyedül kell megállniuk a lábunkon, nincs Papa és Mama aki segít...  Régen azért a nagyszülők rengeteget tudtak segíteni a gyermeküknek. Most a mi szüleink a gyárban robotolnak  minimálbérért...

Ezt a hozzászólást az oldal adminisztrátora eltávolította (Részletek)

2012-05-12 05:21


xyz

#221

2012-05-13 11:20

Igen,egyetértek Akárki válaszával,mert manapság nincs fix megélhetés,tervezhetőség,ma van munka,holnap már nincs,engem két éve azért rúgtak ki egyik napról a másikra,/kínainál-üzletvezető voltam/mert nyári szabira mertem elmenni a családommal,azért ez régen nem így működött.Anyám nevelt egyedül,de mindig tudtunk mi is Balatonra menni,tervezni,mert lehetőséget teremtett a munkahely.Sohasem hallottam rettegni,hogy mi lesz velünk,mert nem lesz munka.
Miért is kéne elvenni azt a nyomorult 12200ft-ot??Már a munkahelyünket elvették,az árak szinte naponta emelkednek,a gyerekeinknek nem sok kilátásuk van ebben az országban a jövőre nézve és ha ezek ott fent nem szégyellnek felvenni a több százezres juttatást a 1-2-3 több száz milliós villájuk mellett,akkor már engedtessék meg,hogy mi is megkapjuk ezt a pár ft alamizsnát kedves Ibolya!!
Kriszta08

#222 Nem segélyesnek!

2012-05-14 22:30

Már most nem azért,de szerinted minden anya gépre,kávéra,cigire stb-re költi el a pénzt??Lehet neked semmi szükséged rá,hogy pénzben érkezzen,mert olyan jól elvagy és könnyen beosztod,de sokunknak igenis kell,mert mint előttem rengetegen írták,ebből nem fogunk rendes pelenkát stb-t venni és csekkeket sem lehet belőle kifizetni,pedig a rezsink felét mi is ebből fizetjük.A rezsi egy része is a gyereké tehát a gyerekre költjük,mert ha kifizetjük belőle akkor a lakás,az áram a hűtendő étel amit a gyerek megeszik nem romlik meg stb...
Nem kell minden szülőt egy kalap alá venni és lehurrogni,hogy elissza,elkávézza,cigizi stb.és egyébként meg miért ne kávézhatnának?Csak mert 2000 ft-ot némelyik magára is költ belőle?Dolgozik azért otthon a családdal a gyerekkel/gyerekekkel az az anya annyit,hogy egy egy kávét megihasson néha abból a pénzből amit kap.Sok szülőnek ha ne adj Isten valami oknál fogva nincs munkahelye,akkor nincs más csak ez a pénz,de ha ez sem lesz,akkor mi lesz velük?
Volt nekünk is alkalmunk sajnos megtapasztalni és ha az nem lett volna a gyerekeknek is rossz lett volna,mert sajnos odáig fajultak már ebben az országban a dolgok,hogy így kell élnünk!Persze jön a sok duma,hogy minek vállal gyereket aki nem biztos benne,hogy fel tudja nevelni stb,de ki a fene gondol arra mikor gyereket mer vállalni,hogy ez a tetves kormány még az életünket is elveszi,csak hogy ők királyként éljenek a millioikkal a pornép meg dögöljön éhen az ő hülye szabályaik mellett!Hát menjenek a picsába akik ezt kitalálták és még sok mást amivel a családokat ellehetetlenitik,no meg küldöm melegebb éghajlatra azokat akik ezt pártolják!
(bocsi a kemény kifejezésért,de azért ez fájt már!!!)
Kriszta08

#223 Re:

2012-05-14 22:45

#207: -

 

Igen,az kellene,de sokan félünk vagy nem akarunk lépni!Lehet kevesen is lennénk akik mernének forradalmat szítani vagy belépni egy csoportba akik tennének valamit!

Pedig én szívesen köztük lennék!Tűrhetetlen ami itt folyik.Valahogy meg kell védeni gyermekeinket!!!!

Kriszta08

#224 Re: Re:

2012-05-14 23:04

#182: - Re:

Üdvözlöm!Gratulálok,hogy azért valamennyire sikerült helyre állni.sokunknak ehhez nem lett volna,nem lenne lelki ereje,nem tunánk felállni.Sajnos lehet én/mi sem,bár velünk sok jó még nem történt,azon kívül,hogy itt vannak nekünk a gyerekeink.Jelenleg úgy állunk,hogy szülők nincsenek,rokonság a szülők halálakor mind elfordult tőlünk.Mi vagyunk egymásnak a párommal és a 3 gyermekünkkel.Albérletben élünk,gyesből+cspótlékból és az ő keményen heti 6x12-14 órával megkeresett alig több mint minimálbéréből.ráadásnak már állandó lakcímünk sincs,jogilag hajléktalanok vagyunk,mert ma már ott tart az ország,ha nincs állandó lakcímed ideiglenes sem lehet.Persze nem panaszkodásképp írtam ezt le Önnek,csak szeretném megkérdezni nincs e kedve néha beszélgetni és esetleg ötleteket adni,hogyan lehet kimászni ebből a helyeztből !?:) persze aki látja az e-mail címemet és van is kedve írni néha és beszélgetni az írjon:

sagi.kriszta@hotmail.hu

 

egyébként még így utolag,további sok erőt,egészséget a legkisebb gyermek felneveléséhez is!

A sok baromnak meg üzenem hogy ne legyen a családi pótlék utalványban,mert szerintem ennek nem lesz jó vége,előbb utóbb megunja a "pornép" ezt a helyzetet és lépni fog!


Vendég

#225

2012-05-22 16:53

Ehhez már nem nagyon lehet hozzá szólni,mert felháborító.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...