Családi pótlék ne legyen utalvány!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Családi pótlék ne legyen utalvány! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#226 Re: Re:

2012-05-22 16:58

#201: hát én :) - Re:

HA A MAGYAROK ÖSSZEFOGNÁNAK NEM LEHETT VOLNA GATÁRA VETKÖZTETNI A CSALÁDOKAT,SAJNOS VANNAK ILYEN EMBEREK AKIK MEGLECKÉZTETÉSSEL ,VAGY NEM LÉTEZŐ ÉSZ OSZTOGATÁSÁVAL MINDEN ÖSSZEFOGÁST MEGTUDNAK AKADÁLYOZNI.Sajnálom.


Vendég

#227

2012-05-23 00:46

Azért mert vannak olyan költségek amit nem lehet utalvánnyal elintézni / osztály pénz,könyv ára,kirándulás,gyógyszer,ruha,cipő,táska,stb./
ugye ez mindenki által tudott tény,akkor finanszírozás
maradjon ahogy most van.

Vendég

#228

2012-05-23 01:02

Minden jogi eszközzel tiltakozom a FIDESZ törvénygyára ellen!

Vendég

#229

2012-05-23 11:39

egyszerűen csak végig kell gondolni..
A nem segélyes

#230 Re: Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-05-23 23:50

#163: Vidéki - Re: Jöhet Erzsébetben is!

Pontosan melyik kormány munkájára gondol?Az előző nyolc évig etette magukat a "dübörgő gazdaság" maszlaggal, majd eladósította a tömegeket devizás hitelekkel, kiárúsította az országot stb. A mostani KÉT TELJES éve kínlódik ezzel az örökséggel, és még mindig nem jött el a tejjel-mézzel folyó Kánaán. Felháborító a kormány munkája! De melyiké is?

A nem segélyes

#231 Re: Re: sysy74

2012-05-23 23:59

#159: - Re: sysy74

Azért Önnek sem kell szerénykednie! Tetszik a stílusa. Ha visszaolvas, talál olyan hozzászólást bőven, ahol cinizmus helyett primitívség tombol. Nem vagyunk egyformán elengedve! Túloz az öttel, de jól esik, hogy ennyire tart.

A nem segélyes

#232 Kedves Évi!

2012-05-24 00:27

#158: Évi,, - Re: Tisztelt Rajongóim!

Sajnálom, ha untattam. Javaslom olvasson vissza pár "vendég" reakciót, nekik válaszoltam és nem Önhöz szóltam kedves Évi. sajnos Ön is azok közé tartozik, akik általánosítanak: ha Önt nem érdekli, ebből következik, hogy senki mást sem. Logikus, mint Hofi poénja az akváriummal meg a logikával. Számomra az is logikus, hogy a főként francia érdekeltségű melegutalványokat ki kellett szorítani a béren kívüli juttatások rendszeréből. Gondolja végig, ezen utalványok forgalmazása kinek hozott üzleti hasznot? Helyette egy magyar érdekeltésű utalványrendszert kellett bevezetni, remélhetőleg a hazai érdekeltségű Erzsébet utalvánnyal a hazai termékek forgalma is föllendül majd. Emlékszik? Hazai termék, hazai munkahely. A családi pótlék?Legyen türelemmel, ki fog alakulni az utalvány szélesebb felhasználhatósága is,csak ne engedje,hogy félrevezessék, elbutítsák az okoskodók,ellendrukkerek. Nem kell mindent elhinni, amit írnak, mondanak. Tudja: felelős gondolkodás!Addig meg, vegyen élelmiszert utalványra és a gyerekruhát, rezsit fizesse készpénzzel. A családnak sok lenne havi 26ezer kajára?Nekem teljesen mindegy miben kapom, mert számomra az a lényeg, hogy kapjam.Mert ahogyan a görögök állnak, meg az euró, elképzelhető, hogy egyáltalán nem kapjuk majd semmiben sem!Akkor mégiscsak jobb az Erzsébet, nem? Nem akarom felidegesíteni, de félek, lesz ez még rosszabb is. De nem nyújtom hosszúra, mert Önt ez nem érdekli (és legyünk pontosak: senkit sem).Jó éjt!

 

A nem segélyes

#233 Re: Re:

2012-05-24 00:38

#201: hát én :) - Re:

Úgy látom nem vagyok egyedül, üdv. a fedélzeten! Vigyázz, mert ide jó idegek kellenek ám!

Azért ne vedd túl komolyan Őket, de nekik is ki kell adniuk magukból a gőzt!

 

A nem segélyes

#234 Re: Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-05-24 00:52

#204: A kompromiszum jó dolog - Re: Jöhet Erzsébetben is!

Van gyerekem(minden korosztályból),ha visszaolvas többet is megtudhat, bár ez "Évi" szerint senkit sem érdekel.A pénztárcámban sem és a bankkártyámon sem volt megcímkézve egyetlen bankjegy sem, hogy most melyik a CSP, melyik a fizetés, a túlóra, meg az útiköltségtérítés.Hogy én most melyik tételből fizettem a pelenkát a múltkor, fogalmam sincs. Szerencsére a CSP megszüntetéséről nincs szó, hogy utalványban adják? Na bumm!Majd a kaját fizetem vele. A lényeg, hogy folyósítsák továbbra is! Tetszik érteni?Mert lehet még rosszabb is...

 

A nem segélyes

#235 Re: Re: Re:

2012-05-24 01:00

#226: - Re: Re:

Örülök,hogy Ön is könnyített a lelkén! Szerencsére nem vagyunk egy véleményen, ugye ezt Ön sem sajnálja?

Összefogásról, ilyen szűkkörű, zárt fórumon, pár ezer aláírás birtokában, nincs értelme beszélni.

A nem segélyes

#236 Re: Re:

2012-05-24 01:12

#208: - Re:

Hú dejó beszótá öccsém! Kajakra lemarháztad vazzeg aztat a köcsögöt oszt jóvan!Hánehogymá..

Sajnos nekem nem megy ez a stílus, de megpróbáltam!Ön ITT van otthon.

Egyébként egészségére! Vagy tévedtem? Mintha böffentett volna (rosszabbra nem is merek gondolni).

 


Vendég

#237 Re: Re:

2012-05-24 01:37

#223: Kriszta08 - Re: Igen,az kellene,de sokan félünk vagy nem akarunk lépni!Lehet kevesen is lennénk akik mernének forradalmat szítani vagy belépni egy csoportba akik tennének valamit!

Szóval  "forradalmat szeretnél szítani"... :D  Talán lépjél be egy csoportba... csak ne féljél annyira belépés közben.  :D


Vendég

#238

2012-06-20 12:23

A családi pótlékot a gyermekre kell költeni, ügyebár. Az Erzsébet utalványt csak élelmiszerre lehet és kevés helyen lehet használni. Ha az iskolába bemegyek a kislánynak az ebédet fizetni, nem fognak utalványt elfogadni. Ha esetleg könyvre, füzetre, lapra, ceruzára van szüksége a gyereknek, a papírboltban, vagy ha akár olyan boltba megyek ahol elfogadják, akkor sem fogadják el, mert CSAK élelmiszerre lehet beváltani. A gyermeknek meg nem csak ételre van szüksége. Jah, és persze a vidékiek hol váltsák be? A sarki ABC-ben, ahol minden méreg drága és az egész utalvány elmegy két tejfölre?! Ez így nem jó.
Nicknév

#239 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-06-20 12:49

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

Szóval ez is egy néppárti vitafórum lett!

Nekünk nem lesz jó Erzsébet utalványban (kedves helyesírási kézikönyv őfelsége) Nem az a bajunk, hogy a játék gép nem veszi be, hanem az, hogy a ruházati boltban és a papír boltban, az iskolában a gazdasági irodában nem veszik be. És(bár és-sel mondatot kezdeni nem lehet) , igen kérlek mutasd meg, hogy jösz ki a jövedelmedből, mutasd meg, hogy hogy élsz meg a mienkből. Egyetlen egy hitel nélkül, minimál bér 70 ezer forintból, úgyhogy a férjem cukorbeteg, szívbeteg, rokant és 70 rongyos ezer forintért gürcöl, úgyhogy a fönökök állandóan szívatják; úgy élj, hogy szívbeteg vagy lesz egy műtéted amiből vagy föl kelsz vagy nem, 50-50 % esély, hogy nem kellek fel és ott maradok; mindkettőnk gyógyszere 15-15 ezer forint, dolgozni nem tudok, mert szinte már a szomszédba sem tudok elmenni. A lányom pajzsmirigy alultengésben szenved, ő sem tud dolgozni rendesen, mert akármikor rájön a kómás roham és összeesik, de jár tanfolyamra, amellett, hogy kitűnőe eredménynel elvégzet egy főiskolát, és a tanfolyamot maga fizeti ki; úgyhogy van egy középiskolás lányod, akinek 6-7 ezer forintos az ebéd, a könyv 20 és -30 ezer forint környékén van, és tehetséges, ezért jár hangszeres órára és rajzszakköre. Nincs kocsink. És az Erzsébet utalványt csak ételre lehet költeni, ha a gyerek netalántán beteg lesz, és a fizetés már elment a gyógyszerre a számlákra (víz,áram, esetleg akinek van gáz, mert mi nem köttetük be, emiatt a fa és a szén ára) akkor állitsak be a gyógyszertárba utalvánnyal, hogy csak utalványom van, de adjatok gyógyszert?! Na köszönjük, de ez nem megoldás. Ez csak annak a megoldása, hogy ott fennt az okosoknak nagyobb legyen a tárcája, és itt a piramis alján lévőké, pedig kisebb. Nem a kormány ellen vagyunk, hanem azok a döntések ellen, amiket ellenünk, kispolgárok ellen hoznak, a mi elszegényítésének érdekében hoznak, miközben azt vallják, hogy azzal csak nekünk lesz jobb. Köszönöm nekem nincs több kérdésem.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-06-28 01:33



Vendég

#241 Maci

2012-06-28 01:36

Minden önkormányzat tudja hogy ki vedel. ne minden ember igya levét. és az önkormányzatnak kéne dönteni, hogy pénz vagy utalvány, de a sok köcsög cigány akkor is el inná mert el adná pénzért!!! én is fél cigány vagyok nem tehetek róla de én nem iszom, sajna sok cigány családnál laktam és reggeltől estig ittak, meg szarták a gyerekeket, de a neveltetésük egyenlő volt a dupla, 0000000000000000000000000 val...................................

Vendég

#242 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-07-02 01:54

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is!

te köcsög ribanc vagy geci f... !

hogy lehet valaki ilyen gyökér kapj már az észhez, hogy ezzel mást is megsértesz ezért én is tudlak szép szavakkal illetni.

nos a tény a következő én pl egyeddül nevelem a gyerekeimet 3 mat és képzeld dolgozok és képzeld még segélyt se kapok mert léeszarja az állam aki egyedül neveli a gyereket, ha be adja valaki segélre a kérelmet nem nézi mennyi a rezsi a hitel, hogy mennyi marad a megélhetésre csak azt nézi , ha 1 ft-tal tullépi a nettó átlagkereset amiböl még nem költöttél akkor rögtön elvonja, és akkor már a suliba is fizetni kell a könyvekért  meg a kajáért ráadásúl ott nem fogadják el se suli felszerelést nem lehet belölle venni, és hogy járatom így az iskolába? belegondoltál te baromarcú? mivel a fizu elmegy a hitel meg a rezsire,  nem beszélve arról hogy ha a családit ebbe a köcsög utalványba adnák mert ebből is csak az államnak van haszna, az utalvány mind kajára menne mert mást nem tudsz belölle venni  csak a kis magán boltokba tudom elkölteni ráadásúl vissza se adnak ha nem veszel annyi értéküt igy, hogy ne vesszen el azt is meg kell venni ami akkor épp nem kell. a képzeld nem kávézok, nem cigizek,nem gépezek,nem drogozok ....... stb sorolhatnám.

csak egy köcsög ribanc...

#243 Jöhet Erzsébetben is!

2012-07-17 22:18

#242: - Re: Jöhet Erzsébetben is!

Felőlem nekem is nyugodtan fizethetnek Erzsébetben!Az idén havi ötezret költöttem el így és nincs semmi gondom vele. Ahogy a Soltész Miklós államtitkárt hallom, egyre bővül a felhasználási köre is. Lehűtenék mindenkit, nincs tervbe véve a hektoliterben, pókerzsetonban illetve pipadohányban történő kifizetés.Szívesen megvenném néhány örök elégedetlen utalványát, de félek túl "népszerű" lennék egy nyílt e-mail címmel.Meg aztán bolond lennék névértéken megváltani...

 


Vendég

#244

2012-07-23 00:48

Nem vagyok érintett, nem is tudom megítélni, jó-e, rossz-e az utalvány. Abból indulok ki, hogy a hajdani étkezési utalványt olyan helyeken lehetett beváltani, ahol minden drágább volt, mint más boltokban. Gondolom, fizetni kellett a boltnak a forgalomnövelő lehetőségért, persze, továbbhárította a vevőkre.

Vendég

#245

2012-07-30 12:38

Áramkártyát, földgáz kártyát, kommunális kártyát kellene bevezetni.

Vendég

#246 Re:

2012-07-30 16:09

#245: -

Mint Amerikában. Aki nem tud, nem akar bánni a pénzzel, az talán így megtanulja.

Ne cigarettára és alkoholra költsék a segélyt.  (Tisztelet a kivételnek.)

kriszti

#247

2013-02-01 11:23

ne legyen a családi potlék utalványba!!!

Vendég

#248

2013-02-01 16:14

PÉNZ KELL NEM JEGY EZT A KEVÉSET NEM KÉREM JEGYBE CSAK PÉNZBE ENNYIIIIIIIIIIII

Vendég

#249

2013-02-01 18:21

Az utalvány a postán nem veszik el. Na meg mi értelme? Úgyis megkapja mindeni a közértben érte azt amit kér. (Cigi, pia stb...)



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...