Családi pótlék ne legyen utalvány!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Családi pótlék ne legyen utalvány! petíció automatikusan generált fórumtémája

Nem segélyes!

#151 Tisztelt Rajongóim!

2012-04-05 23:34

Még, még.... imádom a kendőzetlen stílusukat,és a kiművelt vitakultúrájukat Hölgyeim,Uraim!
Nem tudom kinek a le- és felmenőjét szidtam.Nem tudom kit átkoztam és nem tudom kinek osztottam észt(mellesleg észből sem rendelkezem felesleggel és amennyi van arra még szükségem lesz egy darabig). Miközben így felhergelik egymást,súlyos tévedésben vannak! Az véletlen igaz,hogy nem fizetek adót,mivel bérből-fizetésből élek,az adómat tehát levonja a munkáltatóm.Gyermekem is van,nem is egy és nem is kettő.Nincs rózsadombi villám,műkincsgyűjteményem,jachtom,kirívó vagyonom.Neveltem egyedül a fiamat éveken keresztül,eleinte a földön aludtunk. Életemben nem teniszeztem,golfoztam,a papucson kívül soha nem kártyáztam.Kimaradtam a ma erőltetett pókerből is.Nem "eresztettek el jól",mindaz amim van a több évtizedes munkám eredménye.Nem vagyok vagyonos,a sima képcsöves tévém kb.16 éves, a kocsim már nagykorú.Megértek a cserére,de nincs rá szükség,még jók.Új autót elvből soha nem vennék.Büntetlen vagyok,nem olajoztam,nem gabonáztam.
Talán megemlíteném még, hogy világ életemben felelősen gondolkodtam.Nem kockáztattam soha fölöslegesen.Nem hittem a piramisjátékok hirtelen meggazdagodásában(egyszerű matematika),a mesés hozamú befektetésekben(amiből csak kevesek profitáltak). Nem kellett a "nulla százalék befizetésével elviheti" kezdetű megoldás,amiről később mindig kiderült,hogy csapda.Meg sem hallgattam az ügynököket(amway,avon,üdülésijog..)nem váltottam nyugdíjpénztárt(csak az ügynöknek lett volna volt jó).Átláttam a devizás hitelek rózsaszín ködén is,nem dőltem be(mondjuk ez igen jól felépített légvár volt,profik csinálták!)Forintos hitelem van,a házam nemsokára tehermentes lesz.Felelős gondolkodás,Hölgyeim,Uraim!Évtizedek óta!Most már késő variálni,megváltozni!Aki eddig nagyoskodott,hitelt hitelre halmozott,mára nem tud a víz fölött maradni.Harminc évvel ezelőtt sem éltem nagy lábon,irigykedve néztem,azokat akik hozzám képest "nagyvilági életet éltek". Buliztak,diszkóztak,csajoztak.Én már húszévesen ifjúsági betétet fizettem,25-re megvolt az OTP-s garzonom.Életemben sok minden voltam:pakoltam hétvégeken vagont,voltam mikulás mínusz tizenhatban.Termeltem dohányt,kopasztottam libát.Voltam már éhes is, vagonkirakás közben a "véletlen" leejtett rekeszből kihullott citromot faltam.Egészben és magában.
Tudom mi a munka,a pénz!Akik általam irigyelt nagymenők voltak,mára idült alkoholisták, nincstelen emberroncsok,kiégett nagyszájú okoskodók.Családjuk széthullt,tönkrement,eladósodott a felelőtlenségük miatt.Nem elégtétel számomra,inkább döbbenet,hogy ebből sem tanulnak.Felelős gondolkodás Hölgyeim,Uraim!Ennyi az egész.Ha van mondjuk húszezer a kártyámon, akkor soha nem ábrándoztam arról,mit tudnék ötvenezerért venni.Persze ez a fajta "genetikai kód" kizárja a szenvedélybetegség minden formáját,a szélsőséges magatartást(mértéktelen párkapcsolati étvágy),a költséges hóbortokat,lemondásokat generál.
Nehogy elfelejtsem:materialista vagyok.Ez mindettől teljesen független,csak gondoltam megelőzöm, nehogy valami szektát keressenek a háttérben.

Na most lehet anyázni,köcsögözni,meg mindenféle primitívséget írogatni,a lényegen semmit sem változtat.Nem most kell kapkodni,évekkel-évtizedekkel ezelőtt kellett volna okosabban élni.
Elfáradtam, meg a család is...holnap munkanap.Képzeljék,nekem is!Ezért mára ennyit!
Ne hergeljék fel magukat,egymást!Nem úgy gondolkodom,mint Önök,többek között nem anyáztam senkit sem.
Kellemes Ünnepeket,jó pihenést.


Vendég

#152 sysy74

2012-04-06 02:27

Nem!Nem és nem!!!!Nem kérek utalványt!!!!Mi sem vagyunk kártyások,alkoholisták,esetleg drog vagy játék szenvedéllyel élők!!!!!Egy gyermeket nevelünk,mindketten dolgozunk....Van egy 5 év múlva lejáró lakáshitelünk,autónk nincs(nem is tudnánk fenntartani), s a gyermek idén kezdte az általános iskolát.Csak az iskolakezdés úgy nagyjábó 100ezer ft.-unkba "fájt"(adtunk az ingyenes oktatásnak rendesen)Ebben nem volt semmi extra mintás füzet,csak sima 60ft-os,viszont az iskola még a grafit ceruza márkáját is előírta.....darabja "csak"300ft volt,és csak ebből kértek 5db-ot....tescos táska,stb......kaja minden hónapban 10ezer ft a suliban,osztálypénz 1000ft,Zumba óra-torna helyett 2hetente egyszer,hogy tornaterem hiányában is meglegyen a törvényileg előírt heti 3 testnevelés-havi 800ft.....Ezt eddig minden hónapban a családiból fizettem(a családi ugyebár 12200ft,ebből ezek 11800ft,hisz csak a párom fizuját egyben elviszi a hitel és a rezsi...én minimálbér minimálját keresem,azaz úgy 60-70 ezret.....Ebből még én is beszállok a rezsibe,főleg télen,hisz a távfűtés csak önmagában 35ezer...a maradékból havonta legalább pár harisnya kell,nadrág,cipő...stb.,hisz kinövi.....mindezt kínaiból vagy turiból természetesen....Ezek után a maradékból eszünk,utazunk(fejenként 6900ft a bérlet).....Vajon ezek közül melyiket fizethetem utalvánnyal????Jah,és nem szórakoztunk,nem vettem a lánynak egy fagyit,a sját ruhatárunkról nem is beszélve.......Pl. télikabátot a terhességem előtt 2 évvel vettem utóljára 4ezerért ezlőzz 9 évvel...lassan lefoszlik rólam......nem érdekes,majd veszek azt is utalványon a Coop-ban....Jah,hogy az nem ruházati bolt????Bocsi....

Vendég

#153 sysy74

2012-04-06 02:39

Jah és 31 évesen szültem,s mentem férjhez....Kedves Nem segélyes!Mégis hány éves koromban kellett volna észhez kapnom évtizedekkel ezelőtt?????Aki most kisgyerekes,az valószínű nem rendelkezik 20-30 éves munkaviszonnyal(pláne nőként,ugyanis mint tudod a nyugdíj előtt nem sokkal biza mi már nemigen tudnánk szülni.....ugyebár a férfiaknál ez nem korfüggő....gyerekcsinálásra 50 évesen is remekül alkalmasak).Tehát úgy 5-10 évesen már észbe kellett volna kapnom,és gyüjteni a lakásra valót????Vagy hogy is van ez?????Jah,és mint sokunknál a gyesen lét sem volt fenékig tejfel....ugyebár az is úgy nagyjából 24 ezer nettó...ebből és a családiból nagy esély volt rá,hogy nem eszünk 3-an....így hát lányka ment bölibe-majd megszakadt a szívem....imádtam a gyesen létet....-én pedig alkalmi könnyvvel dolgoztam kemény 320ft-os órabérért átlag napi 10 órát.....Tehát hidd el,miután 18 éves korom óta dolgozom,albérletben laktam,ha más nem volt,akár takarítást is vállaltam,volt,hogy 2 munkahelyem volt egyszerre,s reggeltől késő estig robotoltam heti 6 napot,én is tudom,mi az,dolgozni.DE!!!!Az én korosztályomnak már nem olyan egyszerű....az én szüleim albérlet mellett,úgy,hogy anyukám gyesen volt 2 gyerekkel,félre tudtak tenni 3 év egy OTP-s lakásra beugrót.....nekem már az egy fizetésem nem takarta be az albérletet...és még a rezsi és megélhetés is ott volt......meséld már el,hogy is kellett volna ezt csinálnom????Úgy nézem,te mindenki problémáját átlátod,tehát valszeg tudni fogod,miért is nem jó nekem az utalvány....Kószi előre is.....

Vendég

#154 orbán viktor tönkre teszi tette országunk !!!

2012-04-06 09:46

#1: -

NEM ÉRTEM MÉRT KÉNE ÉTKEZÉSI UTALVÁNYRA  KÖLTENI A JÁRANDSÁGOT A GYERMEKEINK UTÁN MAJD ÉTKEZÉSI JEGYBÖL FIZETEM AZ IKREIM OVODÁJÁT,RUHÁZTATÁST,!!!SOK SOK SZEGÉNY EMBER KINEK NINCS SAJNOS MUNKÁJA SCAK SCALÁDI POTLÉKBOL TARTJA EL CSALÁDJÁT,PL.ÉTKEZÉS,REZSI,GYERMEKEI ÖLTÖZTETÉSE MI LESZ HA TÉNYLEG NEM PÉNZ LESZ HANEM ÉTKEZÉSI JEGY NE ENGEDJÜK EZT MI !!!!


Vendég

#155

2012-04-06 10:29

Szerintem ez mártűrhetetlen

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-04-06 10:47


Luxy

#157 Családi pótlék ne legyen utalvány!

2012-04-06 10:48

Véleményem ebben a témában:
Ha a hitelek közül ebből fizet valamit a szülő, akkor azt nem lakoltatják ki, ez nem megy a gyerek javára is?
A nadrág, amit a gyereknek veszel, az nem mehet ebből a pénzből?
A rezsi, nem számít a gyerek egy részére is, csak ha már dolgozik?

A Kormány szerint CSAK ENNI KELL A GYEREKNEK!!!!
EGYÉB SZÜKSÉGLETEIK NINCSEN ??!!!!
Az iskolába sem fizethetsz a kajájukért Erzsébet utalvánnyal. Az sem az ő számukra megy?
Az osztálypénzről nem is szólva.

Ez az Erzsébetutalvány felvetés azért jött, mert a kormány belefeccölt X összeget, és mégsem használják a cégek !!!!
Tehát valamit kell nekik tenni, hogy ne mondhassák rá, hogy fölöslegesen költöttek rá.
És megint ki az (Kulturáltan írva) aki porul jár?
Megint a kisember.
Évi,,

#158 Re: Tisztelt Rajongóim!

2012-04-06 13:42

#151: Nem segélyes! - Tisztelt Rajongóim!

Kedves Nem segélyes!

Nagyon megható, és hosszú önéletrajzot olvashattunk, de ez sajnos senkit sem érdekel. Utalványban osztott családi pótlék pedig egyáltalán nem észszerű, többen is leírták az okokat! Inkább az erről alkotott véleményét olvasnám, hogy miért is lenne nekünk jó?


Vendég

#159 Re: sysy74

2012-04-06 13:44

#153: - sysy74

Én sem írhattam volna le szebben!:) Nem segélyes gondolom igencsak túl van már a 4.X-en.....vagy elég korán kezdte a családalapítást és az észbekapást! Azért örülök,hogy vannak még ennyire tökéletes emberek,sajnos mi csak átlag emberek vagyunk,átlag agyikapacitással:) Bízom benne,hogy ennyi előrelátással és ésszel legalább van 5 diplomája!


Vendég

#160

2012-04-06 16:19

nem kérünk az utalványbol

Vendég

#161

2012-04-06 21:41

Remélem nem lesz kaja jegy maradjon minden úgy mint eddig

Vendég

#162

2012-04-06 22:55

Ha minden ilyen,mint a családi pótlék és segélyek utalványok lesznek,akkor mi akik ezen pénzből kell,hogy gazdálkodjunk,hogyan fizessük ki a közüzemi számláinkat????!!!!!
Vidéki

#163 Re: Jöhet Erzsébetben is!

2012-04-07 12:12

#21: Nem segélyes! - Jöhet Erzsébetben is! 

 Nem gondolja, hogy baj van a kormány munkájával?


Vendég

#164

2012-04-07 15:50

A családoknak sok olyan dolograszüksége van , amit az állam által /kormány / kijelölt üzletekben / helyen nem lehetne megvásárolni . A vásárlőhelyek kijelöléével , mgint csak saját kormányköreket jutalmaznák .

Vendég

#165

2012-04-07 20:02

miért is talán sok ember van aki nem a családjára költi az miért is vállal gyereket könnyebb a postást várni persze vannak olyan téerségek ahol nincs munka és szinte ez a kicsi pénz a megélhetés
speciális diéta

#166 Van értelme az utalványnak így,hogy bizonyos családok nem is tudják levásárolni

2012-04-09 00:19

Egy kérdés - ha valaki cukorbeteg , lisztérzékeny, tejallergiás....stb más speciális étrenden van...SZIGORÚAN FONTOS DIÉTÁT kell tartani -neki mennyire jó az Erzsébet utalványa ,mert csak bizonyos boltokban vásárolhatnak és ők kapnak kb 20 e forintot-sajnos a körülmények nem engedik meg ezt a lehetőséget,hogy teljesen levásároljuk/ PEDIG JÓ LENNE /,ha mindent kifizetünk amit muszáj, sajnos 10 e forint jut szűkösen HA MARAD persze ételre...és hol a többi,a gyerekek az elsők és utána marad én,de ez nem számít,mert mindig van ..és még élünk a nagy semmiből-Van értelme Erzsébet utalványt a családi helyett ....és nem vagyunk egyedül az országban speciális étrenden !!!!!!!- Akik csak a saját evésükön spórolna ha tud.

Vendég

#167

2012-04-09 16:17

Inkább számoljanak el a 22 év rablásával.... az összes pártocska...

Vendég

#168

2012-04-09 16:18

A másik nagy aljasság, hogy az utalványt már irányítják, hogy csak mérgezett ételeket ehessünk.... SZÉGYENE EZ A KURMÁNYNAK!!!!!!!!!!!! DE NAGY.

Vendég

#169

2012-04-09 16:50

Szegények vagyunk, nem idióták!

Vendég

#170

2012-04-09 17:28

Ugye, nem gondolják komolyan, hogy a piacon,a postán, vagy a kínai ruhaboltban és még sorolhatnám a többit is, Erzsébet utalvánnyal fogunk fizetni?

Vendég

#171

2012-04-09 21:35

Ugye a gyereknek nem csak ennie kell. Mondjuk,ha a piacon szeretnék vásárolni a családi pótlékból a gyereknek gyümölcsöt azt ebből hogyan?
boorso

#172 Re: családi pótlék ne legyen utalvány

2012-04-10 00:02

#1: -

Értelmiségi család vagyunk, de sajnos a gazdasági váltás egyre lejjebb és lejjebb sodor bennünket. Sajnos  párom nem kap munkát. Én főállású anyaként vagyok itthon négy gyermekkel. Nekünk családi pótlékunk van és lakásfenntartási támogatásunk. Emellett pedig több tízezer forintos deviza hitelünk arra a házra, amiben lakunk.

A kormány azt tervezi, hogy áprilistól Erzsébet utalvánnyal váltaná ki a családi pótlékot.

 

Az utalványoknak a felhasználása szükkörű, és nehéz helyzetű családoknál bizony van úgy, hogy a számlákat is ebből kényszerülnek fizetni.
Ha ettől elesnek bizony fenn áll a veszélye annak, hogy komoly financiális problémák állhatnak elő a nagycsaládosoknál. A legrosszabb esetekben még a kilakoltatás veszélye is elképzelhető. Ez, hogyan egyeztethető össze, a tervekkel ,miszerint védjük a családokat és szeretnénk, ha minél több gyerek születne! Azok a gyerekek akik már itt vannak közöttünk , ők is figyelmet érdemelnek ebből az aspektusból is, mert itt főleg több gyereket nevelő családokról van szó.

 

Aggályaim ezzel kapcsolatban:

1.Ha nekünk csak a családi pótlék a gyet-en kívül, ami ugye (25.000ft.-) a bevételünk  ugyan miből fogjuk kifizetni a számlákat? A TIGÁZ-nak,AVE-nak,ELMÜ-nek majd Erzsébet utalványt fogunk adni???!! Nem hiszem

2.Hogy fogom majd fizetni a hitelemet?! Erzsébet utalványt viszek be az oTP-be, hogy tudjak törleszteni?

3.Mi 4 gyerek után 64.000.- családi pótlékot kapunk. Nagyon szerény élünk és az ételen spórolunk. Nekünk 30.000.-ft az amit ételre szánunk.

4.Miért ők döntik el, hogy melyik üzletbe vásárolhatok? Van minden településnek listája és ahol elfogadják az Erzsébet kártyát ott lehet levásárolni. Eleve miért mondják meg, hogy hol vásároljak?! A közért ugyanis megszabhatja, hogy csak élelmiszert lehet venni.

5.A volán buszon ha el szeretnék jutni valahova majd Erzsébet utalvánnyal fizetek. Ugyanis furcsa,de van ,akinek nincs autója és busszal közlekedik. Örülök,hogy a Mol-nál be lehet váltani ,de a menetjegyet nem  lehet ebből kifizetni

. Lassan már nem is létezik középosztály. Van a több millió eladósodott szegény és a pár százezer gazdag, akik számára mindig kedvező döntések születnek (pl: egy kulcsos adórendszer.stb)

6.Gyógyszertárban hogyan fogok fizetni ? Erzsébet utalvánnyal? Nem hiszem, nem fogadják el?

7.Piacon,ahol gyakran vásárolok, hogy fogok fizetni az őstermelőnél? Erzsébet utalvánnyal? Nem hiszem, nincs beregisztrálva.

8.Az  óvodába és az iskolába  a díjakat ,hogyan fogom fizetni talán Erzsébet utalvánnyal? Nem hiszem hiszen oda is PÉNZT! Kell vinni

9.bármilyen rendkívüli kiadást majd miből fogunk fizetni az Erzsébet utalványból!!??

El akarják tüntetni a családokat a süllyesztőben. Nem csak a nyugdíjasokkal van már régóta bajuk, de a családok is zavarják úgy látszik a kormányt. Túl sokba kerülnek!

 

Én írtam a Minisztréiumokba,orbán Viktornak,Navracsis Tibornak,de egyik sem méltatott válaszra!

Nem szabad hagyni, hogy a családokat tönkretegyék!

 

Amgrin

#173

2012-04-10 17:22

Hmmm bizonyos családoknál úgy gondolom, hogy van értelme ha nem kp-ben kapják a családit, azoknál ahol most gondnok van kijelölve, és ő felügyeli a pénzüket, mert így apuka vagy más nem tudja elverni piára, cigire, gépre... amúgy meg baromság az egész... és csodálkoznak ha senki nem mer gyereket vállalni... az ok hogy nem az államnak szülünk,(illetve ha jól belegondolunk, a mai gyerekek lesznek a jövő adófizetői) és ha már nem nagyon segítenek, legalább ne szivassanak.... és csodálkozunk, hogy fogy a magyar...

Vendég

#174

2012-04-10 17:43

a szulo felelossege ne a kormany dontesein muljon

Vendég

#175

2012-04-10 18:37

Az utalványból nem lehet a gyerekeknek ruhát,cipőt,szemüveget,fogszabályzot,gyógyszert,bérletet venni.Még az ebédjüket se lehet befizetni vele.Pl,hó végén pár mázsa tüzifa.A gyermekeket nem lehet csak a COOP boltbol/ami mellesleg drága/felnevelni.Egy gyereket nem csak etetni kell.A tisztálkodás és a tiszta ruha is alapfeltétele a gyereknevelésnek.Ezzel kapcsolatban még egy csomag 10-es zsepit se tudtam venni az utalvánnyal. Egy elkeseredett 3 gyermekes anyuka.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...