Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Vannak dolgot amiket nem vagyok hajlandó jó szemmel nézni.

2022-05-13 18:27:30

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, virág, belső tér, szabadtéri és szöveg

Nem a virágokkal van a bajom, hanem nem szeretném ha Érettségivel járó kertész szakmája lenne a Középsúlyosan Autista Leventének.

Mert ha Érettségivel járó kertész szakmája 6-7 év múlva a 12 éves Leventének, akkor nagy valószínű nem fog kapni nyugdíjszerű ellátást felnőtt korában. Pl. Rokkantsági járadékot és Fogyatékossági támogatást sem.

És ha sokkal kevesebb lesz az után pótlás a felnőtt Autista Nyugdíjszerű ellátásban részesülő személyekből, akkor a jelenlegi felnőtt Autista embereknek is megvonhatnák a Rokkantsági járadékukat és a Fogyatékossági támogatásukat. 

Úgy hogy Levente, jobban járnál inkább ha a szüleid inkább azt tanítanák meg neked, hogy az iskolából önállóan tudjál haza menni ezért jobb lenne ha szépen Speciális magán Általános iskolába kerülnél, mert van két felnőtt testvéred is nem csak a nagy kamasz diák munkára érett testvéred is van. És a szüleid együtt vannak, azon kívül pedig a nagy mamád az egyetlen élő nagyszülő még él. 

És azon kívül megtanulnál önállóan egyedül is meg lenni napközben ha beteg lennél, és nem tudnál iskolába járni és önállóan tudnál iskolába járni stb. Meg önállóan a kutyát is tudnál sétáltatni kisérő nélkül, és boltban pedig önállóan tudnál vásárolni. 

És jobban járnál inkább a Képességfejlesztő Speciális szakiskolába lévő járással 8. osztály után. Mivel hiába leszek 6. osztályos tanuló Szeptember 1-én, 8. osztály végére sem leszel képes elérni egy 8. osztályos tanulmányi szintedet, és azok a tanulók nem mehetnek Szakmunkás Kertészeti iskolába. 


X

Ezek után nem fogok semmiben sem segíteni, mert engem letiltott a Facebook-os odaláról. Így a hivatalos Facebook-os oldalamon nem láthatom őt.

2022-05-08 09:05:08
Egyetlen egy bűnöm volt nekem a Tóth Dóra szemében, hogy megosztottam azt a Facebook-os bejegyzését, ahhol segítséget kért az új gáztűzhely és az új mosogató igénylése végett, mivel életveszélyessé vált neki a gáztűzhelye és rá volt írva a bejegyzésében, hogy osztható a bejegyzése. És ennek ellenére minden szó nélkül letiltott a ,,drága kedves" Tóth Dóra aki Autista szülők mentora is egyben. 

Ezek után nem segítek neki többé. Ott van a 2 felnőtt gyermeke akik már önálló életett élnek, és a majdnem már felnőtt gyermeke is aki már nyári diák munkára érett 16 évesen, meg a férje és az anyósa is ott van a Dórának. Meg nem fogja megérni a GYOD mellett otthoni távmunkán dolgoznia a Dórának, mert akkor a Nettó 180.000 Ft-os GYOD helyett csak 60.000 Ft-os GYOD-ot fog majd kapni. És Emelt családi pótlékot ami 23.300 Ft a 18 év alatti fogyatékossággal élő és tartósan beteg gyermekek után. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
😔(Levente 12 éves Autista. A jelen társadalmában számára az esélyegyenlőség,körülbelül annyi mint a szobájába napnyugtakor beszűrődő fényszelet. Neki csak ennyi jut.
😢,esélye sincs inklúzív gyerekkorra..esélye sincs befogadó társadalomra.)

XXI.század Magyarország

(fotó: Tóth Dóra)

...osztható...Lehet, hogy egy kép erről: személy, gyermek és belső tér

 

 

 

 
 

X

Autizmus Live Blogírója, jobb volt nélküled és a gyermekeid nélkül sétálnom a Kék sétán Budapesten.

2022-04-23 15:25:45

Akkár mennyire is fáj Autizmus Live Blogírója neked, hogy a legkisebb csemetéd a 12 éves Leventével együtt nem kapsz anyagi segítséget, Levente otthoni oktatásában mert a Levente iskolája, nem szívesen látott téged ott amikor a Leventéért mentél iskolába. Mivel sok ottani dolgozót meg bántottál ott, és nekik védekezésképpen az volt a céljuk, hogy otthon maradj a Leventével együtt az otthoni tanulásban. 

És amikor én segítettem neked a Facebook-on Tavaly Augusztus végén, mert rá írtad osztható a Facebook-os bejegyzésed ahhol segítséget kértél másoktól, mert életveszélyessé vált az elromlott gáztűzhelyed akkor szépen minden szó nélkül letiltottál engem a Facebook-on keresztül. 

Ezek után ne is csodálkozzál Turgonyi-Tóth Dóra Autizmus Blogírója, ha semmilyen anyagi segítséget nem fogsz kapni másoktól. 

Mivel ott van a 2. férjed a Szabolcs aki dolgozik, és ott Szabolcs egyetlen élő szülője az anyja: és van a Dani fiad aki Óbuda Alpolgármestere a lakóhelyeden belül, és ott van a lányod meg a lányod életársa aki szintén dolgozik az életársával együtt. És azon kívül ott van középső fiad Zalán aki 16 éves, és idén nyáron már diák munkára érett lett így el tud menni dolgozni diák munkára, és meg tudja venni a tanszereit az Erdész Technikum utolsó 3 éveiben és nem beszélve arról, hogy a 9. évfolyam kezdetétől számítva pedig ösztön díjban részesül. 

 

Míg a legkisebb gyermeked Levente csupán Autizmussal született de nem értelmi fogyatékos, és nincs más fogyatékossága az Autizmusán kívül sem, és tartós és krónikus betegsége sincs és 12 éves már a Levente. Gyakorlatilag Levente már annyira kiskorú a 12. életévétől számítva. 

 

 


x

Egy 12 éves nem értelmi fogyatékos autista is tanulja a valós tényeket, és ne a kegyes hazugságból éljen egész életében.

2022-04-11 08:27:07

Legtöbb 12-18 év közötti kamasz már a felnőtt korához készülődik, és már felnőttekhez hasonló véleményük is van meg sorolhatnám még. 

És ez alól még a Levente sem kívételm mert ép intellektusú középsúlyosan Autista kis kamasznak számít. Ha értelmi fogyatékos középsúlyosan Autista lenne a Levente akkor sajnálnám, amit a fogorvos mondott a feje felett, meg akkor is ha 12 évesnél fiatalabb lenne a Levente, és úgy mondta volna Levente feje felett a Dórának a Levente fogászati műtétjét. 

És a Dórának aki pénzbeli adományt ad az nagyon hülye nem kicsit hanem a béka segge alatt sincs az IQ szintje. 

Mivel Dórának ott van a férje és a 4 gyermeke közül 2 gyermeke már felnőtt embernek számít, egyik még Óbudai Polgármesterként dolgozik. És a Dóra szülei bár nem élnek de a férje egyik szülője még él, ő is tudna segíteni akkár csak a két felnőtt dolgozó gyermeke is, sőt a 2 gyermeke közül a Zalán is tudna segíteni a Levente kis testvérének egy magán Speciális Általános iskolába járatatni, mert a Zalán már nyári diák munkára érett lett és 2 éve ösztön díjjas is már. 

 

https://autizmuslive.blog.hu/2022/04/07/szegregatum?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare&fbclid=IwAR0o7YgI-mhwVW_4pDDHHTxssMGJHnmJgzQHjYj3HcSF9cwJE8zTmRicd5M 

 

Nekem meg az égadta világon senki sem segítene, még az egyetlen élő nagyszülőmet sem érdekli a sorsom Húsvéti ünnepek előtt.


É

Maradjon csak szépen az Orbán kormány és úgy is maradni fog, nem kell a baloldali összefogásnak léteznie 2022. Április 3. után mely és ízléstelen és bunkó volt a COVID járvány alatt is.

2022-04-03 16:25:02

Ha nem lett volna a FIDESZ 2010-ben akkor 2010. Július 1-től nem lettem volna jogosult, a MÁK utazási kártyámmal amivel ingyen tudok utazni Magyarországon belül tömegközlekedéssel kívéve a Hév, MÁV és a Volán járatait ami 90%-os kedvezményt ad nekem. 

És ha nem lett volna a 80.000 Ft-os Nyugdíjprémium akkor nekem nem lett volna meg, saját önerőmből a 200.000 Ft megtakarított pénzem 2021. December 22-re. Hanem a béke segge alatt lennék a mai napig és más dolgokra nem igazán tudtam volna gyűjteni pénzt, csak meg legyen végre legalább a 200.000 Ft-os megtakarított pénzem a biztos alapfokú anyagi hátterem, hogy ha bármi van a munkahelyemnél akkor ne üres zsebbel távozzak a jelenlegi munkahelyemről. 

 

Soha nem felejtem el azt amikor a 2010. évek közepén a Május 1. Majálison egy MSZP aktívista udvarias elutasítása helyett, rám üvöltött nem kaphatok 1 szelet kenyeret sem és a szem kilövettő Balatonösződi Gyurcsány Ferenc nevetségessé tette mások előtt az utcai forumán azt a férfit akinek a szemét kilövette a rendőrőkkel 2006. Október 23-án. 

Bár mennyire is rosszul esik majd az Autizmus Live Blogírójának, hogy maradni fog a FIDESZ kormány 16 évig sőt akkár 20 évig is, baromian nem fog engem érdekelni a siralmai stb.


X

Két dolgot szeretnék a közelgő Húsvétra, ha legkésőbb 2026. Március végén szakítás lenne a testvérem és a jelenlegi párja között.

2022-03-27 19:06:12

Azért szeretném ha lenne szakítás mert sajnos a testvérem szépen lemondott rólam, minden szó nélkül 2022. Januárja óta, hogy nem nekem többé 1-2 hétre elegendő tartós élelmiszert havonta egyszer nekem. Viszont láttam Januárban a szelektíves átlátszó zsákban, hogy családi kiszerelésű üres pizzás doboz volt időnként oda bedobva. Ezek után lett elegem nekem, mert én azért havi 25.000 Ft-ot fizetek a mellék épületi lakrészen mert a főépületben a testvérem és a mostani párja lakik. 

 

Azon kívül tömegközlekedéssel szoktam bejárni messzire dolgozni, mert mással sajnos nem tudok bejárni dolgozni. És nagyon remélem, hogy a lakóhelyemhez nem messze meg épül a megváltozót munkaképességű dolgozók munkahelye, mert oda fogok átmenni majd dolgozni ha felvesznek egyáltalán, és nem kell sokáig tömegközeledéssel ingáznom a lakóhelyem és a munkahelyem között. Sőt még taxival is olcsóbb lenne nekem havonta egyszer 3 napra, mert nem kell nagy távolságot megtenni a Taxinak. 

 

A másik dolog, hogy jobban örülnék ha újra a FIDESZ-KDNP nyerné meg a 2022. választásokat, és inkább ők legyenek 16 éven keresztül és ha szükséges akkor még újabb 4 évig azaz 20 évig is, ha nem lesz addig egy normális baloldal akik nem akarnak Ukrajnával szemben felvenni a harcot, és háborúzni az Oroszországgal szemben stb. 

 

Leszarom az Autizmus Live Blogíróját Turgonyi Tóth Dórát, hogy állandóan panaszkodik a 12 éves ép értelmi képességű középsúlyosan Autista legkisebb fia Tóth Levente jövője miatt.

 

Ne harugdjon a félvilág már rám: Leventének van egy fiatal bátya aki féltestvére a Leventének Kiss Máté Zalán, aki 10. osztályos és 9. osztály eleje óta kap ösztön díjat viszont ő eltudna menni idén nyáron, a nyári diák munkára mert elmúlt már 16 éves és megtudná a 11-13. évfolyama kezdetére venni az iskolai tanfelszerelését. Helyette gondolom inkább az erdőket fogja járni gyakorlatozásra, és terep futó versenyen vesz részt az erdős terepen meg lovagláson fog részt venni egész nyáron is. Meg az öcse Levente is. 

És a Leventétt nem egyedül neveli a Dóra hanem a Szabolcs férjével neveli együtt, míg a Zalánnak meg a nevelő apja a Szabolcs. És Levente egyetlen nagyszülője még él és virul, ő is tudna besegíteni a Leventének, hogy magán Speciális Általános iskolába járhasson 6. osztálytól 8. osztályig. 

 

Azon kívül a Dóra kap GYOD-ot a Leventére és Emelt családi pótlékon is, és a Dórának van még 2 felnőtt gyermeke is akik már dolgoznak és ők is tudnának segíteni a Leventének a magán Speciális Általános iskolába lévő elhelyezéséről csak lusták tenni ebben, főleg az Óbuda egyik alpolgármestere lusta tenni érte aki Levente féltestvére is egyben Turgonyi Dániel. Mivel egy alpolgármesteri nettó havi fizetés 1 hónapra nem egy alacsony összeg. 

 

Bele kell ebben törödniük ha Leventének nem lesz esetleg egy jól fizető szakmája felnőtt korában. 

 

 

 


X

Autizmus Live blogírójának már ne járjon semmilyen pénzbeli adomány, inkább az Ukrán menekültek és Magyarországon élő rászoruló családok kapjanak pénzbeli adományt.

2022-03-06 12:52:42

Akik támogatnák az Autizmus Live blogíróját Turgonyi-Tóth Dóra családját pénzbeli adományal nekik elment az eszük. 

Van neki 2. férje aki dolgozik és elég jól él a fuvaros szállítmányú munkájából. És jelentősebb mértékű Családi adóvisszatérítésüket is megkapták rendesen. 

Harmadik indok pedig 2022. Március 1-óta GYOD-on van otthon a 12 éves legkisebb fiával, aki ép értelmi képességű Autista és nem halmozóttan fogyatékos. Bruttó 200.000 Ft-os GYOD összege Nettóban 180.000 Ft-ot ér, és a fia után még 23.300 Ft-os Emelt családi pótlékot is kap így összesen 203.300 Ft-ot jár neki.

A másik fia aki meg 16 éves és 9. osztály elejétől kap össztöndíjat, és 19 évesen Érettséivel fog rendelkezni a most 10. osztályos fia. És el tud menni idén a nyári iskolai szünet alatt már diák munkára is, mert elérte az alsó korhatárt ebben, hogy diák munkát tudjon végezni, így 11-12-13. évfolyamában már nyugodtan meg tudná venni az iskolai felszereléseit is. Főleg, hogy 25 éves kor alatt nem kell SZJA-ot fizetnük a dolgozó embereknek. 

Míg a harmadik fia aki 27 éves ő meg Alpolgármesterként dolgozik Óbudán, és igen magas havi Nettó jövedelemmel rendelkezik, azon kívül elköltözött az anyjától és nevelt apjától meg a testvéreitől. Míg Dóra lánya szintén felnőtt ember és ő is elköltözött már és dolgozik és saját párja van neki. 

És örüljön a Dóra annak, hogy a 2. férjének az édesanyja még él és nem vitte le a COVID járvány, úgy mint a 2. férjének az apját. 

 

Azokat a rászoruló nagy családokat kéne támogatni ahhol ahhol pl 4 gyermek esetében egy nagykorú gyermek sincs, vagy ha van is akkor legfeljebb 1 fő nagykorú vagy 2 fő nagykorú gyermek van, míg a 2 fő kiskorú gyermekek közül a legkisebb gyermek sincs még 12 éves. Vagy halmozóttan fogyatékossággal él a 2 felnőtt gyermek és a 2 kiskorú gyermek közül az egyik kiskorú gyermek.


X

Imádkozom minden este, hogy béke legyen Ukrajnában és a Putyin Orosz elnök lemondjon, viszont azért is fogok imádkozni, hogy a húgom jelenlegi férfi párja költözzön szépen haza vidékre a szüleihez.

2022-03-04 21:27:26

Itt békesség sajnos legtöbb estben akkor lesz Ukrajna iránt ha Putyin elnököt lemondatnák az Oroszok, vagy a Putyin elnök meghalna az idős kora miatt. 

És nagyon szeretném ha a húgomnak új párja lenne, aki legalább meg írná a dolgot nekem, hogy bizalmas személyes kérdést tettem fel amire nem illik válaszolniuk és egyik családtagjaiknak sem illik erről beszélniük, mert akkor megértettem volna a dolgot és nem kérdeztem volna meg többé ezt.

Viszont nekem elegem lett a húgom jelenlegi párjának a hazugságaiból irántam meg a lekezelő stílusából, hogy a picsába ne legyek ideges amit ő nem szeret bennem ha ideges vagyok, ha állandóan hazudik nekem és a testvéremet is erre veszi rá sajnos, hogy nekem hazudjon bizonyos dolgokról és hülyének is néz engem. 

Ráadásul nekem egy sivár életem lett mert nekem Szociális téren egy nyomorult családom sincs, mert ez a hülye köcsög elszigeteli szociális téren teljesen a húgomat és sajnos a húgom nem veszi észre és a szüleim sem, hogy ez a hülye köcsög manipulálja a húgomat és a szüleimet is. 

 

De mivel én Autizmussal születtem így nekem senki sem hiszi el amit én gondolok, mert az hiszik rólam teljes egészében, hogy én semmihez sem értek mert szellemi fogyatékos is vagyok pedig csak lebecsülnek engem. 

Jó istentől csak azt kívánom, hogy tényleg legyen szakítás a húgom és közte, magyarán jöjjön rá a testvérem végre magától milyen is valójában az ő kedvese és adja ki az útját neki. 

 

És legyen 1-2 hónapon belül pedig új párja a húgomnak, aki nem csak nagyon fogja szeretni a húgomat hanem nem fogja elszigetelni a húgomat tőlem Szociális téren. És a húgomnak mindent megtanít a fogyatékossággal élő emberek elfogadásáról stb.

 

De annyira tartók attól, hogy ha végett ér a 2026. évi Milánói Téli Olimpia és a 2026. évi Milánói Téli Paralimpia akkor sem fog haza költözni. Pedig legkésőbb örülnék ha 2026. Március 15. után 1 héttel, a 2026. évi Milánói Téli Paralimpia záró ünnepsége után szépen haza költözne. Nagy megváltás lenne számomra és a testvéremnek is jó hatásra lenne rá. 

 


X

5 kívánságom van, és nagyon szeretném ha idén teljesülne!

2022-03-03 19:07:09

1. Kívánságom: legyen béke az Oroszország és Ukrajna között. 

2. Kívánságom: mondassák le Vlagyimir Putyin Orosz elnököt az Oroszok és más országokban is, mert Oroszország szégyene és más országok szégyene is.

3. Kívánságom: költözzön haza a testvérem jelenlegi párja a szüleihez vidékre legkorábban 2022. Októberében, de legkésőbb 2026. Március 15. után 1 héttel. Nekem nincs szükségem az ő jelenlétére, és azért nincs szükségem mert a testvéremtől szociális téren teljesen elszigetel tőlem, és új dolgokat nem tudok a testvéremtől tanulni ami nem minden napi de az életemben szükségem lenne rá, mert a nyomorult jelenlegi párja nem engedi ezt a dolgot a testvéremtől. 

4. Kívánságom: legyen olyan új párja a testvéremnek aki nem csak nagyon fogja szeretni a testvéremet, de nem fogja a testvéremet elszigetelni szociális téren tőlem és valóban tudok elméletben új dolgokat tanulni ami engem érdekel.

5. Kívánságom: legkésőbb 5,5 év múlva legyen új védett munkahelyem ami a lakóhelyemhez közel van, és sokkal szerethetőbb lehetne az új csoport vezetőm irántam is, ahhol nem kapok lekezelő kioktató stílust tőle és még sorolhatnám. 

 

 


X

Egy dolgot szeretnék a közelgő Húsvétra, ha teljesülne mind a 5 kívánságom!

2022-02-27 20:52:02

-Ha megnyerném a Metropol újság fotó pályázatán a fődíjat, és azon kívül pedig az internetes közösségi díjat is.

-Megépülne 3 éven belül a leendő megváltozót munkaképességűek munkahelye a leendő 3 épület tömb.

-Felvenének oda engem.

-Jól fizető állást kapnék kézműves foglalkoztatásban.

-Meg emelnék végre a Rokkantsági járadékot és a Fogyatéossági támogatást annyira, hogy a két összeget összeadva elérné a 100.000 Ft-ot adómentesen.  

 

Jelenleg annak örülnék ha nem lenne 500 Ft/nap a heti 1x5 Szociális étkezésem, ha már 2022. Április 1-től nem maradhat sajnos 180 Ft/nap: mert én már nem bírnám azt is finanszírózni, bőven elég lesz nekem bele törödnöm, hogy havi 40.000 Ft-ot leszek kénytelen áldozni a Rokkantsági járadékomból, így maradni fog nekem 9.863 Ft-om amit a Nettó 396 Ft-os órabéres fizetésemből egészíteném ki. 

 

Mivel nem elég nekem 1 hónapra havi 24.000 Ft az Infláció miatt, meg azon kívül sem, hogy sajnos 2022. Január hónapban lemondott a testvérem rólam, hogy nem vesz többé 1 hétre elegendő ételt nekem, mert a párja sokkal fontosabb lett neki hozzám képest. 

 

Erősen reménykedem, hogy legkésőbb a 2026. Téli Paralimpia Záró ünnepségén 2026. Március 15. után 1 héttel haza fog költözni a szüleihez. És olyan új párja lesz a testvéremnek, aki megtanítja a testvéremet mások iránt felelőséget vállalni mert én soha nem fogok tudni Garantált bérmimumért dolgozni sajnos!!!! 


XPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...