Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Hogy van ez az Állatkerti látogatók közül, a fogyatékossággal élő látogatóknál a kedvezményes jegy jogosultsága?!

2018-09-20 18:20:21

,,A Szegedi Vadaspark vezetője pedig a másik oldalról szólva mondta el, hogy sok visszaélést is tapasztalnak, de náluk például elég a hatósági igazolványokat bemutatni a kedvezmény igénybe vételekor. Veprik Róbert azt is hozzátette, hogy amennyiben azon kapnak valakit, hogy jogosulatlanul használta az igazolványt, akkor kivétel nélkül megteszik a feljelentést. Veprik szerint azonban többnyire a különböző szervezeti tagsági igazolványokkal szoktak visszaélni." 

És akkor a Szegedi Vadaspark árak listájában mért nincs feltüntetve, hogy MÁK kártyával is be lehet menni kedvezménnyel a fogyatékossággal élőknek?! 

http://www.zooszeged.hu/informaciok/arak-kedvezmenyek/ 

https://hvg.hu/kkv/20180918_Kivulrol_nezhettek_az_Allatkertet_a_fogyatekkal_elok_mert_csak_hatosagi_igazolvanyuk_volt 

https://hvg.hu/elet/20180918_fogyatekkal_elok_kedvezmenyes_jegy_veszpremi_allatkert  


É

Ki fogom verni a balhét a hűvösebb ősztől egészen a hűvösebb tavaszi időig, ha nem a 15 perces munkaszünet alatt lesz nyitva az ablak a kis munkaterembe ahová kerültem!

2018-09-19 18:48:00

Engem nem érdekel, hogy egyes dolgozók és szociális gondozók közül egyeseknek melegük van mert a változó koruk miatt más a testhőmérsékletük. 

Nem vagyok hajlandó hideg munkateremben gebedni munka idő alatt és megfázni meg nem akarok miattuk, amíg van az új szociális gondozóm addig nincs probléma ebben de sajnos többet beteg állományban és kevés az olyan hónap ahhol nem hiányzik 1 hetett sem....

Attól félek teljes mértékben ki leszek szolgáltatva ha éppen betegállományban lesz a Szociális gondozó csoportvetőm. Egy kívánságom van Karácsonyra, hogy kapjak 2 hozzátartozómtól ajándék készpénzt, 

Az egyik hozzátartozómtól legalább 5.000 Ft-ot a másik hozzátartozómtól 10.000 Ft-ot és akkor tuti, hogy meg lesz nekem a 200.000 Ft megtakarított pénzem idén Karácsonyra. Mert akkor Januártól otthon tudok majd maradni ha betegállományban lenne az új csoportvezetőm, és a többi csoportvezetők vagy egyes munkatársaim szemétkednének velem télen a kemény mínuszokba munkaidő alatt is nyitva lenne az ablak a kis teremben. 

Sajnos úti néhány hónapban nem igazán bizzóm meg bennük: Pl. Hifi-s rádió hangerejét több mint 1,5 évig kellett elviselnem mire végre döntés született a helyes megoldásban. És korábban hónapokat kellett várnom mire végre megoldodót a helyzetem, és a munka asztal alatt nyugodtan ki tudtam nyújtani a lábamat nem ütközött bele a lábam a szemben ülő munkatársam lábával aki meg ideges volt miattam. 

Én már csak arra vágyom meg legyen végre a 200.000 Ft megtkarított pénzem idén Karácsonyra, aztán jövő nyáron a hiányzó 50.000 Ft hozzá. És aztán gördülékenyebben tudok előre tervezni és magabiztosan gondolnom a leendő 1. önálló munkahely váltásomra. 

 

 

 


É

Haragszom a jelenlegi kormányra mert tavasszal döntötték el véglegesen, hogy mennyivel emelkednek a Nyugdíjak és a Nyugdíjszerű ellátások összege!

2018-09-14 19:04:43

Minimum 5%-al kéne emelkednie minden évben a Nyugdíjak összegének és a Nyugdíjszerű ellátások összegének évente egyszer! Ha nem kéne 40.000 Ft fix rezsit fizetnem vagy elérné a 2 féle nyugdíjszerű ellátásom összege elérné összeadva a 100.000 Ft-ot fele annyira nem lennék kiakadva. 

Sajnos nincs ingyenes tűzelő anyag fűtésre azoknak akiknek 40.000 Ft felett van az 1 főre eső munkabére, nyugdíja vagy nyugdíjszerű ellátása. 

Nekem az a célom meg legyen végre a 250.000 Ft megtakarított pénzem, aztán munkahelyet váltsak pár hónap múlva magabiztosan ahhol dolgozóm jövőre már 5 éves lesz a belépésem. És ez idő alatt szinte elfekvő foglalkoztatói munkahelyként kezd müködni.

 


É

Jobb lenne ha a körzeti rendőrség végre elkapná az engem zaklató nem kívánatos számomra ismeretlen kamasz fiú személyt.

2018-09-12 16:31:39

Nagyon de nagyon nem vártam az Iskolai tanévkezdést, mert sajnos félek szinte késő dálután a Hévvel megérkezni a lakóhelyem Hév állomására. Ha lenne végre helyi autóbusz járat normális számozással, és sűrűben közlekedne a Hév állomás közelében akkor fele ennyire nem félnék hazafelé menni. 

Hiába jelentettem fel az érintett személyt még idén Júniusban az Iskolai nyári szünet előtt 2 héttel, még mindig nem kapták el az érintett személyt mert ha elkapták volna akkor kapnék egy vissza jelzést. És onnantól kezdve nem kell félnem, ha nem védekezhetne szabadlábon a Bíróssági ítélet hirdetés előtt. 

Úgy érzem nem csak rám jelenthet veszélyt a nagy kamaszkorban lévő fiú, hanem akkár az iskolából egyedül haza menő 5-8. osztályos lányokra is veszélyt jelenethet. 

Pedig lassan el kell mennem sima fogászati szűrésre az egyik olcsóbb magán fogászatra, remélem nem fog megharagudni rám a fogorvos ha még nem veszem igénybe a fúrás és tömés szolgáltatását. Mert nem a félelem miatt nem veszem igénybe, hanem nincs rá sajnos keretem ebben nagyon alacsony a munkabérem sajnos. 

 

 


É

Egyik volt ismerősömtől nem bántam végleg letiltottam a közösségi portálon, mert úgy éreztem kihasználni akart engem segítés helyett!

2018-09-09 18:46:57

Remélem nagyon boldog az új és magasabb jövedelmet adó új munkahelyén a Tóth Katalin, mert a közösségi portálon nyíltan ki merte írni mennyire örül annak, hogy soha többé nem kell dolgoznia adományozó szervezeten és adománygyűjtést sem kell szerveznie. 

Olyan stílusban írta le mind mitha mindig is teher volna számára a rászoruló emberek támogatása. Én meg nem vagyok hajlandó idegen emberekkel személyesen meg beszélni a problémámat, mert hiába írtam le pontosan a nehéz helyzetemet könnyen érthetően szándékosan úgy válaszolt nekem mintha más témaként írtam volna le a neghéz helyzetemet. 

Más részt meg nem hiányzik nekem, hogy kihasználjanak az ilyen emberek a gyenge pontomat. 

Soha többé nem akarom az írásaidat látni a privát üzenetemben Tóth Katalin úgyan úgy átvertél engem mint a HVG magazin szerkesztője aki üres ígéretett írt nekem. 


É

Reménykedni tudok, hogy Karácsonyra kapjak a két hozzátartozómtól kis pénzt nem a gazdagságra vágyásom végett!!!

2018-09-08 19:42:39

Ha lenne a 2 hozzátartozóimtól Karácsonyra számomra minimum 5.000 Ft míg a másiktól minimum 10.000 Ft Karácsonyi pénzem, akkor 2019. Január 2-án 100.000 Ft-al bövülne a 2017. December 20-án meglévő 100.000 Ft megtakarított pénzem. 2017. December 20-óta meglévő 100.000 Ft megtakarított pénzemet saját erőmből 28 hónapos munkámmal sikerült összegyűjtenem. 

Úgy érzem nem biztos, hogy Kerepesen és Szilasligeten lesz egy normális helyi autóbusz járat üzemeltetve még idén Karácsony előtt. Ha nem lesz üzemelve a helyi autóbusz járat ami a helyi lakosoknak, és köztük nekem is akik messze laknak a Hév állomástól és megkönnyítené főleg télen az óvodától a munkába járásig az életett. Ami a Hév állomás közelébe visszi a helyi lakosokat. 

Akkor sajnos kénytelen leszek télen a nagy hidegben 6:45 órától 7:30 óráig: a munkahelyem közelében lévő kis élelmiszer boltban várakozni, amíg 7:30 óra nem lesz és akkor elindulni a munkahelyem irányába ami 8:00 órakor nyit ki. 

Mert később nem tudom elindulni otthonól ha nem lesz télen sem helyi autóbusz járat, ami a Hév állomás közelében is lesz megállója. Ha később indulók el otthonról télen a nagy hóban és a jeges csúszos utakon keresztül, én 8:15 órakor kezdődő műszakomra sem érnék be mert olyan sokan vannak a reggeli csúcsforgalomban iskolai időszakban, hogy még a 82 Troli buszra várakozók is tömegesen állnának  és esélyem nem lenne felférnem rá. 

Fele annyira nem aggódnék a tél miatt és a helyi autóbusz járat kialakítása végett, ha megtarthatnám a 80%-os Fogyatékossági támogatásom 100%-os összegét. És nem a Rezsibe kéne süllyesztenem meg nem a Szociális étkezési díjamban. Csak a nyomorult Orbán rendszere alatt soha nem lesz a 80%-os Fogyatékossági támogatás összege 50.000 Ft, bele értve a Rokkantsági járadék összegét is 50.000 Ft-ra. Mert akkor nekem több jutna maradéknak a Rezsi és a Szociális étkezésem kifizetése után, meg a háztartási és tisztálkodási felszerelésemre lévő elkülönített havi pénzem után.

És maradnék otthon a jeges-csúszos és nagyon hideg téli időszakban, amíg nem lesz helyi autóbusz járat kiépítve és üzemelve, meg amíg nem lesz a saját háztartásomban fafűtéses kályhűs fűtés helyett házfűtés vagy napelemes fűtés. 

Templomba meg csak akkor tudnék behúzodni 6:45-7:30 órakor, ha nem a gurulós húzhatós bevásárló táskámat vinném magamal hanem a nagy erős bevásárló szatyrot tudnám magammal vinni. De a nagy erős bevásárló szatyromat is akkor vinném minden hétköznap a Szociális ételem végett, ha lesz végre egy nyomorult helyi autóbusz járat ahhol lakom mert anélkül nekem haza érni szinte a két karom, hátam és a lábam fog kikészülni. Pont olyan nehéz meredek lejtős utcákon keresztül sétálni 35-40 percet kezemben a  30-35 kg-os nagy szatyorral, mintha Földszintől a 10. emeletig kéne felvinnie Lift nélkül egy egyedül élő nőnek a kiskamasz kerekes székes fiát naponta és éveken keresztül. 

Megfogadtam magamban ha nem lesz könnyű az életem 2019-ben sem, és saját erőmből meg lesz a 250.000 Ft megtakarított pénzem (döcögösen és hosszú rögös útat bejárva) aztán pár hónap múlva munkahelyet fogok váltani. 

Az is nagy csoda, hogy 4,5 évvel a belépésemtől számítva átkerültem végre a kis munkaterembe, ahhol nem hallom végre többé a Hifi-s rádió bömböltetését és a kórusban kiabáló hangos beszédet élesebben. 

Akkor leszek hajlandó a nagy munkaterembe lenni külsős bérmunkák esetében, ha nem fog a Hifi-s rádió bömbölni a nagy munkateremben. Örülök annak, hogy végre csak a Szociális gondozók nyúlhatnak a Hifi-s rádió hangerő szabályozásához. Meg nem hiányzik az sem, hogy majd szóljanak az 1. emeleti lakások egyikében, ha felhalatszana a Hifi-s rádió rezgése lehetnek olyan lakók is akik éjszaka műszakban dolgoznak és nappal aludni szeretnének. 

Teljesen más kategória a Farsang, Karácsony, Húsvét és a Sportos kíhívás napja. 

 


É

Bár csak 10.000 Ft lenne legalább minimum a Nyugdíj-prémiumom a Nyugdíjszerű ellátásomnál!!

2018-09-06 16:05:25

Nagyon gondolkodom ha meg lesz a 250.000 Ft megtakarított pénzem, pár hónap múlva nem csak egy jobban fizető állásra fogok jelentkezni. Hanem pár kapcsolatom is lesz mert legalább a leendő páromnál talán nem kell várnom az ígéretére, mint a sogor jelöltemnél meg a testvérem igéretére a kályhám és a kéményem kitakaríátásban. 

Elegem van a Kerepesi önkörmányzatból: nem képes ingyen fabriketett adni nekem havonta egyszer 1 hónapra elegemdő mennyiséget a fűtés szezon alatt, mert akkor nem 7.178 Ft-om maradna 1 hónapra maradéknak a Rokkantsági járadékomból és a 80%-os Fogyatékossági támogatásomból. Hanem 27.178 Ft-om maradna meg 1 hónapra maradéknak számomra mert akkor előbb meg lehetne nekem, a Bruttó 440 Ft-os de Nettóban 396 Ft-os órabéres fizetésemmel együtt a hiányzó 150.000 Ft-os megtakarított pénzem. 

És akkor meg lehetne nekem a 250.000 Ft megtakarított pénzem, majd utána pár hónap múlva munkahelyet váltanék egy jobb fizetésért. És lenne végre nekem is párkapcsolatom. 

 

 


É

Soha nem fogom megbocsájtani az érintett férfinek, ha netán a rágalmazásának hinnének a Hév ellenőrök és emiatt nem utazhatnék többé a Héven.

2018-09-04 17:13:10

Tavaly nem tettem meg, hogy személyiségi jogom megsértése miatt feljelentettem volna a férfit. De ha meg jelent volna az arcom nyilvános internetes portálon meg tettem volna a feljelentést. 

Engem egy idegen ember csak akkor fozózón le ha rendezvényen vagyok, vagy újságíró lenne és riportott adnék saját döntésem alapján. 

De ha rám meri fogni a férfi én vízeztem be a Hév ülését megteszetem ellene a feljelentést, ha netán engem kitiltanának a Hév ellenőrők miatta. Soha nem szoktam rongálni még az iskolában sem tettem, bele értve a munkahelyemnél is. Pontosan érzem utálja a másságomat már mint a külsőleg nem látható fogyatékosságomat!!! Az olyan embereket meg egyenesen utálom akik nem gyűlőlik a fogyatékossággal élő embereket, és tudom ezt az érintett férfiről aki mindig Gödöllő Erzsébet parknál szokott felszállni. 

Inkább foglalkozna avval, hogy lefogyna legalább 15 kg-ot így is túlsúlyos lassan már a mozgás is kezd a nehezére esni. De még sem mondtam neki soha, mert még le meg ütne engem nem foglalkozva avval hogy 50-55 kg-os nőt nem jó egy 80-95 kg-os férfinek meg ütni!!!! 

 

 


É

Elegem van az Kormányhivatalból és az Emberi Erőforrások Minisztériumából: sok Autista embert aláznak meg főleg ők!

2018-09-02 08:44:18

https://index.hu/belfold/2018/08/29/abcug_autizmus_leszazalekolas_kormanyhivatal/ 

Soha nem felejtem el amikor jogtalanul gondnokság alá akart helyeztetni az Emberi Erőforrások Minisztériuma mert nem tetszett nekik, amiért felázadtam irántuk amiért sok Fogyatékossággal élő emberek 220 Ft órabérért dolgoztak 2017-ben 9 hónapon keresztül. Nem kívánom részletezni milyen módón lázadtam fel irántuk. Nem lázadtam volna fel irántuk ha a 80%-os Fogyatékossági támogatásom 100%-os összegét megtarthatnám anélkül, hogy a rezsibe kéne süllyesztenem akkár csak a Rokkantsági járadékom 90%-os összegét. 

Reménykedem, hogy az Index valóban meg fogja jeleníteni az internetes hírekben a saját problémámat is, mert szeretném ha rám találna egy jó szándékú ember aki egyszeri pénzbeli adományal 150.000 Ft-al tudna támogatni.

Mert ha 2018. Karácsonya előtt meg lenne nekem a hiányzó 150.000 Ft a meglévő 100.000 Ft-hoz, akkor 2019-ben a Magyarországon a legkisebb órabéres fizetésemből fizetném ki a Magánfogászaton a 2 db fogtömésemet. Mert SZTK fogászaton félresikerült kezeléseket kaptam. És aztán 2020. Január elején beadnám a felmondásomat a jelenlegi munkahelyemen. 

Reménykedem abban, hogy Kerepesen belül idén Karácsony előtt üzemelni fog a helyi autóbusz járat Kerepesen és Szialsligeten a Hév állomás közelében. Mert ha nem így lesz, akkor tuti a Franka Pál Tibor Polgármester úrat nem fogom megválasztani a Kerepesi Önkormányzati választáson. 

Haragszom arra is az Önkormányzatra, hogy nem kapok ingyen tűzelő anyagot és nem beszélik meg előre a szállítók sem, hogy mikor tudják szállítani hozzám a fabriketett. Mert ha ingyen kapnám a tűzelőanyagot akkor megtarthatnám a Fogyatékossági támogatásom 100%-os összegét havonta. 

 


É

Soha nem fog hiányozni nekem az elmúlt 20 év és egyben az elmúlt 12 év a volt iskolai évemben!

2018-08-30 16:25:22

A poklok-Poklát éltem át 1998-2006. tanév alatt a Speciális szakiskolában amikor elvégeztem 1998-ban a 8. osztályt, és bekerültem oda semmilyen szakmát és Szakmai alapozó felkészítő tanyagot nem tanultam a 8 tanév alatt. Még tankönyvekből és fejlesztő foglalkoztatói tanulásban sem részesültem a volt osztály társaimmal együtt. 

Akkor volt az igazi áttörés amikor 2006-2008. tanév alatt Nappali tagozatos felnőtt tagozaton tanulhattam OKJ Számítógépes szakmát. És csak akkor hagytam el azt az iskolát ahhol az előkészítőt kezdtem és a 8. osztályt befejeztem, aztán a Speciális Szakiskolai osztályba kerültem 8 évig. 

A jelenlegi munkahelyemnél meg elegem van a munkatársaimból: állandóan bömbölő Hifi-s rádiót szeretik hallgatni, mikor ki nem állhatóm ha úgy kéne dolgoznom a bömbölő zene mellett. Ha meg tarthatnám végre a Fogyatkossági támogatásomat újból anélkül, hogy a rezsibe kéne süllyesztenem azt havonta egyszer 1 hétig otthon maradnék helyette takarítanék meg új állás után néznék stb.... 

Remélem baromian élvezik Gyálon a volt 2. szülői házamban lévő lakhatásukat a 3 gyermekes család, hogy nem kellett bajlódniuk a tetőtér beépítésével mert megvették anélkül megdolgoztak volna a tetőtér beépítésében. 

Ha én lettem volna a volt Gyáli 2. szülői házam tulajdonosa vagy haszonélvezője, nem engedtem volna eladni nekik!!! Miattuk kell lemondanom a BBK teljes ingyenes közledéséről meg a Fogyatékossági támogatásom 100%-os megtakartásáról. 

De ezt nem fogom mondani a hozzátartozóimnak soha, mert úgy sem fogják megérteni a szándékomat és gondolataimat. 


ÉPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Facebook