Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Úgy látszik egyes embereknek fontosabb a Kormány tisztviselők fizetésének az emelése 30%-os szinten!!!

2018-11-20 16:41:54

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest 

Sajnos a Petíciómat eltávolították az egyik olyan csoportból ahhol az Ápolási díj a téma és a legfontosabb. 

Viszont azok között a csoporton belül lusták gondolni a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás tisztességes emelésére!!!! 

Szégyelhetnék magukat a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás emelése nekik nem fontos, és nem is akarják de az öregségi nyugdíj emelését, özvegyi nyugdíj emelését, és az Ápolási díj meg a Családi pótlék emelését baromian elvárják. Mintha nekik csak a Kormány tisztviselők fizetésének az emelése lenne a legfontosabb az alábbi járulékok emelése után. 


É

Elegem van vagyok hajléktalan koldus és jól ápolt vagyok még is undorodnak tőlem látványosan tőlem egyes emberek.

2018-11-18 15:09:21

Majd nem rászoltam egy 7-8 év körüli kislányra a Gödöllői müllerben November 17-én délután: vagy menjen ki a testvérével együtt az üzlet elé várni az édesanyját vagy álljon az anyja mögé. Ha nem bírja a kellemetlen szájszagomat amit sajnos a fonysorvadásom okoz nálam amit sajnos örököltem nem is idős korom előtt. 

Jelen pillanatban nem telik nekem arra, hogy a fogínysorvadásomat, meg az esetleges fogkövet leszedje és a helyét polírozza a magán fogorvos. Míg az SZTK fogászatnál már lejárt szavatosságú vagyok és nem akarják ellátni a fogamat és a fogínyemet normálisan. 

Hiába tartom be a rendszeres szájhigéniámat a fogaim végett meg az ínyeim végett nem sokat ér nekem ez sajnos 3-4 óra múlva olyan mintha 1 hónapja nem mostam volna fogat és nem használnék fogselymet és szájvízet stb. 

Hajléktalan lennék vagy úgy néznék ki akkor be sem mennék, egy üzletben sem mert tudom kiraknának engema bejáraton belül. 

Egy dolog biztos, hogy ha törni fog ha szakadni nagy valószínű nem veszek jövőre sem új hűtőgépet, új ágyat stb. Hanem a fogínysorvadásom kezelése és a fogkőleszedése és a fogam polírózása lesz az első. Mert nem fogom megvárni családon belül amig a hamarosan 1 éves születésnapjukat ünneplő babák, a 3-4. születésnapjukon kellemetlenül éreznék magukat a kellemetlen szájszagom végett ami a fognyísorvadásom okoz. 

 

 

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest 

Megérdemelnék elnyerjék a FIDESZ-KDNP  képviselők között és egyes családtagjaik a börtön büntetésüket. Amiért sumákul kifosztják a Fogyatékossággal élőket is. 

És az sem tetszik: ismeretlen okból kigyulladt a sátruk a Liget védőknek. És a DK irodája is kigyulladt. És a Kossuth téri tüntetők sátra is a lángok martalékává válhat az éjszaka közepén. 

 


É

Nem okozót csalódást nekem az új magán fogorvosom az első kezelésen!

2018-11-17 21:56:53

Nekem soha nem volt olyan jó fogorvosom még a volt SZTK-s legjobb fogorvosomnál sem volt jobb mint Dr. Balsai Tamás! 

Szinte mosolygok ha vissza gondolok rá mennyire oda adóan bánt velem: beszélt hozzám a fogszuvasodásom kezelé alatt bíróm-e még. És jól bírtam nem fájt az érzéstelnítés sem igaz még ilyen rövid ideig, egy fogorvos sem adta be nekem az érzéstelenítést. 

Van más dolog is de azt jobb ha csak rajtam kívül a hátrányos helyzetű páciensek, és Dr. Balsai Tamás fogorvos úr között marad. 

Két dolgot mindig be fogok tartani: soha nem eszek foghagymát fogorvosi látógatásom előtt 1 nappal, és mindig alaposan fogat mosok fogselyemmel kiegészítve aznap amikor a fogorvoshoz megyek. 

Igyekszem ápolt lenni és tiszta ruhában meg jelenni a fogorvos előtt is. Szakadás mentes ruhák nélkül. 

Sokan feltekintenek rá tisztelik és szeretik.

Akkár törni fog akkár szakadni nem fogok munkahelyet váltani nagy valószínű 2020-ban de még 2021-ben sem. 

Okom: túl kevés a munkabérem ráadásul probálok össze hozni legyen a fogínyem kezelve mert ínyvisszahúzódásom van, és a lehetem is kellemetlen ha meg elmennék egy jobb fizetésű állásra ott meg kízárt hogy Délután 14:00 óra előtt 10 percel ott lehessek Dr. Balsai Tamás Vezető fogorvos úr magán rendelőjébe. 

Kevés olyan fogorvos van aki fájdalom mentesen és rövid ideig adja be a helyi érzéstelenítést, és a szuvas fog kifúrása után fertőtlenítő őblítőszerrel kiöbliti a kifúrt fogrészt. És aztán tovább tágítja a fogrészt, hogy fertőtlenítő szer ki menjen a fogból és úgy tömi be végleges esztétikus fogtöméssel. 

 

Más fogorvos a SOTE Fogászati Klinikán annyira megfúrta a szuvas fogamat, hogy 6 hónap után az esztétikus fogtömés alatt begyulladt a fogam. És gyökérkezelés lett a vége SZTK fogászaton. 


É

Félig meg hoztam egy igen fájó döntést magamban ha 2019-ben nem változik rendesen a fizetésem, 2020-ban kilépek nem érdekel nem fogok szenvedni fogínysorvadásban SZTK fogászat nem híres sajnos a fogmegtartásáról!!!

2018-11-14 20:25:34

Nem akarok csalódást okozni Dr. B.T fogorvosnak ha esetleg nem tudnám megfizetni, az életem első és egyben teljes Paradontiás fogkezelésemet. Ha meg nem tennék ez ellen semmit sem, előbb-utóbb mozogni kezd az érintett fogam és kihullhat. Impantátumos fogpótlás meg nem olcsó mulatság. 

Dr. B.T fogorvost meg kedveltem mert a hanglejtése nagyon hasonlít a korábbi volt SZTK Osztályvezető fogorvosomra. 

Az érintett új fogorvosomat meg akarom tartani legalább 16 évig maradjon meg a fogorvosomnak. Remélem nagyot fog változni nekem is az életem a Rokkantásági járadékom, és a Fogyatékossági támogatásom emelése mellett. 

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest 

Vissza térve Dr. B.T fogorvoshoz: engem nem érdekelt, hogy úgy beszélt hozzám megnyugtató hangon mint egy kisgyermekkel. Fogorvosok szemében soha nem leszek szociálisan és érzelmileg felnőtt. Éppen örülök nincs szükségem éjszakára sem pelenkára. 

Ha nem változik a fizetésem 2019-ben sem rendesen közel a 40.000 Ft-hoz, 2020. Január elején munkahelyet fogok váltani de félek nem veszik ott figyelembe az egészségi állapotomat már mint fizikai terhelhetőségemet és Pszichikai terhelhetőségemet. És meghajthatnak és ha nem bírnám akkor kirakhatnak az állásomból, és munknélküliként max 10.000 Ft-os maradék pénzből tengődhetnék.

És egyben elfejthettem Dr. B.T fogorvost és helyette mehetek az SZTK horror fogorvoshoz nem a volt SZTK-s osztályvezető fogorvoshoz. 

 

 

 

 


É

Vajon sikerül-e elérnem a 2500 fős aláírást még idén Karácsony előtt ki tudja?!

2018-11-11 21:22:58

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest 

Nem akarok senkit sem meg bántani nem csak annak örülnék ha rendeződne A-Z-ig az Ápolási díj ügye, hogy elismernék munkaviszonynak, és még az idős emberek után is járna. Meg a családi pótlék ügye is rendeződne dupla családi pótléknak. 

Viszont a Rokkantsági járadék meg a Fogyatékossági támogatás összege még mindig 50.000 Ft alatt maradna. 

Pl. lehetne valamennyit sporolni az éjjel-nappal Inkontinenciás Speciális igényű gyermekektől, a Speciális igényű felnőttekig Pl. Karácsony/Húsvét előtt 3 hónappal éjszakai alvásnál csak modern mosható pelenkát kapnának. Míg nappalra még otthon is a szokásos eldobható pelenka lenne rajtuk. 

Jó minőségű megfelelő mennyiségű közgyógyre és receptre felírt pelenka sem olcsóbb: hamarabb elfogyna az ünnepekre a mennyisége ezért jobb sporolni. 


É

Már több mint 2000 fős aláírás született a Petíciómnál, mely 2018.09.27-óta létezik általam létrehozva!

2018-11-09 19:28:03

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest?fbclid=IwAR26FHCHL7zirb_zBqKTQ4eOYmaJeQP1IhuFWyKxbTN5mo0Luq7dD6Vxk8s

10.000 fős aláírásig nem fogok megállni a petíciómnál. De minden embernek köszönöm akik aláírták és osztották vagy tervezik mind a kettőt egyszerre. 

Más téma: döbbentem olvastam az E-mail levelembő és nem is értem, hogy van vastag bőr a képükön bármelyik Politikai pártban lévő Országgyűlési képviselőknek, a Párt nevében Pénzbeli adományt kérni a civil emberektől?

Csak azért mert a rászoruló kisgyermekes családoknak Mikulás csomagot, és tartalmát akarják meg venni és támogatni a rászoruló kisgyermekeket ebben?!

Ha ennyire szeretnek jótékonykodni az Országgyűlési képviselők azt ne a Civil emberek pénzbeli adományaikból tegyék meg, hanem a saját fizetésük egy részének az összedobásából tegyék meg. Mert minden Országgyűlési képviselőknek annyi az 1 havi Nettó fizetésük, mint az 1 főre eső Minimálbérnek a felét kereső embernél 40 évnyi munkával összegyűjt pénz Rezsire és ételre költése nélkül. 

Én meg csak a Ökomenikus segélyszervezetnek, Magyar Vöröskeresztnek, Magyar Máltai Szeretett Szolgálatnak és azok közül csak az egyik támogatóknak szoktam 100 Ft-ot adni a Budapesti Szent István Bazilika előtt lévő perselybe dobva. Abból legyen a rásztoruló gyermekek számára Mikulásra és Karácsonyra és Húsvétra is ajándékuk. 

Nem vagyok szőrős szívű sem, mert ingyen is megcsinálnám a védett munkahelyemen belül a rászoruló gyermekek Mikulás ajándékát és a Húsvéti ajándékát. 

Viszont a Civil emberek közül akik anyagilag jól élnek nem adnak a rászoruló embereknek pénzbeli adományt, hogy meg legyen nekik a a kívánt összegű megtakarított pénzük a leendő új életük kezdésére Pl. új munkahelyük kezdésére stb. 

De az Országgyűlési képviselőknek képesek adni pénzbeli adományt. Szégyeljék is magukat ebben de nagyon. 


É

Azt sem fogom tudni elképzelni hogy fogom átvészelni a telet a munkahelyem előtt várakozva!

2018-11-08 19:06:23

Ne is haragudjon a félvilág rám: de én sajnos messze lakom a munkahelyemtől, és tömegközlekedéssel járók be dolgozni és ha nem indlók el korábban akkor a műszak kezdés 1. órájába nem érnék be. És nem szeretném ha haragudnának rám és tiszteletlenek tartanának engem ha elkésnék, és nem írhatnám alá a jelenlétí ívemet sem és 1 napra ingyen dolgoznék. 

Viszont a közeli templomba meg nem fogok tudni vele behúzódni 6:45 órától egészen 7:30 óráig melegedni, és aztán úgy menni várakozni a 8:00 órás nyitásra. Nagyon haragszom az olyan munkatársaimra akik a munkahelyük körzetén belül van az otthonuk, és közülük képesek voltak reggel 6:00 órakor várakozni a 7:00 órás nyitásra mikor 8:00 órában indult a munkanapjuk. 

Én soha nem jöttem ennyire korán még ha az Isten háta mögött is jöttem dolgozni. https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest?fbclid=IwAR3ZOouKJ8kjNCPxsF80L8bZXnIuxTANZl0J2PbP_cdQunAltjonsF5IOU8 

Meg tehetem azt kockázat nélkül, hogy jövő Januárban és Februárban nem megyek be dolgozni kívéve Februárban 1 napot a Farsangot. De akkor meg nem lesz meg nekem jövő Júliusra a kívánt összegű megtakarított pénzem, akkor meg nem tudok lelkileg is felkészülni a leendő munkahely váltásomra. 

Ha meg a Szociális ételem szállítására alkalmas húzhatós gurulós bevásárló táskámmal szállok fel a templom után a rövid járatú magas padlós villamosra, avval útban lehetek másoknak iskolai tanítási napokon még annak ellenére is, hogy csak 1 megállót kell mennem a templomttól a villamoson. 

Sajnos nincs Taxi-s havi bérlet sem de még 90%-os sem a Fogyatékossággal élők számára sem. Mert akkor télen Taxival mennék be dolgozni Kerepesről Zuglóig. És akkor nem kéne nagyon korán felkelnem otthon. 

 

Attila Francsics 

18:15 (1 órája)
 
 
címzett: én
 
 
 
Szia Éva
 
Igazság szerint engem is mélységesen felháborít ez a csavar amit megint az állam(FIDESZ) véghez vitt de én mint kis ember egyedül semmit nem tehetek.Az történt hogy csináltak egy új kategóriát ezzel befogva a száját 15000 embernek az 50000-ből és majd gondolták hogy mi jól össze fogunk most majd ugrani egymással,de nem mert miért ugranánk össze ez nem a mi hibánk hanem a kormányé és én annak ellenére hogy nem tartozok bele azok 15000 kedvezményezett ember közé akiknek én is ugyanúgy emeltem a statisztikát az aláírásommal és a nevemmel és még sem változik a járandóságom,önnek kedves Éva most azt kellene elérnie vagy arra kellene rávezetnie ezeket az embereket akik 15000-ren részesűltek az új kategória előnyeiből őket most arra kérjük hogy adják ők is a nevüket az aláírásukat és a hangjukat és egy másik de ugyan olyan ügy mellett álljanak ki most ők is és most ha csak úgy is hogy ezzel növelik a statisztikát ebben az ügyben akkor sikerre lehet vinni ezt az ügyet is.üdvözlettel Francsics Attila egy rokkant férj akit a felesége ápol.
cleardot.gif

É

Utálom a kaméleon embereket szó szerint akik mások előtt meg játsszák az eszüket!

2018-11-07 14:00:44

Utálom az olyan embereket akik látszólag csili-vili kedvesek és toleránsak, viszont ritkán elgurul a gyógyszerük.

13 hónapja lett csoportvezetőm az egyik Szociális gondozóm: és amikor sokadszorra mondom el ugyanazt a dolgot akkor hajlandó rám figyelni. Pedig legtöbbször nem szoktam hadarni és dadogni sem. Játssza az eszét mintha a fülén ülne.

A mai nap neki állt feljebb engem kóstolgatni: mintha én udvariatlanul mondtam volna neki, hogy vigye ki a dobozzal teli szemetet amiben a Karácsonyi ajándék tárgyak voltak benne.

Annyit mondott nekem nem hajlandó ki vinni, és ne hogy már ő hajolgasson és ő vigye ki állandóan mert az a mi dolgunk.

Akkor mondta volna az 1. csoportvezetői napján a Szociális gondozó, hogy nekünk kell ki vinni a munkánk során lévő szemtett a nagy beltéri kukához!!!

Amit meg nagyon tudnék csinálni én is abban meg felment engem. Mintha én nem tudnák számolni stb.

Az sem tetszik nekem, hogy a Szociális gondozóknak előbb megérkezik a munkabérük már a hónap 1-2. munka napján. 
Míg akik fogyatékossággal élő dolgozók, azok várhatnak minden hónap 3-4. munkanapjáig, hogy megérkezzen a fizetésük akik meg készpénzben kapják nekik másnap jár a fizetés a kártyások után 1 nappal.

 

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest?fbclid=IwAR0DUHfEMperNlY5EeQ7AfphFzC5D6p3r_rqwRx0aycFO2cXT4h6eSOi7tA 

És a Petícióm sem érdekel senkit sem!!4 Pedig nem csak a saját érdekemről szől a Petícióm!!! 

Gondolom a Stadion építése a legfontosabb stb!!! 

 

Csak abban reményekem, hogy a leendő új magán fogorvosom jobban tisztelni és szeretni engem! Mert lelkileg annyira rossz senkit sem érdekel mennyire küzdök azért, hogy meg legyen nekem a 250.000 Ft megtakarított pénzem utána pár hónap múlva elhúzhassak erről a nyomorult munkahelyemről. Egy sokkal jobb munkahelyre ahhol végre ember számba veszik a fogyatékossággal élő dolgozókat, és nem lenne 300 féle csoportvezetőm. Ami a jelenlegi munkahelyemen van szinte olyan mint ha iskolákban a különböző tantárgyakat más-más tanár tanítja stb. 

És a munkahelyen meg nem igazán jó ha túl sok különböző beosztású csoportvezető van egy munkahelyiségen belül. 


É

Nem fog érdekelni de kötelességük lesz a Zuglói felnőtt fogászati SZTK-nál ellátniuk Zuglói lakcím nélkül!

2018-11-06 20:41:28

Nagyon remélem, hogy nem fogok kapni súlyos fogszuvasodási diagnózist az olcsóbb de kíválló minőségű magán fogorvosnál. 

De ha kiderül nem lesz elég a sima Esztétikus fogtömés a fogszuvasodásom kezelésére, hanem betétes nagyméretű fogtömésre vagy gyökérkezelésre szorulna a fogam akkor megyek az Zuglói SZTK Fogorvoshoz. 

Mert ahhol lakom ott nincs egy normális fogorvosi rendelő sem, mert a lakóhelyemen belül lévő Önkormányazati vezetője a Polgármester semmit nem csinál, hogy létezen egy korszerűbb ember baráti külsejú és nagyobb befogadó képességű váróteremmel felszerelt fogorvosi rendelő.

Én meg az Adventi hétvége első napjától kezdve egészen jövő Január 1-ig, nem szeretném ha az ünnepi jó kedvemet és hangulatómat a fogfájásom keserítené meg. 

Köszönhetem én is a legrosszabb Magyarországi rendszernek: a legjobb fogorvosok ki mennek külföldre dolgozni és ott lakni véglegesen, vagy ha nem akarnak külfödre menni akkor magán fogorvos csapathoz csatlakoznak. 

Ezért a kisebb fejlödő városban gyakorlatilag nincs fogorvos. 


É

Jobb lenne tényleg ha normálisan emelkedne a fizetésem ha már a minimálbérnek a felét sem éri el!!!!

2018-11-05 19:49:39

Nagyon örülnék ha a Tisztelt munkahelyi Igazgatóság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem sajnálná normálisan emelni a Fogyatékossággal élő dolgozók fizetését is!!! 

1. Okom: akik messzebb laknak a munkahelyüktól és tömegközlekedéssel járnak dolgozni, ők nagyon rosszul járnak mert vagy az van elkésnek a munkahelyüktől főleg télen, hogy 8:15 órakor sem érnek be és nem írhatják alá a jelenlétí ívüket aztán bukhatják az 1 napra való pénzüket. Vagy télen szétfagyhatnak ha korán érkeznek a 8:00 órás nyitás előtt félórával. 

2. Okom: szeretnék időnként Mogyórdról leszállva a Hévről Taxit bérelve haza menni Szilasligetre a Szociális ételemmel együtt, ha már nincs lehetőségem nekem sem, hogy házhoz szállítanák a Szociális ételemet Zuglótól Szilasligetre. 

Szégyen gyalázat, hogy még a Gödöllői Általános iskolákban sem tanítják még a felső tagozatós tanulókat sem, hogyan kell egyedül haza menni az iskolából kúltúráltam és normális Szociális kommunikációt használva.

Majd nem képen nem vertem egy 5. osztályos fiút: mert nem volt képes szólni a hátam mögött, hogy húzodjak arrébb mert sietnie kell hanem a hátam mögött rohani kezdett a meredek lejtős lépcsőkön keresztül, és majd nem keresztül esett a hátam mögött lévő húzós gurulós bevásárló táskában és kiömlött volna a szociális ételem nyakon vágtam volna. 

Nem csak zebrán kéne figyelniük mikor menjenek át gyalogosan, hanem az elöttük lévő gyalogos társaikra is jobban kéne figyelniük ha meg nem tudnak kúltúráltan egyedül haza menni az iskolába akkor 8. Osztályig vigyék haza a szüleik a gyermeküket az iskolából. 

 


ÉPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Facebook