Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Nagy szamárnak tartom, ha az Autizmus Live blogiróját Turgonyi-Tóth Dórát 2028-ban is támogatnák pénzbeli adományal meg a Levente fiát.

2024-07-22 19:40:06

Turgonyi-Tóth Dórának van 3 fő életerős felnőtt gyermeke akik közül 2 fő felnőtt gyermeke 1000 éve külön élnek tőle, és a saját életüket élik a jól fizetett közfeladatott elátott állásukban. És a másik nagykorú életerős felnőtt gyermeke pedig hamarosan Egyetemre fog menni amikor elvégzi a 13. évfolyamot a Szakközépiskolában. És a 3 fő életerős felnőtt gyermeke mellett van neki a fiatalkorú SNI igényű gyermeke aki 2028. év elején már nagykorúvá fog válni. 

A másik ok pedig, hogy nem egyedül neveli a fiatalkorú SNI Levente gyermekét, és az egyik életerős felnőtt gyermekét. 

És a Levente fia nagykorúként jogosult lesz a 80%-os Fogyatékossági támogatásra, Rokkantsági járadékra, és a Babakötvényén felhalmozódó pénzére is és az anyja a Dóra továbbra is fogja kapni a Levente fia mellett a GYOD-ot, amikor a fiatalkorű Levente fia felnőtt ember lesz és a Dóra elmegy dolgozni és a Levente fia majd fog tudni dolgozni, akkor is fog járni a Levente után a GYOD. 

 

Más nagycsaládosok vagy nem nagy családosok ahhol az egyik szülő neveli a kiskorú, fiatalkorú és felnőttkorú Súlyosan és Középsúlyosan meg enyhén halmozóttan fogyatékos SNI igényű gyermekét vagy gyermekeit, ők meg ritkán kapnak pénzbeli adományt másoktól pedig nekik kéne járniuk. 

 


X

Kurvára elegem van a D. Zsoltból a testvérem párjából, amióta 2020. Július 12-óta a hugomnál és félig nálam lakik: azóta 2022. Január hónapban egy kibaszot zabálni valót nem kapok havonta egyszer 1 hétre elegendőt.

2024-06-23 09:16:19

Nagyon remélem, hogy lesz szakitás a D. Zsolt és a húgom között 2028. Január hónapban, hogy 10 éve se legyenek együtt 2028. Novemberében. Csak akkor maradjanak 10 évig együtt ha meghal végre, a vén kurva nagy anyám aki soha semmiben sem segit nekem anyagilag. 

Vagy találna rám valaki aki havi 80.000 Ft-al tudna segiteni nekem, mert hiába lett nekem 2022. Decemberében egy segitő angyalom ő nem tud havonta egyszer havi 30.000 Ft-al vagy annál több pénzel segiteni nekem sajnos. A vén kurva nagyanyám dolga lenne, hogy legalább nekem segitsen be anyagilag: de ő nem segit nekem a világ faszáért sem, mert neki sokkal fontosabb a saját szaros életminősége 90 év felett is mikor saját magára is alig költ. 

Mert ha nem lenne ennyire rohadt kapzsi és önző dög, meg nárcisztikus személyiség: akkor anyagilag fel tudnék zárkózni bassza meg!!! 


X

Magyarországon belül csak akkor legyen legális az aktiv eutanázia, amennyiben az egyetlen élő milliomos nagyszülőm meghal természetes módon 2027-ig.

2024-06-05 19:54:53

És azért nem fogadom el az Aktiv eutanázi legalizálást Magyarországon belül, mert nem tudom elfogadni azt a dolgot, hogy a legjobb embereket súlytja leginkább a gyógyithatatlan halálos betegségük és az idős korukat pedig nem tudják át élni. És leginkább a fizikai fájdalmat éa lelki fájdalmat kéne enyhiteni náluk, hogy amennyire csak lehet semmiben se szendvedjenek hiányt, mert én meg nagyok szenvedés párti, hogy szenvedést kivánjak a Dr. Karsai Dánielnek és a sorstársainak akik ALS betegek itt arra van szükség, hogy a természetes módon szenvedés nélkül Aktiv eutanázia nélkül haljanak meg az ALS betegségben. 

De az egyetlen élő nagyszülőm aki milliomos ő sajnos szenvedés párti, mert nem segit nekem sem anyagilag legalább havi 80.000 Ft-al 36 hónapig. És nem gebedne bele anyagilag mert nem él olyan rosszul a többi nyugdijasokhoz képest. És azon kivül pedig 90 év felett van már és hol akar még tervezni a saját jövőjét? Én nekem meg 40 év felett sincs egy kibaszot jövőm anyagilag sem, amig az egyetlen élő nagyszülőm nem hal meg, és csak reménykedhetek abban, hogy komoly fogászati problémám ne legyen nekem mert nem tudnám megfizetni azt. 

Csak akkor tudnék komoly fogászati kezelésre menni, ha meghal a nagyszülőm és lesz végre saját lakásom amit kiadnék albérlőknek és a lakbérből fizetném a fogászati kezeléseimet. Nagyon örülnék ha 94 éves koráig 2027-ig meghalna a nagyszülőm. Ha nem igy lesz akkor sajnos kénytelen leszek 2028. Január hónapban munkahelyet váltani, és a legrosszabb munkahelyen is gebedni egy jobb megélhetésért. 

Mivel sajnos olyan helyen lakom, ahhol nagyon sokat kell sétálni a legközelebbi Hév megállóig, ráadásul dimbes-dombos utcában lakom igy télen nem is tudnék havas időben dolgozni járni. 

Nekem is nagy megváltás lenne a nagyszülőm halála 2027-ig mert akkor lesz végre egy normális jövőm. És azon kivül eléggé ocsmányul viselkedett a fekvő beteg milliomos idős hölgyel szemben, amikor őt ápolta a saját otthonában az egyetlen élő nagyszülőm. 

 

 

 


X

Nem tudom elfogadni, hogy a súlyosan ALS beteg Dr. Karsai Dániel Alkotmányjogász legyen az első aki igénybe venné az Aktiv Eutanáziát Magyarországon!

2024-05-27 20:20:59

Túl fiatal még a halálához mert még csak 47 éves. És amig nem kerül olyan állapotban, hogy csillapitatlan a fájdalma és csak 30 percet tudna létezni fájdalom csillapitás alatt: és amig tud önállóan lélegezni lélegeztető gép nélkül. És azon kivül ki tudják vinni az utcára a parkban a kerekes székével együtt levegőztetni, addig jobb ha él az ALS betegsége alatt. És beszéd szintentizátorral tudna kommunikálni szemmozgást érzékelő eszközzel. 

El tudot jutni fizikailag a barna övig aztán jelképesen a fekete övig a Japán harcművészetben, akkor ne adja fel olyan könnyedén az életét nagyon okos egy férfinek számit meg egy bátor harcosnak is. Megértem ha eljön az a pont amikor nem tartja fontosnak az élete értelmét az ALS betegségnek, akkor tényleg jobb ha megy a mennyországban. 

Karsai Dániel a Momentumra szavaz


X

Ne járjon minden Rokkantsági ellátott számára 260.000 Ft-os Rokkantsági ellátás, és ne ez legyen a minimum összeg hanem a Maximális Rokkantsági ellátás legyen.

2024-05-05 14:07:43

Ha arra nincs pénz, hogy az Ápolási dijat, Családi pótlékot, Rokkantsági járadékot, és a Fogyatékossági támogatást méltó módon emeljék: akkor ne legyen rá pénz arra, hogy az enyhén Rokkant emberek is kapjanak 260.000 Ft-os Rokkantsági ellátást. Az más dolog ha súlyosan Rokkant vagy középsúlyosan Rokkant emberek kapnának, a le dolgozót éveik után 260.000 Ft-os Rokkantsági ellátást az Orvosszakértői bizottsági vizsgálatuk után. 

Orosvári Zsoltott aki enyhén Rokkant és megkapná a Rokkantásági ellátásában a 260.000 Ft-ot, és a többi Rokkantsági ellátásra jogosult emberek közül is a 260.000 Ft-ot: akkor az Orosvári Zsoltott egyáltalán nem fogja érdekelni az Ápolási dij, Családi pótlék, Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás méltó emelése. Hanem szarni fog az egészre úgy ahogy van. 

 

Orosvári Zsolt Perben az Állammal! Szeged Tv 20240503 - YouTube Ne kapjon minden Rokkantsági ellátásra jogosult 260.000 Ft-os Rokkantsági ellátást: amennyiben nem súlyos vagy nem középsúlyos az egészségkárosodásuk. Majd akkor kapjon az Orosvári Zsolt ennyit, ha a Rokkantsági járadékra és fogyatékossági támogatásra jogosultak, meg az Ápolási dijra jogosultak és az Emelt családi pótlékra jogosultak érdekeiben is felszólalnak, hogy méltó módon emelkedjenek az alábbi összege. 

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg


X

Innentől kezdve nem érdemes az Autizmus Live Blogirójának Turgonyi-Tóth Dórának pénzbeli adományt adni Karácsonyhoz közeledve. 3 fő életerős felnőtt gyermeke van nekik, és pluszban külön 1 fő fiatalkorú gyermeke is van neki.

2024-04-26 20:46:38

Levente hiába született középsúlyosan autistának, mert nem értelmi fogyatékossággal született és nincs ADHD-ja sem. Nagyon szép dolgokat tud késziteni és 2024. Szeptemberben lesz 8. osztályos az EGYMI Általános iskola magán tanulójaként, Angolul nagyon jól tud beszélni és irni és tördelni szerkeszteni a könnyen érthető tájfutó versenyről lévő információs táblákat, és azon kivül balkon kertészkedik és az ütős hangszeren jól tud játszani is vele. 

8. osztályból 2024-ben 15,5 évesen fog elballagni, úgy vagyok vele kezdjen el kézi munkákat csinálni eladásra Pl. fából készült memória kártyákat meg óvodai jeleket is a Turgonyi-Tóth Dórával együtt már mint az édesanyjával együtt, ha 2024. Karácsonyára szeretnének elég pénzt kapni, hogy az ünnepi kiadás ne legyen váratlan számukra. 

Levente az anyjával és az apjával meg az egyik életerős de tanuló felnőtt testévérével él együtt. És van még külön két felnőtt testvére is akik már elköltöztek és közel vannak a 30 életévükhöz, de már ők jól fizetett állásban dolgoznak. És Levente amikor 9. osztályos lesz akkor tuti ösztöndijas tanuló lesz egyben. 
Lehet, hogy egy kép erről: sütemény

 


X

Ha 4 gyermek közül 3 fő gyermek életerős felnőtt embernek számít, és a negyedik gyermek pedig legyen akár enyhén fogyatékos is de 14-18 év között van az életkora már nem jár pénzbeli adomány.

2024-03-22 17:56:12
Tegnap délelött belehúztunk,és befejeztem Leventével a Magyar Nyelvtant,en block az egész évit, persze ez a tárgy az,ahol két èvvel le van maradva,köszönhetően,az iskolai múltjának. Egyenlőre tiltkozik,hogy elkezdjük,a 'restanciát' behozni,ami ugye nem a mi restanciánk,csak éppen rajtam csapódik le,a megtanítása.No mindegy,valamit majd csak kitalálok.

Aztán befejeztük a János Vitézt, pénteken kezdjük az Egri Csillagokat,természetesen filmen nem hajlandó megnézni,őt nem érdekli Jumurdzsák kvarcórája,amit az ostrom alatt viselt,de a dorko tornacipő sem. Így most egy képregénybe kapaszkodom,hogy hátha,meg az olvasókönyvébe. Amúgy a János vitézzel kapcsolatban is nagyon nehéz volt a Jankovics Marcell féle adaptációt letolni a torkán. Valahogy nem volt rá vevő,most. Kamaszodik ezerrel,ez oké,egy autinál ez a hatványozottan nehéz kor. A testi változások elfogadása,rendkívül lassan döcög, minden nap van valami,úgyhogy én meg hagyjam békén a kötelező körökkel.De azért ez nem úgy megy,nem hagyjuk sem Szabi,sem én belecsúszni,a kamaszkor bezártságába. Most és eddig is saját zárt világban élt/él,isten ments,hogy magára lakatolja. Úgyhogy szép csendben kűzdünk,feszegetem a határait,amennyire csak tudom. Persze jobban és sokkal hatékonyabban is ki tudnám csalogatni a csigaházból,de ugye az a ku@va pénz,ami nincs,hogy pölö,egy pszichológushoz elvigyem rendszeresen. Sajnos olyat nem találtam akinek annyira vajból lenne a szíve,hogy grátisz foglalkozna vele,és nem online. Mert személyesen,személytelenül viselkedés terápiát tartani nem lehet. Miután egyéni tanrendes,a szakvéleményéből ezen a téren akár papír repülőt is hajtogathatok,és jó messzire elhajíthatom. Totál szívás az egész. A majdra,meg a mézzel kent madzag ígéretére már rég nem adok,túl sokszor átvertek. Jó igen,bevallom tényleg jól jönne némi anyagi segítség,támogatás,hogy legalább egy 20 alkalmas terápiát így a kamaszkor egyharmadánál végig tudjunk csinálni. Sajnos az nem fog menni, mert olyan óradíjak vannak,hogy.....A tíz alkalom,pontosan egy havi Gyod-om összege. Állami meg nincs! Ez egy nagy fehér folt. Rég óta keresem a megoldást.(Tudom menjek a Profili-hez,maradjunk annyiban,hogy a Mészáros csoporttól elvből sem pályázok támogatást,remélem ezt megértitek.....nem csak magam miatt,amúgy meg próbáltam 2x,burkoltan szépbe csomagolva,megkaptam vissza,hogy szép a leanykori nevem,DE!)

Marad a napi küzdelem,amiben szép lassan felörlődöm,és akkor sírok amikor senki sem lát,vagy az eső esik.

Aki elég kenyeret már megevett életében,az tán emlékszik arra,hogy Domján Edit nem akart megöregedni. Egyszerűen nem fogadta el,hogy az ember felett eljár az idő. Egy autistánál ( bizonyos rétegüknél) ez ugyanilyen érzés. Hiába mondom egy tizenkét éves autista gyereknek,hogy egy év és itt-ott szőr lesz rajtad,mélyül a hangod,néha izzadni fogsz mint a ló, és sorolhatnám,amikor a pillanatnyi állapotát is rettentő nehéz elfogadnia. Most meg már 14,és hiába készíted jól a kamaszkorra,sajnos a tesztoszteron fröccsök, sokszor nem vidám napokat okoznak. Persze azt meg megtetézi az egész hogy a hét öt napján hajnaltól,estig olyan szál egyedül vagyok mint a kisujjam. Ez is szívás. Már az,hogy nincs segítségem. Nagyon fáradt vagyok,ez az igazság..........

Más: Zalán holnap lesz 18. Nem lesz nagy ünnep,nincs rá keret. Torta se, úgyis drága,ha sütök,és úgyis ha veszek, ezt most a pènztárcám állapotára értem. Ő két témazáróval ünnepli,azt mondta ezt kapta a sorstól. Sajnos tisztában van vele,hogy a szekér hol áll,hol döcög,de csak nagyon lassan halad. Most éppen áll, mert az öccse egészségügyi ellátásába négyszeresét kellett beleinvesztálni a tervezettnek. Agyrém. Az állami eü-t hagyjuk, ott se empátia,se időpont. Egy autista gyerekről beszélünk. Amikor az állami szemészeten megkérdezte az orvos,hogy anyuka ezt a gyereket a Marsról hozta??A következő mondatával meg szarrá alázva minket, közölte hogy vigyem innen mert vizsgálhatatlan,akkor azt mondtam,nincs több kérdésem. De jártunk már így szerteszét ajnározott magánnal is.

Szóval nincs szülinap, elvitte a be nem tervezett Fülészet,már megint. Nagyon,de nagyon elegem van. Paródia ez az egész ország a fogyatékossággal élők ellátását tekintve. Mára tényleg kijelenthető,hogy akkor vagy jó helyzetben,ha van pénzed. (Ja,nem mindig..)

Mi meg egyáltalán nem...mélyrepülés az egész,pénz nuku,kispolgárság,semmi van.

Persze tegnap délelőtt,éppen a beinduló projekttel kapcsolatban,-amiben kaptam egy kis szeletet-,felhívott valaki,hogy te azt tudod,hogy viszik a mindenedet is,amit tavaly írtál?? Viszik csak úgy,de mint a szél. Elnézést a virágnyelvért de ezt máshogy nem írhatom. Hát kevés hiányzott az újabb infarktushoz. Rohadtul elegem van már tényleg, hogy nincs legyél szíves,meg kérem,csak a viszem. ....va élet! Nem elég a gyerek,még ez is,meg az is,hogy az eggyel nagyobb előtt meg ég a pofám a születésnapja miatt.

Szóval a nap végére már nem tudtam elmondani,hogy, jó nap és minden klappol. Azért kössz megvagyok....a béka segge alatt 20 centivel... ☝️🤘

X

Bárcsak végig tudná élni a 2024. évet a Dr. Karsai Dániel Alkotmányjogász ügyvéd úr!

2024-03-16 13:59:59

Nekem nagyon fáj, hogy ennyire rövid élet jutott neki: mikor még csak 47 éves és már lassan 3 éve alakult ki nála a kezdetleges ALS betegsége. 

Ha idősebb férfi lenne, akkor talán fele annyira sem éreznék iránta lelki fájdalmat. Nagyon nehéz elhinnem nekem is, hogy Dr. Karsai Dániel Alkotmányjogász ügyvéd úr ennyire leépült mikor életerős volt és semmi jele nem volt a külsejében, hogy ALS beteg.

 

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/karsai-daniel-leepules-video/qsmm1zg 

https://nepszava.hu/3215262_eutanzia-felmeres-magyarorszag 

https://nepszava.hu/3215145_eutanazia-vita-mok-karsai-daniel-sved-tamas-eletvegi-dontesek 

 


X

8 Kívánságom van Húsvéthoz közeledve.

2024-02-11 19:20:18

1. Kívánságom: készüljön el Gödöllőn a védett munkahely utolsó 2 épülete is.

2. Kívánságom: kapjak felvételt és legyen számomra sokkal jobb az ottani munkahelyi légkör.

3. Kívánságom: a nyugdíjas angyali segítőm kivételesen Februárban küldjön egyszeri plusz pénzbeli támogatást nekem. Mert jön a húsvét.

4. Kívánságom: érkezzen meg az új bankkártyám Február 16-ig. 

5. Kívánságom: Február 29-én legyen egy jó dolgom nekem, vagy Február 29. hozzon szerencsét nekem tavaszal, hogy esetleg a Teve utcai rendőrpalotába meghívást kapjak.

6. Kívánságom: érkezzen meg az ALS beteg Dr. Karsai Dániel alkotmány jogászhoz a postai levelem, és kapjak választ tőle abban a dologba, hogy sikerült felviditanom őt és reményt adnom az esetleges ALS elleni gyógymódról. 

7. Kívánságom: ne halljon eutanáziában a Dr. Karsai Dániel alkotmány jogász, kivéve ha a sors akarja ezt nála.

8. Kívánaágom: akkor legyen szétszedve a fürdőszobám az új zuhanyzóm felépítése végett, ha az egyetlen élő nagyszülőm bekerülne előtte egy idősek otthonában. Mert akkor a hétvégi házat használnám átmenetileg, amíg a fürdőszobám nem készól el. 


X

Elfogadom azt is, ha nyernék egy új építésű luxus lakást: mert akkor nem érdekelne ha 110 éves koráig élne az egyetlen élő nagyszülöm.

2024-02-09 21:25:46

Mert ha lenne egy lakásom, akkor bérbe adnám azt és a bérleti díjból fel tudnék anyagilag zárkózni: és akkor nem kéne többé bejárnom a jelenlegi felnőtt megőrző foglalkoztatóban járnom, ami csak a neve által nevezhető fejlesztő foglalkoztatásnak. És csak a felzákozásom után nem járnék be, és aztán szépen Pszichológushoz járnék el és ha minden jól alakulna az éltemben, akkor szépen Gödöllőbe járnék el dolgozni az ottani valódi Nappali ellátó és Fejlesztő foglalkoztatásban. 

Akik meg nem tudnak Fejlesztő foglalkoztatásban részt venni, ők Nappali ellátás helyett Fejlesztő napközi otthoni ellátásban részesülnének. Egyik munkatársam aki gondnokság alatt van de nem igényel felügyeletett és a lakásában önkiszolgáló képessége meg van neki, ő már azóta nem jár be renszeresen dolgozni amióta a Rokkantsági ellátása mellett és a Fogyatékossági támogatása mellett, megkaphatta a teljes összegű havi özvegyi nyugdíjat. És nem csak azért nem jár mert megkapta ezt, hanem azért nem jár mert nem szetetett már ott dolgozni. 

Csak nyerjem meg a lakást, vagy kaptak valaki mástól anyagi segítséget.

 

 


X



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...