Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

8 Kívánságom van Húsvéthoz közeledve.

2024-02-11 19:20:18

1. Kívánságom: készüljön el Gödöllőn a védett munkahely utolsó 2 épülete is.

2. Kívánságom: kapjak felvételt és legyen számomra sokkal jobb az ottani munkahelyi légkör.

3. Kívánságom: a nyugdíjas angyali segítőm kivételesen Februárban küldjön egyszeri plusz pénzbeli támogatást nekem. Mert jön a húsvét.

4. Kívánságom: érkezzen meg az új bankkártyám Február 16-ig. 

5. Kívánságom: Február 29-én legyen egy jó dolgom nekem, vagy Február 29. hozzon szerencsét nekem tavaszal, hogy esetleg a Teve utcai rendőrpalotába meghívást kapjak.

6. Kívánságom: érkezzen meg az ALS beteg Dr. Karsai Dániel alkotmány jogászhoz a postai levelem, és kapjak választ tőle abban a dologba, hogy sikerült felviditanom őt és reményt adnom az esetleges ALS elleni gyógymódról. 

7. Kívánságom: ne halljon eutanáziában a Dr. Karsai Dániel alkotmány jogász, kivéve ha a sors akarja ezt nála.

8. Kívánaágom: akkor legyen szétszedve a fürdőszobám az új zuhanyzóm felépítése végett, ha az egyetlen élő nagyszülőm bekerülne előtte egy idősek otthonában. Mert akkor a hétvégi házat használnám átmenetileg, amíg a fürdőszobám nem készól el. 


X

Elfogadom azt is, ha nyernék egy új építésű luxus lakást: mert akkor nem érdekelne ha 110 éves koráig élne az egyetlen élő nagyszülöm.

2024-02-09 21:25:46

Mert ha lenne egy lakásom, akkor bérbe adnám azt és a bérleti díjból fel tudnék anyagilag zárkózni: és akkor nem kéne többé bejárnom a jelenlegi felnőtt megőrző foglalkoztatóban járnom, ami csak a neve által nevezhető fejlesztő foglalkoztatásnak. És csak a felzákozásom után nem járnék be, és aztán szépen Pszichológushoz járnék el és ha minden jól alakulna az éltemben, akkor szépen Gödöllőbe járnék el dolgozni az ottani valódi Nappali ellátó és Fejlesztő foglalkoztatásban. 

Akik meg nem tudnak Fejlesztő foglalkoztatásban részt venni, ők Nappali ellátás helyett Fejlesztő napközi otthoni ellátásban részesülnének. Egyik munkatársam aki gondnokság alatt van de nem igényel felügyeletett és a lakásában önkiszolgáló képessége meg van neki, ő már azóta nem jár be renszeresen dolgozni amióta a Rokkantsági ellátása mellett és a Fogyatékossági támogatása mellett, megkaphatta a teljes összegű havi özvegyi nyugdíjat. És nem csak azért nem jár mert megkapta ezt, hanem azért nem jár mert nem szetetett már ott dolgozni. 

Csak nyerjem meg a lakást, vagy kaptak valaki mástól anyagi segítséget.

 

 


X

Egy dolgot szeretnék Húsvétra: ha az egyetlen élő nagyszülöm aki milliomos, és önző meg kapzsi és nárcisztikus személyiségű, ha legkorábban 2024. Szeptember végén meghal.

2024-01-21 18:13:54

Sajnos kénytelen leszek akkár 2030. években is ott rohadni a jelenlegi védett nappali ellátást nyúltó munkahelyemen belül, ha nem hal meg az egyetlen nagyszülőm legkorábban 2024. Szeptember végén. Mert csak egy leendő lakás mellett tudom elképzelni a jövőmet, amit bérbe adnék albérlőknek és a bérleti díjból tudnám fedezni a munkába járásomat télen havas-jeges úton Taxival. Mert sajnos olyan helyen lakom ami télen nem egy gyalogos barát, egy havas és jeges időben egy meredek lejtős utcákon közlekedni. És akkor dolgoznék egy leendő új munkahelyen belül.

De amíg él a nagyszülőm és nem vagyok lakás tulajdonos, addig kénytelen vagyok a jelenlegi állásomba rohadni mert máshol kirúgnának ha nem tudnék be jönni dolgozni, a havas-jeges meredek lejtős utcák miatt. 

 

 

 

 


X

Nem kívánok a Leventének rosszat aki már 14 éves a fotón még csak 12,5 éves volt: lehet, hogy be fog kerülni 9. osztályban egy jó Kertészeti Technikumban, de felnőttként nem biztos, hogy a szakmáján belül fog tudni dolgozni Magyarországon belül.....

2024-01-20 10:40:20

Magyarországon belül még a nem halmozót fogyatékossággal élő felnőtt embereket sem szívesebben alkalmaznak, egy jól fizetett nyílt munkaerő piacon rövidebb-hosszabb távon. Mivel Levente 2025. Júniusában a 8. osztályból fog elballagni az EGYMI iskolából, ahhol egyéni tanrendből nem biztos, hogy 9-12. osztályban egy Kertészeti Technikumban igen jó dolga lesz a Leventének az iskolában. Lehet, hogy egyéni tanrendben fog ott is tanulni, mert a Pedagógusok és a Gyógypedagúgusok váltakozni fognak a Státusz törvény miatt.

 

És nem lesz könnyű az Oktatási Státusz törvényt eltörölni 2026-ban, amennyiben a mostani kormány eltűnne a jelenlegi hatalmából. Bele telhet akkár 3 évben is, addigra a Levente már 12. osztályos tanuló lesz. Neki már túl késő lesz sajnos.

 

Színes panelkertet épített az autista kiskertész Óbudán – Fotók! - Metropol


X

Nagyon remélem, hogy meg fogom tudni fogni az Isten lábát: és lesz talán 2024. Márciusában egy saját új építésű lakásom amit bérbe adhatnék.

2024-01-19 21:07:45

Mert ha így lenne, akkor teljesebb életett tudnék élni anyagilag: és lenne egy saját párkapcsolatom is, és azon kívül pedig munkahelyet is váltanék. Nem fogok egy felnőtt megőrző foglalkoztatóban rostokolni, ahhol alig van külsős megrendelői munka Januárban és Februárban meg a hangzavar van akkor. Tudnék bérelni egy Taxit a havas-jeges úton és be tudnék járni dolgozni. 

Remélem tavaszal pedig nekem lesz szerencsém.

 


X

Utálom most már az Autizmus live blog íróját. Meg sem érdemelte volna a pénz jutalmat a legkisebb 14 éves Tóth Levente mellett.

2024-01-19 17:13:07

Azért nem érdemelte meg, mert nem egyedül neveli a 4 gyermekéből a 2 gyermekét. Más részt az első két gyermeke közfeladatott elátó személy, akik anyagilag igen magas jövedelműeknek számítanak. És a két fiatalabb gyermeke közül Az egyik pedig ösztöndíjas tanuló a Technikumban és majdnem már nagykorúnak számít.  Azaz majdnem felnőtt ember. És a még kisebb gyermeke pedig már 14 év feletti és nem gyermek többé.

MÁS RÉSZT AZOKNAK AZ AUTISTA GYERMEKES CSALÁDOKNAK KELLETT VOLNA ADNI A PÉNZ JUTALMAT! 

Akik egyedül vagy a házastársaikkal együtt nevelik: az 1-4 fő vagy több 14 éven aluli SNI gyermekeiket, vagy ha már csak 14-18 év közötti gyermekeik vannak, akkor abban az esetben nincs 2-4 fő vagy több 18 év feletti felnőtt egészséges gyermekük. 

AZON KÍVÜL DICSEKEDNI FOG AZ AUTIZMUS LIVE BLOGÍRÓJA FŰNEK-FÁNAK, HOGY MILYEN JÓ DOLGA LESZ A LEGKISEBB GYERMEKÉNEK HA PIACKÉPES SZAKMÁJA LESZ. ÉS ARRA NEM FOG GONDOLNI, HOGY VANNAK SZÜLŐK AKIKNEK A GYERMEKE NEM CSAK SÚLYOSAN VAGY KÖZÉPSÚLYOSAN AUTISTA: HANEM EGYBEN SÚLYOSAN, VAGY KÖZÉPSÚLYOSAN ÉRTELMI FOGYATÉKOSSÁGGAL IS ÉLNEK. 

 

ÉS Ő GYERMEKEIK MEG A BÜDŐS ÉLETBEN NEM FOGNAK TUDNI PIAC KÉPES SZAKMÁT TANULNI, ÉS A SZÜLEIKNEK IGEN RENDESEN FÁJNA EZ LELKILEG HA LÁTNÁK A GÚNYOS DICSEKVÉSÉT A KÖZÖSSÉGI OLDALÁN IS AZ AUTIZMUS LIVE BLOGÍRÓJÁNAK. 

DE ÚGY VAGYOK VELE, HOGY LEGYEN VELE BOLDOG ÉS TARTSA MEG A LEGKISEBB GYERMEKE SZÁMÁRA A PÉNZ JUTALMAT, AKI MÁR 14 ÉVES KÖZÉPSÚLYOSAN AUTISTA DE ÉP ÉRTELMI KÉPESSÉGŰ, ÉS LEGYEN VELE NAGYON BOLDOG, HOGY MEGFOGTA AZ ISTEN LÁBÁT ÉS VÉGRE ANYAGILAG JOBBAN ÉLHET STB.

VISZONT AKKOR IS UTÁLNI FOGOM, AZ AUTIZMUS LIVE BLOGÍRÓJÁT SZEMÉLYES OKOM VÉGETT IS. ÉS NAGYON REMÉLEM, HOGY NEM FOGOK VELE TALÁLKOZNI AMIKOR ESETLEG A BUDAKESZI VADASPARKBA MEGYEK KIRÁNDULNI. 

 

 

 


X

Nem kívánom részletezni: de T.T.D szülőnek akinek ép értelmű de középsúlyosan Autista gyermeke van, nem sok esélye lesz 8. osztály után a Technikumba járnia.

2024-01-15 20:41:41

Mivel hamarosan 8. osztályos lesz és Szeptemberben kezdi a 8. osztályt: nem sok ideje lesz már arra, hogy 8. osztály elkezdése előtt meg tanuljon cipőt kötni, orron fújni, önállóan fogat mosni, hátsóját kitörölni, zuhanyozni és hajat mosni, és önállóan segítség nélkül az évszaknak megfelelően öltözni. 

Még az Óvoda kis csoportjába sem veszik fel az olyan kisgyermekeket, akiknek teljesen hiányzik az önkiszolgáló képességeik: hanem legfeljebb a Speciális óvodákba veszik fel. Vagy ha telt házas a Speciális Óvoda akkor legfeljebb a Nagy csoportba veszik fel őket, addig az Óvoda kis csoportja és Középső csoportja helyett a Speciális napközi otthon és a korai fejlesztő várja a kis gyermekeket.

Akkor hol lenne rá esélye, hogy egy Középiskolai Technikumban tanuljon T.T.D szülőnek az ép értelmű de középsúlyosan Autista gyermeke, akinek erősen hiányzik az önkiszolgáló képessége. És a Középiskolai Technikum felvételizése alatt megmondhatják a tanárok, hogy ilyen Autista nagy kamaszt nem vesznek fel a Középiskolai Technikumban, ha erősen hiányzik az önkiszolgáló képessége és 10 éve lett volna, hogy 8. osztály előtt megtanulja az önkiszolgáló képességét önállóan elsajátítani, amit már a Nagy csoportos óvodától kezdve tudják a kisgyermekek. 

Hiába ép értelmi képességű de ha középsúlyosan Autizmus mellett teljesen hiányzik az önkiszolgáló képessége, a T.T.D szülőnek a nagy kamasz gyermekének, akkor Technikum helyett irány a Speciális Képesség fejlesztő Szakiskola ahhol 4 évig tanulhatna a gyermeke, és ott az önkiszolgáló képességét és a felnőtt életére való dolgokat tanulna meg 4 év alatt. És az 4 év letelte után jöhetne az esti tagozaton, vagy nappali tagozaton a Technikumi szakmai tanulás. 

 

 

 


X

Nekem csak akkor maradjon a testvérem párja a testvérem szerelmeként 10 éves évfordulóig, vagy annál több évig is ha 2027-ig 94 éves koráig meghal az egyetlen élő nagyszülőm.

2024-01-13 21:26:04

Nekem csak akkor lesz normális magán életem: ha lesz egy normális stabil egzintáciám és azon kívül pedig saját párkapcsolatom. De ahhoz meg az kell, hogy lakáshoz tudjak jutni amit bérbe tudnék adni és a bérleti díjból tudnék gyarapodni anyagilag. De amíg nem hal meg az egyetlen élő nagyszülőm addig ezt elfejthettem.

 

Viszont nagyon szeretném ha lenne egy normális stabil egzintenciám és saját párom, még mielőtt 2028. ősze nem lesz amikor a testvérem és a párja már 10 éve lesznek együtt ha csak szakítás nem lenne addig köztük. 


X

2024-ben 3 dolgot szeretnék a védett munkahelyemen belül. És az otthoni környezetemen belül 3 dolgot szeretnék szintén 2024-ben! Meg a saját életemben is.

2024-01-09 20:36:25

Egyik dolog, hogy B. Ákos ne térjen vissza dolgozni NEM BÍRTAM ELVISELNI AZ ÁKOS HANGOSKODÁSÁT A VÉDETT MUNKAHELYEMEN BELÜL. AZT ELFOGADTAM TŐLE, HOGY ADHD-S VOLT DE NEM BÍRT MAGÁVAL AMIKOR SOK KÁVÉT IVÓTT MERT ADHD TÜNETEI ELLEN LÉVŐ GYÓGYSZER ÍGY NEM HATOTT RÁ. ÉS AKKOR HANGOSKODOTT ÁLLANDÓAN AMIKOR NEM VOLT KÜLSŐS MUNKA.

ÉS NAGYON RITKÁT IS HIÁNYZÓT A VÉDETT MUNKAHELYEMRŐL. AZON KÍVÜL PSZICHIÁTRIAI BETEG IS VOLT ÉS ENYHÉN ÉRTELMI FOGYATÉKOS IS VOLT. BE IS KELL LÁTNIA A NAGYBÁTYJÁNAK AKI A GYÁMJA, HOGY ÉLETE VÉGÉIG AZ ÁKOSSAL NEM FOG BÍRNI MERT ÁKOS EGY NAGY DARAB MAGAS FÉRFI, ÉS A GYÁMJA MEG ROHAMOSAN ÖREGSZIK ÉS SENKI SEM SZERETNE AZ ÁKOSSAL EGYÜTT ÉLNI VELE, EZÉRT EGY BENTLAKÁSOS SZOCIÁLIS OTTHONBAN FOG TUDNI SEGÍTSÉG MELLETT ÖNÁLLÓ ÉLETETT ÉLNI STB.

A másik dolog, hogy az új férfi elátott munkatársam ne legyen ADHD-s mint az Ákos volt: hanem legyen őszinte segítőkész és normális hangerővel lévő beszédű de munka idő alatt pedig csendesebb legyen. 

A másik legyen fizetés emelésben részünk, vagy ne legyen 800 Ft/nap az ebédem 500 Ft/nap helyett és legyen tálcában az ebédem. 

 

Otthoni környezemben pedig azt szeretném, ha az egyetlen élő nagyszülőm aki kapzsi, önző és nárcisztikus személyiségű: ha meghalna 2027-ig 94 éves koráig mert szeretném bérbe adni az egyik lakását egy jól fizető, és becsületes albérlőnek: és abból a lakbéres bevételből pedig szeretnék felzárkózni anyagilag. Mert szeretném ha a testvérem és a jelenlegi párja nem úgy ünnepelnék meg, a megismerkedésük 10. éves szerelmi évfordulójuk napját, hogy nekem még akkor sem lenne saját párkapcsolatom. 

1. lépésem annyi lenne, hogy bérben adnám a nagyszülőm halála után az egyik lakását.

2. lépésem pedig annyi lenne, hogy anyagilag felzárkoznék 3 év alatt az albérőim által nekem fizetett lakbér bevételemből.

3. lépésem pedig annyi lenne, miután anyagilag felzárkózótt lennék, rögtön lenne saját párkapcsolatom.

4. lépésként pedig annyi lenne, hogy elköltöznék a testvéremtől és a párjától miután a lakásomat eladnám és vennék magamnak saját kis kerttel rendelkező kis házat. 

 


X

Nagyon agyon hajszolja az Autista 14 éves Leventét a Dóra mikor fel kéne fognia a Dórának, hogy Levente sosem fogja tudni megállni a helyét a Középiskolába, csak a képesség fejlesztőbe tudja megállni a helyét 8. osztály után.

2024-01-03 17:01:05

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, tanuló emberek és szöveg

 

Azt láttom a Leventénél, hogy szinte gyűlőli a magán tanulást otthon: ő közösségbe vágyna magán Speciális Áltános iskolába, de a két szülője és a 3 féltestvére sem segítene anyagilag abban, hogy Levente Speciális magán Általános iskolába járhatott volna 3. osztálytól kezdve. És a COVID járvány után nem otthon gebedne a panelházba az anyjával otthon tanulva. 

 

Ott van a GYOD, az apja pedig dolgozik és az egyik idősebb féltestvére pedig Alpolgármesterként dolgozik, míg a másik féltestvére pedig a MÁV-nál dolgozik és a harmadik féltestvére pedig 2024. Szeptemberében végzős 13. évfolyamos középiskolás tanuló lesz és ösztöndíjas 9. évfolyamtól kezdve. Nem hiszem, hogy minden az Oktatási rendszer hiábájáról szólna A-Z-ig. 


XPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...