Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Aminek nagyon örülnék 1-2 nyáron belül túl lennék rajta én is. A mini kertes garzonom felújításán.

2019-09-21 07:02:52

Nagyon remélem, hogy 2020. nyarán ki lesz cserélve a zuhany kabinom ami alatt folyik a víz, és azon kívül ki lesz festve belülről a mini garzonom meg a teraszos lépcső meg lesz erősítve és új normális burkolatot is kap. 

Aztán 2021. nyarán lenne kívülről a mini garzonom fala kifestve színes kültéri fali festékkel. 

Szeretnék magamnak egy normális nyugodt nyarat ami nem az építkezésről és nem az anyagi nehézségeimről szólna. Mert így akkor ennek letelte után nyugodtabban tudnék munkahelyet váltani. 

 

Más téma: lehet, hogy szemét vagyok de örülök annak, hogy zárolták egy idős házaspár benkaszámját de annak nem örülök, hogy az öregségi nyugdíjukhoz nem férhetnek hozzá. Úgy kellett volna zárolni a közös bankszámlájukat, hogy az öregségi nyugdíjuk meg tudjon érkezni a számlájukra utalva. Bele értve a prémiumot is és a bankkártyájukat is tudják használni stb. Viszont pénzbeli adományt ne tudjanak kapni. 

Mert igazságtalanak tartom, hogy azok a rászoruló felnőttek akiknek nincs egy kiskorú gyermekük sem a háztartásukon belül, de az idős koruk ellenére kapnának pénzbeli adományt.

Míg azok a rászoruló felnőttek akiknek szintén nincs a saját háztartásukban 1 kiskorú gyermekük sem, és fiatal korban vannak előttük az élet és egyedülállóak vagy párt alkotnak, ők meg semmilyen pénzbeli adományt nem kapnának mert úgy lennének vele oldják meg a saját helyzetüket ha súlyosan fogyatékossággal élnek is. 

Pont olyan rosszul esne másoknak is mint amikor mennének a SOTE fogászatra gyermekkel vagy fiatalként, előre haladot későn észre vett fogszuvasodással és haza küldenék őket várólistástára hivatkozva a Fogorvosnál. Míg az idős embereket akiknek 1 foguk sincs várólista nélkül fogadnák őket, hogy legyen fogprotézisuk pedig az idősebb emberek tudnának várni 1-2 évet is a fogprotézisukra. 

Viszont a gyermekek és a fiatalok nem várhatnak 1-2 évet a fogszuvasodásukkal mert nem lenne jó, ha fiatal korukban lenne fogprotézisuk stb. 

 

https://www.facebook.com/notes/bakker/az-%C3%A1ltalunk-t%C3%A1mogatott-h%C3%A1zasp%C3%A1rr%C3%B3l-csatol%C3%A1sok/499622880598056/?fref=mentions&hc_location=group 

 

Ráadásul az idős házaspár hiába kapna a pénzbeli adományt, és mennének magán gyógykezelésükre mert előre haladót rosszindúlatú ráknál maximum idős koruk miatt csupán 3 hónapot fognak élni. Inkább az 5 kutyájukról kéne kéne gondoskodniuk, hogy menhelyre kerüljenek ahol jól bánnak velük és hamarabb szerető gazdáikhoz kerülnének. És ne akkor kerüljenek menhelyre az 5 kutya ha már az idős házaspár gazdáik nem lesznek az élők sorában. 


X

Nagyon örülnék ha teljesülne 2020-ban pár kívánságom még akkor is ha másoknak fájna ez!

2019-09-21 06:40:35

1. és 2. Kívánságom: legyen nyitva 2020-tól reggel 7:00 órától a védett munkahelyem és ne 8:00 órakor legyen a nyítás kezdete, és 8:15 óra helyett kezdödjön 8:00 órakor a munka mert így legalább akik messze laknak a munkahelyüktől, és tömegközeledéssel utaznak az otthonuk és a munkahelyük között ők télen át tudjanak melegedni műszak kezdése előtt a munkahelyükön.

2. Kívánságom: legyen új ból heti 3x7 Szociális étkezési lehetőség és heti 3x5 Szociális étkezési lehetőség is újból, a heti 1x5 Szociális étkezés mellett mert kicsivel több pénzt szeretnénk sporolni ha újból így lenne.

3. Kívánságom: szűnjön meg a fejlesztő foglalkoztatáson belül a Nappalis ellátást igénylők csoportja, és helyette felnőttek számára lévő Fejlesztő Napközi otthonba kerüljenek. Ahhol viselkedés terrápián is részt vesznek stb, hogy képesek legyenek fegyelmezetten végig ülni a munkaidőt akkor is ha nincs számukra munka. És tudjanak Fejlesztő foglalkoztatásban részt venni. 


É

Nem akarom többé látni a Zuglói (Budapest XIV. kerületi) Gyarmat utca, és az Coop áruház között lévő járda közepén fiatal párt csókolózni!!!

2019-09-18 17:09:25

Elegem van 2018 Szeptemberében is láttam és idén Szeptember közepén is láttam ugyanazt a fiatal párt a járda közepén csolódizni!!! 

Mert senkire nem tartozik miképp szerelmeskednek a szerelmesek egymást nyalva-falva, azért van a hálószóba vagy a park és ott lehet nyugodtan azt tenni amit szeretnének. Rendben van, hogy sok 14-18 év közöttieket érdekel a 18 éven felüliek számára szánt romatikus szerelmes filmek utánzása. De nem ott kéne szerelmeskedniük ahhol 12 éven aluli gyermekek is megfordulnak. 

Autizmussal élő felnőttként különösebben allergiás vagyok az illedelmetlen emberekre. Vannak dolgok amiben 160 IQ felett van az értelmi szintem. 

 

 

 

 


É

Jobb lenne ha nem a közeli ajtó nélküli szomszédos munkaterembe lenne a Nappalis csoport!

2019-09-11 19:06:02

Nem csak nekem hanem más Fejlesztő foglalkoztatói munkatársaimnak is elegük van, hogy a Nappalis csoport a kis munkateremben fel pörögve hiperaktívan hangosan vísítva röhögnek. Mind azért van mert egy nyomorult viselkedés terrápiás fejlesztést nem kapnak ott, hogy akkor is felgyelmezetten tudnak viselkeni munka idő alatt amikor nincs bent velük egyetlen egy Szociális gondozó sem. 

Bárcsak térítésmentes Fejlesztő napközi otthonba kerülnének át a Nappalis csoport felnőtt ellátotjai akik nem tudnak Fejlesztő foglalkoztatási munkakörben sem dolgozni. Ott legalább nem lenne sok minden rájuk hagyva A-Z-ig hanem fejlesztenék őket, hogy képesek legyenek Fejlesztő foglalkoztatásban részt venni és fegyelmezeten tudjanak viselkedni munka idő alatt. Kívéve a kávé szünetek alatt. 

Meg fogadtam magamban ha nem fog az elképzelésem alapján változni a jelenlegi munkahelyi környezetem 2022. tavaszáig akkor nagy valószínű 2022. Októberében munkahelyet fogok váltani. De csak akkor ha a testvérem új párja 2021. nyaráig bejezi a nagyobb átalakítást a kertnél. És nekem meg a mini garzonom meg lesz szépítve stb. 

A munkahely váltásom előtt nyugodt nyarat szeretnék magamnak az otthoni környezetemen belül, és nem olyan nyarat szeretnék ahhol fejem tetején áll minden A-Z-ig. De ha nem tudja a testvérem új kedvese ezt legrosszabb esetben 2021. nyaráig meg tenni a kertel amit szeretne. Akkor nagy valószínű, hogy 2023. Októberében lépek ki a jelenlegi állásomból. 

 

 https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest?fbclid=IwAR0cgKsGbxbEq-Qq7KAyc0jLdHa20waxmmShq6CLw0Lw5FFB79I1s3XI7dI


É

Amikor jobb értelmi képességű Autizmussal élőként nekem is elegem van a kevesebb fejlesztést kapó, felpörgött-hangos és fegyelmezetlen felnőttkorú Középsúlyosan értelmileg akadályozottak viselkedés terápia nélküli foglalkoztatásából.

2019-09-07 08:43:49

Reménykedni szeretnék,abban, hogy a Fejlesztő foglalkoztatói munkahelyemen belül meg fog szűnni a Nappali Ellátó csoport. És helyette a Nappali ellátó csoportban lévők Fejlesztő napközi otthonba kerülnek.

Mert ott meg kapnák a Középsúlyosan értelmileg akadályozókat, felnőttkori fejlesztéseket pl. állat terápia, önkiszolgáló képesség fejlesztése, kézműves munkaterápia, élmény terápia, viselkedés terápia, meglévő képességek fejlesztése illetve szinten tartása meg az önállóság növelő terápia.

Mert nekem is elegem van, hogy nem tudok rendesen hímezgetni hanem csak zajvédő fülvédő tokkal, mert nagyon hangosan felpörögve hülyéskednek folyamatosan nevetnek.

Mivel Autista vagyok nekem érzékenyebb a hallásom főleg ha kisebb munkaterembe vagyok, és őket kell hallgatnom állandóan. És mivel nincs ajtó a kis munkateremben ezért a nagy munkaterembe is jól hallatszik, a hangos nevetgélés és hülyéskedésük. Ami a fejlesztő foglalkoztatói sorstársaim közül egyeseket nagyon zavar, főleg amikor újságokat számolnak és pakolnak meg a súlyukat mérik le stb.

Nem középsúlyosan értelmileg akadályozót dolgozni nem tudó felnőtt személyekkel van a bajom, hanem kevesebb fejlesztéseket kapnak pl. játékosan illusztrálva megtanítanák a Szociális gondozók miképp kell egy munkahelyen viselkedniük meg más helyeken stb.

Hogy, állandó felügyelet nélkül is tudjanak viselkedni.

Nem csak tőlem kéne elvárniuk, hogy A-Z-ig Autizmussal élőként mindenhez én aláalkalmazkodjak másokhoz miközben hozzám meg alig alkalmazkodnak.


É

Azt kívánom a jó istennek legyen béke L.L. Junior és volt kedvese Csilla között, még akkor is ha nagyon nehéz feldolgozniuk a kisebbik fiúk elvesztését.

2019-09-05 16:27:00

Tudom nem lehet ép ésszel felfogni és az ember vissza forgatná az idő kerekét, hogy újból együtt lehessen a gyermeke az élők sorában. De a másik nagyobb kiskorú gyermekük miatt erősnek kell lennie L.L Juniornak és volt kedvesének a Csillának. 

Egy kiskorú gyermeknek 1000x nehezebb felfolgozniuk a testvérük elvesztését. Ők még a felnőtteknél is érzékenyebben a váratlan tragikus és szomorú esemény átélésében.

Nagyon fontos a kiskorú gyermek egészséges lelki fejlődésének a fentartása, azért a szülőknek meg kell tanulniuk az élő kiskorú gyermekük előtt boldognak és kiegyensúlyozótnak lenniük, akkor is ha szívbe markoló lelki fájdalommal kell hónapokig akkár évekig így élniük. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=c0RCwb_Alsc 

https://www.youtube.com/watch?v=2OQVgm4H7fg 

 


É

Fontosabb az esély egyenlőség de túlzásba vitt esély egyenlőségnél azt mondom, hogy álljon meg a fáklyás körmenet!

2019-09-03 13:34:47

Nagyon örülök annak ha valaki enyhe fokú fogyatékossága (leszázalékolása nélkül) Önkormányzati képviselő jelöltként szerepel. Viszont az érintett Önkormányzati képviselő jelöltnél nem fogadnám el ha Önkormányzati képviselővé vállna mert azonos neműekhez vonzódik. és ha őt választanák meg Önkormányzati képviselőnek akkor kiharcolná azt a jogot, hogy Magyarországon belül az azonos nemű párok átlagos házasságot tudjanak kötni, és gyermeket tudjanak örökbe fogadni vagy bér anyát esetleg bér apát választva közös gyermekük szülessen. 

Nem beszélve arról, hogy az érintett ellenzéki párt vezetője Karácsony előtti Parlamenti tüntetésnél füst gránátot dobot a rendőrők közé, és ezt a médiában a kamerák előtt be is ismerte, és így a tüntetők tönkre tették a Karácsonyfa körül lévő fa szánkokat felgyújtották ami a rászoruló gyermekek számára volt szánva. Viszont az adófizetők pénzéből lett megfizetve az új fa szánkók pótlása. 

Olyan volt ez a tüntetés tavaly Decemberben mintha a rászoruló gyermekeket hibáztatták volna, a jelenlegi Orbán kormány rendszer diktatúrája miatt miközben a rászoruló gyermekek nem tehettek semmi sem erről. 

Az is disznóság az érintett ellenzéki pártnál dolgozik olyan Eu-s képviselő, akinek az apja lelkészként molesztálta a nőket a szeretett otthonban más néven az egyik idősek otthonában szexuálisan zaklatta őket. 

Ilyen ellenzéki párt jobb ha kis ellenzki párt marad és nem nyeri meg az egyik Magyarországi megyében sem az Önkorkmányzati választást. 

Tisztességes normális ellenzéki párt győzze le a Fideszt az Önkormányzati választásoknál, és nem egy ütödöt ellenzéki pártnak kéne nyernie rövidítve M kezdődve a neve. De nem az MSZP-ről van szó.... 

 

 

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest

 


X

Nem bánnom, hogy kiraktak az Autista gyermekeket nevelő család zárt közösségi oldaláról!!! Legalább nem röhögnek rajtam egyes szülők ott, hogy a felnőtt fogyatékossággal élő emberek miképp szenvednek anyagilag!

2019-08-30 19:53:13

Meg írtam a véleményemet, azért nem fogok 1 gyermeket sem vállalni és boldog leszek ha soha nem lesz egy gyermekem sem. Mert nem szeretném ha örökölné esetleg a fogyatékosságomat, és nem szeretnék ha olyan Speciális óvodába/Iskolába, kerükne ahhol rosszul bánnának vele. Mert magán Speciális Óvodától a magán Speciális Szakiskoláig nem olcsó 1 hónapra sem. 

Viszont olykor sokat támadtak engem ha le mertem a véleményemet írni, ha meg a Petíciómat osztottam meg akkor nem is regáltam rám. Csak örültek egyes szülők ha a fogyatékossággal élő felnőtteket szenvedni látták. 

Nekem így lesz teljes az életem ha nem lesz 1 gyermekem sem, és ugyanolyan boldog leszek mint a gyermekes szülők még akkor is ha a hozzátartozóimnak ez fájna lelkileg. 

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest 

Egyszerűen nem tetszett nekik a Petícióm rendszeres megosztása, mert gondolom ugyan olyan agy nélküli moszatok ők is mint Bayer Zsolt az Echo Tv müsorában. Tisztelet a kívételnek! Sajnos vannak olyan kocsma töltelék gondolkodású Autista gyermekeket nevelő szülők is, akik ugyanolyan agresszívabbak mint az Autista gyermekük csak ők nem Autisták és tudatosan agresszivak a felnőtt fogyatékossággal élő emberek iránt. 

Fog állni a zászló számukra is az ilyen szülőknek ahelyett, hogy az Autista gyermeküknek és az ép gyermeküknek példát mutassanak a felnőtt fogyatékossággal élő emberek iránt. 

Nem is értem mért akarják egyes fogyatékossággal élő szülők, hogy a középsúlyosan értelmi fogyatékos gyermekük valamint a középsúlyosan Autista gyermekük felfogja, hogy ők soha nem lesznek képesek felnőtt korukban sem önállóan élni.

Vannak sajnos olyan súlyos esetek amikor a kora fejlesztések sem használnak annyira, hogy felnőtt korukban teljesebb életet élhessenek. 

Egy a lényeg, hogy meg szabadultam az érintett csoportból. Ugyan úgy csalódtam bennük mint 2018. nyarán lévő Autizmus a családban és Autizmus a világunkban lévő zárt csoportban!!! 

 

 


É

A saját fizetésükből fizessék meg a határ védelmet Magyarország Déli részén, azok az Országgyűlési képviselők akik kitalálták a határ zár telepítését Magyarország Déli részén!

2019-08-28 16:37:51

Brüsszel azért nem ad Uniós pénzt a határ védelemre, mert nem a Brüsszel javasolta a határvédelmet Magyarország Déli részén. És nem a Brüsszel hozta létre a Határ védelmet. 

Más részt Brüsszelnek és az Európia Uniónak elege van az Orbán-kormányból, hogy a Stadionokra költik az Uniós pénz többségét és az Adófizetők pénzének a többségét. 

https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/08/26/eletfaval_potoltak_a_kivagott_fak_tomeget_a_jozsef_nador_teren/ 

Pont olyan lenne az Uniós pénz a határ védelemre mint amikor egy mélyszegénységben élő pár bevállal 1 gyermeket magának, és a jó szándékú anyagilag jó modú emberektől koldulnának pénzt. Mert egy normális ember nem vállal 1 gyermeket sem a párjával együtt ha szegénységben élnek. 

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest


É

Legyen már végre 10.000 fős aláírás a petíciómnál ami 2018. Szeptember 26-óta létezik!

2019-08-24 08:42:43

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest 

Nagyon aggodóm ha nem lesz meg a 10.000 fős aláírás a Petíciómnál akkor cseszhetem a jövőmet én magam is. 

Mert nekem 2022. októberében muszáj lesz munkahelyet váltanom, mert muszáj lenne össze jönnöm az Inkontinens férfivel aki születése óta pelenkára kényszerűl éjjel-nappal. 

2022. nyarán 3 év lesz hátra ahhol lakom a Hitel törlesztésének a futamidejéből, és utána meg lehet el lesz adva a mellék épületből kialakított kis házzal amiben lakom és a nagy ház is amiben a testvérem lakik. 

Viszont nem akarok esetleg újból a szüleim egyikénél lakni egy fedél alatt de még a testvéremmel és a leendő életársával sem szeretnék egy fedél alatt élni. Hanem tölük külön szeretnék élni egy férfivel együtt, és vissza költözve a szülői kertvárosomba még egy számomra teljesen idegen városba nem szeretnék költözni. 

 


ÉPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook