Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Eldöntöttem nem fogok havi 40.000 Ft-ot fizetni 2019. Májusától nem érdekel, mert a saját jövőmre és az életemre is szeretnék végre foglalkozni!...

2019-01-18 20:18:29

Mert az még elfogadom, hogy nekem nincs még mindig párkapcsolatom évek óta és sosem volt komoly párkapcsolatom. De azt nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy 2015. Augusztusa óta még 2019. Májusától is mondjak le a Rokkantsági járadékom 2/3 részéről. És a magasabb összegű Fogyatékossági támogatásom 2/3 részéről is.

És emiatt meg alig marad maradék pénzem a Rokkantsági járadékomkból és a Fogyékossági támogatásomból, amiből ki tudnám rendesen egészíteni a Nettó havi Minimálbér felénél is kevesebb munka béremet.

-Ha meg nem tudom rendesen kiegészíteni a Nettó havi Minimálbér felénél is kevesebb munkabéremet, akkor kicsi lesz az esélye annak, hogy 2022. Szeptemberében munkahelyet tudjak váltani. Ha már 2015. Július közepe óta nem lakom a volt saját szülői fejlett kisvárosomban akaratom ellenére, akkor legalább hagy kezdjek új életett 2022. szepetemberében amikor már akkor 6 éve lesz, hogy a jelenlegi lassan fejlödő elmaradottabb kisvárosban lakom. 

-Ahhol dolgozom a jelenlegi védett munkahelyemen belül lassan 5 éve, ott már szinte bizonytalan a jövőm anyagi helyzetemnél fogva is stb. Nem beszélve arról, hogy 2015. Augusztusa óta amióta nem tarthatom meg a 2 féle járadékom közül egyiknél sem a 2/3 összeget, azóta nem sokat fejlődtem anyagilag. 3,5 évvel vagyok elmaradva anyagilag annak, annak ellenére 2019. Januárjában volt 4 éve, hogy az 1. havi fizetésemet kézhez kaptam. 

Elég volt 10.000 Ft-al leszek hajlandó beszállni a rezsibe 2019. Májusától, amint végett ér akkor az éjszakai fűtés szezon ideje. 

 https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest

Ha nem lett volna ez a kiemelt Petíciós szerkesztőség: tuti végett vetettem volna az életemnek, mert nekem a szívem hasadt volna meg ha nem létezne a Petícióm. És még mindig beszállva lennék a rezsibe a Rokkantsági járadékom, és a Fogyatékossági támogatásom 2/3 részéről lemondva. 

Szeretnék egy jobb és stabil anyagi hátteret kialakítani magamnak, hogy legyen részem 3,5 év múlva munkahelyet váltanom, hogy aztán a leendő új munkahelyemen belül 12 hónap után már párkapcsolatom legyen nekem is. 

Nekem az nem lesz élet ha akkor sem lenne párkapcsolatom, amikor a szüleim már nem lesznek az élők sorában. 

Ha tetszik egyes fogyatékossággal élő gyermeküket nevelő szülőknek ha nem tetszik, minden fogyatékossággal élő ember szeretne teljes életett élni a képességeinek megfelelően és párkapcsolatban élni. És főleg ha 70 IQ felett van az értelmi szintjük, és azon kívül nem társul hozzájuk a Súlyos/Középsúlyos Autizmussal járó Fogyatékosság. 

 

 

 

 


É

Engem semmi más nem érdekel, csak a 3 kívánságom teljesüljön végre.

2019-01-15 21:41:02

Nagyon szeretnék ha lenne gázfűtésem a fatűzelési kályha helyett.

Nagyon örülnék ha 50.000 Ft lenne nekem is a Rokkantsági járadékom és a Fogyatékossági támogatásom.

És azon kívül a kívánt összegű megtakarított pénzem is meg lenne, mert alapfokú anyagi helyzetem hiánya végett nem tudom építeni a saját anyagi helyzetemet. Alap nélkül nem lehet építeni. 

Engem csak az érdekel, hogy 2019. őszétől már ne kálykával kelljen fűtenem, mert szeretnék úszodába is járni meg az olcsó magán fogászaton az alapellátást meg kapni és az olcsó magán Fül-orr-gégégeszen esetleg kezeltetni az Orrkagylóm méretétt és az orrsövény ferdülésemet. 

A főcélom legkorábban 2022. őszén 8,5 év után, a jelenlegi munkahelyemet lecsélhessen egy jobban fizető állásra. De legkésőbb 2026. őszén 12,5 év múlva minden képpen szeretnék munkahelyet váltani. 

Olyan munkahelyen nem vagyok hajlandó maradni ahol nagyon kevés munkabért kapot, ott maximum annyi évet járnék oda mint a Diákok Általános Iskola 1. osztály legelejétől kezdve a Gimnázium 12. Osztályának az Érettségijének a legvégéig.  

Pedig a munkahely váltásra nem csak abban kell felkészülni, hogy különböző állás hirdetéseket nézeget az ember. Hanem az álláshirdetések böngészése előtt, életmodót váltana Pl. úszodába járna legyen elég ereje az embernek az új munkahelyre. 

 

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest


É

Nem játékszer a dolgozók és a Nyugdíjasok és a Nyugdíjszerű ellátásban és családtámogatásban részesülök érdeke!

2019-01-12 17:48:32

Kezd elegem lenni abból, hogy a Magyar Államkincstár egyre később utalja át a Fejlesztő Foglalkoztatói díjamat. És 2019. Januárjában már a Rokkantsági járadékom Banki átutalását is később utalta át nekem is. Ha ezt a Fogyatékossági támogatásomnál is meg mernék tennim hogy 2019. Februárjában később mernék utalni a 2019. Februári havit jogi pert fogom indítani. 

Lassan ki sem tudtam fizetni időben a Szociális étkezésemet 2019. Januárjában ha nem kaptam volna kölcsön pénzt rá. 

Viszont ha nem lett volna váratlanul egy Őr angyalom nem tudnám vissza adni a kölcsön pénzt az érintett munkahelyemen belül lévő személyzetnek. És nem szeretném ha emiatt az állásom oda lenne mert fény derülne a Munkahelyi vezetőségeim szemében ez a dolog nálam. 

Nagyon remélem meg fog valósulni a 3 kívánságom. Mert ha ez megvalósulna akkor az első 6 hónapban igyekszem rendbe tenni az alapfokú egészségi állapotomat olcsóbb magán Orvosoknál a fizetésemből.

Aztán a második 6 hónapban sportolnék Úszni járnék Lovas terápiára járnék. 

Majd a harmadik 6 hónapban pedig szenélyesen látógatnék el különböző munkahelyekre. 

Aztán a negyedik 6 hónapban pedig igyekszem szűkíteni a listát és a legjobb munkahelyekre állás interjúra jelentkezni. Munkahely váltás jönne szóba nálam.

1. Legyen gázfűtésem a fa fűtéses kályhám helyett. 

2. Legyen 50.000 Ft a Rokkantsági járadék összege és a Fogyatékossági támogatás összege.

3. Legyen meg nekem a kívánt összegű megtakarított pénzem az Állampapírba fektetve. 


É

Amikor jobb rá térni ideiglenesen vagy éjszakára az Ínkontinens/Fogyatékossággal élő betegeknek a modern mosható pelenkára.

2019-01-01 13:14:19

Nem csak pénztárca kímélő és környezet barát a modern mosható pelenka. Hanem nincs allergiás bőrkiütés esélye sem. Sajnos a jó minőségű eldobható pelenkák drágábbak az olcsóbb eldobható pelenkáknál. Aminél a rossz minőségű eldobható pelenkáknál allergiás bőrgyulladást is okozhatnak. 

Egyre kezd elterjedni Magyarországon belül is, a mosható felnőtt pelenkák létezése is. Igény szerint vidám mintájú felnőtt pelenkák feldobhatják a napjukat, és a nyugodt éjszakára térést is biztosíthat egyes súlyosan/középsúlyosan értelmi fogyatékos önellátásra nem képes Inkontinens betegeknek, akik közül olykor nem nagyon tűrik békességben a gondozóiknál pelenkázásukat és öltöztetésüket stb.

Különösen azoknak nagy segítség lenne akik1-2 vagy több több súlyosan halmozottan fogyatékosággal élőket, vagy súlyosan értelmi fogyatékossággal élőket ápolnak otthon. Akiknek éjjel-nappal vagy éjszakára szükséges a pelenka viselete, és a bőrük  meg nagyon érzékeny egyes olcsóbb eldobhatós felnőtt pelenkára. És az érzékeny bőrűek számára lévő felnőtt eldobhatos pelenka meg sokba kerülne a gondozóiknak. 

Kisebb nagyobb dolgokban az éjszakai nagyméretű modern és vastag mosható pelenka, éjszakára akkár 12 órát is ki bír csere nélkül és átázás meg bőrgyulladás nélkül. Elfekvés is könnyebben ki küszöbölhető. És a viselőik reggelente kipihenten, és jókedvűen ébredhetnek és kezdhetik a napjukat. 

Akkár ha részlegesen segítséggel önellátóak akkor örömmel segíthetnek a mintás mosható pelenkáikat, és akkár a sorstárs testvéreik pelenkáinak a mosogépből való kiszedését, és segítségük mellett a ruhaszárítóra való kiteregetésében. 

 

 https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest

 

 

 

 

diaper-soft-cloth_2957231722.jpg


É

Nagyon gondolkodom ha kicsivel több pénzem lesz, fogok venni egy ragasztó pisztolyt stb. És kézműves termékeket fogok otthon csinálni.

2018-12-30 18:12:31

Nem arra vágyom, hogy új éljek anyagilag mint a Trans-X font embere aki még 60 év felett is csúcsformában van és boldog ki egyensúlyozót életett él anyagilag is. 

https://www.youtube.com/watch?v=jyjo0kGXJyA 

De nem úgy szeretnék élni, hogy olykor nehéz az anyagi helyzetem máskor meg könnyű. És mindig akkor nehéz az anyagi helyzetem amikor nem kéne nehéznek lennie. 

Ezért fogok venni ragasztó pisztolyt ragasztó rudakkal és nagy karton lapom is lesz. És szépen csigaházas kötálat fogok készíteni. És befestem arany vagy azüst színnel. 

És el fogom adni az Interneten belül egy zárt közösségi oldalon belül. 

Közben erről meg nem fogok lemondani. A Petíciómtól. https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest

Azt kívánom Magyarországon belül az Újévre, hogy Orbán Viktor Miniszterelnök úr mondjon le: mert semmi értelme nincs hogy egyes fontosabb beosztott hivatalos embereket képes elbocsátani létszám leépítés végett. Csak azért, hogy a FIDESZ-KDNP Országgyűlési képviselők fizetése emelkedjen. 

Nekem a védett munkahelyemből abból lett elegem, hogy az általunk elkészült kézműves tárgyak eladása után a bevételt az önkormányzat kapja. Miközben nincs pénz az ablakok szigetelésének a felújítására és teljes ablak cserére sincs pénz. Télen szó szerint a nagy munkateremben is meg lehet fagyni kemény mínuszok alatt. 

Nyáron meg lehet sülni a klíma mellett is ha nincs sötétítve az ablak. A munka asztalok és a székek nincsenek új asztalokra és székekre kicserélve. Mely nem billeg és kényelmesen lehet az asztal előtt ülni stb.

És a Minimálbér felénél is kevesebb a fizetésem, ezért igyekszem az otthoni saját kézműves termékeimet előállítani és eladni azokat. Nekem is jusson elég bevétel. 

Azt kívánom Újévre mondjon le az Orbán-kormány és legyen Új köztársasági Elnök Magyarország és a nép érdekében. Amióta az Orbán kormány van nekem azóta ritkán volt hosszú távú és bőséges sikeres életem.

 

 

 

 


É

4 éve a fizetésemért dolgozóm de sajnos több mint 3,5 évvel vagyok elmaradva anyagilag, ,,A"-ból a ,,B"-ben köszönhetően 2015. Júliusában amikor negatívan gyökeresen változót meg a magán életem.

2018-12-27 18:24:42

A célom a 250.000 Ft megtakarított pénzem begyűjtése (sajnos igen ritka segítségem melett).

2016. December 5-én csatlakoztam a befejtetőkhöz rövidtávú lekötéssel amit mindig meghosszabbítók. 

50.000 Ft-al kezdtem az induló tőkémet és ez 16 hónap munkámmal sikerült ennyit begyűjtenem, amit csak 2017. December 20-án tudtam a duplájára növelni és újbóli befejtetés mellett.

2019. Január 2-án a meglévő 100.000 Ft-os tőkémet sajnos csak 10.000 Ft-al tudom megnövelni ismételt befejtettésel. 

Sajnos tartók attól, hogy 2019. Júliusában nem lesz meg a 250.000 Ft megtakarításom, hanem helyette 200.000 Ft-al köszönthetem 2020. évek elejét. 

Elegem van az egész életemből ennyire senkire nem lehet számítania a legtöbb embernek saját magán kívül!!!  

Egyik hozzátartozómra mérges is vagyok rá, mert képes volt számomra szánt 50.000 Ft-mat oda adni nekem hanem a másik hozzátartozómnak adta oda. Az meg nem adja oda nekem az 50.000 Ft-ot pedig nagy szükségem lett volna rá. Mert ha 2019. év folyamán meg lenne a 250.000 Ft megtakarított pénzem, mert pár hónap múlva munkahelyet váltanék. 

Nem szeretek a jelenlegi állásomban dolgozni járni: állandóan zsibvásárhoz hasonló nagy hang zavar van, nem beszélve arról amit termelek én is és eladásra megy a munkám is annak a bevételét az Önkormányzat kapja. Miközben olykor zsúfolt munkahelyi környzetben kell nekem is dolgoznom a Minimálbér felénél is kevesebb munkabérből tengődnöm. 

 

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest


É

Idei Szent estém nem lesz szomorú sőt vidámabb is leszek a 2015., 2016., 2017. évihez képest.

2018-12-23 20:24:29

Nagyon sokszor voltam Debressziós Szent este 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben. Sokszor a csillagos eget néztem Szent este és kívántam valamit, hogy legyen egy halvány remény sugár az életemben. Ami nekem és minden Rokkant embernek kedvezne anyagilag, és az életszivonaluk még a magán életükben is kedvezne. 

Amióta létezik a Szabad a Hang Petíciós szerkesztőség 2018. Február vége óta: így nem kell többé aggódnom, hogy mi lesz majd velem amikor a testvéremnek saját családja lesz, és nekem meg akkor sem lenne jobb az anyagi helyzetem egyedül álló felnőttként. És a szüleim már nem lesznek az élők sorában.

Nem vagyok hajlandó bele törödni, hogy a nyorult rendszer azt csináljon velem is amit csak akar. Még a jelenlegi munkahelyemnél sem vagyok hajlandó megtűrni a hangosan bömbölő Hifi-s rádiót, kivéve akkor amikor munkahelyi rendezvény van mert akkor oda ülök ahová akarok nem bíróm a Hifi-t. Vagy amikor nem vagyok jelen a munkahelyemen. 

Kis munkahelyen belül nem tudok normálisan elférni a kézi munkáimban, főleg amióta 2018. December elején új dologozó lett és nem jár le a proba ideje. Nekem akkor éri meg a rendezvény asztal előtt ülni, ha közvetelenül mellettem senki nem ül, kívéve a szomszédos padot. 

A volt iskolai évemben sem szerettem járni a tanuszodába mert egyre több tanuló ment gyógyúszásra, akik már 165-185 cm magasak voltak 14-23 év közöttiek voltak és voltak rajtam kívül 18 fővel így egy medence sáv 25 m távon kicsi volt. 

Ezért Sport úszoda lett volna alkalmas ennyi főnek. 

 

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest 


É

Szégyen gyalázat lenne, ha jövő Húsvétra nem lenne meg a 2500 fős aláírás!

2018-12-21 16:26:49

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest

Jelenleg 2466 fő írta alá a Petíciómat és 2018. November 29-óta alig van aláírás a 2018. Szeptember 27-óta létező Petíciómnál. 

Pedig nagyon örülnék ha 2019. év Húsvét vasárnapján meg lenne a 2500 fős aláírás, ha már idén Karácsonyra és jövő Újévkor nem lesz meg mert az egyes embereket annyira elvarázsol a FIDESZ-KDNP hatalma: a 2019. évi Húsvéti 10.000 Ft-os Erzsébet utalvány hallatáról, és a fizetés emelésének az tervezéséről és az ÁFA csökkentéséről. 

És tartók attól, hogy 2019. December 1-én Advent 1. vasárnapján sem lesz meg a 2018. Szeptember 27-óta létező Petíciómnál a 10.000 fős aláírás. 

Ha ki mertettek állni a Kossuth téren a Rabszolga törvény elleni tüntetésben és a Sándor Palota előtti lévő tüntetésnél, akkor ideje lenne nagyobb bátorsággal ki állni a fogyatékossággal élő emberek érdekei iránt is.

Mert a Petícióm aláírásánál és terjesztésénél nincs köny gáz, oszlatás, dulakodás és teljesen ingyenes az aláírás és a megosztás is. 

Akik aláírták és megosztották azoknak szívből köszönöm és azoknak előre köszönöm akik tervezik aláíráni és megosztani a Petíciómat. De fanyalognak a Petícióm iránt, ők azért fanyalognak mert nem esik jól nekik, hogy nem ők hozták létre az érintett petíciómat. 

 

 


É

Szemét MTVA Hírek hazudtak 2018. őszén, hogy jár Erzsébet utalvány a Nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek!

2018-12-18 09:44:55

Már csak családom jó indulatán függ, hogy Karácsonyra lesz-e mit ennem annyit amennyi szükségem a szervezetemnek. Vagy be kell érnem konzerves ételel, és két ünnep között pedig az utcai sorban állással az ételért. 

Ha meg lesz jövő Júliusban a kívánt összegű megtakarított pénzem, és talán a Rokkantsági járadékom és a Fogyatékossági támogatásom lesz 50.000 Ft külön-külön. Ami kettő az egyben 100.000 Ft lenne talán 2020. Január 1-től, már 2020. Január elejére munkahelyet váltanék. 

Sajnálom az egyik hozzátartozómat, hogy szakított a volt jegyesével és azért szeretnék munkahelyet váltani. Mert szeretném ha lenne nekem is párkapcsolatom és baráti köreim. Mert ha az érintett hozzátartozóm volt jegyesének is lesz új párkapcsolata, félek teljesen egyedül maradhatok Karácsonykor ha nem lesz nekem párkapcsolatom. 

Vagy fizetem a rezsit és legfeljebb Karácsonykor lefogyom pár kilót mikor amúgy is vékony alkatú vagyok, vagy nem fizetem a rezsit és ünnepi ételt veszek Karácsonyra de akkor meg oda lenne a fedél a fejem felett. 

 

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest 

Papp Dániel MTVA Vezerigazgatója húzon a fenébe mert a saját Tv társaságait engedte be az AOSZ 30. születésnapjára, a többi Tv társaságot nem engedték forgassanak. De közben a Jónak lenni Jó Karácsonyi müsorban nem képes rendeztetni az Autizmussal élő gyermekek, fiatalok és felnőttek iránti jótékonysági akciót. 

Legyen nekik is mit enniük Karácsonykor, Újévkor, Húsvétkor stb. Ne kelljen azon agyalni a hozzátartozóiknak mit vegyenek vagy ők mit vegyenek kevés jövedelmükből ételt. És italt. 

 

 


É

Hiába nézel ki a bamba fejedből a társaiddal együtt röhögcsélve mert önök gazdagok más gazdagoknál is!!...

2018-12-12 20:20:36

https://szabad.ahang.hu/petitions/tisztesseges-rokkantsagi-jaradek-es-fogyatekossagi-tamogatas-emelest 

Én meg ebben harcolok. Soha nem felejtem el 1998-2002. között 8. Osztály után egy nyomorult Szakmát nem tudtam tanulni de még Pályaorientációs Osztályban sem voltam. Csak 2006. őszén valósult meg mikor a 8. osztályt 1998-ban végeztem el. 

,,Önnek köszönhetően" kellett akaratom ellenére Karácsony előtt 2 nappal, elköltöznőm a magas rezsi miatt és a családi okom miatt az 1. szülői házamból. 

Aztán 2010-2014. között a volt 1. védett munkahelyemen belül a 30 hónapos munkaviszonyom elérésekor lettem elbocsátva. Amikor végre az 1. munkám beért gyümölcsét kezdtem volna szüretelni, anyagilag akkor kezdtem volna élni amikor 2 hónappal előbb elbocsátottak. 

2014-2018. között meg a 2. szülői házamból kellett elköltöznöm akaratom ellenére, a magas rezsi költség és a családi élethelyzetem változása miatt. Azon kívül megalázóan lecsökkent a munkabérem és még a nagykorúakra jellemző Állampolgári jogom is veszélybe került, azt hittem meg leszek fosztva végleg vagy hosszú évtizedekig a nagykorúságom jogtalanul. 

2018-2022. között meg azt sem tudom mi lesz velem is stb. Nem akarok újabb kellemetlen váratlan élethelyzetemben kerülni ön miatt Orbán Viktor. 

Ahogy nézem önnek üres a feje. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=3SnSRTPJP0Q  Ennyire érdekli az emberek Sorsa az Orbán Viktort és bandáig mint a Bulgária Elhagyatott gyermekeiknél az igazgatónőt. 13:39 perces videonál kezdődik. Az igazgató nőt is csak az épültek állapota érdekelte és nem a fogyatékossággal élő gyermekek kórós soványsága elleni harc és egészségük megőrzése orvosi ellátásuk stb. Akkár csak Orbánt aki a  stadionok állapota érdekli és nem érdekli a koraszülöttektől kezdve a fogyatékossággal élőktől és idősekig az emberek sorsa. 

48059655_10205486912369560_4443236357401214976_n.jpg


ÉPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Facebook