Petíció az alanyi jogon járó Ápolási díj teljes bővítésére, minden Fogyatékosságal élő ember számára!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Szégyen gyalázat, hogy egyes emberek képesek pénzbeli adományt adni az Ex és a jelenlegi Országgyűlési képviselők számára!

2018-07-14 20:22:46

Rengeteg szegény ember van azoknak is kéne adniuk pénzbeli adományt nem csak az Országgyűlési képviselőknek kéne adni. 

Aggodóm mi lesz velem ha nem jutok el időben az egyik legjobb magán fogorvoshoz: mert sajnos a 2002-ben ismert legjobb SZTK Fogorvos Dr. Soós Gusztáv Lajos fogorvos és szájsebész lemondott rólam 13 év után, amióta el költöztem Gyálról a lakókörzetemen belül csak fantom fogászat van a felszerelések sem fejlettek és a váróterem túl kicsi. És telefonon előre kell beszélni a fogorvossal az időpontról, hogy nyitva legyen a rendelő akkor erre nincs szükségem ilyen zord és rideg külsejű fogászati rendelőre. 

A SOTE Fogászaton várólista van és nem mindig azt az időpontott kapom meg ami nekem is jó lenne.  

Zuglói Örs Vezér téri SZTK Fogászaton sajnos Dr. Bollog Gábor fogorvos úr 2017. tavaszán majdnem 1 hónapig volt betegállomámban, és mivel közeledett a Húsvét kénytelen voltam Dr. Csorba Endréhez kerülni mert más fogorvos nem vállalt el. Húsvétott nem fogfájással akartam megélni. 

De aztán 2017. Június elején tudtam meg Dr. Csorba Endre fogorvos úr rosszul tömi a fognyakat. És rendszeresen 1 órával később kezdte a rendelését. És amikor számon kértem a rossz fogtömést még neki állt feljebb irántam. 

Reménykedem talán Isten segít nekem összehozni számomra, egy ismeretlen de jó szándékú embert aki segít nekem egyszeri pénzbeli adománnyal. 

 


É

Amikor a fogyatékossággal élő dolgozó embereknek is elegük van a jelenlegi állásukból!

2018-07-13 15:34:51

Egyre jobban kezdem érezni és elegem is van nagyon: hogy a Fejlesztő Foglalkoztatói állás már nem a saját érdekemet szolgálja bele értve a sorstársaimat is. Nincs nyitva a munkahely 7:00 órakor hanem csak 8:00 órakor nyit és 8:15 órakor kezdődik a munka. 

Akik messze laknak akkár csak én nem tudom meg tenni azt, hogy később induljak el otthonról mert akkor nem fogok tudni a járművekre felférni a nagy tömeg végett. És Péntekentént meg muszály lesz vinnem a gurulós bevásárló táskát, amiben a Hétvégi Szociális étkezésemet viszem haza felé. Mert nő létemre a Hévről leszállva nem könnyű nekem 30 percet sétálnom a dimbes-dombos mereked lejtős utcákon át a kezemben lévő 38 kg-ot is nyomó nagy szatyros hétvégi Szociális ételemmel. 

Ha meg a lakókörzetemen belül meg rendelném a Szociális ételemet akkor nem maradhatnék a jelenlegi állásomban. Taxira nem telik, hogy beüljek Péntekenként és haza menjek a nagy szatyros ételemmel. 

Nem fog érdekelni az sem ha iskolai tanítási napokon megvetve néznének rám a szülők meg nagyobb diákok, hogy nem vagyok idős ember és gurulós bevásárló táskával megyek a járműveken Péntekenként. Nem szeretném ha idős korom előtt tönkre menne a hátam a karom és a lábam a nagy szatyros cipekedéstől. 

És még nem elég, hogy heti 20 órás műszakomban lévő 440 Ft-os órabéres fizetésemben nincs fizetett szabadság se fizetett betegállomány ráadásul nem kapok Erzsébet utalványt és Szép kártyát sem. 

A Fogyatékossági támogatás és a Rokkantsági járadék nem éri el sajnos külön-külön az 50.000 Ft-ot sem. Így alig marad nekem belőle amikor a rezsit és a Szociális ételemet ki fizettem stb. 

Ha meg lesz saját erőmből minden segítség nélkül a 250.000 Ft megtakarított pénzem, ami várhatóan 2019. Júliusában lesz meg akkor bizony 2020. Január elejétől ott hagyom a jelenlegi állásomat. Mert nem hiszem el, hogy lesz a munkahelyemen belül olyan igény, hogy ingyenesen házhoz szállítsák Péntekenként és hosszú hétvége előtt a Szociális ételemet. 

Télen a fűtés szezon alatt egy templomba huzódok be reggelenként ahhol 30 percet várakozok, mire 7:30 óra nem lesz és aztán indulok el a munkahelyem felé a 8:00 órás nyitásra. Azoknak könnyű dolguk van akik közel laknak a munkahelyükön meg azoknak is, akik olyan messze laknak a munkahelyüktől mint én de autóval mennek dolgozni. 

 


É

Inárcsi Szociális munkás a mai napig élhetne egészen 100 évig is boldogan és békességben....

2018-07-12 19:40:17

Nincs mentség arra amit a férfi tett az Inárcsi Családsegítőnél Szociális munkással elvette az életétt és evvel 3 gyermeke marad árván. Nem sajnálnám ha élete végéig rácsok mögé kerülne. 

Viszont abból a szempontból megértem a férfit, hogy nem akart utcára kerülni a fogyatékossággal élő kiskorú gyermekével együtt. Erről legtöbbször a jelenlegi Országgyűlési képviselők tehetnek, hogy nem lehet akárkinek a civil emberek között pénzbeli adományt adni esetleg ki tudja fizetni időben a Hitel tartózását stb. 

Én is kértem volna egyszeri kis pénzbeli adományt, hogy utána pár hónap múlva nyugodt szívvel magam mögött hagyhassam a jelenlegi állásomat ahhol nekem korábban a személyiségi jogom és az Orvosi dokumentumom fénymásolán lévő adataim kezelése sérült meg. 

És senki nem segít nekem sajnos ebben, hogy meg legyen a megfelelő összegű megtakarított pénzem 250.000 Ft értékben. Egyik-másik zárt közösségi oldalon emiatt ki vágtak engem szó nélkül.  De bezzeg a leköszönt volt Országgyűlési képviselők és a jelenlegi egyes Országgyűlési képviselők bezzeg kapnak pénzbeli adományt, amit legtöbbször elszórják ahelyett hogy beosztanák azt és a szükséges dolgokat valósítanák meg. 

 

 


É

Már csak a pénzért szeretek dolgozni a jelenlegi munkahelyemen!!

2018-07-10 16:03:49

Alig várom átkerüljek a hátsó munkaterembe, mert az egyik munkatársam aki a hátsó munkaterembe került tavaly évégén nagyon szeretne szíve szerint a nagy munkateremben dolgozni. Én meg azért szeretnék a hátsó munkateremben lenni mert akkor nem lennék a V.D-vel egy asztalnál 

Nem bíróm az olyan embereket akik látszólag nyugodtabbaknak látszanak mikor másokkal indulatósak és lobbenékonyabbak, úgy hisztizet mint egy 4-5 éves gyerek mert megnéztem a hímzését ne érintsem meg a hímzését. Nem baj a névnapján és a születésnapján fel sem fogom köszönteni. 

Amikor nekem volt a születésnapom be sem mentem a munkahelyemre 1 hétig, hogy legalább akkor ne lássam a V.D-t. 

Hiába Autista enyhén a V.D bunkó és rosszindulatú és modortalan meg indulatós és szeszélyes velem szemben míg másokkal normális és nem képmutató. Autisták között is vannak jó és rosszindulatú felnőttek 70 feletti IQ-tól számítva. 

Az édesanyja sem volt normális a saját tapasztalatom alapján. 

Nagyon remélem idén Októberben már csak 50.000 Ft fog hiányozni nekem a 250.000 Ft-hoz, és utána talán jövő Májusban meg lesz a hiányzó 50.000 Ft-om hozzá. És 2020. Januárjában munkahelyet váltok végre. 


É

Amikor az ember hiába spórol és takarékosodik a pénzével, mégis lesüllyed pénzügyileg pont 1 héttel nyaralás/tanévkezdés/Karácsony/Húsvét előtt 1 héttel.

2018-07-09 16:02:40

Még 1 hónapja sincs, hogy 120.000 Ft-om kamatozik a Féléves Állampapíromban már 20.000 Ft-ra pont szükségem lesz mert sajnos a legolcsóbb szállású belföldi nyaralásomra nem lesz elég a 16.000 Ft költőpénz 5 napra és 4 éjszakára. 

Így reménykedhetek a November közepén lévő Nyugdíjprémiumra, hogy megfelelő összegű legyen számomra, ami a Nyugdíjszerű ellátásokban részesülők is kapnak mert 1 év után muszály lesz nekem Karácsony előtt 1 hónappal eljutom 2x a középkategóriás magán Fogorvoshoz a szuvas fogaimat tömetni amíg nem késő. 

Szégyen gyalázat, hogy ennyire nem fogyatékos barát a jelenlegi kormány rendszer Magyarországon belül. Mindig azok kapnak Erzsébet utalványt több mennyiségben és Szép kártya feltőltést is több mennyiségben akiknek amúgy is magas a Nettó havi jövedelműk. 

Én meg semmit sem kapok a munkahelyemtől 440 Ft órabéren kívül, míg a féle nyugdíjszerű ellátásaim összeadva a büdös .... életben nem fogja elérni a 100.000 Ft-ot mert akkor több jutna maradékban a 25 mn mini kertes garzon házam 40.000 Ft-os Rezsije után és a Szociális étkezésem 8.000 Ft-os költsége után. 

 

 

 


É

A Jelenlegi kormánynak takarodnia kell Magyarországon belül: elutasították az Ápolási díjnál az emelést a Minimálbér szintjéhez!!!

2018-07-08 16:44:32

Képtalálat a következÅre: âCsaládok éveâ

,,Éljen az igazi Családok éve" nem lesz az Ápolási díj a Minimálbérhez emelve és a Rokkantsági járadék meg a Fogyatékossági támogatás nem lesz külön-külön 50.000 Ft

Ha nem lesz meg 2019. Májusában saját önerőmből a 250.000 Ft megtakarított pénzem, nem fogom tudni magam mögött hagyni a jelenlegi 440 Ft órabért adó munkahelyemet 2020. Január elején. 

Pedig szeretném magam mögött hagyni mert állandóan férőhely hiány van, főleg Szeptembertől egészen Májusig meg meghatározák nekem ne dolgozzak gyorsabb tempóban a határidős munkákban. Én meg már nem vagyok gyermek sem kamasz meghatározák milyen tempomba dolgozzak. Fejlesztő Foglalkoztatói munkahely csak a leépülésről szól legalább is így érzem.

Amióta el kellett költöznöm a Gyáli 2. szülői házamtól azóta rá 1 hónapra nem tarthatom meg a Fogyatékossági támogatásom 100%-os összegét sem hanem a Rezsibe süllyesztenem kell stb. 

A Rokkantsági járadékomat és a Fogyatékossági támogatásomat össze adva 63.178 Ft-ot tesz ki együtesen a 2 féle Nyugdíjszerű ellátásom. És ebből csak 7.138 Ft-ot tarthatok meg. 

 

2016. Decemberében 16 hónapba telt bele mire 50.000 Ft megtakarított pénzem lett meg. És 2017. Decemberében lett meg saját erőmből 100.000 Ft megtakarított pénzem, aztán 2018. Júniusában 120.000 Ft-ot érte el. 

És idén 2018. Novemberében lesz meg saját erőmből a 200.000 Ft megtakarításom, aztán 2019. Májusában a hiányzó 50.000 Ft-om lesz meg fogalmam sincs miképp fogom tudni ki bírni, a jelenlegi munkahelyi légkört a túlzsúfoltságot iskolai tanitási napokban. 

 

 

 


É

Nem bántam meg, hogy létre hoztam ezt a Petíciót 2016. Március 20-án mert megelégeltem a nehéz sorsomat!

2018-07-07 08:22:50

Teljesen normális ha az ember anyagilag egyszer fent van egyszer lent van, én meg többször vagyok lent mint fent anyagilag viszont munkahely váltásom még sajnos nem jöhet szóba...

-Amióta nekem el kellett költöznöm Gyálon a 2. szülői házamtól 3 éve, azóta rá 1 hónaptól kezdve már nem elég csak a Rokkantsági járadékom 90%-os összegével fizetnem a Rezsit hanem már a 80%-os összegű Fogyatékossági támogatásom 90%-os összegével is fizetnem kell. Akkor sajnos még csak a 8 havi Minimélbérnél kevesebb fizetést kaptam amikor ez megtörtént velem.

-Alapösszegű Ápolási díjat sajnos nem kapok pedig jól jönne nekem is mert a munkabérem, a minimálórabért sem éri el és kicsit sem közelíti meg azt. 

-Célom az minél előbb meg legyen az elegendő kívánt összegű de könnyen megvalósítható megtakarított pénzem, mert utána pár hónap múlv különböző munkahelyeket látógatnék meg. Mert 2020. Január elejétől már új munkahelyen szeretnék dolgozni, ahhol jobb az élet kilátás és 3 hónap alatt akkár már 100.000 Ft-os összeget is össze tudnék kaparni. 

 


É

Undorítódtam az egyik fiatal anyától (nem is hátrányos helyzetűnek emlékeztet külsőleg), minek vállalt 2 év kor különbséggel 2 gyermeket?!

2018-07-02 17:18:01

Láttam ahogy a Hével felrakta a 2 év körüli gyermekét az anya baba kocsistúl, de a 4 év körüli gyermeke pedig egy időben felmászót a Hévre mivel a magas padló miatt nem tudott magától fel lépni álló helyzetben. 

Anyja leordította veszekedve és rángatva a 4 év körüli gyermekét: rosszat kívánva a kisgyermeknekének nyomda festéket nem tűrő hangon, amikor a kisgyermek hangosan sírni kezdett meg fenyegette ha nem hagyja abba a sírást a fejét veri be az ablakba. És ha még egyszer így felmászik a Hévre bajba kerül.

Aztán utolag mondta el neki, hogy a Hév padlója koszos és a vezető a visszapillantó tükörből látja a Baba kocsikat és a gyermekeket így nem indul el. 

Amikor a többen szálltak fel a Hévre akkor már jó pofizót a 4 éves kisfiával gyengéden bánt vele.

Ezek után nem csodálkozóm ha az ilyen neveltetésű kisgyermek, iskolai erőszakot követhet el nagyobb esélyel 1. osztályba lépésétől számítva a felnőtt koráig. 

És a mellette ülő kisgyermekes édesanya ölében ült egy 1,5 év körüli kisgyermek, és elég csúnyán nézett a kisgyermekre az érintett anyuka. Pedig a 1,5 éves kisgyermek semmit nem csinált csak hátra dölve pihent az anyja ölében.


É

Nagyon vágyom arra Fogyatékossággal élők egyikeként, hogy megvalósuljon az álom.

2018-06-30 20:23:22

 Nagyon jó lenne ha végre 50.000 Ft lenne a Rokkantsági járadék és 50.000 Ft lenne a Fogyatékossági támogatás, míg a 80%-os Fogyatékossági támogatás pedig 55.000 Ft-ot érne. Nagyon kevés fogyatékosságal élő embereknek van szerencséjük, hogy a 2 féle Nyugdíjszerű ellátásaikat nem kell a rezsibe, és egyébb nagyobb kiadásaikra fordítani havonta. 

Nagyon unom a lakóhelyem és a munkahelyem közötti rendszeres ingázásomat, nekem 30 perc séta mire kiérek a Hévhez ráaádásul a végállomás forgalmasabb csomopónton helyezkedik el, így nem könnyű megközelíteni egy másik járművel még akkor is nem vagyok Vak és gyengén látó és mozgáskorlátózot. 

Hiába van iskolai nyári szünet akkor is rengetegen vannak hétköznap a kora reggeli csúcs forgalomban. 

Ráadásul a munkahelyen nincs nyitva 1 órával korábban a műszak kezdés előtt Január óta: amíg 1 órával előbb nyitva volt addig nem kellett haza vinnem az ételhordomat hanem reggelente elmostam, és Péntekenként vittem csak haza és hoztam Hétfőnként. 

Annyi pénzem sincs, hogy havonta egyszer meg engedjem magamnak haza felé, hogy amikor leszállok az érintett Hév állomásnál onnan felhívjak mobilon egy taxit és haza vinne engem Péntekenként. Elegem Péntekenként 35 kg-os nagy szatyrokat cipelek amiben a szocális ételeim vannak és lassan 2 éve.  30 perces sétát egy dimbes-dombos meredek lejtős utcákon nem élvezem főleg, hogy 35 kg-os nagy szatyorral a kezemben megyek hazafelé péntekenként. 

Nagyon bízzóm benne, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 440 Ft órabérről 660 Ft órabérre emelteti a Fejlesztő Foglalkoztatói díjat, még 2019. Január 1-től ha nem történik meg akkor szégyeljék magukat nem kicsit. 

 

https://officina.hu/gazdasag/185-8-6-4-oras-minimalber-jarulekai 

http://24ora.eu/rokkantsagi-jaradek-2018-2019-sok-penzt-kapnak-a-mozgaskorlatozottak-rehabilitacios-ellatasban-reszesulok-rokkantak/   Szemét hazugság. 

Rita Tűrk fényképe.

Rita Tűrk fényképe.

Rita Tűrk fényképe.

Rita Tűrk fényképe.


É

Alig várom lezáródjon a 2018. év I. Féléve, bízzóm benne talán könnyebb lesz a 2018. év végén az életem anyagilag.

2018-06-28 17:12:04

Nagyon várom eljussak végre anyagilag ,,A"-ból a ,,B"-be mert ha sikerül idén Novemberben akkor jövő Októberben munkahelyet fogok váltani mert már elegem van a jelenlegi munkahelyemből az állandó férőhely hiányból és a Minimálbérnél kevesebb munkabéres fizetésemből is. 

Úgy érzem nekem is kell egy jobb élet és jobb remény nem csak az ép embereké a világ...


ÉTerjeszd a hírt és oszd meg ezt a petíciót!

Kérjük a lehető legtöbb emberrel ossza meg ezt a petíciót. Minél többen írják alá ezt a petíciót, annál több figyelmet fog kapni a médiától és döntéshozóktól.Fizetett hirdetés

Szponzoráljon hirdetési felületet a petíció számára az oldal alján. Naponta több ezer látogatónk van, így ez a lehetőség nagyon hatékonyan és költségkímélő módon tudja felhívni a figyelmet petíciónkra.

Facebook