Petíció az alanyi jogon járó Ápolási díj teljes bővítésére, minden Fogyatékosságal élő ember számára!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Nem szívesen megyek különleges fogyatékosságú felnőttként különleges családi eseményekre.

2018-04-24 19:03:26

Nem igazán szeretem vállalni magamat számomra idegen felnőttek társaságában, főleg ha kötetőtten hosszú ideig kell ott tartozkodnom a családtagjaimmal együtt. Költségekbe nem akarom verni magamat, fontos a saját ösvényemet kitaposva a saját utamat járnom mert előbb-utóbb kénytelen leszek munkahelyet váltani. Ezért nem véletlen nem szívesen megyek el és lemondom a különleges családi eseményekre, mert nem tudok alkalomhoz illő öltözéket venni kíméljenek meg ebben jelenleg.

Csak arra igyekszem koncetrálni: hogy anyagilag összehúzzam a nadrág szíjamat amennyire csak tudom, és lehetséges. Mert muszáj, hogy meg legyen a kívánt összegű és megvalósítható összegű megtakarított pénzem. Mert utána pár hónap múlva muszály lesz nyugodt szívvel munkahelyet váltanom, mert nem jó olyan munkatársak között lenni akik fokozatosan épülnek le szellemileg Pszichikai Demencia végett.  Le is szeretnék kerülni, hogy ott 10 évet vagy annál több évet legyek ott. 

Azt szeretném ha boldog és kiegyensúlyozót életem lenne, és nem egy olyan munkahelyen szeretnék dolgozni ahhol nincs jövő kép és életerő meg élet kilátás. 


É

Egyre jobban aggódóm vajon sikerül-e saját erőmből vagy külső segítséggel összegyűjtenem....

2018-04-23 19:25:33

Nagyon aggódom nem tudom mi lesz velem idén Októberig: nem szeretném ha idén Októberben vagy 1 hónapos csúszással idén Novemberben nem lenne meg a kívánt összegű megtakarított pénzem. 

Az elsődleges megtakarított pénz a legtöbb embernek kulcsfontoságú: bátran tud az ember munkahelyet váltani mert ha a leendő új munkahelyen elbocsátás lenne a vége, és nem találna az ember 3 hónapon belül új állást akkor ne legyen az nem lenne mint ennie már az 1. hónap után. 

 


É

Amikor a nagy emberek hülyének nézik a fogyatékossággal élő dolgozó embereket!

2018-04-14 19:59:22

2017. Április 1-től egészen 2017. December 31. között 220 Ft órabérért dolgozót a Fogyatékossággal élők egyrésze országos szinten. 2018. Január 1-től már 440 Ft órabérért dolgoznak már, és a Fogyatékossággal élők egyrésze nem tud napi 4 óránál többet dolgozni mert az egészségi állapotuk nem teszi lehetővé. 

Más részt a Nyugdíjszerű ellátásuk nem éri el adómentesen a havi 100.000 Ft-ot sem 1 hónapra. És abból kifizetik a rezsijüket és az étkezésükre, tisztálkodási higiéniás és tisztitó felszerelésre megy el a pénzügy a Nyugdíjszerű ellátásuk. 

Nagyon rosszul viselem hogy sokat kell gyalogolnom, mire ki érek a dimbes-dombos utcákon sétálva a közlekedési jármű megállójáig. Fizetett szabadságom és beteg állományom nincs a munkabéremnél. 

Reménykedem, hogy saját erőmből sikerül anyagilag A-ból a B-be jutnom az idei 1. Adventi hétvége előtt. Tartók attól nem lesz elegendő összegű megtakarított pénzem. Mert ha meg lenne már 2-4 hónap múlva munkahelyet váltanék. Úgy érzem az elmúlt évek alatt nem az a munkahely a jelenlegi munkahelyem, mint amikor beléptem oda dolgozni és férőhely hiányal küzdünk sajnos nap mint nap. 

 


É

Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!

2018-03-30 20:47:47

Nem akarok ünnep rontó lenni. Szívem szerint jövőre Nagy Hétfőn 1 hónapos előleggel utaltatnék családi pótlékot, bele értve a Fogyatékossági támogatást és Ápolási díjat stb. Tiszta szégyen Iskola kezdés előtt 1 héttel 1 hónapos előleg van, és Decemberben a két ünnep között is. Míg Húsvéti nagy héten meg nincs előleg. 

http://24ora.eu/csaladi-potlek-utalas/ 

husvet2.jpg


É

SZTK Fogászati ellátás: évente 1x és 1 db fogban ingyenes a fogtömés amit az OEP támogat.

2018-03-26 20:15:28

Nem véletlen, hogy rosszak az emberek fogai mert a magán fogászat igen drága. Míg a SOTE Fogászaton várólista van és olykor félre sikerült fogtömést kap az ember ami miatt a gyökércsatorna megnyilhat a tömés alatt. 

Szégyen gyalázat az egészségi ellátás, hogy még 18 év alatt sem ingyenes több fogtömés de a 18 év feletti fogyatékossággal élőknek sem.

 

 


É

2 éves lett a Petícióm!

2018-03-20 18:25:25

Nagyon örülnék ha járna minden Fogyatékossággal élő emberek után vagy saját jogukon minimum az Alapfokú Ápolási díj ha a Kiemelt Ápolási díjra nem jogosultak sem az Emelt Ápolási díjra. 

Akik Rokkantsági járadékot kapnak és mellé a 80%-os Fogyatékossági támogatást kapnak összesen: 63.178 Ft-ot abból szinte lehetetlen megélni. Ha eltörtem volna a lábamat a kátyús villamos sínes zebrán az elesésem után WC-papírt sem tudtam volna venni magamnak ha 1-2 hónapig nem tudnék dolgozni járni. 

Mert a 63.178 Ft-os Nyugdíszerű ellátásomból 23.178 Ft-om maradna a Rezsi után, és abból a 23.178 Ft-ból nem maradna nekem még 7.178 Ft-om sem ha 1-2 hónapig ki maradnék a munkámból. 


É

Amikor a gyalogos átkelőhely is baleset veszélyes a rossz út burkolat miatt!

2018-03-17 17:27:01

Szerencsémre nem vagyok idős korban mert ha egy idős ember esik akkorát, az útest kellős közepén a zebrán talán soha nem fog tudni kikelni az ágyból. Csúnya kék lilla fontokkal és térdem feldagadásával úsztam meg a hatalmas hasra esést a Zuglói Bosnyák téri templom és az OTP Bank közötti Zebrás gyalogos átkelőhelyen. 

Viszont a 4 napos hosszú hétvége jól jött arra, hogy nyugodtan tudjak regenerálódni amennyire csak szükséges és lehetséges. 

Nem a Stadionokat kéne építeni és felújítani, hanem az utakat is ne legyen elesés veszélyes mig az autósoknak ne legyen kerék defek veszélyes az út. 


É

Végre felelősségre lesznek talán vonva a Hivatalos szervek.

2018-03-11 18:03:32

http://ataszjelenti.blog.hu/2018/03/09/vagy_lesz_otthona_vagy_el_kell_temetnem  

Az Enyhébb fogyatékossággal élők közül akik képesek az önálló életre kisebb-nagyobb segítséggel nekik sincs jó dolguk, mert őket bármikor jogtalanul gondnokság alá rakathatják a rossz akaróik. Ha nem elég szimpatikusak a rossz akaróiknak ahogy szeretnék azt ők.

http://fszk.hu/wp-content/uploads/2017/04/Fejleszt%C5%91-foglalkoztat%C3%A1s.pdf 

https://tamogatoweb.hu/letoltes/fejlesztof/ff_jogszabalyok_20170123.pdf 

https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/mibol-elunk/10476-220-forint-orankent-hiszen-ok-ugysem-fognak-tuntetni  

http://hvg.hu/itthon/20170813_nem_mondjak_meg_miert_alazzak_meg_220_forintos_oraberrel_a_fogyatekkal_eloket 

 

 


É

Igazságtalan, hogy Juhász Péter Országgyűlési képviselő-jelölt kap pénzbeli adományokat miközben így is jól él anyagilag.

2018-03-06 17:50:15

Elegem van már lassan 4 éve küzdök, hogy meg legyen a kívánt összegű megtakarításom a 250.000 Ft-om. Ebből már csak 150.000 Ft hiányzik belőle. Ha meg lenne 2018. nyaráig már ősztől elkezdenék testileg lelkileg felkészülni a 2019. Októberi munkahely váltásomra. Önerőből nagyon nehéz számomra igen döcögös és rögös úton megyek végig. Tudom sokan másoknak is elegük van az életükből. De én nem vagyok Országgyűlési képviselő se párt Elnök még is az ilyen emberek mindent megkapnak miközben jól élnek anyagilag. 

Nagyon kevés Fogyatékosságal élő embereknek van tartós munkahelyük, és egyben legalább Nettó havi 50.000 Ft munkabérük hasonló cipőben járok sajnos én is. 

 

 

 

szuz_maria_szombati_emleknapja_a_szuzanya_az_egyhaz_osmintaja_1867473_13731.jpg

 

 

 

 


É

Amikor jómódú emberek pénz adományt kérnek a saját anyagi helyzetükre!

2018-03-03 20:04:29

Nem tisztességes ha bármelyik jó modú ember pénz adományt kér másoktól, miközben a valóban rászorult becsületes emberekek többsége pénz adományt sem kap. És ha találnának a földön 200 Ft-ot már a hörgés és a megbélyezés megy irántuk. 

Aggodóm a jövőmért: tartók attól nem biztos 2019. őszéig bírni fogom a mostani állásomat pedig ki szeretném és ki is fogom élvezni a lelki szabadságomat. Amint saját erőmből sikerül idén ősszel egy bizonyos megtakarított pénzt begyűjtenem. 


ÉTerjeszd a hírt és oszd meg ezt a petíciót!

Kérjük a lehető legtöbb emberrel ossza meg ezt a petíciót. Minél többen írják alá ezt a petíciót, annál több figyelmet fog kapni a médiától és döntéshozóktól.Fizetett hirdetés

Szponzoráljon hirdetési felületet a petíció számára az oldal alján. Naponta több ezer látogatónk van, így ez a lehetőség nagyon hatékonyan és költségkímélő módon tudja felhívni a figyelmet petíciónkra.

Facebook