Petíció az alanyi jogon járó Ápolási díj teljes bővítésére, minden Fogyatékosságal élő ember számára!

Nem igaz, hogy a Fogyatékosságal élő emberek többsége jól él anyagilag a hozzátartozóikkal együtt, a jelenlegi jelentős munkabér emelés mellett. Mert jelentős adóval jár. És nem minden létfontoságú gyógyszert lehet kiváltani köz gyógy igazolványra.

-Ápolási díj adójából legyen fedezve az öregségi nyugdíj az ápolást végző személyeknek.

-18 év feletti gyámság alatt nem álló fogyatékosságal élők/tartósan betegek, saját jogaikon legyenek jogosultak az ápolási díjra.

-Önállátásra képes fogyatékosságal élők/tartósan betegek is kapjanak Alap összegű ápolási díjat, a heti 20 órás vagy heti 30 órás műszakos munka idejük mellett is.

Kivéve Nettó havi 500.000 Ft feletti munkabér esetében, szüneteljen az Ápolási díj. Sajnos 2017.04.01-től heti 5x4 órás műszakban 220 órabéres lett, a Munkarehabilitációs díjam fizetett szabadságom és fizetett betegállományom továbbra sincs. Szégyeljék magukat akik ezt a jogszabályt kitalálták!!!

Így volt Anno a fizetésem 2017.03.31-ig, aminek sajnos csak 28 hónapig örülhettem. 2017.01.01. Bruttó Minimálbér 127.500 Ft :100% = 1275 Ft x 30% = 38.250 Ft   10% adó után Nettó havi Fix 34.425 Ft.

Helyette 20 munkanapos hónapban: Nettó 15.840 Ft

Krónikusan beteg és halmozottan súlyos/középsúlyos fogyatékossággal élők, a Kiemelt Ápolási díjra legyenek jogosultak életük végéig.

Halmozottan súlyos/középsúlyos fogyatékossággal élők az Emelt Ápolási díjat kapják meg.

Súlyostól az Enyhe fogyatékossággal élőkig az Alapösszegű Ápolási díj legyen számukra.

Joguk van a fogyatékossággal élőknek és Krónikusan beteg gyermekeknek, és felnőtteknek meg a hozzátartozóiknak/gondviselőiknek teljes életett élniük anyagilag is.

Pl. 100.000 fő Autista Magyar Állampolgárok közül minden 10.000 Főből, csak 2 Fő él kimagasló jobb anyagi helyzetben a családjával együtt.

Így szeretném elképzelni Fogyatékossággal érintettként  és gondolom más fogyatékos és tartósan beteg emberek is ezt szeretnék:

18 év alatti Fogyatékossággal élők után: 18 éves korig GYED, GYES, Emelt Családi pótlék, 3 közül az egyik Ápolási díj. 18 év feletti Fogyatékossággal élőknek: 3 közül az egyik Ápolási díj, Rokkantsági járadék, 2 féle Fogyatékossági támogatás közül az egyik.  

                               

2018-ban a Fejlesztő Foglalkoztatói Díj 220 Ft óradíjról 440 Ft óradíjra nőtt.  

 

 

 

 summer-camps-for-children-with-special-needs1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Petíció aláírása


VAGY

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Facebook