Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Sok Fogyatékossággal élőknek nics állása, akiknek van heti 20 órás műszakban Bruttó 440 Ft órabérért dolgoznak, melyből 10%-os Nyudíjárulék levonással jár és nincs fizetett szabadságuk és betegállományuk. 

A Rokkantsági járadék meg a Fogyatékossági támogatás összege külün-külön soha nem lesz 50.000 Ft, amíg a jelenlegi rendszer létezik. Abból fizetni kell beszállva a Rezsit, gyógyszereket stb.

-Ápolási díj adójából legyen fedezve az öregségi nyugdíj az ápolást végző személyeknek.

-18 év feletti gyámság alatt nem álló fogyatékosságal élők/tartósan betegek, saját jogaikon legyenek jogosultak az ápolási díjra.

-Önállátásra képes fogyatékosságal élők/tartósan betegek is kapjanak Alap összegű ápolási díjat, a heti 20 órás vagy heti 30 órás műszakos munka idejük mellett is. 

-Jó lenne ha olyan Fogyatékossággal élő emberek is kapnának ápolási díjat akik dolgoznak és nem dolgozhatnak napi 8 órát vagy akkár napi 6 órát. 

-És azon kívül rezsi terhelés alatt van a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk.

 

2018-ban a Fejlesztő Foglalkoztatói Díj 220 Ft óradíjról 440 Ft óradíjra nőtt. 

Kizártnak tartóm a Rokkantsági járadék és a 80%-os Fogyatékossági támogatás összege összeadva elérje a 100.000 Ft-ot!

És a Rokkantsági járadékkal és a 80%-os Fogyatékossági támogatással össze adva a 63.178 Ft Nyugdíjszerű ellátási összeg jövőre sajnos csak 64.882 Ft körül fog emelkedni.

Pedig jobb lenne ha a Rokkantsági járadék összege 50.000 Ft-ra nőne míg a 80%-os Fogyatékossági támogatás összege pedig 55.000 Ft-ra nőne. Míg a 65%-os Fogyatékossági támogatás összege pedig 50.000 Ft-ra nőne. 

És a Kiemelt Ápolási díj összege pedig 250.000 Ft lenne.

Az Emelt Ápolási díj összege 200.000 Ft lenne.

Míg az Alapösszegű Ápolási díj összege pedig 150.000 Ft lenne. 

 

 

 summer-camps-for-children-with-special-needs1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Petíció aláírása


VAGY

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Facebook