Petíció az alanyi jogon járó Ápolási díj teljes bővítésére, minden Fogyatékosságal élő ember számára!

Nem igaz, hogy a Fogyatékosságal élő emberek többsége jól él anyagilag a hozzátartozóikkal együtt, a jelenlegi jelentős munkabér emelés mellett, mert jelentős adóval jár. És nem minden létfontoságú gyógyszert lehet kiváltani köz gyógy igazolványra.

-Ápolási díj adójából legyen fedezve az öregségi nyugdíj az ápolást végző személyeknek.

-18 év feletti gyámság alatt nem álló fogyatékosságal élők/tartósan betegek, saját jogaikon legyenek jogosultak az ápolási díjra.

-Önállátásra képes fogyatékosságal élők/tartósan betegek is kapjanak Alap összegű ápolási díjat, a heti 20 órás vagy heti 30 órás műszakos munka idejük mellett is. Kivéve Nettó havi 500.000 Ft feletti munkabér esetében, szüneteljen az Ápolási díj. Sajnos 2017.04.01-től heti 5x4 órás műszakban 220 órabéres lett, a Munkarehabilitációs díjam fizetett szabadságom és fizetett betegállományom továbbra sincs. Szégyeljék magukat akik ezt a jogszabályt kitalálták!!!

Így volt Anno a fizetésem 2017.03.31-ig, aminek sajnos csak 28 hónapig örülhettem. 2017.01.01. Bruttó Minimálbér 127.500 Ft :100% = 1275 Ft x 30% = 38.250 Ft   10% adó után Nettó havi Fix 34.425 Ft.

Helyette 20 munkanapos hónapban: Nettó 15.840 Ft

Krónikusan beteg és halmozottan súlyos/középsúlyos fogyatékossággal élők, a Kiemelt Ápolási díjra legyenek jogosultak életük végéig.

Halmozottan súlyos/középsúlyos fogyatékossággal élők az Emelt Ápolási díjat kapják meg.

Súlyostól az Enyhe fogyatékossággal élőkig az Alapösszegű Ápolási díj legyen számukra.

Joguk van a fogyatékossággal élőknek és Krónikusan beteg gyermekeknek, és felnőtteknek meg a hozzátartozóiknak/gondviselőiknek teljes életett élniük anyagilag is.

Pl. 100.000 fő Autista Magyar Állampolgárok közül minden 10.000 Főből, csak 2 Fő él kimagasló jobb anyagi helyzetben a családjával együtt.

Így szeretném elképzelni Fogyatékossággal érintettként  és gondolom más fogyatékos és tartósan beteg emberek is ezt szeretnék:

18 év alatti Fogyatékossággal élők után: 18 éves korig GYED, GYES, Emelt Családi pótlék, 3 közül az egyik Ápolási díj. 18 év feletti Fogyatékossággal élőknek: 3 közül az egyik Ápolási díj, Rokkantsági járadék, 2 féle Fogyatékossági támogatás közül az egyik.

Ápolási díjak összege 2016-ban.

Kiemelt Ápolási díj: 53.100 Ft

Emelt Ápolási díj: 44.250 Ft

Alapösszegű Ápolási díj: 29.500 Ft

Ápolási díjak összege 2017-ben akkár.

Kiemelt Ápolási díj Nettó: 50.225 Ft

Emelt Ápolási díj Nettó: 42.525 Ft

Alapösszegű Ápolási díj Nettó: 27.900 Ft

Ápolási díjak összege 2018-ban akkár.

Kiemelt Ápolási díj Nettó: 55.800 Ft

Emelt Ápolási díj Nettó: 47.250 Ft

Alapösszegű Ápolási díj Nettó: 55.800 Ft

Sajnos ritkán emelkedik normálisan a Nyugdíjak mellett a Rokkantsági járadék, Fogyatékossági támogatás stb. Ezért lenne jó, ha minden valóban jogosultak részére járna az Alapösszegű Ápolási díj.

Sok kis jövedelem sokra megy mert nagyon kevés Fogyatékossággal élők, Nettó havi munkabére. Ami nem éri el a havi 50.000 Ft-ot vagy annál több munkabért, 4 órás műszakban és 6 órás műszakban nagyon ritkán rakják át a Minimálbért kereső fogyatékossággal élőket.

summer-camps-for-children-with-special-needs1.png

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Kérjük, ellenőrizze bejövő leveleit (és a spam mappát).