Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Sok Fogyatékossággal élőknek nincs állása, akiknek van heti 20 órás műszakban Bruttó 440 Ft órabérért dolgoznak, melyből 10%-os Nyudíjárulék levonással jár és nincs fizetett szabadságuk és betegállományuk.

A Rokkantsági járadék meg a Fogyatékossági támogatás összege külün-külön soha nem lesz 50.000 Ft, amíg a jelenlegi rendszer létezik. Abból fizetni kell beszállva a Rezsit, gyógyszereket stb.

-Ápolási díj adójából legyen fedezve az öregségi nyugdíj az ápolást végző személyeknek.

-18 év feletti gyámság alatt nem álló fogyatékosságal élők/tartósan betegek, saját jogaikon legyenek jogosultak az ápolási díjra.

-Önállátásra képes fogyatékosságal élők/tartósan betegek is kapjanak Alap összegű ápolási díjat, a heti 20 órás vagy heti 30 órás műszakos munka idejük mellett is.

-Jó lenne ha olyan Fogyatékossággal élő emberek is kapnának ápolási díjat akik dolgoznak és nem dolgozhatnak napi 8 órát vagy akkár napi 6 órát.

-És azon kívül rezsi terhelés alatt van a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk.

2018-ban a Fejlesztő Foglalkoztatói Díj 220 Ft óradíjról 440 Ft óradíjra nőtt.

Kizártnak tartóm a Rokkantsági járadék és a 80%-os Fogyatékossági támogatás összege összeadva elérje a 100.000 Ft-ot!

És a Rokkantsági járadékkal és a 80%-os Fogyatékossági támogatással össze adva a 63.178 Ft Nyugdíjszerű ellátási összeg jövőre sajnos csak 64.882 Ft körül fog emelkedni.

Pedig jobb lenne ha a Rokkantsági járadék összege 50.000 Ft-ra nőne míg a 80%-os Fogyatékossági támogatás összege pedig 55.000 Ft-ra nőne. Míg a 65%-os Fogyatékossági támogatás összege pedig 50.000 Ft-ra nőne.

És a Kiemelt Ápolási díj összege pedig 250.000 Ft lenne.

Az Emelt Ápolási díj összege 200.000 Ft lenne.

Míg az Alapösszegű Ápolási díj összege pedig 150.000 Ft lenne.

Sajnos ez a sors várhat rájuk a mai fogyatékossággal élő cselekvőképes és önállátásra képes dolgozni tudo fogyatékossággal élő felnőttekre pár év múlva, ha nem változik meg a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege külön-külön 50.000 Ft-ra.  Nem minden Fogyatékossággal élő felnőtt ember tud bekerülni egy lakóotthonba ha majd a szüleik nem lesznek többé, és akkor sem lenne normális fizetésük ami legalább a Minimálórabért elérné.

Akkor vagyok hajlandó a 100.000 Ft-os Ápolási díj sikerének örülni, csak akkor ha a 18 év alattiak és 18 év feletti tartósan ápolásra szoruló emberek után az alapfokú Ápolási díj lenne Nettó havi 100.000 Ft.

Míg az Emelt összegű Ápolási díj mindkét korosztály kategóriában Nettó havi 150.000 Ft lenne.

Míg a Kiemelt Ápolási díj pedig szintén mindkét korosztálynál Nettó havi 200.000 Ft lenne.

És mind a 3 kategória munkaviszonynak számítana adókedvezménnyel. Mind két korosztálynál 18 év alattiak és 18 év felettiek körében.

És a Rokkantsági járadék összege, és a Fogyatékossági támogatás összege pedig külön-külön 50.000 Ft lenne.

summer-camps-for-children-with-special-needs1.png

Az aláírással felhatalmazom É petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.