Petíció az alanyi jogon járó Ápolási díj teljes bővítésére, minden Fogyatékosságal élő ember számára!

Nem igaz, hogy a Fogyatékosságal élő emberek többsége jól él anyagilag a hozzátartozóikkal együtt, a jelenlegi jelentős munkabér emelés mellett. Mert jelentős adóval jár. És nem minden létfontoságú gyógyszert lehet kiváltani köz gyógy igazolványra.

-Ápolási díj adójából legyen fedezve az öregségi nyugdíj az ápolást végző személyeknek.

-18 év feletti gyámság alatt nem álló fogyatékosságal élők/tartósan betegek, saját jogaikon legyenek jogosultak az ápolási díjra.

-Önállátásra képes fogyatékosságal élők/tartósan betegek is kapjanak Alap összegű ápolási díjat, a heti 20 órás vagy heti 30 órás műszakos munka idejük mellett is. 

Jó lenne ha olyan Fogyatékossággal élő emberek is kapnának ápolási díjat akik dolgoznak és nem dolgozhatnak napi 8 órát vagy akkár napi 6 órát. 

És azón kívül rezsi terhelés alatt van a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk.

 

2018-ban a Fejlesztő Foglalkoztatói Díj 220 Ft óradíjról 440 Ft óradíjra nőtt. 

Kizártnak tartóm a Rokkantsági járadék és a 80%-os Fogyatékossági támogatás összege összeadva elérje a 100.000 Ft-ot!

És a Rokkantsági járadékkal és a 80%-os Fogyatékossági támogatással össze adva a 63.178 Ft Nyugdíjszerű ellátási összeg jövőre sajnos csak 65.000 Ft körül fog emelkedni. Pedig jobb lenne ha 66.000 Ft körül lenne 2019-ben az emelés. 

 

 

 

 summer-camps-for-children-with-special-needs1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Petíció aláírása


VAGY

Az e-mail címe nem fog megjelenni az oldalunkon. Azonban a petíció írója az összes megadott adatot látni fogja.

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Facebook