Madárhegy BEÉPÍTÉSE ELLEN! Elég a fakivágásokból!

FB_IMG_1713088914042.jpgBEÉPÍTÉS HELYETT ÓVJUK MEG UTOLSÓ ZÖLDÖVEZETEINKET! 

TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETTÉ NYILVÁNÍTÁST KÉRÜNK HOSSZÚRÉTNEK ( MADÁRHEGY)!

 Megkérek minden környékbeli lakost, aki ellenzi a beépítéseket, hogy forduljanak írásban a KÖRNYEZETVÉDELMI HATÓSÁGHOZ is! 

KERJÜK a Természetvédelmi státuszt! 

https://vm.tiktok.com/ZGebj8pPX/

Madárhegy számtalan védett madárfaj, lepke, egyéb hasznos rovar és növény otthona. Híres gyümölcsfáiról, mandulásairól, diófáiról és sorolhatnánk még természeti szépségeit. Ma már közönséges gyújtoványfű (Linaria vulgaris), pukkanó dudafürt (Colutea arborescens), mezei juhar (Acer campestre), balkáni fakopáncs (Dendrocopos syriacus)  fülemüle (Luscinia megarhynchos), kis poszáta, széncinege, kékcinege, rigóis él itt sok más fajjal együtt, mint a ragadozó madarak. A terület jelentős részén sűrű fás és bokros vegetáció alakult ki, ami mozaikosan váltakozik a nyíltabb, gyepes részekkel.2016 őszén vízminőség-szakértő Tatár Sándor műszerekkel megvizsgálta a domb alján csörgedező Hosszúréti-patak (Kő-ér) vízminőségét, és megállapította, hogy „a vártnál sokkal jobb eredményeket kapott”. Mártonffy András botanikus hallgatóval a növényvilágot térképezte fel Bajomi Bálint biológus. A helyreállításhoz 2017 nyarán az MTA ÖK Potenciálisvegetáció-modellezési Kutatócsoportjától kért Bajomi Bálint és kapott a terület potenciális vegetációjára vonatkozó hasznos információkat!!!

A környékbeliek Gazdagrétről, Sasadról is oda járnak túrázgatni, fotózni, kutyát sétáltatni. Családdal, vagy éppen egyedül.

 

Madárhegy biztosítja a sűrűn beépített környék átszellőzését. Adja a betondzsungelek friss levegőjét. 

A parkolás már most megoldatlan . Ki akar még több ezer lakást , miközben a forgalom már így is túlterhelt???

 A  2018-as építkezési szabályzat alapján már 40 %-os beépíthetőség!!! Ez hatalmas arány! Ki akar 10 emeletes társasházakat, hoteleket Madárhegyen látni? Anno 15% volt....Mit tehetne az önkormányzat? Szigoríthatná a KÉSZ-t! Védettséget hozhatna létre!!

 

Mi aláíró helyiek NEM KÉRÜNK TOVÁBBI BERUHÁZÁSOKAT! 

 

 

https://vm.tiktok.com/ZGebj8pPX/


Bodainé Klotz Adrienne Diána    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Bodainé Klotz Adrienne Diána láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

Az irányítószámát nem tesszük közzé az interneten.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

1000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...