Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ne járjon minden Rokkantsági ellátott számára 260.000 Ft-os Rokkantsági ellátás, és ne ez legyen a minimum összeg hanem a Maximális Rokkantsági ellátás legyen.

2024-05-05 14:07:43

Ha arra nincs pénz, hogy az Ápolási dijat, Családi pótlékot, Rokkantsági járadékot, és a Fogyatékossági támogatást méltó módon emeljék: akkor ne legyen rá pénz arra, hogy az enyhén Rokkant emberek is kapjanak 260.000 Ft-os Rokkantsági ellátást. Az más dolog ha súlyosan Rokkant vagy középsúlyosan Rokkant emberek kapnának, a le dolgozót éveik után 260.000 Ft-os Rokkantsági ellátást az Orvosszakértői bizottsági vizsgálatuk után. 

Orosvári Zsoltott aki enyhén Rokkant és megkapná a Rokkantásági ellátásában a 260.000 Ft-ot, és a többi Rokkantsági ellátásra jogosult emberek közül is a 260.000 Ft-ot: akkor az Orosvári Zsoltott egyáltalán nem fogja érdekelni az Ápolási dij, Családi pótlék, Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás méltó emelése. Hanem szarni fog az egészre úgy ahogy van. 

 

Orosvári Zsolt Perben az Állammal! Szeged Tv 20240503 - YouTube Ne kapjon minden Rokkantsági ellátásra jogosult 260.000 Ft-os Rokkantsági ellátást: amennyiben nem súlyos vagy nem középsúlyos az egészségkárosodásuk. Majd akkor kapjon az Orosvári Zsolt ennyit, ha a Rokkantsági járadékra és fogyatékossági támogatásra jogosultak, meg az Ápolási dijra jogosultak és az Emelt családi pótlékra jogosultak érdekeiben is felszólalnak, hogy méltó módon emelkedjenek az alábbi összege. 

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg


X

Innentől kezdve nem érdemes az Autizmus Live Blogirójának Turgonyi-Tóth Dórának pénzbeli adományt adni Karácsonyhoz közeledve. 3 fő életerős felnőtt gyermeke van nekik, és pluszban külön 1 fő fiatalkorú gyermeke is van neki.

2024-04-26 20:46:38

Levente hiába született középsúlyosan autistának, mert nem értelmi fogyatékossággal született és nincs ADHD-ja sem. Nagyon szép dolgokat tud késziteni és 2024. Szeptemberben lesz 8. osztályos az EGYMI Általános iskola magán tanulójaként, Angolul nagyon jól tud beszélni és irni és tördelni szerkeszteni a könnyen érthető tájfutó versenyről lévő információs táblákat, és azon kivül balkon kertészkedik és az ütős hangszeren jól tud játszani is vele. 

8. osztályból 2024-ben 15,5 évesen fog elballagni, úgy vagyok vele kezdjen el kézi munkákat csinálni eladásra Pl. fából készült memória kártyákat meg óvodai jeleket is a Turgonyi-Tóth Dórával együtt már mint az édesanyjával együtt, ha 2024. Karácsonyára szeretnének elég pénzt kapni, hogy az ünnepi kiadás ne legyen váratlan számukra. 

Levente az anyjával és az apjával meg az egyik életerős de tanuló felnőtt testévérével él együtt. És van még külön két felnőtt testvére is akik már elköltöztek és közel vannak a 30 életévükhöz, de már ők jól fizetett állásban dolgoznak. És Levente amikor 9. osztályos lesz akkor tuti ösztöndijas tanuló lesz egyben. 
Lehet, hogy egy kép erről: sütemény

 


X

Ha 4 gyermek közül 3 fő gyermek életerős felnőtt embernek számít, és a negyedik gyermek pedig legyen akár enyhén fogyatékos is de 14-18 év között van az életkora már nem jár pénzbeli adomány.

2024-03-22 17:56:12
Tegnap délelött belehúztunk,és befejeztem Leventével a Magyar Nyelvtant,en block az egész évit, persze ez a tárgy az,ahol két èvvel le van maradva,köszönhetően,az iskolai múltjának. Egyenlőre tiltkozik,hogy elkezdjük,a 'restanciát' behozni,ami ugye nem a mi restanciánk,csak éppen rajtam csapódik le,a megtanítása.No mindegy,valamit majd csak kitalálok.

Aztán befejeztük a János Vitézt, pénteken kezdjük az Egri Csillagokat,természetesen filmen nem hajlandó megnézni,őt nem érdekli Jumurdzsák kvarcórája,amit az ostrom alatt viselt,de a dorko tornacipő sem. Így most egy képregénybe kapaszkodom,hogy hátha,meg az olvasókönyvébe. Amúgy a János vitézzel kapcsolatban is nagyon nehéz volt a Jankovics Marcell féle adaptációt letolni a torkán. Valahogy nem volt rá vevő,most. Kamaszodik ezerrel,ez oké,egy autinál ez a hatványozottan nehéz kor. A testi változások elfogadása,rendkívül lassan döcög, minden nap van valami,úgyhogy én meg hagyjam békén a kötelező körökkel.De azért ez nem úgy megy,nem hagyjuk sem Szabi,sem én belecsúszni,a kamaszkor bezártságába. Most és eddig is saját zárt világban élt/él,isten ments,hogy magára lakatolja. Úgyhogy szép csendben kűzdünk,feszegetem a határait,amennyire csak tudom. Persze jobban és sokkal hatékonyabban is ki tudnám csalogatni a csigaházból,de ugye az a ku@va pénz,ami nincs,hogy pölö,egy pszichológushoz elvigyem rendszeresen. Sajnos olyat nem találtam akinek annyira vajból lenne a szíve,hogy grátisz foglalkozna vele,és nem online. Mert személyesen,személytelenül viselkedés terápiát tartani nem lehet. Miután egyéni tanrendes,a szakvéleményéből ezen a téren akár papír repülőt is hajtogathatok,és jó messzire elhajíthatom. Totál szívás az egész. A majdra,meg a mézzel kent madzag ígéretére már rég nem adok,túl sokszor átvertek. Jó igen,bevallom tényleg jól jönne némi anyagi segítség,támogatás,hogy legalább egy 20 alkalmas terápiát így a kamaszkor egyharmadánál végig tudjunk csinálni. Sajnos az nem fog menni, mert olyan óradíjak vannak,hogy.....A tíz alkalom,pontosan egy havi Gyod-om összege. Állami meg nincs! Ez egy nagy fehér folt. Rég óta keresem a megoldást.(Tudom menjek a Profili-hez,maradjunk annyiban,hogy a Mészáros csoporttól elvből sem pályázok támogatást,remélem ezt megértitek.....nem csak magam miatt,amúgy meg próbáltam 2x,burkoltan szépbe csomagolva,megkaptam vissza,hogy szép a leanykori nevem,DE!)

Marad a napi küzdelem,amiben szép lassan felörlődöm,és akkor sírok amikor senki sem lát,vagy az eső esik.

Aki elég kenyeret már megevett életében,az tán emlékszik arra,hogy Domján Edit nem akart megöregedni. Egyszerűen nem fogadta el,hogy az ember felett eljár az idő. Egy autistánál ( bizonyos rétegüknél) ez ugyanilyen érzés. Hiába mondom egy tizenkét éves autista gyereknek,hogy egy év és itt-ott szőr lesz rajtad,mélyül a hangod,néha izzadni fogsz mint a ló, és sorolhatnám,amikor a pillanatnyi állapotát is rettentő nehéz elfogadnia. Most meg már 14,és hiába készíted jól a kamaszkorra,sajnos a tesztoszteron fröccsök, sokszor nem vidám napokat okoznak. Persze azt meg megtetézi az egész hogy a hét öt napján hajnaltól,estig olyan szál egyedül vagyok mint a kisujjam. Ez is szívás. Már az,hogy nincs segítségem. Nagyon fáradt vagyok,ez az igazság..........

Más: Zalán holnap lesz 18. Nem lesz nagy ünnep,nincs rá keret. Torta se, úgyis drága,ha sütök,és úgyis ha veszek, ezt most a pènztárcám állapotára értem. Ő két témazáróval ünnepli,azt mondta ezt kapta a sorstól. Sajnos tisztában van vele,hogy a szekér hol áll,hol döcög,de csak nagyon lassan halad. Most éppen áll, mert az öccse egészségügyi ellátásába négyszeresét kellett beleinvesztálni a tervezettnek. Agyrém. Az állami eü-t hagyjuk, ott se empátia,se időpont. Egy autista gyerekről beszélünk. Amikor az állami szemészeten megkérdezte az orvos,hogy anyuka ezt a gyereket a Marsról hozta??A következő mondatával meg szarrá alázva minket, közölte hogy vigyem innen mert vizsgálhatatlan,akkor azt mondtam,nincs több kérdésem. De jártunk már így szerteszét ajnározott magánnal is.

Szóval nincs szülinap, elvitte a be nem tervezett Fülészet,már megint. Nagyon,de nagyon elegem van. Paródia ez az egész ország a fogyatékossággal élők ellátását tekintve. Mára tényleg kijelenthető,hogy akkor vagy jó helyzetben,ha van pénzed. (Ja,nem mindig..)

Mi meg egyáltalán nem...mélyrepülés az egész,pénz nuku,kispolgárság,semmi van.

Persze tegnap délelőtt,éppen a beinduló projekttel kapcsolatban,-amiben kaptam egy kis szeletet-,felhívott valaki,hogy te azt tudod,hogy viszik a mindenedet is,amit tavaly írtál?? Viszik csak úgy,de mint a szél. Elnézést a virágnyelvért de ezt máshogy nem írhatom. Hát kevés hiányzott az újabb infarktushoz. Rohadtul elegem van már tényleg, hogy nincs legyél szíves,meg kérem,csak a viszem. ....va élet! Nem elég a gyerek,még ez is,meg az is,hogy az eggyel nagyobb előtt meg ég a pofám a születésnapja miatt.

Szóval a nap végére már nem tudtam elmondani,hogy, jó nap és minden klappol. Azért kössz megvagyok....a béka segge alatt 20 centivel... ☝️🤘

X

Bárcsak végig tudná élni a 2024. évet a Dr. Karsai Dániel Alkotmányjogász ügyvéd úr!

2024-03-16 13:59:59

Nekem nagyon fáj, hogy ennyire rövid élet jutott neki: mikor még csak 47 éves és már lassan 3 éve alakult ki nála a kezdetleges ALS betegsége. 

Ha idősebb férfi lenne, akkor talán fele annyira sem éreznék iránta lelki fájdalmat. Nagyon nehéz elhinnem nekem is, hogy Dr. Karsai Dániel Alkotmányjogász ügyvéd úr ennyire leépült mikor életerős volt és semmi jele nem volt a külsejében, hogy ALS beteg.

 

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/karsai-daniel-leepules-video/qsmm1zg 

https://nepszava.hu/3215262_eutanzia-felmeres-magyarorszag 

https://nepszava.hu/3215145_eutanazia-vita-mok-karsai-daniel-sved-tamas-eletvegi-dontesek 

 


X

8 Kívánságom van Húsvéthoz közeledve.

2024-02-11 19:20:18

1. Kívánságom: készüljön el Gödöllőn a védett munkahely utolsó 2 épülete is.

2. Kívánságom: kapjak felvételt és legyen számomra sokkal jobb az ottani munkahelyi légkör.

3. Kívánságom: a nyugdíjas angyali segítőm kivételesen Februárban küldjön egyszeri plusz pénzbeli támogatást nekem. Mert jön a húsvét.

4. Kívánságom: érkezzen meg az új bankkártyám Február 16-ig. 

5. Kívánságom: Február 29-én legyen egy jó dolgom nekem, vagy Február 29. hozzon szerencsét nekem tavaszal, hogy esetleg a Teve utcai rendőrpalotába meghívást kapjak.

6. Kívánságom: érkezzen meg az ALS beteg Dr. Karsai Dániel alkotmány jogászhoz a postai levelem, és kapjak választ tőle abban a dologba, hogy sikerült felviditanom őt és reményt adnom az esetleges ALS elleni gyógymódról. 

7. Kívánságom: ne halljon eutanáziában a Dr. Karsai Dániel alkotmány jogász, kivéve ha a sors akarja ezt nála.

8. Kívánaágom: akkor legyen szétszedve a fürdőszobám az új zuhanyzóm felépítése végett, ha az egyetlen élő nagyszülőm bekerülne előtte egy idősek otthonában. Mert akkor a hétvégi házat használnám átmenetileg, amíg a fürdőszobám nem készól el. 


X

Elfogadom azt is, ha nyernék egy új építésű luxus lakást: mert akkor nem érdekelne ha 110 éves koráig élne az egyetlen élő nagyszülöm.

2024-02-09 21:25:46

Mert ha lenne egy lakásom, akkor bérbe adnám azt és a bérleti díjból fel tudnék anyagilag zárkózni: és akkor nem kéne többé bejárnom a jelenlegi felnőtt megőrző foglalkoztatóban járnom, ami csak a neve által nevezhető fejlesztő foglalkoztatásnak. És csak a felzákozásom után nem járnék be, és aztán szépen Pszichológushoz járnék el és ha minden jól alakulna az éltemben, akkor szépen Gödöllőbe járnék el dolgozni az ottani valódi Nappali ellátó és Fejlesztő foglalkoztatásban. 

Akik meg nem tudnak Fejlesztő foglalkoztatásban részt venni, ők Nappali ellátás helyett Fejlesztő napközi otthoni ellátásban részesülnének. Egyik munkatársam aki gondnokság alatt van de nem igényel felügyeletett és a lakásában önkiszolgáló képessége meg van neki, ő már azóta nem jár be renszeresen dolgozni amióta a Rokkantsági ellátása mellett és a Fogyatékossági támogatása mellett, megkaphatta a teljes összegű havi özvegyi nyugdíjat. És nem csak azért nem jár mert megkapta ezt, hanem azért nem jár mert nem szetetett már ott dolgozni. 

Csak nyerjem meg a lakást, vagy kaptak valaki mástól anyagi segítséget.

 

 


X

Egy dolgot szeretnék Húsvétra: ha az egyetlen élő nagyszülöm aki milliomos, és önző meg kapzsi és nárcisztikus személyiségű, ha legkorábban 2024. Szeptember végén meghal.

2024-01-21 18:13:54

Sajnos kénytelen leszek akkár 2030. években is ott rohadni a jelenlegi védett nappali ellátást nyúltó munkahelyemen belül, ha nem hal meg az egyetlen nagyszülőm legkorábban 2024. Szeptember végén. Mert csak egy leendő lakás mellett tudom elképzelni a jövőmet, amit bérbe adnék albérlőknek és a bérleti díjból tudnám fedezni a munkába járásomat télen havas-jeges úton Taxival. Mert sajnos olyan helyen lakom ami télen nem egy gyalogos barát, egy havas és jeges időben egy meredek lejtős utcákon közlekedni. És akkor dolgoznék egy leendő új munkahelyen belül.

De amíg él a nagyszülőm és nem vagyok lakás tulajdonos, addig kénytelen vagyok a jelenlegi állásomba rohadni mert máshol kirúgnának ha nem tudnék be jönni dolgozni, a havas-jeges meredek lejtős utcák miatt. 

 

 

 

 


X

Nem kívánok a Leventének rosszat aki már 14 éves a fotón még csak 12,5 éves volt: lehet, hogy be fog kerülni 9. osztályban egy jó Kertészeti Technikumban, de felnőttként nem biztos, hogy a szakmáján belül fog tudni dolgozni Magyarországon belül.....

2024-01-20 10:40:20

Magyarországon belül még a nem halmozót fogyatékossággal élő felnőtt embereket sem szívesebben alkalmaznak, egy jól fizetett nyílt munkaerő piacon rövidebb-hosszabb távon. Mivel Levente 2025. Júniusában a 8. osztályból fog elballagni az EGYMI iskolából, ahhol egyéni tanrendből nem biztos, hogy 9-12. osztályban egy Kertészeti Technikumban igen jó dolga lesz a Leventének az iskolában. Lehet, hogy egyéni tanrendben fog ott is tanulni, mert a Pedagógusok és a Gyógypedagúgusok váltakozni fognak a Státusz törvény miatt.

 

És nem lesz könnyű az Oktatási Státusz törvényt eltörölni 2026-ban, amennyiben a mostani kormány eltűnne a jelenlegi hatalmából. Bele telhet akkár 3 évben is, addigra a Levente már 12. osztályos tanuló lesz. Neki már túl késő lesz sajnos.

 

Színes panelkertet épített az autista kiskertész Óbudán – Fotók! - Metropol


X

Nagyon remélem, hogy meg fogom tudni fogni az Isten lábát: és lesz talán 2024. Márciusában egy saját új építésű lakásom amit bérbe adhatnék.

2024-01-19 21:07:45

Mert ha így lenne, akkor teljesebb életett tudnék élni anyagilag: és lenne egy saját párkapcsolatom is, és azon kívül pedig munkahelyet is váltanék. Nem fogok egy felnőtt megőrző foglalkoztatóban rostokolni, ahhol alig van külsős megrendelői munka Januárban és Februárban meg a hangzavar van akkor. Tudnék bérelni egy Taxit a havas-jeges úton és be tudnék járni dolgozni. 

Remélem tavaszal pedig nekem lesz szerencsém.

 


X

Utálom most már az Autizmus live blog íróját. Meg sem érdemelte volna a pénz jutalmat a legkisebb 14 éves Tóth Levente mellett.

2024-01-19 17:13:07

Azért nem érdemelte meg, mert nem egyedül neveli a 4 gyermekéből a 2 gyermekét. Más részt az első két gyermeke közfeladatott elátó személy, akik anyagilag igen magas jövedelműeknek számítanak. És a két fiatalabb gyermeke közül Az egyik pedig ösztöndíjas tanuló a Technikumban és majdnem már nagykorúnak számít.  Azaz majdnem felnőtt ember. És a még kisebb gyermeke pedig már 14 év feletti és nem gyermek többé.

MÁS RÉSZT AZOKNAK AZ AUTISTA GYERMEKES CSALÁDOKNAK KELLETT VOLNA ADNI A PÉNZ JUTALMAT! 

Akik egyedül vagy a házastársaikkal együtt nevelik: az 1-4 fő vagy több 14 éven aluli SNI gyermekeiket, vagy ha már csak 14-18 év közötti gyermekeik vannak, akkor abban az esetben nincs 2-4 fő vagy több 18 év feletti felnőtt egészséges gyermekük. 

AZON KÍVÜL DICSEKEDNI FOG AZ AUTIZMUS LIVE BLOGÍRÓJA FŰNEK-FÁNAK, HOGY MILYEN JÓ DOLGA LESZ A LEGKISEBB GYERMEKÉNEK HA PIACKÉPES SZAKMÁJA LESZ. ÉS ARRA NEM FOG GONDOLNI, HOGY VANNAK SZÜLŐK AKIKNEK A GYERMEKE NEM CSAK SÚLYOSAN VAGY KÖZÉPSÚLYOSAN AUTISTA: HANEM EGYBEN SÚLYOSAN, VAGY KÖZÉPSÚLYOSAN ÉRTELMI FOGYATÉKOSSÁGGAL IS ÉLNEK. 

 

ÉS Ő GYERMEKEIK MEG A BÜDŐS ÉLETBEN NEM FOGNAK TUDNI PIAC KÉPES SZAKMÁT TANULNI, ÉS A SZÜLEIKNEK IGEN RENDESEN FÁJNA EZ LELKILEG HA LÁTNÁK A GÚNYOS DICSEKVÉSÉT A KÖZÖSSÉGI OLDALÁN IS AZ AUTIZMUS LIVE BLOGÍRÓJÁNAK. 

DE ÚGY VAGYOK VELE, HOGY LEGYEN VELE BOLDOG ÉS TARTSA MEG A LEGKISEBB GYERMEKE SZÁMÁRA A PÉNZ JUTALMAT, AKI MÁR 14 ÉVES KÖZÉPSÚLYOSAN AUTISTA DE ÉP ÉRTELMI KÉPESSÉGŰ, ÉS LEGYEN VELE NAGYON BOLDOG, HOGY MEGFOGTA AZ ISTEN LÁBÁT ÉS VÉGRE ANYAGILAG JOBBAN ÉLHET STB.

VISZONT AKKOR IS UTÁLNI FOGOM, AZ AUTIZMUS LIVE BLOGÍRÓJÁT SZEMÉLYES OKOM VÉGETT IS. ÉS NAGYON REMÉLEM, HOGY NEM FOGOK VELE TALÁLKOZNI AMIKOR ESETLEG A BUDAKESZI VADASPARKBA MEGYEK KIRÁNDULNI. 

 

 

 


XPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...