Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Egy dologban reménykedem, hogy előbb hal meg az egyetlen élő nagyszülőm, és nem pedig az anyám 2. férje meg a vérszerinti apám hal meg előbb....

2022-09-03 11:09:15

Kicsi lesz az esélye annak, hogy teljesebb életett élhessek a képességeimtól függően, ha a 89 éves egyetlen élő nagyszülőm aki gazdag és zsugori aggastyán nyugdíjas a Nárciusztikus személyiségével együtt nem hal meg 3-4 éven belül. Ha a nagyobbik nővére 2016-ban 90 évesen meghalt, míg a fiatalabb nővére pedig 2018-ban 88 évesen meghalt úgy érzem itt az ideje, hogy 90-93 évesen meghaljon az egyetlen élő és zsugori nárcisztikus személyiségű nagyszülőm.

Nekem semmi kedvem nincs együtt lakni a testvéremmel és főleg a mostani párjával aki szó szerint utálja, hogy nehezebben értem meg dolgokat akkár csak a volt ismerösőm is aki még kötekedésnek merte nevezni az írásomat, amikor régen írtam a Facebook-os privát üzetett a Dino park AOSZ kártyával kapcsolatban, mert nem értettem meg a dolgot miközben neki is van kommunikációs nehézségekkel küzdő gyermekei. Nem baj megkapta a sorstól amit meg érdemelt.... 

De jobban örülnék ha szakítás lenne a testvérem és a jelenlegi párja között. Mert 2022. Január hónap óta nem kapok ételt a testvéremtől, mert fontosabbnak tartja, hogy inkább a párjának vegyen pizzát is és saját magának is pizzát bele értve a többi kajákat is. 

 


X

Maradjon csak szépen a Tamás Ilona Észak-Budapest Tankerület vezetője a továbbiakban is!

2022-09-01 14:07:53

Nagy szükség van Tamás Ilona Tankerület vezetőjére, mert így azok a tanulók akik nem bírják az Általános iskolát akkor másik Általánios iskolába tudnak hamarabb kerülni. Vagy ha nem bírják az inger gazdag környezetett  vagy nem tudnak beilleszkedni az Általános iskolában, akkor magán tanulóként végezhetik el a 8. osztályt, míg az Óvodás korúak pedig korai fejlesztőkbe járhanak a Nagy csoportos óvoda elkezdése előtt. 

 

 

 


X

,,Jobban örülnék" ha lenne Online oktatás, mint Novembertől jövő Márciusig fagyoskodva tanuljanak a gyermekek az iskola padban, mert nem mindenhol van pénz vegyes tűzelésű kazánra, kályhára, napelemes fűtésre.

2022-08-19 13:15:10

Legalább nem lesznek betetegek főleg az alsó tagozatos gyermekek, de még a felső tagozatos gyermekek sem a hideg tantermekben a tanórákon télen.

Villany fűtés is igen sokba kerülne még egy Középoktatási intézményekben is, ahhol 9-12. évfolyami diákok tanulnak. Előnye is lesz annak annyiból az Online oktatásnak, hogy a Középiskolás szerelmes párok és Egyemeti hallgatói szerelmes párok nem fognak a tömegközlekedéseken, Orális sexet csinálni csokolózni mások szeme láttára és füle hallatára. Meg nem fognak nyűzsőgni a tömegközlekedés alatt az energia italtól felpörgött Középiskolás diákok is, akik olykor hintázni szeretnének a teli tömegközlekedésen a felső kapaszkodókban. 

Nagyon remélem, hogy hamarosan lesz számomrra 5 év múlva egy új állásom, ami a lakóhelyemhez közel lesz tömegközlekedéssel: és akkor nem kell annyit utaznom, iskolai tanítási napokon a tömegközlekedéssel a munkahelyemig. Autót vezetni és motort vezetni soha nem fogok tudni megtanulni vezetni. Míg a Taxi meg igen drága. 

 

 

 

 


x

Nem vagyok hajlandó sajnálkozni abban, hogy valakinek ott van a segítsége de még is nyűglődik egy fogpótlás miatt.

2022-08-15 19:11:52

Ismerek egy történetett, hogy egy SNI gyermek rá harapot késő éjszaka egy játék autóra amitől ketté tőrt a maradandó foga. És altatásos fogászaton gyökérkezelték a fogait, viszont nem kért a szülője segítséget, hogy Alapítványt hozzason létre amiben segítséget kért volna, hogy a gyökérkezelés után a letört fogakra korona legyen a gyermekének. 

És el telt pár év tönkre mentek a korona nélküli gyökérkezelt letört fogai. Altatásos fogászaton el lett szépen távolítva a kitört fogai műtéti úton. Viszont az nem jutna eszébe az érintett személynek, hogy az egyik hozzá tartozóját (aki anyagilag igen jól él) kérje segítségül a SNI igényű kamasz gyermekének, hogy legyen minél hamarabb fogpótlása. 

Nem érdekel csináljon amit csak akar, ahogy ő jónak látja de ez tanuságnak szántam a bejegyzésemet. Viszont a helyébe inkább nem az ügyvédre költeném a pénzt, hanem a fogpótlásra a SNI igényű kamasz gyermekének. 

 

,,Nyugodtan lehet engem rágalmazni", hogy lejáratom őt a családjával együtt, viszont nem fogok elmenni a bírósságra ha emiatt hirtelen felindulásában feljentene engem!!! Meg annyit érne el vele, hogy nem lenne annyi ideje a SNI igényű gyermeke fejlesztével és a munkájával foglalkozni. Evvel akkár nyugodtan feljelenthetné a középkorú férfit is aki utána köpött: és ingyen élőnek merte őt nevezni a SNI kamasz gyermeke előtt stb. 

 

Nem az a típus lennék aki csak úgy be adná a derekát, és esetleg alperesként elmennék a bírósságra ha csak nem lenne kötelező. 


x

Egy dolgot szeretnék nem szeretnék találkozni soha, az egyik Autista gyermekeit nevelő szülővel.

2022-08-15 18:17:19

Személyiségi jogok miatt nem kommentálom mennyi idősek a gyermekei és azt sem, hogy hány gyermeke van meg milyen neműek. Engem szó nélkül letiltott mert segíteni akartam neki, amikor életveszélyessé vált a gáztűzhelye és osztható bejegyzést írt erről. 

Nagyon remélem, hogy többé nem fogok vele találkozni vele és a gyermekeivel sem. Egy dolgot nem értek soha ha pl. nagy családban van 2-4 felnőtt gyermek akik már külön háztartásban élnek, mért nem segítenek anyagilag a fizetésük egy részéből a kiskorú testvéreiket nevelő szüleiknek?! 

Elfogadónak találom azt ha egy rászoruló gyermekeknek alapítványa van, és azon keresztül kér a szülei és az alapítvány segítségével pénzbeli adományt. De az nem elfogadott ha valamelyik bármelyik szülő Alapítvány nélkül, a közösségi oldalán kéregessen pénzt másoktól. Előbb-utóbb a NAV rá fog jönni erre a dologra, és akkor annyi lesz annak az érintett szülőnek.

Jobb is lesz ha előbb-utóbb ki megy szépen külföldre mert nem sokat szeretik őt és én sem szeretem őt, mert dicsekedne a végén amikor piacképes szakmája lesz majd a gyermekeinek, arra nem gondolva ha a sorstársaik egyrészét meg bántaná vele mert nem minden Autista gyermek lesz képes piacképes szakmát elvégezni és dolgozni piacképes fizetéssel. 

Hiába születtem enyhén Autizmussal és alacsony iskolai végzettséggel rendelkezem szó szerint, de nem jelenti azt ha az érintett Autista gyermekeit nevelő szülőt ne utáljam. Undorító ha utána köpött egy középkorú férfi, mert a higéniai szabályt be kell tartania még akkor is ha utálja ezt az érintett szülőt. 

 

 


X

Ha nem hal meg 5 éven belül az egyetlen élő zsugori gazdag nyugdíjas nagyszülőm, akkor menjen végleg haza a testvérem mostani párja a szüleihez vissza költözve!!!!!

2022-08-11 17:44:20

Mert ha meghalna 5 éves belül az egyetlen élő zsugori gazdag nyugdíjas nagyszülőm, akkor én elköltöznék a jelenlegi lakóhelyemtől a testvéremtől és a jelenlegi párjától. Boldog lennék ha nem kéne egy nárcisztikus személyiségű férfivel és a testvéremmel együtt lakni. 

Olyan egy utálatos a testvérem jelenlegi párja velem szemben időnként, hogy jobbnak érezném magamat ha legkésőbb 2026. Márciusában a Téli Paralimpia Záró ünnepsége után 1 héttel szépen haza költözne a szüleihez. 


X

Egyetelen egy dolot szeretnék ha a zsugori 89 éves ápolást nem igénylő, egyetlen élő nagyszülőm 5 éven belül meghalna.

2022-07-23 09:46:00

Azért szeretném  ha 5 éven belül meghalna mert amíg ő él és virul, addig én sem tudom nyári szállásnak használni a Velencei tavi hétvégi házat. Pedig mennék már szívesebben nyaranta a Velencei tóra fürődni ahhol hétköznap lennék ott, amikor nincsenek sokan a vízparton és a vízben egyaránt. 

 

Viszont addig marad a Budapesti strand fürdő számomra, aminek a teljes áru felnőtt belépő jegye lassan már 5.000 Ft-ba fog kerülni az infláció miatt. És az egyetlen élő nagy szülőm nekem sem volt képes segíteni anyagilag, de veszekedni velem meg trágárul szidni engem indoka nélkül arra voltam jó neki csak én is. 

 

Soha nem felejtem el azt amikor 2003. Júliusában 3 hónapra vissza menőleg megkaptam, az akkor még 65%-os Fogyatékossági támogatásomat nem a saját bankszámlámra került utalásra, sőt még a 80%-os Fogyatékossági támogatásom sem 2006. Novemberében elöszőr. És ez mind azért volt így mert a Nagy szülőm nem segített be akkor sem, amikor az anyám elvált az apámtól és vele meg a testvéremmel voltam, és az apám egy fillér gyermek tartást sem fizetett utánunk az anyámnak. 

És nekem kellett ezt is ki pótolnom a 80%-os Fogyatékossági támogatásom 100%-os összegével, és a Rokkantsági járadékom felével ami igazság szerint az apámnak kellett volna gyermek tartás fizetni utánam és a testvérem után, vagy a nagy szülőmnek kellett volna támogatnia az anyámat. 

2010. Januárja óta van a saját bankszámlámon a saját Fogyatékossági támogatásom, mert csak 2009. Decemberében mertem ezt a dolgot elintézni, mivel 2009. Szeptember 1-én kezdtem meg a pályámat az 1. védett munakhelyemen belül. 

 

Jelenleg már 2014. Május eleje óta dolgozóm egy Nappali ellátó és Fejlesztő foglalkoztaztóban, és lassan kezdem kinőni a Fejlesztő foglalkoztatótt mivel az értelmi képességem igen sokat fejlődőtt a 8 év alatt. És 2027. nyara lesz az utolsó nyaram, hogy a mostani munkahelyemen belül dolgozóm és máshol meg nem lesz olyan, hogy akkár mikor elmehetek nyári szabadságra stb. 

 

 

 

 


X

Nagyon örülnék ha soha többé nem kellene Budapesti Perfect Smile fogászatra, a Dr. Balsai Tamás fogorvosi rendelőjébe járnom, még ha pokolian fájna a fogam akkor sem.

2022-07-03 17:22:24

 

1. Okom: Hétfőtől-Péntekig 17:00 órakor bezár a magán fogorvosi rendelője, mikor a legtöbb magán fogászati rendelő 19:00-20:30 óra között szokott bezárni. 

2. Okom: amikor telefon hívást kaptam tőlük, hogy valóban jövök-e hozzájuk akkor az egyik recepciós rosszkedvűen és undok hangsúllyal beszélt hozzám. Mintha nem kívánt páciens lennék a számára, ezek után nem fogok többé ide jönni. 

3. Okom: A fogászati kezelés és a fogászati kezelés ára a fogászati kezelés előtt nem volt beszélve, és amikor a kezelési lapomat a fogászati kezelés előtt alá kellett írni, a kezelés típusa és az ára nem volt feltüntetve. 

4. Okom: A fogászati kezelés előtt nem estem át fogászati konzultáción, se fogászati szűrővizsgálaton friss panoráma röntgent az 5 év alatt nem kaptam tőlük. 

5. Okom: ha mondtam volna ezt a Dr. Balsai Tamás fogorvos vezetőnek, hogy szeretnék egy fogászati szűrővizsgálatot, meg is lett volna rám sértődve: és annyit mondott volna örüljek annak ha kedvezményt kapok tőle. 

6. Okom: amikor a fogamat kezelte olykor jártatta a száját a Dr. Balsai Tamás fogorvos az asszisztenssel a magánéletükről beszélgetve, olykor még káromkodik is de más fogorvosok is jártatták a szájukat az asszisztensekkel amikor a fogaimat kezelték. 

7. Okom: amikor fájdalmas volt a gyökérkezelésem semmilyen együtt érzést nem kaptam és bocsánatot sem kaptam a fogorvostól, de még a Dr. Balsai Tamást sem érdekelte ez a dolog. 

 

Ahogy elnézem előbb-utóbb megszűnhet a működése a Perfect Smile fogászati rendelő, mert a bejárati ajtó nyílása és a váró helyiség iszonyatosan kicsi és a mozgás korlátozottaknak, időseknek és vak és gyengénlátóknak nem akadálymentesített a fogászat helyisége. 


X

Sajnos Magyarországon létezik olyan szlogen, ,,ha felnőtt rászoruló ember vagy, és nincs 1 kiskorú gyermeked sem akkor dögölj meg".

2022-07-03 16:47:19

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, gyermek és , szöveg, amely így szól: „Cél: 760.000.000 Ft-os Zolgensma génterápia Az egyenlegünk: 262.743.533F 34,5% GALÓ TAMÁS DOMINIK GYÓ“GYULÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY: 10400157-50526884-67691018 500 FORINT TÁMOGATÁS: 13600-AS SZÁM/92-ES MELLÉK ABOUT YOU 10% KEDVEZMÉNY KUPON CS-YVTAE8”

Örülök annak, hogy a Tomika aki SMA-1 betegséggel küzd mindig kap pénzbeli adományt, és nagy az összefogás ebben, hogy időben meg legyen neki a Zolgensman génterápiás kezelése. Evvel nincs is bajom egyáltalán és nagyon szurkolok, hogy Tomikának így legyen ez a dolog. 

Viszont a felnőtt rászoruló emberekkel szemben ki fog foglalkozni?! Éppen senkit sem érdekel a felnőtt emberek nehéz élete: ha nincs pénzed akkor dögölj meg ez a szlogen. 

 

Nagyon izgulok azon, hogy mi lesz akkor velem ha nem lenne elég az új magán fogorvosnak a 204.590 Ft-om a 4 db fogaim kezelésére. Mert az egyetlen élő nagyszülőm aki anyagilag nagy lábon él, lusta segíteni nekem anyagilag nekem is. Más családtagomnak sajnos fele annyi pénze nincs jelenleg sajnos, hogy engem segítsen anyagilag idegen emberektől meg nem várhatok el segítséget ebben sajnos. 

 

Persze az Autizmus Live Blogírójának a Turgonyi-Tóth Dórának, meg tudnak neki pénzbeli adományt adni annak ellenére, hogy a legkisebb 12 éves Autista fiának Leventének a magán fogászati kezelésére költse. Viszont a Levente fiatal bátya a Zalán 16. életévét betöltötte menjen diák munkára dolgozni, mert adómentesen kap fizetést ha dolgozna és tudna segíteni az anyjának, a nevelő apjának (Levente édesapjának) és az öccsének a Leventének. De arra meg lusta pedig 1,5 év múlva egy felnőtt férfi lesz majd belőle, magyarán nagykorú lesz. És a Levente nővére Bettina már felnőtt ember és a Postahivatalban dolgozik postásként, és a Levente idősebb bátya a Dani meg Alpolgármesterként dolgozik.  

 


x

Nem támogatnám, hogy minden ép értelmi képességű Autista gyermek számára legyen piacképes szakmája érettségivel stb.

2022-06-04 15:26:04

https://metropol.hu/aktualis/autizmus-kerteszet-panelkert-levente-seo-720574/ 

 

Mondjam vagy mutassam?! Turgonyi-Tóth Dórának az a célja, hogy minden ép értelmi képességű Autista gyermekeknek legyen piacképes szakmája érettségivel együtt. Ami nagyon szép és jó dolog viszont azt nagyon nem szeretném, ha sokkal kevesebb legyen a Nyugdíjszerű ellátásban részesülő ép értelmi képességű Autista felnőtt ember. 

 

És azért nem szeretném ezt, ha kevesebb lenne a Nyugdíjszerű ellátásban lévő ép értelmi képességű Autista felnőttek száma, mert azoktól a jelenlegi az ép értelmi képességű Autista felnőttektől is akik a 70-80-90 években és a 2000-2004. években születtek, tőlük akkár el is veheti a rendszer a Rokkantsági járadékukat és a Fogyatékossági támogatásukat. És a vége pedig lesz, hogy igen kevés fizetésért dolgozhatnának Nyugdíjszerű ellátásaik nélkül.  

 

https://ripost.hu/insider/2022/06/csodat-tettek-obudan-egy-autista-fiu-almaert?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator 

 

De úgy vagyok vele Levente érje el szépen az álmait ha dísznövénykertésznek, viszont a Dóra meg ne akarja átadni a ,,receptjét" minden Autista gyermeket nevelő szülőknek: mert a végén kevés lesz az után pótlás a Nyugdíjszerű ellátásban részesülő Ép értelmi képességű Autista felnőttek között. És akiknek meg van közülük Nyugdíjszerű ellátásuk, tőlük elveheti egy újabb rendszer ezt az esélyt. 

És a hiába menne vissza dolgozni a Turgonyi-Tóth Dóra nem fogja az új munkahelye elviselni azt, ha a majdani Középiskolás Levente fia beteg lesz és otthon kéne vele maradnia mert a Levente felnőtt korában sem hagyható egyedül a lakásba napközben sem. 

 

 

 

Színes panelkertet épített az autista kiskertész Óbudán – Fotók! - Metropol  - Az utca hangja


XPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...