Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma

Tisztelt Törvényhozók!

Kérjük a kötelező, és rászoruló emberek, hátrányos régiók számára ingyenes kutya és macska ivartalanítás bevezetését. Ez akár a szociális segélyek, támogatások, közmunkában való részvétel feltétele is lehetne. (A minimálbér lehetne a rászorultság felső határa) (Kivételt képeznek a kötelező ivartalanítás alól a törzskönyvezett, tenyésztésre szánt kutyák és macskák)

Továbbá kérjük a 785/2021. (XII:27.) Korm.rendelet módosítását, egészséges állat leölésének tilalmát, a gyepmesteri telepeken a jogszabályoknak megfelelő körülmények kialakítását, az állatvédő szervezetek beengedését, átláthatóságot.

Ezek után kérjük tegyék lehetővé, hogy az állatvédő szervezetek megismertethessék az iskolás korúakkal a felelős állattartást, és a lakosság körében is legyen lehetőségük erre.

Indok: Évente több százezer állatot ölnek meg a lenti jogszabály alapján az önkormányzati fenntartású gyepmesteri telepeken az adófizetők pénzéből, illetve gázolnak el az autók, ölnek meg civilek, vagy lőnek le vadászok (chip lejelentés nélkül) szintén jogszabály alapján.

Az önkormányzati halálsorok üzemeltetési költségei exponenciálisan fognak növekedni, ezek fenntartása egyre rosszabb színben fogja feltüntetni az országot, így a kötelező ivartalanítás bevezetésének gazdaságilag és társadalmilag is pozitív hatása lenne.

Idézem a jogszabályt: A törvény szerint egészséges állat életének kioltása ugyan tilos, KIVÉTEL mégis a gyepmesteri telepeken lévő állatok. A szabályozás szerint a karanténidő letelte után - ami a legújabb trv. alapján már 45 nap - adhatják ki vagy altathatják el a bekerült állatokat. Jogszabályi hivatkozás: „785/2021. (XII:27.) Korm.rendelet a kóbor állat befogásával, tulajdonjogának átruházásával és elhelyezésével kapcsolatos feladatok ellátásának részletes szabályairól 5. pont a kóbor állatok védelme 16 § 2. A kóbor állat életét az Ávtv. 45. § (1) bekezdése, valamint a (3) bekezdés szerinti eset kivételével a befogástól számított 45 napig tilos kioltani.”

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Keresztes Mária Anna petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...