Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Drága Mikulás csak egy dolgot szeretnék Mikulásra és Karácsonyra meg az Újévre.

2022-11-21 21:06:13

A Mikulás nem hazugság - Deliága Éva gyermekpszichológus blogja

Költözözön haza a szüleihez a húgom jelenlegi párja, és legyen olyan új párja a húgomnak aki foglalkozik velem is és nem rekeszt ki engem olykor a húgommal együtt. Elegem van a jelenlegi életemből, hogy Autizmussal élőként nem sok esélyem van arra, hogy párkapcsolatom legyen. És abban meg nem kapok senktől sem segítséget, hogy 250.000 Ft-os megtakarított pénzem legyen, hogy bátrabban merjek utána új állás után nézni és kilépni a jelenlegi Nappali ellátó és Fejlesztő foglalkozatóból ahhol nincs már jövőm. Meg életem értelme sincs már ott, és jobban szeretnék a lakóhelyemhez közeli leendő Fejlesztő foglalkoztatóba dolgozni járni. 


X

Halloween napi kívánságaim!

2022-10-31 17:36:20

1. kívánságom: Szeretném ha szépen a húgom párja haza költözne vidékre a szüleihez, mert amióta a húgomnál lakik és egyben félig nálam is lakik azóta a húgom nem igazán beszélget velem, míg a húgom párja meg egyáltalán nem nagyon beszélget velem, a Facebook-os Chatan meg végképp nem beszélget velem. 

2. Kívánságom: legyen új párja a húgomnak akivel rendesen tudok vele beszélgetni, és kedvezményezőbb is, és a Chatamra meg válaszolna a Facebook-on. És a húgom is sokkal nyitottabb lenne. 

3. Kívánságom: ne javasolják többé a munkát az iroda vezetői és gazdasági ügyintézői munkát, a Magyari Évának az orvosai a Zuglói Patrónus Nappali Ellátó és Fejlesztő foglalkoztatóban, és akkor többé nem fog engem rágalmazni, hogy én nem csinálok semmilyen munkát meg stb. 

4. Kívánságom: kapjak egy esélyt az élettől, hogy legalább 300.000 Ft-ot nyerjek III. helyezetként a Magyarország 365 fotó pályázatán belül, mert nagyon örülnék ha idén a nyertesek között lehetnék mert jól indulna számomra az idei Karácsonyhoz, és a jövő Húsvéthoz való felkészülés számomra. 

halloween1.jpg


X

Nem fogok boszankódni a Magyari Éva Gazdasági iroda vezetői ügyintéző rágalmazása végett, amikor a Molnár Tibornak Szociális ágazatban dolgozónak mondta, hogy én semmit sem dolgozók a Zuglói Patrónus Nappali ellátó és Fejlesztő folalkozatóban!!

2022-10-30 12:23:18

Innen üzenem a Magyari Évának benne is állhat a zászló, nehogy azt higgye mindent megtehet velem szemben: csak azért mert én Autizmussal születtem és a tanulásban akadályozottság végett, nem tudtam egy középfokú iskolai végzettséget szerezni. És még érettségi nélküli piacképes szakmát sem tudtam szerezni. 

Szívem szerint fel is jelenteném őt az engem lévő rágalmazása végett, de mivel nincs megfelelő összegű megtakarított pénzem így nem akarom elveszíteni az állásomat. Ne haragudjon már a fél világ, rekord sebességel és precízem címkéztem fel a törlő kendőkre a lejárati dátomokat, aztán raktam szépen vissza a dobozókba a törlő kendőket.
 
Az egyetlen élő nagyszülő aki igen gazdag, de sajnos nárcisztikus személyiségű és még zsugori is egyetlen egyszer sem kérdezné meg tőlem telefonon, hogy nincs-e anyagilag pénzbeli szükségem segítségre. Mert akkor annyit válaszolnék neki, hogy szükségem van a 250.000 Ft-os megtakarított pénzre és szépen a 3 éves Bónusz állampapírba fektetném be, a 250.000 Ft-os megtakarított pénzemet. De ha én hívnám fel őt telefonon akkor az eszét osztogatva, és ingerülten mondaná a magáét, engem kioktatva de pénzbeli segítséget nem adna nekem, sőt még ő lenne megsértődve rám teljes egészében. 
 
Alig várom, hogy meg épüljön végre a Gödöllőn lévő, Élettér központ III. ütemű épülete is a Patrónus ház szomszédságában. És szerencsére független a Zuglói Patrónus Nappali ellátó és Fejlesztő foglalkoztatástól. Ha meg épül és átadásra kerül a III. ütemű épülete is, akkor onnantól kezdve csak is oda fogok menni dolgozni Kerepesi lakosú Autista felnőttként, és remélem sokkal emberibb és fogyatékos barát egy munkahely lesz ott. Sokkal komfortosabb is lesz ott, nem lesz rosszul szigetelt ablak stb. 
 
És nem lesz zsibongás a munka idő alatt de bezzeg az nem zavarja a Magyari Évát, hogy az ellátott társamra rá szóljon amikor zsibbonganak állandóan meg hangoskodnak, de az meg bezzeg zavarja ha én 11:45-12:00 óra között felállok és elmegyek a zuhanyzóba átöltözni. 
 
Azt kívánom, hogy legyen meg végre a 250.000 Ft-os megtakarított pénzem, mert akkor Januártól-Márciusig nem fogok bejönni Péntekenként dolgozni: és azért járkáltam 12:00 óra előtt 15 perccel, mert elfelejtettem sajnos az utolsó 3. szünetben a 15 percig tartó 3. szünetben átöltözni utcai nadrágban és utcai cipőben. 
 
Ezek után mindig a 3. szünetben fogok öltözni, és aztán pedig várakozni a 12:00 órakor lévő ebéd osztásra és a hazamenetelkor. 
 
Nagyon remélem, hogy legkésőbb 2027. novemberétől már nem ide fogok járni dolgozni ahhol már lassan 10 éve járok oda dolgozni. Nagyon remélem, hogy olyan jó dolgom lesz az Élettér központban, hogy egyáltalán nem fog hiányozni a mostani munkahelyem, és nem fogok vágyni állandóan a nosztalgikus gondolataimnál fogva, az óvodai és az Általános iskolai meg a Speciális szakiskolai éveimre sem.  

X

Nem érdemel jobb születés napot az Autizmus live blog írója.

2022-10-17 09:31:59

Bevallom én egyáltalán nem sajnálom őt, hogy rosszul alakulnak a dolgai a születésnapja előtt pár nappal. 

Azért nem sajnálom őt mert engem át vert még 2019. Áprilisában, amikor dedikált könyv napon volt jelen a Blogjaval.

 

Ígért nekem mások füle hallatán valamit, és nem tartotta be amit ígért nekem. És még arra sem volt képes megírja nekem, hogy e-mailen elnézést kért volna tőlem amiért nem tudta betartani amit ígért nekem. 

Ezek után nem csodálkozom azon sem, ha sokba kerül a patikában a gyógyszerek beszerzése, ha a gyermekeinek az orruk dugul el vagy folyik stb. 

És azért faznak meg időnként a kamasz gyermekei, mert rendszeresen még hideg időben is ki viszi őket a szabadtéri terep futasra, és nem olyan rég már az éjszakai szabadtéri futó versenyre is ki viszi őket. 

Másik kamasz Autista  gyermekének meg kéne tanítani orrot fújni, és a tömeg közlekedést használnia időnként meg az elől lévő hiányzó maradandó fogait is pótolnia kéne. Mert 2 év múlva 8. Osztály fokba fog lépni az érintett kamasz fia, és nem mindegy hogyan kezdi el a 8. Osztály fokot. Mert sok iskolát kell meg látogatni angol kertésznek tanulhat.

 

 


É

Egy dolognak örülnék, ha megtörténne végre pozítiv irányban a csoda!

2022-10-09 20:09:15

Egy dolgot szeretnék, ha szépen haza költözne vidékre a szüleihez a húgom mostani párja, még pedig legkorábban 2024. Októberében de legkésőbb 2026. Májusában mindenképpen költözzön haza. És legyen olyan párja a húgomnak, aki megtanítja a húgomat minden fogyatékossággal élő emberek elfogadására és bánásmódjára: és Budapesten dolgozna autójával bejárva részmunka időben jól keresve, és időnként Január-Március hónapokban péntekenként pedig engem haza hozna a munkahelyemről amikor lejár a műszakom. 

Nekem addig lesz rossz amíg nem fog haza költözni a húgom mostani párja, mivel már szinte csak levegőnek tekint engem amióta a párja nála lakik és félig nálam is lakik.


x

Egy dolgot szeretnék drága jó istenem, tudom kegyetlen lenne de más lehetőségem nincs és nem is lesz!!!!

2022-10-05 20:12:04

Amit nagyon szerenték drága jó istenem és kérlek téged hallgasd meg most a könyörgésemet és teljesítsd idén Karácsonyra a kívánságomat! 

Nagyon szeretném ha a húgom jelenlegi párja haza költözne vidékre a szüleihez, és olyan új párja lenne a húgomnak aki megtanítaná őt kezelni szociális kommunikációs téren, hogy miképp bánjon az Autista emberekkel vagy bármelyik más Autista emberekkel szemben. 

Mert a mostani párja csak rossz hatással van a húgomra nézve, csak ő rá koncetráljon és a a szüleire meg a saját szüleimre koncetráljon a húgom a legjobban akiket tisztelnie kell. 

De már 2022. januárja óta kívántam, hogy idén 2022. Októberében vagy 2022. Novemberében haza költözzön a szüleihez. De sajnos nem nyítottad fel a húgom szemét, hogy rá jöjjön ki is valójában a mostani jelenlegi párja. Pedig már 2022. január 1-óta könyörögtem neked Istenem. 

 

Nagyon kérlek teljesítsd még egy kérésemet, hogy hagy legyen az I. helyezett a Magyarország 365 fotó pályázatán idén Decemberben. Mert akkor a Karácsonyi ünnepeket a Panzióba tölteném mint, hogy velük legyek Karácsonykor is a húgom és a párja mellett. 

 


x

Nem is tudom, hogy gondolják a nagy családos de már csak 2 kamasz autista gyermeket nevelő szülők, annyit tuti nem normálisak.

2022-10-02 11:24:13

Panaszkodott a család anya a közösségi portálon, hogy milyen drága a patika ha a két kamasz Autista gyermeke nátháját akarja kezeltetni, vagy megelőzni a náthájukat vitamonokkal. Meg is értem igen magas az Infláció. 

De akkor mi a bánatnak visszi ki az Autista kamasz gyermekeit a férjével együtt, még a rossz időben is rendszeresen terep futó versenyekre ezért náthásak időnként olykor a két Autista kamasz gyermekeik.

És inkább meg kéne tanítani a kisebb Autista kamasz gyermeket orrot fújni, mert nem tudta megtanulni óvodás kora elején az orrfújást: és már 6. osztály fokban jár egyéni tanulóként, az nem lesz természetes ha legkésőbb 7. osztály foka végére sem tanulja meg az orrfújását náthája esetében, mert 8. osztály fokban nem lesz könnyű dolga a kisebb Autista kamasz gyermeknek, ha akkor sem tudna orrot fújni mert így kicsi lesz az esélye arra, hogy felvételizen akkár egy Szakmunkás iskolába ha éppen a felvételi vizsgája idején lenne náthás, és nem tudná akkor sem kifújni az orrát. 

 

És egy Szakmunkás iskolába is már csak azok a SNI tanulók jöhetnek 9. osztályba, akik ki tudják fújni az orrukat mert az sem elég ha önállóan tudnak segítség nélkül öltözködni és a cipőjüket bekötni. Ha ezt nem tudják akkor a 9. osztályban csak a Képességfejlesztő Speciális Szakiskolába nyernek felvételt, ahhol 4 évig vagy 6 évig járhatnak oda, és Szakmai oktatásban nem részesületnek, és mehetnek oda ahová tudnak ha elvégzik a 4 évüket vagy a 6 évüket. 

 

Fogait is megkéne csináltatnia a kedves szülőknek a kisebb Autista kamasz gyermeküknek, mert elől felül nincs foga annak a szerencsétlen kisebb Autista gyermeknek: és az esztétikai megjelenés is számít a 8. osztály fokban is, a tovább tanulási felvételi vizsgákon. Eléggé szomorú, hogy amikor letört 7,5 éves korában az érintett kisebb Autista kamasz gyermeknek a maradandó foga játéka közben, a szülők nem építették fel koronával a gyökérkezelés után a letört fogat, és szépen elszuvasodott a felső gyökérkezelt korona nélküli középső metszőfai a gyermeknek, majd a két szélső felső metszőfogai is tönkre mentek neki. Végül csak a húzás segített a bajon 5 év elteltével. 


X

Számomra egy ajándék volt a Szeptemberi ÉFOÉSZ-es Sérült gyermekek napja.

2022-09-27 19:59:01

A legjobban annak örültem, hogy nem is találkoztam az Autizmus Live Blogírójára, mert egyáltalán nem vagyok rá kiváncsi mert volt olyan dolog nem egyszer, hogy nem tartotta be nekem olyan dolgot amit nekem ígért, és arra sem vette a fáradtságát, hogy elnézést kért volna tőlem amiért nem tartotta be az igéreteit. 

Engem már csak egy dolog érdekel, hogy nála jobban szeretnék élni anyagilag ne legyen hiányom semmiben sem, ha már 1 gyermek sem születhet és párkapcsolatom sem lehet az Autizmusos fogyatékosságom végett. 

Más dologban meg örülök annak, hogy soha többé nem kell Babaköszöntő csomagokat elő állítanom ahová jelenleg járok dolgozni. 

Alig várom, hogy 2027. Novemberétől már ne is járhassam be oda többé, és 2028. Januárjától meg új állásom lehessen. 

Nem is nagyon veszik emberszámban az ottani dolgozókat a céges megrendelők, csak robotoknak tekintenek minket. De még a jelenlegi munkahelyem vezetősége sem vesz engem sem ember számban. 


X

Egy dologban reménykedem, hogy előbb hal meg az egyetlen élő nagyszülőm, és nem pedig az anyám 2. férje meg a vérszerinti apám hal meg előbb....

2022-09-03 11:09:15

Kicsi lesz az esélye annak, hogy teljesebb életett élhessek a képességeimtól függően, ha a 89 éves egyetlen élő nagyszülőm aki gazdag és zsugori aggastyán nyugdíjas a Nárciusztikus személyiségével együtt nem hal meg 3-4 éven belül. Ha a nagyobbik nővére 2016-ban 90 évesen meghalt, míg a fiatalabb nővére pedig 2018-ban 88 évesen meghalt úgy érzem itt az ideje, hogy 90-93 évesen meghaljon az egyetlen élő és zsugori nárcisztikus személyiségű nagyszülőm.

Nekem semmi kedvem nincs együtt lakni a testvéremmel és főleg a mostani párjával aki szó szerint utálja, hogy nehezebben értem meg dolgokat akkár csak a volt ismerösőm is aki még kötekedésnek merte nevezni az írásomat, amikor régen írtam a Facebook-os privát üzetett a Dino park AOSZ kártyával kapcsolatban, mert nem értettem meg a dolgot miközben neki is van kommunikációs nehézségekkel küzdő gyermekei. Nem baj megkapta a sorstól amit meg érdemelt.... 

De jobban örülnék ha szakítás lenne a testvérem és a jelenlegi párja között. Mert 2022. Január hónap óta nem kapok ételt a testvéremtől, mert fontosabbnak tartja, hogy inkább a párjának vegyen pizzát is és saját magának is pizzát bele értve a többi kajákat is. 

 


X

Maradjon csak szépen a Tamás Ilona Észak-Budapest Tankerület vezetője a továbbiakban is!

2022-09-01 14:07:53

Nagy szükség van Tamás Ilona Tankerület vezetőjére, mert így azok a tanulók akik nem bírják az Általános iskolát akkor másik Általánios iskolába tudnak hamarabb kerülni. Vagy ha nem bírják az inger gazdag környezetett  vagy nem tudnak beilleszkedni az Általános iskolában, akkor magán tanulóként végezhetik el a 8. osztályt, míg az Óvodás korúak pedig korai fejlesztőkbe járhanak a Nagy csoportos óvoda elkezdése előtt. 

 

 

 


XPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...