Kiemelt Ápolási díj és az Emelt Ápolási díj összege érje el a Nettó Garantált minimálbér összegét, míg az Alap Ápolási díj összege legyen a Nettó Minimálbér összegével azonos!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Véleményem a támogatott lakhatásról a súlyosan halmozóttan fogyatékossággal élők számára.

2023-03-02 20:15:55


Nagyon remélem, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mellett ki áll a Kúrina döntése 2023. március 22-én a Bírósságon. Úgy vagyok vele Autizmussal élő felnőttként, hogy ne a Magyar Államtól várják már el az érintett felperes szülők, akik súlyosan halmozóttan sérült felnőtt gyermekeiket nevelik a szülői fészkükben, hogy a Magyar Állam biztosítson Budapesten és Pest-vármegyében támogatott lakhatást, az olyan súlyosan halmozóttan fogyékossággal élő felnőtteknek akik nem tudnak dolgozni, felnőtt oktatáson részt venni nem tudnak, nem tudják magukat ellátni és állandó ápolásra és állandó felügyeletre szorulnak.

Hanem legyen Alapítványi fenntartású vagy magán fentartású a támogatott lakhatás Budapesten, és Pest-vármegyében a súlyosan halmozóttan fogyatékos felnőtteknek akik igen magas ellátási támogatást igényelnek. És a felperesek meg ne kapjanak fejenként 5 millió Ft-ot a Magyar Államtól, mert csak a saját pecsenyéjüket sütőgetnék magukra és a súlyosan halmozóttan sérült gyermekükre költenék az 5 millió Ft-ot. Míg más sortársaik pedig semmit sem kapnának tőlük.

https://merce.hu/2023/02/21/lassan-belerokkannak-gyermekeik-otthonapolasaba-birosagon-szalltak-szembe-az-allammal-az-idos-szulok/

 
 


 

 

X

Takarod végre nyugdíjba Molnár Tibor Szocális ágazatban dolgozó a Zuglói Patrónus Nappali ellátó és Fejlesztő foglalkoztatón belül!

2023-02-26 16:08:17

Sokkal boldogabb lennék ha nem tolnád a hátam mögé teljesen a rohadt csoportos asztalt, amikor nem leszek bent a munkahelyemen. És idén Október végén leszel 66 éves, ideje lenne idén nyáron nyugdíjba vonulnod mivel sokkal boldogabb lennék nélküled ha nem te lennék a csoportvezetőm. 

És ez a kibaszott Szociális törvény módosítása miatt nem tudtál sajnos 2022. Október végén nyugdíjba vonulni. Rád férne már elégé a nyugdíjba vonulásod ideje. És legyen olyan csoportvezetőm aki, elfogadja a másságomat amikor utálom ha a csoportos asztal a hátam mögött van nagyon közel. 

Egyáltalán nem fogsz nekem hiányozni Molnár Tibor akkár csak a Horgos Bettina, Pap Zsuzsanna, Lábadi Anna, Sas Andrea, Stern Éva sem hiányzik számomra a munkahelyi életemben. 


X

Halna meg 2023-ban a 90 éves egyetlen élő nárcisztikus és kapzsi és zsugori milliomos nagyszülőm! Már mint a nagyanyám, és nem ok nélkül gondolom ezt amit gondolok magamban.

2023-02-25 11:56:59

Nekem is nagy megváltás lenne ha meghalna az ilyen nagyanyám lehetőleg már az idén, mivel az idősebb nővére 90 éves korában halt meg a fiatalabb nővére pedig 88 éves korában halt meg. És semmiben sem segített soha anyagilag sem, és egyetlen egyszer sem hívott volna fel telefonon Karácsonyhoz és Húsvéthoz közeledve, hogy megkérdezze tőlem nincs-e szükségem anyagi segítségre tőle. Mert akkor azt válaszoltam neki, hogy igen is szükségem van az anyagi segítségére az Infláció alatt. 

Akkor lenne számomra nagy megváltás az egyetlen élő nagyszülőm halála, ha netán a fogorvosom nem tudná megmenteni az elöl kitört gyökérkezelt fogam gyökerét: hanem műtéti úton kéne eltávolítania, és nem lenne rá pénzem a fogam gyökerének a műtétje után 3 hónappal az Impantátumos fogpótlásomra, mert nem lenne rá lehetőségem részletekben fizetni érte. 

Sajnos pont idén Február közepén a 40. születésnapom előtt 3 hónappal tört ki, az érintett 1,5 éves elől lévő gyökérkezelt fogam és az égadta világon senki nem segít nekem a fogam pótlásában, és gondolom még Március végén sem fog jönni valaki az életemben aki vállalná, hogy be segítene nekem ebben. 

 

Ha nem tört volna ki a fogam az idén a 2023. évben, akkor 2023. Április közepén lett volna meg a 250.000 Ft-os megtakarított pénzem, amit a Bónusz Állampapírba fektettem volna be, és 2023. Májusi 40. születésnapomat pedig boldogabban ünnepelhettem volna. Meg 2023. Július közepén le tudtam volna utazni Pécsre 4 éjszakára nyaralni. 2022. nyarán sem tudtam Pécsre leutazni Pécsre nyaralni és a 250.000 Ft-os megtakarított pénzem sem lett meg, mert akkor a korábbi gyökérkezelt rágófogam tört le és muszáj volt a fogászatra költenem. 

 

Sajnos az Állami felnőtt fogászati rendelőkben Magyarországon  belül, gyakran csak várólista várja a pácienseket a Budapest Szentkirályi utca 40 valamint a Szentkirályi utca 47. SOTE fogászati klinikákon. És a Budapesten lévő Mária utcai Fogászati klinikán is várólista van. Ahhol meg lakom ott meg nincs normális fogászati ellátás. 

 

 


X

3 kívánságom van Húsvétra!

2023-02-24 17:49:23

1. Kívánságom: találjon rám egy olyan személy aki rám találna és 2023. Március hónaptól vagy 2023. Április hónaptól vállalná, a havonta egyszer az 50.000 Ft-os anyagi besegítésemet 36 hónapon keresztül. Már mint megkérdezné tőlem, hogy mennyivel segítsen be nekem havonta egyszer és hány hónapig szeretném. Én meg havi 50.000 Ft-ot szeretnék kapni havonta egyszer és 36 hónapon keresztül

Örülök annak, hogy 2022. December közepe óta segít nekem egy idős nyugdíjas személy havonta egyszer 7.000 Ft-al: de tőle nem várhatom el, hogy segítsen havi 50.000 Ft-al és 36 hónapon keresztül. Mivel nincs jogom hozzá, hogy bele szóljak mennyi pénzzel támogasson engem, és hány hónapig támogasson engem havonta egyszer. Mert nem egy gazdag személynek számít. 

Igazságszerint az egyetlen élő milliomos nagyanyám dolga lenne ez, de ő le sem szar engem sem ebben a támogatásban és bármelyik más támogatásban sem. Én meg a szaros megalázó bruttó 30%-os Minimálórabéres fizetésemből, meg a 2 féle nyugdíjszerű ellátásaim maradékával nem sokra megyek vele. Szép kártyát sem kapok meg egyébb bérenkívüli jutattást sem.

2. Kívánságom: úszam meg foghúzás nélkül legalább a 2023. évet, hogy feltudjak anyagilag zárkózni amennyire szükséges és amennyire lehetséges ez nekem. Sürgösnek tartom, hogy meg legyen számomra a 250.000 Ft-os megtakarított pénzem amit a Bónusz Állampapírba fektetnék be. Ha nem lesz meg 2023. évben sem számomra, akkor nem sok esélyem van felkészülnöm anyagilag a 2028. Januári munkahelyváltásomra.

3. Kívánságom: M Tibor Szociális ágazatban dolgozó személy pedig takarodjon már az öregségi nyugdíjban, lehetőleg már 2023. nyarán felmondási idővel a védett munkahelyemről, legyen másik csoportvezetőm nekem is aki nem tolja rám a hátam mögött lévő csoportos asztalt állandóan. M Tibor 2023. Október végén lesz 66 éves, ideje lenne nyugdíjba vonulnia. 

 


X

3 dolog érdekel engem a legjobban és szeretném ha megvalósulna!

2023-02-19 17:03:33

Az egyik dolog, hogy olcsóbban megúszhassam az Implatációs fogpótlásomat amennyiben csak így orvosolható, a kitört elöl lévő felső gyökérkezelt fogam orvoslása. Vagy találjak egy másik olcsóbb magán fogászatott akik megtudjákóna olcsóbban csinálni, mert tudom sajnos olyan magán fogászat nem létezik ahol 6 hónapig vagy 12 hónapig nem lenne vészes ha nem tudnám kifizetni a kezelésem árát. 

A másik dololg ha túl leszek a fogászati kezelésemen és kifizetem rendesen az összeget ahogy szükséges határidőn belül, utána szeretném ha meg lenne 12 hónapon belül a 250.000 Ft-os megtakarított pénzem, amit a Magyar Állampapír egyikébe fektetném be aminek a kamata kedvezőbb számomra. 

A harmadik dolog ha meghalna 2026. Decemberéig, a nárcisztikus személyiségű egyetlen élő nagyszülőm aki 30 éve milliomos és baszik segíteni nekem is anyagilag. De ha nem hal meg 2026. Decemberéig akkor 2028. Január helyett, csak 2030. Január hónapban váltok munkahelyet. Más kitörési lehetőségem nem igen lesz, ha nem hal meg 2026. Decemberéig vagy legroszabb esetben 2027. Decemberéig az egyetlen élő nagyszülőm. 

Szeretném ha a 2023. Májusi Jubileumi születésnapom kívánságom teljesülne, és meghalna 2026. Decemberéig az egyetlen élő nagyszülőm. 


X

Drága jó Istenem és drága Szűzanyám kérlek büntesd meg az egyetlen élő nagyszülőmet, aki nárciusztikus kapzsi és zsugori a milliomos vagyona ellenére is!!!

2023-02-18 18:02:17

Elegem lett az egyetlen élő nagyszülőmből, nekem sem volt hajlandó segíteni soha egyetlen egyszer sem komolyabb pénz összeggel. 

Egyetlen egyszer sem vette a fáradtáság, hogy 2022. őszén felhívott volna engem a mobil telefonomon, és megkérdezte volna tőlem nincs-e szükségem anyagi segítségre a Karácsonyhoz közeledve a rekord magas infláció alatt. És nem vette figyelembe azt sem, hogy Szent este előtti utolsó héten már nem volt időm arra, hogy vele időpontott egyeztessek és akkor meg tudtam volna kapni tőle a Karácsonyi ajándékomat. 

 

És a kitört fogamban sem segítene a világ faszáért sem, hogy a 40. születésnapom előtt meg legyen a fogpótlásom. 

 


x

Menjén már végre Nyugdíjba lehetőleg már idén nyáron Molnár Tibor, ha már betöltötted tavaly ősszel a 65. születésnapodat: és nem kéne már itt dolgoznod, a Zuglói Patrónus Nappali ellátó és Fejlesztő foglalkoztatóban!

2023-02-12 13:34:43

Abból lett elegem a Molnár Tibor Szociális ágazatban dolgozó csoport vezetőmből, hogy 2021. szeptembere óta állandóan időnként a nyakamra tolja a kibaszot asztalát és a hátam mögött ülők lassan a nyakamon ülnek. Így kénytelen leszek a konyhában lenni és ott hímezni. És csak reménykedhettem abban, hogy nyáron el fog menni nyugdíjba a Molnár Tibor és lesz helyette egy sokkal normálisabb csoportvezetőm nekem is. Meg az 1. csoportos asztalon ülőknél is. 

A nagy szülőm le sem szar engem, hogy segítene anyagilag legalább nekem. A szüleim meg nem fognak tudni nekem segíteni, mert a hülye ingatlan felújításra fog menni, mivel az infláció miatt igen drága a felújítás. Én meg egy picsányi Fejlesztő foglalkoztatói órabéres fizetésemből lévő összegből nem tudok félre tenni elegendő összegű pénzt. Segíteni meg nem sok ember akar rajtam, aki meg segít nekem tőle nem várhatóm el, hogy többet segítsen pénzbeli adományban mert kis nyugdíjasnak számít és örülök ha egyáltalán segít nekem. 

 


X

Drága jó istenem segíts rajtam kérlek, 2023-ban is hozzon az egyik szülőm és a 2. házastársa apró összegből nekem pénzt!!! Mert a nagyszülőmet nem érdekli a saját sorsom sem anyagilag sem!!!

2023-02-12 11:25:39

Ha betelik teljesen a malac perselyem 200 Ft-os érmékkel, akkor le fogom számolni a 200 Ft-os érméket és az értékét össze fogom adni. És a darab mennyiséget meg az értékét le írnám a füzetben. Majd szépen a boltokba 10 db-ként beváltanám nagyobb összegű papír pénzre. És abból az összegből venni fogom a Jubileumi születésnapomra egy szép lufit meg kellékeket. De ha nem telik be nekem a malac perselyem 2023. Március végéig akkor a bankszámlámról lévő pénzt fogom felhasználni a születésnapomra. 

Míg a perselyen lévő pénzt ha megtelik, akkor be fogom váltani nagyobb összegű pénzbe apránként és abból fogom fedezni a kieső bevételemet. 

Nagyon szeretném ha meg lenne a 250.000 Ft-os megtakarított pénzem, még a 2023. Szeptember 1. iskola kezdés előtt: mert ha maradna a munkahelyemen a Molnár Tibor, a Zuglói Patrónus Nappali ellátó és Fejlesztő foglalkoztatói intézményben mint szociális ágazatban dolgozó csoportvezető, akkor 2024. Januárjától nem jönnék dolgozni, és 2024. Február hónapban pedig új munkahelyen kezdenék új életett. 

 

Elegem van a Molnár Tibor csoport vezetőmből akkár csak a Fő csoport vezetőmből a Fonyó Hajlanból is. 


X

Soha nem bocsájtom meg a milliomos és nárcisztikus személyisű egyetlen élő nagy szülőmnek, az Ingorlását irántam is és az anyagilag!!!! Semmibe nem segít engem sem anyagilag!!!

2023-02-11 13:47:46

Azt üzenem ,,drága" egyetlen élő nárcisztikus személyiségű millomos kapzsi és önző nagy mamám, hogy ha lehet ne hívjál fel a jubileumi születésnapomon idén Májusban és hagyjál békén engem. 

1. Okom: le sem szartál engem, hogy 2022. Október-November hónapban felhívtál volna engem a mobil telefonomról, hogy megbeszéljed velem az időpontott és én is veled az időpontott a találkozásunkról, ahhol a Karácsonyi és Névnapi ajándékomat tőled át vettem volna már November végén. Meg arra sem vetted a fáradtságot, hogy megkérdezted volna tőlem az Infláció alatt és a Karácsonyi ünnepek közeledtével, hogy nincs-e szükségem anyagi segítségre a Karácsonyi ünnepekre való fel készülődésemre. Mások ilyenkor már Október-November hónapokban már beszélgetni szoktak a tömegközlekedésen még a mobil telefonon is a Karácsonyi készülődésekről és tervekről.

2. Okom: és helyette csak Advent utolsó hétvégéjén volt merszed felhívni engem időpont egyeztetésre, én meg nem mentem el hozzád mert nem tudtam rá érni mivel készültem a Karácsonyra, míg a két ünnep között pedig a Szilveszterre készülődtem. 

3. Okom: Miattad nem tudok én sem leutazni nyaranta a Velencei tóra: mert a Velencei tóhoz közeli kertes házat állandóan te használod nyaranta, és senki sem kíváncsi a te beszólásaidra meg a gúnyolódásodra mások szenvedése iránt. Pedig a rajta lévő ingatlan 1000 éve van az anyám nevén. De mivel a rohadt telek a te neveden van ezért nem tudom én sem használni az éjszakát a házba töltve nyaranta, hogy ne kelljen haza mennem 4 órát töltve a Velencei tónál egészen Pest-megyébe tömegközlekedéssel.

4. Okom: ha nem lennék ennyire önző dög a sok milliós megtakarított pénzed mellett, akkor segítenél engem egyszeri 250.000 Ft-al és akkor nem járnék be addig dolgozni a Zuglói Patrónus Nappali ellátó és Fejlesztő foglalkoztatóban, amíg a Molnár Tibor csoportvezetőm nem vonul nyugdíjba remélhetőleg már 2023. Augusztusától felmondási idővel de távozni fog. 

Tudjátok kedves olvasóim milyen rossz érzés, hogy többet tudnék sporólni anyagilag a Strandolással, ha tudnám használni a Velencei tóhoz nem messze lévő ingatlant nyaranta az éjszakákat ott töltve?! Míg a lakóhelyemhez közeli Budapest Strand fürdőkben pedig nem lesz kedvezmény a fogyatékossággal élők számára, mert nem nyitottak rá az ottani vezetőség sajnos a fogyatékossággal élő emberekre.

Míg otthon nálam pedig nálam nem lehet a kertben a testvérem és a párja miatt felfújhatós medencém, mert a kert közös és a testvéremék igényt nem tartanak rá. Nekem meg rossz hallhatni a kisházam teraszától 5 m-re lévő szomszédnak a kültéri beépített medencéjében az unokáik hangoskodását, ahogy fürdenek az úszó medencében önfeledten és boldogságban.

 

 

 


x

Drága jó Istenem segíts kérlek rajtam, ha már az egyetlen élő milliomos de Nárcisztikus nagyszülőm nem segít rajtam anyagilag, akkor legyen aki tudja segíteni nekem anyagilag!

2023-02-07 17:23:14

Óriás agyag malacpersely 73 cm kerületű | Pepita.hu

Nagyon örülök drága jó istenem, hogy adtál nekem segítséget 2022. Karácsonya előtt: egy idős nyugdíjas személyt aki 10.000 Ft alatti összeggel segít nekem havonta egyszer. Viszont nem várhatom el az érintett segítőmtől, hogy havi 50.000 Ft-ot utaljon át nekem a bankszámlámra, mert nem kérdezte meg tőlem mennyit utaljon nekem és azt sem kérdezte meg tőlem, hogy meddig segítsen nekem így nekem nincs ebben jogom meg kérnem ebben, mert örülök ha támogat engem és nem hitelből támogat. De ha megkérném tőle, hogy havonta egyszer 50.000 Ft-al támogasson, akkor lehet nem támogatna engem többé soha 10.000 Ft alatti pénzbeli adománnyal sem havonta egyszer. 
 
Viszont nagyon örülnék ha lenne más valaki jó tevő személy is, aki megkérdezné tőlem mennyi ideig szeretnék támogatást kapni havonta egyszer pénzbeli adományban, és havonta mennyi összeget szeretnék. Azt válaszolnám neki ha nem hitelből kapnék segítséget, hogy 36 hónapig lenne szükségem a segítségre, és havi egyszeri 50.000 Ft-ra. 
 
Mert az egyetlen élő nagyszülőm aki full milliomos soha egyetlen egyszer sem érdeklődik irántam, hogy az okos telefonon engem felkeresett volna és megkérdezte volna tőlem, hogy  Karácsonyi ünnepek/Húsvéti ünnepek előtt 1-2 hónappal, hogy nincs-e szükségem anyagi segítségre az ünnepekre való készülődésemre. 
 
Annyit válaszoltam volna neki, hogy lenne szükségem rá mert akkor hamarabb össze gyűlhet a 250.000 Ft-os megtakarított pénzem, és kipipálhatnám ezt a bakancslistám 1. részét. És bátrabban mernék gondolni a 2028. Januári munkahelyváltásra.  
 
 
Ennek a Dórának már sokkal több lehetősége és esélye lett, és többet van fent anyagilag mint lent 2023. Januárja óta már nincs az ami évek óta volt nála, hogy többet volt padló alatt anyagilag. Gondolom havi 100.000 Ft-ot kaphat egy segítőtől 2022. Októbere óta a legkisebb 13 éves Autista Levente fia melletti GYOD és az Emelt Családi pótlékja mellett, és már lesz új állása a Dórának még pedig tájfutó verseny bíró lesz. 
 
ÉN MEG ROHADOK ÉVEK ÓTA A NEHÉZ ANYAGI HELYZETEM MELLETT, VÉGRE LETT VOLNA SZÁMOMRA EGY KICSI KITÖRÉSI LEHETŐSÉGEM, HOGY MEG LETT VOLNA SZÁMOMRA 250.000 FT-OS MEGTAKARÍTOTT PÉNZEM, ERRE MEHETEK AZ OLCSÓBB MAGÁN FOGÁSZATRA A BEGYULLADT FOGÍNYEM VÉGETT. MERT TB ALAPON LÉVŐ FOGÁSZATON MÁR NEM LÁTNAK EL ENGEM SAJNOS.
 
énidő, Tóth-Tunyogi Dóra autizmuslive blog

xPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...