Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

35 évvel a hátam mögött
Vendég

#126 Re:40 évvel a hátam mögött

2014-04-21 16:35

#125: 40 évvel a hátam mögött -

Tisztelt (40 éve tanító) Pedagógus!

 

Ha a világon nem lettek volna Ön által "hőbörgő"-nek nevezett emberek - tehát olyanok, akik elégedetlenek voltak azzal, ami körülöttük nem jól ment, szerettek volna változtatni rajta, és volt is hozzá elég bátorságuk, hogy szót emeljenek -, valószínűleg még mindig a fán ülnénk...

Kwizda

#127

2014-04-21 16:54

Tisztelt 40 éve tanító pedagógus!
Gondolom, az Ön által hosszú évek óta használt tankönyveket saját meggyőződéséből, szabadon választotta abban a hitben, hogy a legjobbat teszi ezzel tanítványainak. Nincs is ezzel semmi baj. Azt viszont elképesztőnek tartom, hogy a más véleményen lévő(pl. Mozaik-könyvekhez ragaszkodó) kollégáit lehőbörgőzi,az elégedettségét jelen viszonyok között egyenesen csodálom. Mit várhatunk a közoktatás irányítóitól, ha még a kollégák iránti minimális tisztelet, tolerancia sincs meg néhányunkban? Kedves Kolléga, fogadja el, hogy mások is ragaszkodnak a szabadságukhoz!
Nem értem, de az nem baj!!!!

#128 Re:

2014-04-21 17:30

#125: 40 évvel a hátam mögött -

Tisztelt Kolléga!

Ha olyan elégedett az Ön által használt tankönyvekkel, akkor nem feltétlenül kell egy olyan petícióhoz csatlakozni, amivel nem ért egyet. Sem aláírás szinten, sem kritikai szinten. Eddig még nem olvastam olyan hozzászólást amely kimondottan az Apáczai könyveket kritizálta volna. Itt azok szólalnak fel, akik meggyőződésük szerint a Mozaik kiadó könyveinek minőségét tapasztalták tanításuk során. Nem értem a jelenlétét ezen az oldalon.

Ez a petíció nem az Apáczai Kiadóról szól, hanem elsősorban a választás szabadságáról.

... makkal álmodik

#129 Re:

2014-04-21 17:59

#125: 40 évvel a hátam mögött -

Az Apáczais könyvek önmagukban nézve nem rosszak, csak éppen a Mozaikos könyvekkel összevetve maradnak alul. Nem véletlenül választja annyi osztály a Mozaikos könyveket. Ha már szűkítik a listát, nem a legnépszerűbbeket kellene kivenni belőle, mert szigorúan az oktatás szempontjából nézve ez nem logikus. Egy csomó tanmenet, tartós könyv, tanári tapasztalat és segédanyag mehet a kukába emiatt.

Bár kétségtelen, hogy egy jó tanár bármilyen könyvből tud jól tanítani, ha nem akarjuk, hogy a leszakadó térségek még jobban leszakadjanak, olyan könyveket kell a gyerekek és a tanárok kezébe adni, amikből nemcsak egy kiváló tanár tud inspirálóan tanítani, de a könyv önmagában inspirálja a gyerekeket, és a használható segédletekkel és felépítéssel a kevésbé elkötelezett tanárok is kiválóan taníthatnak belőle. Ez sajnos nem igaz az Apáczais könyvekre, de tökéletesen ráillik a Mozaikos könyvekre, amit állami szinten is nagyon jól tudnak, hiszen egészen az utolsó hetekig a Mozaikos könyvek is benne voltak a választható tankönyvek listájában, és valószínűleg ezért nem volt különösebb visszhangja fél éve annak, amikor az elérhető tankönyvek számának csökkentése mellett döntöttek.


Vendég

#130

2014-04-21 18:03

a kormánynak igaza van.
hjvb

#131 Re: Cassiodorus

2014-04-21 18:08

Lovászi Fruzsina -JGE

#132 Re:

2014-04-22 06:47

#119: Nemmese -

Gratulálok kedves Nemes! Bíztassad csak hülyeségekre a tanárokat. Úgy látszik te is csak azok táborát erősíted akik minden áron szembe akarnak menni a kormánnyal és ehhez nem vagy rest a gyerekek életét is tönkretenni. Ha ezt bármelyik iskola is meglépi, akkor ott az összes gyerek évismétlésre lesz kötelezve. Az iskolától meg megvonhatják a támogatást, és télen tanulhatnak nagykabátban gyerty afénynél!
Nem utolsó sorban a kormány nem véletlen választotta ezeket a könyveket! Nyilván ezek a legmegfelelőbbek, hogy a gyerekek készségeit és tudás anyagát bővítse! ha a többi nem támogatott könyvből rendel egy-egy iskola akkor meg is érdemlik, hogy gyógypedagógiai minősítést kapjanak és az ott végzettek közmunkásként kezdjék pályafutásukat 8 általánossal a zsebükben.
Én ezt is törvénybe iktatnám- amelyik iskola nem követi a kormányzat utasításait onnan nem lehet gimnáziumba, vagy szakközépbe diákot felvenni. Sőt az ilyen intézményben végzett diák soha ne kapjon érettségit és ne alkalmazhassák közmunkásnál magasabb pozícióban.
-majd a drága diákok megköszönik ezt a tanáraiknak
-majd a drága gyerekek megköszönik ezt a szüleiknek

Ne a gyerekeket használjátok eszközül, mert ők fognak rosszabbul járni!

Egy tanár a sok közül

#133 Re: Re:

2014-04-22 07:32

#132: Lovászi Fruzsina -JGE - Re:

Kedves Fruzsina!

Miért lennének évismétlésre kötelezve olyan - egyébként jól tanuló - gyerekek, akik más tankönyvből tanulnak, mint amit a kormány előír??? Milyen alapon? Milyen jogon? Egyelőre osztályzatot kizárólag tanulmányi teljesítményre lehet adni a magyar iskolákban. S másféle tankönyvből is meg lehet tanítani a tantervi követelményeket, nem csupán egyféléből. Nem arról volt szó, hogy a tantervi követelményeket nem akarják betartani a tanárok. Éppen azért harcolnak, hogy a jobban tanítható, tanulható tankönyvek (is) maradjanak meg. Annál is inkább, mert nem szakmai testület döntött arról, hogy melyiket tartják meg és melyiket nem. Ha figyelmesen olvas, ezt tudnia kellene. Vannak tantárgyak, melyek esetében pl. a Mozaik Kiadó könyvei sokkal jobban használhatók, mint a másik két kiadóé. Ez nem jelenti azt, hogy a kormány által kijelölt tankönyvek rosszak, csak vannak ezeknél sokkal jobbak is. Higgye el, ezt azok a tanárok tudják legjobban, akik többféle tankönyvet kipróbáltak, ismerik a gyerekek képességeit, s pontosan tudják, melyik könyv segíti leghatékonyabban őket az eredményes tanulásban. Miért szól bele olyan dologba, amihez nem ért???

Önnek, úgy látom,  mániája a fenyegetőzés. De ha már mindenáron fenyegetni akar, akkor legalább komolyan vehető fenyegetéseket találna ki, mert ezt már egy alsó tagozatos gyerek sem veszi komolyan.

Egy kérdés: Önnek a kedvenc államformája a diktatúra???

akimaki

#134 Re:

2014-04-22 10:01

#125: 40 évvel a hátam mögött -

Tisztelt 40 éve tanító Pedagógus!
Remélem nem bántom meg azzal, ha én inkább Vekerdy Tamás véleményét osztom, aki az Országos Köznevelési Tanács 2007 május 10-én tartott ülésén az alábbiakat mondta jegyzőkönyvbe (kiemelés tőlem):
"Minden általam ismert felmérés szerint az Apáczai Kiadó könyvei a legrosszabbak az egész kínálatban. Ugyanakkor az Apáczai Kiadó a leggazdagabb, milliárdos kiadó – pontosan tudjuk –, amelyik hatalmas összegeket – maga is elmondja: egy évben 400 milliót – költ arra, hogy megvegye magának az iskolákat és az igazgatókat. Hiába tiltakoznak a pedagógusok az Apáczai-könyv megrendelése ellen, az igazgatók az Apáczai-könyvet rendeltetik meg, amiről pedig, hangsúlyozom, minden vizsgálat kimutatta, hogy tökéletesen alkalmatlan arra a feladatra a kezdő szakaszban, amire használják."
forrás: http://www.nefmi.gov.hu/letolt/oknt/doc/oknt_070510.pdf

És most ez lesz a kötelező!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vendég

#135

2014-04-22 10:19

nincs mit hozzátennem...

Vendég

#136

2014-04-22 10:19

...
Már hiányzott Kedves!

#137 Re: Re:

2014-04-22 10:46

#132: Lovászi Fruzsina -JGE - Re:

Mélyen Tisztelt Fruzsina!

Éppen tegnap gondoltam rá, hogy már régen jelent meg írása ezen a palettán. Csalódásomat korrigálta a mai hozzászólása, melyhez nekem is lenne néhány gondolatom. A legfontosabbal kezdem.

Mélyen sértőnek érzem a gyógypedagógiai fevtését abban a vetületben, ahogyan Ön használta!!!!!!!

Elmagyarázom, hogy miért, mert lehet, hogy nem érti. Nem is kell annak érteni, aki nincs napi kapcsolatban a fogyatékosokkal, csak az alapvető intelligenciához hozzátartozik, hogy mindenkinek a munkáját tiszteljük, legyen az bármi.Sokan abban a tévhitben élik boldog életüket, hogy mi gyógypedagógusok nem végzünk " termelőmunkát", hiszen ezek a gyerekek, fiatalok a társadalom számára egy felesleges púp, nyűg, kiadás, ráfizetés és még sorolhatnám a humánusabbnál humánusabb véleményeket, de...

Ezek a gyerekek, fiatalok végzik azokat az embertpróbáló monoton munkákat felnőtt korukban, amibe az ép elméjű ember beleőrülne, mert mondjuk 30 éven keresztül golyostollakat összerakni ( pár forintért) valljuk be idegtépő lenne egy egészséges ember számára. Kedves Fruzsina, legközelebb úgy vegyen tollat a kezébe, és ezt a döntéshozóknak is javaslom, hogy olyan golyóstollal dolgoznak, aminek az összerakásáért éhbérrel fizetnek a fogyatékosoknak. Sorolhatnám azonban a példákat a monoton munkákra, de nem teszem, CSAK arra hívnám fel a szíves figyelmét, hogy ha ezeket a munkákat senki nem végezné el, akkor mi nem tudnánk dolgozni, mert nem lenne munkaeszközünk. Hát ennyit arról röviden, egy példával bemutatva, hogy mennyire nem végzünk " termelőmunkát".

Tudja Kedves Fruzsina, hogy a néptánccsoportok fellépő ruháit, a külföldiek kényét-kedvét kiszolgáló kerámiákat, szőtteseket kik csinálják???? A vakok, gyengénlátók, tanulásban akadályozottak!!!!!!!!! Azok a bizonyos púpot jelentő fogyatékosok.

Ismételten fel szeretném hívni szíves figyelmét, hogy gondolja át a véleményét, amit nagy nyilvánosság előtt kijelent, mert nem vet Önre igazán jó fényt.

Arról Önt már nem is akarom meggyőzni, hogy azok, akik a gyógypedagógiában dolgoznak ugyanolyan értékes pedagógusok, mint a közoktatás bármely területén dolgozó kollégák.

Aki nem hiszi, járjon utána, de én nagyon sok szeretettel felajánlok önnek, mondjuk 2 napot halmozottan sérült osztályban, nosza rajta, ki lehet próbálni.

 

 

 

BKV Figyelő

#138 Re: Re: Re:

2014-04-22 11:41

#137: Már hiányzott Kedves! - Re: Re:

Guglizzad be Fruzsina nevét!

Nemrégiben Budapesten az egyik BKK járaton egy autista lányt rángattak le az ellenőrök mert azt állították a bérletéről, hogy hamis!
Fruzsina jött a mundér becsületét védeni, és közölte, hogy a történet kamu.

-sőt az is lehet, hogy ő írta.

Ez az ember nem más mint egy bértollnok, ez a dolga, hogy így rombolja a közösséget, persze van hátszele is, mert e nélkül nem menne.

Egres Béla- JGE

#139 Csak a fiatalok javát akarja a kormány

2014-04-22 11:57

Mielőtt itt bárki is nekem és Fruzsinának támadna- mert más a véleményünk egy apróság!

Magyarországon nincs diktatúra! -ha az lenne akkor nem lennének választások és nem állíthatott volna 18 párt országos listát. Ez a mostani kormány választások útján került hatalomra, ahogy az elmúlt 25 évben mindegyik!
Emlékszem, rá hogy abban a bizonyos elmúlt 8 évben ugyan ilyen internetes oldalak születtek és szidtátok az akkori kormányok intézkedéseit. Akkor is és most is az történik amire szavaztatok! Ez így működik, és a dolgokat így kell elfogadni és aki ezt nem érti meg az bizony fogyatékos hülye és azt érdemli amit fentebb is leírt valaki:

"Ezek a gyerekek, fiatalok végzik azokat az embertpróbáló monoton munkákat felnőtt korukban, amibe az ép elméjű ember beleőrülne, mert mondjuk 30 éven keresztül golyostollakat összerakni ( pár forintért) valljuk be idegtépő lenne egy egészséges ember számára."

Ezeket az idegtépő munkákat is kell kell végeznie valakinek és erre a pont itt felszólaló hőbörgők a legalkalmasabbak akik csak hőbörögni tudnak, de másra nem képesek. És ha ti képesek vagytok olyan tanácsokat adni itt egyeseknek, hogy ne az állam által előírt könyveket vegyék meg akkor meg is érdemlitek, hogy a gyerekeitek is golyóstollakat rakjanak össze napi pár forintért. Remélem majd meghálálják nektek. Így is a diákok háromnegyede nem oda való ahová kell!
Miért nem ment mindenki el szavazni és szavaztatok másra? Vagy miért nem vonultok az utcára a Parlament elé, csináltok országos blokádot mint a taxisok 1990-ben?
Így csak a gyogyósok viselkednek, ahogy itt ti!
Az érettségizettek legalább fele így sem érdemli meg ezt a végzettséget, és a diplomák nagy részét is vissza lehetne venni jogos tulajdonosától! Csak bízni tudok benne, hogy hamarosan egy olyan oktatási rendszert fognak megteremteni ahol csak egy szűk arra érdemes réteg fog érettségit és diplomát szerezni!
www.angol.info

#140 Egy külsős szemlélő

2014-04-22 12:26

Ha nem dolgoznék az oktatás terén azt mondanám, hogy az itt felszólalóknak és az oldal létrehozóinak igazuk van.
A diákok többsége lusta és nem akar tanulni, nem véletlen, hogy a diplomák fele vissza van tartva a nyelvvizsga hiányában! Pedig az egyetemi éveknek már nem a lustálkodásról kellene, hogy szóljanak. Akárki akármit mond-ír, vannak követelmények amik elengedhetetlenek a 21. századi Európa közepén. De láthatólag ezeknek senki nem akar megfelelni, sőt még inkább a sült galambot várják a szájukba. Nagyon is helyes az államnak ez az intézkedése, és az is, hogy nyelvvizsgát kérünk a diplomához. Kössék az érettségit is nyelvvizsgához és helyezzék ki a nyelvoktatást magán intézményeknek. Ha fizetünk valamiért azt jobban megbecsüljük- tapasztalat, és nem siránkozni kell, hogy nincs rá se idő se pénz. Ha van pénze a diákok nagy részének okos telefonra, meg táblagépre és van idejük este való világot nézni akkor a nyelvtanulásra is fordíthatnának elég időt és pénzt.
És nem a facebookon meg a neten kell hőbörögni és siránkozni!
Pont az ilyenek hozták illetve hozatták létre a Hallgatói Hálózatot, Középiskolások Hálózatát és a Diploma nélküli diplomások oldalát, amit aztán tele raknak mindenféle bizonyítvány hamisításról szóló cikkekkel és követelik, hogy az ő fenekük alá is toljanak diplomát. És úgy néz ki, hogy az ilyen hangulatkeltő közösségeket az újságírók is nagyon szeretik.
Nem tudom, hogy kikből áll ez a JGE, de reálisan látják a dolgokat!

Kellenek a követelmények, a megszorítások és az állami szabályozás és igen szükséges az oktatási rendszer egy részének a kihelyezése a magán szektorba. Aki ezeknek a követelményeknek nem szeretne megfelelni és nem hajlandó időt és pénzt áldozni azért, hogy később egy anyagilag kifizetődőbb élete lehessen az jobb ha megy golyóstollakat összeszerelni fillérekért!
Egy fölháborodott diplomás

#141 Re: Csak a fiatalok javát akarja a kormány

2014-04-22 12:34

#139: Egres Béla- JGE - Csak a fiatalok javát akarja a kormány

Tisztelt Béla Úr!

Azt hiszem, az első Ön lenne, akitől a diplomáját vissza kellne venni (ha van egyáltalán).

A diktatúra és a diktatórikus eszközök nem ugyanazt jelentik. Nincs Magyarországon diktatúra, viszont bizonyos intézkedések erősen diktatórikusak.

Az Ön korábban megfogalmazott javaslatai viszont kifejezetten a diktatúra megalapozását szolgálják:

Csak két példát idéznék:

"1. Egyesületünk kezdeményezi, hogy alkotmányban rögzítsék hogy az egyetemek és iskolai intézmények egyetlen és vitathatatlan képviselete a HÖOK legyen, mellyel szemben kritikát megfogalmazni nem lehet!" (Én emeltem ki.)

abcdef

Az, hogy kritikát nem lehet megfogalmazni, a legvadabb diktatúra jele. Tehát a HÖOK bármit tesz, s mivel emberek alkotják, hibázhat is, kritikátlanul fejet kell hajtani előttük????? Ön a szolgalelkűségre nevelné az embereket???

És egy másik:

"5. Kezdeményezzük, hogy a fizetéseket az iskolai végzettség határozza meg, a gyerekek tanulmányi előmenetelét a szülők iskolai végzettsége határozza meg és a diploma kiadásának feltétele a házzasság és legalább egy gyerek vállalásához legyen kötve."

Ez pedig már egyenesen elmebaj! Ha egy gyerek szülei diplomások, nulla teljesítményre is jelest kellene nekik adni, ha viszont csak nyolc általánost végzett, egyszerű kétkezi munkások, akkor a kiváló, tehetséges gyermekük sem sem lehetne kettesnél jobb??? Normális Ön? Ez Magyarországon a kasztrendszer bevezetését jelentené.

A javaslat további része hasonlóan diszkriminatív javaslat. Mi köze van a családnak és a gyereknek egy ember megszerzett tudásához, mellyel a hazáját, honfitársait szolgálja?? Ön szerint a katolikus papok nem kaphatnának diplomát, mert sem családjuk, sem gyerekekük nem lesz, Szabó Magda írónő (akinél műveltebb embert keveset ismeretem) szintén nem kaphatott volna Ön szerint diplomát, mert nem volt gyermeke. És sorolhatnám még a gyermektelen nagy tudósokat, írókat, költőket...

Hát ez lenne a diktatúra!! Olyan, amilyen még a Rákosi-rendszerben sem volt!

 

Egy 16 éves diák!

#142 Re: Egy külsős szemlélő

2014-04-22 12:43

#140: www.angol.info - Egy külsős szemlélő

Kedves Angol.info. nem tudom, hogy te milyen diákokról beszélsz, de nekem pl nincs okos telefonom és nem nézem a való világot mivel suli után este 10-ig dolgozom! Ennyire sz@r anyagi körülmények között élek és nem én vagyok az egyetlen. Én és szüleim is dolgozunk és adózunk és azért fizetjük az adót, hogy az olyan dolgokat mint az oktatás biztosítva legyen a számunkra. Se időm se pénzem arra, hogy még külön magán iskolába járjak! Azért van az államilag finanszírozott oktatási rendszer, hogy ott minden tudásanyag amire nekem szükségem lehet a nagybetűs életben azt megtanítsák. Ne aggódj! Én nem fogok egyetemre menni, nincs miből, érettségivel a zsebemben valószínüleg én is golyóstollakat fogok összeszerelni, hogy a te nyelviskoláid tudjanak majd repi ajándékot osztogatni a diákjaitoknak akik megtömik a zsebeteket.
Túl sok cikk szól a bizonyítvány hamisításokról és nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél! Igaz ango.info.
Az ELTE és a Corvinus nyelvvizsga központjai is belekeveredtek, tanárok rendőrök, bírók is érintettek. ne mond, hogy ez csak kitaláció, más zsebében meg ne kotorásszatok, mert még valaki a ti zsebetekbe is belenéz. Jó üzlet ez a nyelvvizsgához kötött diploma, főleg a mostani rendszerben. Csak egy profit orientált cégvezető ír olyan baromságokat mint te.
Miért nem kezdeményezitek, hogy az egész oktatási rendszer legyen fizetős- had hulljon a férgese! Miért fáj az nektek, ha van valakinek okos telefonja? A 21. században élünk! Járjanak a csórók zsák ruhában mezitláb? Posta galambon keresztül üzenjenek egymásnak?

Nem tudom, hogy kik fizetnek titeket, de hosszú a nyelvetek! Gratulálok.

Erzsó

#143

2014-04-22 16:54

Megszoktuk már, hogy egyik napról a másikra kell felelős döntést hoznunk. Én gimnáziumban tanítok magyart - a "javasolt lista" a jó, de igen borsos árú Pethőnét és a ki tudja, milyen, de igen olcsó "kísérleti" tankönyvet engedi választani. Nem vagyok se ballib, se kormánypárti, egyszerű, mezei, józanul gondolkodó tanár vagyok. A túlzottan liberális tankönyvpiaccal se értettem sose egyet - hogy biztosítható azzal az átjárás? És miért lenne attól differenciáltabb az oktatás? De azért az mégis megalázó, hogy egy olyan könyvet "válasszak", amit meg se nézhetek előtte. Vagy mondjam azt, hogy olyan mindegy, végül is 68-ban születtem, annyi mindent láttam már, olvastam már... Az igeragozást és a mondatelemzést nem nagyon lehet ideologizálni... Az irodalom meg, hát... eddig is elmondtam, amit akartam. Ahogy jóval nehezebb történelmi időkben a tanáraim is, hála Istennek, megtanítottak - tankönyvvel vagy anélkül - megérteni a világot, amelyben élünk.
NyeSze

#144 Re: Egy külsős szemlélő

2014-04-23 06:32

#140: www.angol.info - Egy külsős szemlélő

Kedves Hallgató!

Az életben mindenért fizetni kell!
-ha nem fizetetd a villanyszámlát, világíthatsz gyertyával és senkit sem érdekel, hogy nem látod a barátok köztöt

-ha nem fizeted a gázt, takarózhatsz bundával és eheted hidegen a borsó főzeléket

-ha nem fizeted a vizet, akkor koszos és büdös maradsz

A tanuló pénzt is mindenkinek meg kell fizetni. Mit várhat a társadalom egy olyan embertől aki semmiért nem fizet, hanem mindent csak úgy kap ingyen. Az ilyenekből lesznek a korrupt pénzéhes emberek. Nagyon is helyesek a mostani követelmények, és mindenki fizesse saját tudásának a kielégítéséért. Aki erre képtelen az menjen a gyogyóba gyöngyöt fűzni!

Egy nyelvtanár a Nyelviskolák Szakmai Egyesületéből!

Egy egyetemista

#145 Re: Re: Egy külsős szemlélő

2014-04-23 08:37

#144: NyeSze - Re: Egy külsős szemlélő

Szivesen fizetném a tanulópénzt, ha lenne miből!
A nap 24 órájából legalább 18-at talpon vagyok- nem nem bulizgatok. Dolgozom és tanulok. De nyelvtanfolyamra és vizsgára se időm se pénzem. Ha abbahagyom a munkát nem lesz pénzem a nyelvtanulásra. Ha az egyetemet hagyom ott akkor egy sima érettségivel és egy nyelvvizsgával kb ugyan ott lennék ahol  apart szakad. persze tudom, ti ebből éltek, de ha már oktatással foglalkoztok lehetne egy kis szociális érzékenység is bennetek. Ez nem Svájc vagy Dubai ahol a legcsóróbb is arany bilibe végzi a dolgát!

Kwizda

#146 abszurd

2014-04-24 13:02

Kedves Hozzászólók!
Csak a rend kedvéért olvassa el mindenki az Apáczai Kiadó ügyvezetőjével, alapítójával, Esztergályos Jenővel készült "interjút"a kiadó honlapján,vagy a http://atlatszooktatas.blog.hu/2014/04/24/a_homloknyi_magyarorszagnak_ajanlotta_fel_az_apaczait
cikket.Olyan, mint egy rossz vicc, de már szinte szokásos, hogy nálunk a hitetlen is valósággá válik. Ha ezt Örkény megérhette volna...

Vendég

#147

2014-04-24 13:50

Még az un. diktatúrában, a Kádár rendszerben is több választási lehetőségük volt a szülőknek, gyermekeknek.
Kwizda

#148 abszurd

2014-04-24 15:41

Elnézést az elírásért, természetesen nem hitetlen, hanem hihetetlen a történet.

Vendég

#149

2014-04-25 13:29

A mozaikos könyvek messze jobbak, mint az Apáczai Kiadó könyvei. Az egyik gyermekem sajnos az utóbbiból tanul, ég és föld, naponta bosszankodom miatta. Nem csodálom, hogy sok gyerek nem tud rendesen olvasni pl.
NE!!!!!

#150 Re: abszurd

2014-04-25 14:31

#146: Kwizda - abszurd

Ez elképesztő!!!!!! Képtelen voltam végigolvasni a felháborodástól, de nagyon köszönöm a cikk megosztását.