Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen


Vendég

#51 Színvonal

2014-04-16 10:42

"K" Béla!
Most nagyon megijedtem... Mi ez a poroszos stílus???
Tom Benko

#52 Re: Cassiodorus

2014-04-16 10:42

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Nem. A liberálisok az ember szabadáságnak nagy-nagy hívei. Most például a szabad választás jogáé. Egyébként nem kötekedés, az a másik oldal szokása, mert nem tetszik nekik, hogy valaki ellent mer mondani.

Én egyébként kifejeztten azon a nézeten vagyok, hogy az osztályok helyett inkább tanulócsoportokat kellene alakítani, ahol nagyjából azonos képességű fiatalokat lehetne tanítani. A követelés pedig nem az, hogy minden gyeerkre személyre szabott könyv legyen, hanem az, hogy szakmai alapokon lehessen ledönteni, hogy ki melyikből dolgozik, és ne az állam újra megszavazott vízfeje böffentse ki magából, hogy mi a jó nekem.

Béla

#53 Re: szakmaiság

2014-04-16 10:43

#24: Tesoruccio69 -

Azért nincsen, mert az iskolák igazgatói sem állnak ki a szakmaiság mellett. Az iskolák vezetői fosnak, a tanárok meg csak egymás közt eresztik ki a gőzt a panaszkodásukkal, mert tudják h a vezetőség inkább fülét-farkát behúzza, mintsem hogy kiálljon a KLIK-kel v. állammal szemben a szakmaiság mellett. Féltik ők is az állásukat, mert hát igazgatóként még mindig többet keres az ember, mint mezei tanárként.

Béla

#54 Re: Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

2014-04-16 10:50

#48: Egres Béla - Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

Kedves Egres Béla!

Először azt hittem, hogy csupán ironizál. Iróniaként annyira maró, és annyira fájóan vicces lenne, amiket ír. De kénytelen voltam rájönni, hogy mindezt komolyan gondolja. És ezt rendkívül szomorúnak tartom. Rendkívül szomorú h valaki ennyire korlátolt legyen. Én csak egyetlenegy mondatát emelem ki: "Nagyon jó ez az oktatási rendszer ami van." Gratulálok. Csak egyetlen dolgot jegyeznék még meg. Engem nem érdekel, hogy ön birka kíván maradni, és a gyerekeit és azzá akarja nevelni. Csak egyet tegyen meg. Egetverő baromságait ne kürtölje széjjel, és tegyen meg annyit, hogy nem csinál úgy, mintha ennek az országnak a jelenlegi rendszer olyan vattacukrosan kurvajó lenne.

üdvözlettel,
egy tanár

Tom Benko

#55 Re: Nem kell mindenkinek okosnak lenni!

2014-04-16 10:50

#49: Lovászi Fruzsina - Nem kell mindenkinek okosnak lenni!

Nem, nem jó. Nincsen semmilyen szakmai érv a választható tankönyvek mellett, sőt, ahogy elnézem, eléggé katasztrofálisak.

Mindent tudni tényleg nem kell senkinek - de törekedni érdemes rá. Aki szerint nem kell mindent tudni, azt elég nagy kudarcok érhették az iskolában, csak sajnálni tudom.

A lustaság nagy hajtóerő, úgyhogy ha nem követeljük meg a tudást, akkor szépen lassan senkiben nem lesz meg a tudásvágy. Az a gyerek, aki meg iskola után valóságsót néz, nos, azt meg tudnám mutatni, milyen munkás lesz. És nem, nem fogjuk be a pofánkat, mert nem tetszik a kialakuló helyzet. Igen örülök, hogy van munkám, de ha gondolod, cserélhetünk - nos?

Ez a petíció meg az, hogy éppen teszünk ellene, nem fotelforradalom. Az erőszakot meg nem érzem a sajátomnak, nem fogok iskolát foglalni, meg utcán csürhézni, bármennyire is szeretné ezt valaki. Végül pedig nem fogom leültetni a gyereket rossz könyv fölé, neked valami nagyon zavaros kép él a fejedben az iskoláról, ha így gondolod.

Tom Benko

#56 Re: Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

2014-04-16 10:59

#48: Egres Béla - Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

Azért ez különösen szánalmas, hogy valaki a kötelező katonaság mellett erősködjön. Mondjuk a többi is. A felsőoktatásról írottak kifejezetten a helyzet nem ismerését tükrözi. Az ilyen korlátolt emberek miatt tervezi egyre több fiatal, hogy inkább külföldön szerez diplomát. Remélem, a jövő generációja érdekében, hogy az egyesületük hamvába hal.

domi

#57 Re: Nem kell mindenkinek okosnak lenni!

2014-04-16 11:04

#49: Lovászi Fruzsina - Nem kell mindenkinek okosnak lenni!

 

Látom te azt szeretnéd, hogy a pénzedért, amit adóként fizetsz be, a gyermekedből hülyét neveljenek.

Tájékozatlan felnőttet, akit aztán úgy irányíthatnak, ahogyan csak akarják. gratulálok.

Az okos gyerekeből lesznek ám jó szakmunkások!!!

Amíg más országokban egyre több pénzt fektetnek az oktatásba, hogy az minél magasab színvonalú legyen, addig itthon is egyre több pénzt tesznek az oktatásba, de... nem magasszínvonalú digitális anyaokat vásárolnak, hanem silányra költenek egyre több pénzt.

 


Vendég

#58

2014-04-16 11:25

A GYEREKEKET TANÍTANI KELL ÉS NEM BUTÍTANI!!!

Vendég

#59

2014-04-16 11:29

Minden gyereknek egyenlő esélyeket, lehetőséget kell adni az élethez...... aztán majd eldönti , mit kezd az életével, vegzettségével!!
Angol.info

#60 www.ango.info

2014-04-16 12:09

Ezt az oldalt nyilván azok a szülők hozták létre akik néhány éve Keszei Sándorhoz a Magyarországi Szülők Egyesületéhez fordultak mert 18 feletti egyetemet végzett kicsi porontyuk nem kapta meg a diplomáját mert nem volt a kezében a nyelvvizsga. A szülők akkor pont a gyerekek- illetve a felnőtt fiatalok leterheltségével indokolták lépésüket, illetve a családokat sújtó anyagi gondokkal! Ennek az új rendszernek pont az a lényege, hogy kevesebb tananyagot kelljen a gyerekeknek elsajátítani, ergo több idejük legyen a nyelvtanulásra sportokra. De úgy látszik a szülőknek semmi sem jó. A lényeg, hogy a szájukba repüljön a sült galamb!
Abból a szempontból is pozitív ez a változás, hogy ez a nyelv tankönyveket is érinti-így a jövőben csak az fogja a az idegen nyelv tanulást komolyan venni akinek erre affinitása is van. És azzal, hogy a nyelvtanulást nem az iskolarendszerben fogja folytatni, hanem magán iskolában önköltségen, még nagyobb megbecsülésre és felsőség vállalásra fogja a gyerekeket nevelni. Azzal meg ne jöjjön senki, hogy nincs rá pénz és idő. Ha a legújabb okos mobil ott van szinte minden gyerek kezében és másnap az iskolákban az a fő téma, hogy mi történt előző nap a barátok köztben, a akkor nyelvtanfolyamokra is lehetne pénzt és időt szánni. Aki saját előmenetele és tudás vágya érdekében sajnálja az anyagiakat,abból nem lesz felelősség teljes ember és az ilyenek kezébe én nem szívesen adnék diplomát és komoly felelősség teljes pozíciót!

Vendég

#61

2014-04-16 12:09

.
masni

#62

2014-04-16 12:10

Tiltakozom.
nasika

#63 Re: www.ango.info

2014-04-16 12:22

#60: Angol.info - www.ango.info

Nem. Ezt az oldalt azok a szülők hozták létre, akik az egyre elhatalmasodó sötétség ellen próbálnak harcolni. Azok, akiknek most jár középiskolába a gyerekük.

A kevesebb tananyagon a több mint kétszeresébe kerülő tankönyvcsomagot érted?

Nagy az Isten állatkertje

#64 Re: Re: Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

2014-04-16 12:49

#54: Béla - Re: Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

Tisztelt Kolléga!

Ha jókat akar mulatni, netán olvasás közben sírni szeretne, ( engem inkább a sírás kerülget), akkor szeretettel figyelmébe ajánlom Egres Béla Úr " szárnyaló, építő gondolatait"! Biztos vagyok benne, hogy hatalmas nagy szakmai tapasztalattal, gyakorlattal rendelkezik!!!!!:::(((( Klassz hozzászólásai voltak eddig is a közoktatással kapcsolatos, interneten megjelenő cikkekhez, aláírásgyűjtésekhez.

Esetleg felkérheténk egy bemutató történelem órára az általa magasztalt és utopisztikus elvek alapján megvalósuló metodika szerint egy hormonoktól dúló nyolcadikos osztályban, netán érettségi előtt álló negedikes fiatalokkal.

Lehet, hogy sokat tanulhatánk tőle, és példaértéket adna nekünk akik alig 20-30 éve vagyunk a pályán.

Sajnos most nem találom, de érdekes lenne visszakeresni az ő általa indított petíciót, amit emlékezetem szerint tavaly 2 hét leforgása alatt 27, azaz huszonhét "ember" írt alá!!!!!!

Egres Bélákat a közoktatásba!!! Kedves Kolléga, nem indítunk egy ilen petíciót?????

 

nasika

#65 egresbéla

2014-04-16 13:02

Olyan, mintha Egres Béla már a kibontakozóban lévő oktatási (butítási) rendszer terméke lenne...
Egy 3 nyelven beszélő fiatal nyelvvizsga bizonyítványok nélkül!

#66 Re: www.ango.info

2014-04-16 13:10

#60: Angol.info - www.ango.info

Kedves Angol.info!

Az remélem az eszében van, hogy alig fél éve bukott le egy nagy nyelvvizsga gyár- aminek a a Corvinus és az ELTE nyelvvizsga központjai is érintettek voltak. Közel ezer gyausított van akik mind a szervezésben tevékenykedtek!- tanárok, rendőrök, bírók. 300 ezerért adták a nyelvvizsgákat és mivel akkreditált nyelvvizsg központban történt ezek mind bejegyzett nyelvvizsgák lettek. A kuncsaftokról még semmit sem lehet tudni, de sejthető, hogy a gazdasági és politikai elit tagjai közül kerültek ki, akik most mind zsíros pozíciókban trónolnak.
Így képzelik el önök az oktatási rendszert? Így fizessen mindenki a plusz tudásért amit az oktatási rendszer nem ad meg?

Ja csak úgy megjegyzem, hogy 25 éves vagyok és nincs okos mobilom, nem nézek tévét! -de azért csak álltalánosítsanak nyugodtan. Lényeg, hogy nektek legyen igazatok és fojjon a zsebetekbe jó sok pénz!

Történész

#67 Re: www.ango.info

2014-04-16 13:16

#60: Angol.info - www.ango.info

Mi a véleményeket azokról a bölcsész nyelvszakos hallgatókról akik azt se tudják, hol van az az ország amelyiknek a nyelvét tanulják?
OK legyen nyelvtudáshoz kötve a diploma, de a nyelvtanároktól meg követeljék meg, hogy legyenek kicsit tájékozottak az adott nyelvet beszélő országról- földrajzi fekvéséről és kultúrájáról!
Fiam iskolájában tavaly kezdett egy fiatal német tanárnő!
München nem a tengerparton fekszik és nem Németország területén volt Artúr király birodalma!

Bélának

#68 Egres Béla!!!!!

2014-04-16 13:19

Úgy papoljál itt, hogy vaj van a füled mögött!

1. Jelenleg ellened bírósági vizsgálat van folyamatban zaklatás vádjával!
2. Két évvel ezelőtt a budapesti tömegközlekedésen molesztáltál nőket
3. Egy éve te hívtad rá a 8 általánost sem végzett ultrákat a tiltakozó egyetemistákra

-úgy látszik te a nemzeti ultraképzésnek szeretnéd a közoktatást alá rendelni
Kicsit a múltadról is meséljél, ha már itt véded a mundér becsületét és osztod az észt!

Vendég

#69

2014-04-16 13:37

Nagyon szeretném visszakapni a Sokszínű matematikát!
Szerintem nagyon sokan tanítjuk!
Indoklást nem kíván!
Egy másik pedagógus

#70 Re:

2014-04-16 13:56

#5: Pedagógus -

És ennyi a lényeg! Így van! Minden szavával egyetértek. Hozzátéve, hogy agyrém a leendő elsősök 3000 Ft-ig terjedő tankönyvrendelési lehetősége (is). A mostani első osztályosok agyonhasznált, kitöltött tankönyveiből kell tanulnia egy iskolába lépő kicsinek. Nem is ragozom... Ez mekkora szegénységi bizonyítvány! Javaslom, térjünk vissza a palatáblára. ... :(

 

Tündéri

#71 Re: Re:

2014-04-16 14:20

#70: Egy másik pedagógus - Re:

Ez nagyon édes gondolat!!!! Valóban! Térjünk vissza a palatáblára!!! Úgy is már régóta ki szerettem volna próbálni, vajon a szüleim hogyan is tanulták a betűvetést!!! " Sírva vígad a magyar " alapon, végre egy hozzászólás, mely valódi mosolyt fakasztott az arcomon. Humorérzékből nálam: JELES!!!!!!


Vendég

#72 Re:

2014-04-16 15:13

#20: felháborodott szülő -

Nekem pedagógusként is ez a véleményem.....de kit érdekel??

gyémántvirág

#73 Himnusz az enterhez

2014-04-16 17:15

"Ez jól van így. Nem értek semmit,
mégis csinálom valahogy.
Ahogy működtetik az embert,
beléptetik, lenyomják, mint az entert,
és kikapcsolják, ha lefagy." (Kukorelly Endre: Ad notam Juhász Gyula)

Vendég

#74

2014-04-16 19:12

28 éve vagyok a pályán, de ekkora ellenérzést még semmi nem váltott ki bennem! A szocializmusban is választhattam!
kréta

#75 Tk. cikkek

2014-04-16 19:51

Ezek foglalják össze remekül a helyzetet:

http://index.hu/belfold/2014/04/15/mirol_szol_a_tankonyvugy/