Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Tapasztalt

#77 Re: Cassiodorus

2014-04-17 00:48

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Egy tankönyvből választhattunk Rákosi idején, a Kádár korszak végén már két tankönyvből is lehetett választani. Jelenleg egy tankönyv van Észak-Koreában is.....

A tankönyv piacban rejlő bevételi forrás érdekében söpörtek le minden szakmai érvet a ballibsiző -egyébként a felsorolásban szereplő diktátorok jól működő legaljasabb módszereit kiválóan alkalmazó- leghűségesebb tanítvány érdekhívei is. Cassiodorus fedőnév is csak egy ilyen szemellenző/gyűlölet generátor. Olyan, aki az általuk hozott erkölcsetel törvények alkalmazása során önmagával szemben végletekig liberális. Ez a forum tankönyvtartalmat -és a multat jól ismerő- nem a ballibsiző/kommunistázó szakmai oldal.

Cassiodorus legyen kedves szakmai érveket felsorakoztatni és nem keverni, nagy vezére pénzügyi érdekcsoportja kedvére.

szülő és pedagógus

#78 szülői közösségek állásfoglalása a tankerületek felé

2014-04-17 06:07

Kérjük a szülői közösségek hasonló összefogását és állásfoglalását!Ebben a formában törvényesen szembe lehet menni a törvénytelen intézkedésekkel!


Az alábbi levelet küldtük ma a tankönyvekkel kapcsolatban a Tankerület vezetőjének:

Tisztelt Péterffy Balázs!

A Zuglói Szülök Közössége 2011-ben létrejött civil szerveződés, melynek célja a zuglói gyerekek érdekeinek képviselete és védelme. Tagjaink a helyi oktatási, nevelési intézmények szülői munkaközösségeinek tagjai, illetve a kerületben ezen intézményekbe járó gyermekek szülei közül kerülnek ki.

Döbbenettel olvastuk, hogy a tanárok számára április 30-ig (a tavaszi szünet miatt) csak pár munkanap áll rendelkezésére, hogy a következő tanévre egy az eddigiekhez képest szűkített listából – esetleg számunkra ismeretlen - tankönyvet válasszanak.

Szerveződésünkben több pedagógus végzettségű szülő is dolgozik, de laikusok számára is nyilvánvaló, hogy ilyen rövid idő alatt nincs lehetősége a pedagógusoknak, a szakmai munkaközösségeknek arra, hogy részletesen megismerjék a tankönyvek tartalmát, és az osztályközösségek számára a legmegfelelőbb tankönyvet kiválasszák.
Gondot okoz még, hogy mivel az elsősök beiratkozása ápr.28-30. közt zajlik, a fellebbezések és utólagos átjelentkezések miatt lehetetlen pontos számban megrendelni az első évfolyam tankönyveit. Tovább bonyolítja a helyzetet az is, hogy a tavalyi első évfolyam nem feltétlenül az idén ajánlottként feltüntetett tartós tankönyvekből tanult, így az idei 3000 Ft-os normatívából kétséges, hogy megvásárolható/kipótolható az elsős tankönyvcsomag.

A kerületi iskolák évek óta építgetik tankönyv és feladattárukat. Ebből kölcsönöznek az ingyenességre jogosult tanulóknak, ezzel csökkentve a tankönyvcsomag árát. Ha az intézmények kizárólag az ajánlott listáról választhatnak tankönyvet, akkor a kölcsönözhető készletet nem fogják tudni használni, ennek következtében a rendelkezésre álló 12000 forintos keretet meg fogja haladni a tankönyvcsomagok ára, nem lesz biztosítható az ingyenes tankönyvcsomag az arra jogosultak számára.

Ezért kérjük, hogy a zuglói tankerületben működő iskolák számára fenntartóként hagyja jóvá, hogy a pedagógusok a köznevelési törvény 63§(1) alapján szabadon választhassanak a jelenleg forgalomban lévő tankönyvek közül. Kérjük, hogy a helyzet sürgősségére való tekintettel szíveskedjék haladéktalanul döntést hozni.

Köszönettel,

Budapest, 2014-04-16

Zuglói Szülők Közössége
Szent-Királyi István

#79 Re: Cassiodorus

2014-04-17 06:24

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Kedves Cassiodorus, ha nem ismered a liberalizmus és a liberális képzés alapjait sem (vagy csak annyira, amennyire a hszedből kiviláglik!!), nem kéne vele sem érvelni sem szidni.. hanem inkább utánenézni.. persze nem a "hivatalos lista" tankönyveiből, mert abban ilyesmik nincsenek.. Nem ártana neked sem - pontosaban neked használna elsősorban.. mert nem járatnád le magad tetszetős de hamis csacskaságok terjesztésével.. Üdvözlettel: SZent-Királyi István nyugger, aki tanított is..

Szent-Királyi István

#80

2014-04-17 06:33

Jó tankönyvek kellenek.. amelyekből ki lehet választani azt, ami az iskola céljainak és a tanulók színvonalának egyszerre képes megfelelni.. ez nem lehet egy vagy kettő.. a választéknak fel kell ölelni a gyengén/nehezen tanulóktól az önálló önképzésre képes (és hajlandó!!) diákoknak megfelelőig, nagyon széles spektrumot.. hogy kiválasztható legyen a legalkalmasabb.. Ez ugyan a központi (azaz ellenőrzésre is felhatalmazott) szerv alkalmazottainak többletmunkát jelent, mert nekik valamennyit meg kell ismerni, ha valódi, érték- és teljesítményalapú értékelést akarnak végezni.. A választék drasztikus szűkítése nekik igazán előnyös.. DE sem az iskoláknak, sem a diákoknak/szülőknek nem az.. Kinek a szempontjai érdekesek itt??
neveddmeg

#81 ne vedd meg!!!

2014-04-17 06:43

Mi lenne, ha a szülők közül senki nem rendelne tankönyvet a kötelező tankönyvlistából, hanem egyszerűen megvásárolnák magánúton a pedagógusok által ajánlottakat? :)

Mit tehetne a KLIK?

Vendég

#82 Re: ne vedd meg!!!

2014-04-17 07:22

#81: neveddmeg - ne vedd meg!!!

Ezt javasolja a petíció elindítója is a petícióhoz kapcsolt kozleményben

felháborodott tanár

#83 Re: ne vedd meg!!!

2014-04-17 08:14

#81: neveddmeg - ne vedd meg!!!

A gondolat rendben lenne, ha mindenki megtehetné. Sajnos sok olyan család van, aki nagyon rászorul arra, hogy 2-3 gyermekének a törvényben biztosított ingyenesség lehetőségét kihasználja. Javaslatodat követve ettől elesik.

Ikarus

#85 Re: Cassiodorus

2014-04-17 09:37

Ikarus

#86 Re:

2014-04-17 09:41

#20: felháborodott szülő -

Én is jobban szeretem a Mozaikost. A fiam magyart Apáczaiból, matekot mozaikból tanul. Egyébként ezígy nem rossz felállás, de matekból egyértelműen jobb a mozaik.

Jövő Generációja Egyesület

#87 Jövő generációja Egyesület

2014-04-17 10:40

Ezen az oldalon ostobábbnál ostobább megszólalások olvashatóak!
Azok döntenek az ország sorsáról akik elmennek szavazni!
Azok döntenek a sorsunkról akik a választásokon győznek és kormányt alakítanak!

Azok a szülők akik úgy döntenek, hogy önhatalmúlag maguk veszik meg a tankönyveket -és nem azokat, melyek a tanrendben előírtak- szembe mennek a törvénnyel és az oktatási intézményekkel. Ezeknek a szülők már szeptemberben az első héten aláírják ezzel a lépésükkel gyerekeik évismétlését. Azok a pedagógusok akik ehhez asszisztálnak, megérdemlik, hogy diplomájukat visszavonják és eltiltsák őket a szakmájuktól.
Úgy látszik vannak szülők akik gyerekeiket mint 8 általánost sem végzett közmunkásként szeretnének az utcán viszont látni. A fiatalok többsége amúgy sem érdemesebb másra mint a közmunkára, de a szülők ezzel a lépésükkel azoktól is elveszik az előrelépés lehetőségét akik érdemesek a fejlődésre.

Ezt az oldalt és a mögöttük lévő szervezeteket bírósági úton fogunk betiltani. Azok a szülők akik ezt az oldalt támogatják számíthatnak a gyámhatóság látogatására, valamint az EMMI átvilágítására. Akik így gondolkoznak mint ezen az oldalon annak erősen kétségbe vonjuk eddigi tanulmányi eredményeiket és gyermeknevelési készségeiket. Ilyen gondolkozással csak 8 általánost-vagy még ennyit sem végzett emberek rendelkeznek. Ugyanakkor feltételezzük az itt megszólalók és szervezkedésben résztvevők büszkén villogtatják önéletrajzukban érettségijüket, diplomájukat és egyéb végzettségüket. Gyanúnk szerint az itt felszólalók -ezzel a gondolkodás móddal- tisztázatlan körülmények között szerezhették bizonyítványaikat.

Határozottan felszólítjuk az oldal szerkesztőit, hogy szüntessék be az oldal működését, egyesületük tevékenységét tartsanak önvizsgálatot, és fejezzék be az ifjúság izgatását, mert hosszabb távon csak nekik lesz ettől rosszabb. Az ifjúság nem a szülőknek nem is maguknak, hanem az államnak tanulnak. Az oktatás irányítását, fejlesztését és jövőjét pedig bízza mindenki a szakemberekre!

Tisztelettel: Egres Béla -pécsi alapszervezet
Lovászi Fruzsina- budapesti társszervezet
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b
https://hu-hu.facebook.com/egres.bela
https://www.google.hu/maps/place/J%C3%B6v%C5%91+Gener%C3%A1ci%C3%B3ja+Egyes%C3%BClet/@46.066974,18.194633,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x4742b1f3933fa733:0x25714d34d116954
JGE-Budapest

#88 Lovászi Fruzsina -JGE Budapest

2014-04-17 11:00

A Jövő Generációja Egyesület budapesti tagszervezete a bírósághoz fordul okirat hamisítás gyanújával azon felszólalók ellen akik ezen az oldalon jelentetik meg írásukat a jelenlegi oktatási rendszer akadályoztatása érdekében! Gyanúnk szerint ezen az oldalon felszólalók lehetnek annak a bűnszervezetnek a kulcsemberei, amely hamis diplomákat és nyelvvizsgákat árusított, majd próbálták a gyanújukat az ELTE és a Corvinus nyelvvizsgaközpontjára terelni! Az itt felszólalók hasonló lépésekre készülhetnek gyerekeik jövőjének megteremtése érdekében. Feltételezhetően a jelenlegi általános és középiskolai rendszerben több gyenge képességű gyerek is tanulmányokat folytat, akik itt felszólaló szüleik közbenjárása következtében kerültek jelenlegi iskolájukban. Ennek az oldalnak nincs más célja, mint az oktatás színvonalának jelentős csökkentése, hogy gyenge képességű gyerekeik ne szóródjanak ki a rendszerből. Bírósági eljárás keretében kezdeményezzük az itt felszólalók iskolai végzettségének az átvilágítását!

Lovászi Fruzsina- budapesti társszervezet
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b

https://www.google.hu/maps/place/J%C3%B6v%C5%91+Gener%C3%A1ci%C3%B3ja+Egyes%C3%BClet/@46.066974,18.194633,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x4742b1f3933fa733:0x25714d34d116954
Gratula

#89 Re: szülői közösségek állásfoglalása a tankerületek felé

2014-04-17 11:15

#78: szülő és pedagógus - szülői közösségek állásfoglalása a tankerületek felé

Tisztelt Zuglói Szülői Közösség!

 

Szívből gratulálok, hogy szülői közösségként kiállnak gyermekeik és ezzel a pedagógusok munkája mellett is!

 

 

 

 

 

kíváncsi

#90 Re: Re: Tk. cikkek

2014-04-17 11:16

#76: kréta - Re: Tk. cikkek

Az utóbbi linken már csak ez olvashatzó. De ez is sokatmondó.

 

"Valaki valahol elrontott valamit. Mi, vagy Ön, esetleg a rendszer hibázott. Pontosan tudjuk, mit érez. Dühöngje ki magát, és térjen vissza a címlapra. Előtte olvassa el, hogyan dühöngenek kevésbé higgadt olvasóink.


(…) Remélem ehelyütt csupán tévedés és nem szándékos félrevezetés és "klikk-gyűjtés" történt. (Bár gondolom a cikk írójaként tisztában volt azzal, hogy a Minőségi Újságírásért-díjat nem az ilyen cikkekért osztják.) (…) Jelezni kívánom, hogy a jelen levelem nem publikus, azt kizárólag Önnek szántam, abból a célból, hogy a cikke mielőbb javításra kerülhessen, így a levelem vagy nevem megjelentetéséhez semmilyen formában (még részletekben sem) járulok hozzá.
X. Y"

 

Én is kíváncsi vagyok

#91

2014-04-17 11:22

Könyörgöm, mondja már meg nekem valaki, hogy ki ez az Egres Béla, mert különben hülyén halok meg.Jaj, csak el ne felejtsem, hogy bátran állok az átvilágítás elé, hogy hogyan jutottam a diplomáimhoz!!!
Egy pécsi polgár

#92 Re:

2014-04-17 11:54

#91: Én is kíváncsi vagyok -

Guglizd be a nevét! Ott mindent megtalálsz róla :)

BKV

#93 Re: Re:

2014-04-17 11:56

#92: Egy pécsi polgár - Re:

Lovász Fruzsina meg a facebook BKV figyelő oldalán ossza az észt!
-meglátása szerint mindenki potenciális bliccelő és az utasok miatt megy csődbe a főváros!

Szép páros ez a két ember....

Lovászi Fruzsina

#94 Lovászi Fruzsina -JGE Budapest

2014-04-17 12:15

Ti itt akik hőbörögtök nem vagytok mások mint balliberális bértollnokok akik azt várjátok, hogy a sült galamb a szátokba repüljön és a hátsó feletek is ki legyen nyalva, mert egy szalmaszálat nem tudtok keresztbe rakni.

1. Hallgatói Hálózat, Középiskolások Hálózata, Tiltakozunk a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen, Szabad oktatásért csoport!
-ti mind azért harcoltok, hogy ne legyenek követelmények. Nem szeretnétek tanulni és ellene vagytok mindenkinek akik azt várják tőletek, hogy azért a fránya érettségiiért vagy diplomáért tegyetek le valamit az asztalra. Azt várjátok, hogy minden az öletekbe pottyanjon úgy, hogy ti a kis ujjatokat nem mozdítottátok. Ha rajtatok múlna alanyi jogon adnátok mindenkinek a diplomát és évi 365 nap fizetett szabadságot!

2. Diploma nyelvvizsga nélküli csoport!

Évek óta a nyelvvizsga ellen harcoltok, mivel nektek is az a célotok, hogy sík hülye emberek lepjék el az országot akik csak a diplomájukat tudják lobogtatni, de még magyarul se tudnak rendesen megszólalni.
Ezt úgy próbáljátok elérni, hogy a nyelvoktatás egészét járatjátok le! Nyelviskolákat, nyelvtanárokat rágalmaztok meg azzal, hogy hamis bizonyítványokat adnak jó pénzért aki meg nem hajlandó a zsebükbe csúsztatni azt szándékosan elvágják a nyelvvizsgán! Azzal hangoljátok a fiatalságot, hogy sokba kerül a nyelvvizsga! -valóban, ahogy sokba kerül a legújabb okos telefon, és a márkás farmer is.
Szerintem ti álltok a nyelvvizsga és diplomacsalások mögött. Sok pénzt kerestek ezzel és közben cikkeket írtok az esetekről ezzel is lejáratva a szakmát, közbe olyan embereket kevertek gyanúba akik megdolgoztak a bizonyítványukért. Igen fizetni kell a nyelvoktatásért ahogy mindenért az életben. Aki saját jövője érdekében nem tud anyagiakat áldozni annak nincs helye az értelmiségi világban-az menjen utcát söpörni! A ti csoportosulásotok a népbutítás mintapéldája!

3. Csak Önkéntesen szervezet!
Ti töröltettétek el a sorkatonai szolgálatot, és ezzel elértétek, hogy puhány emberek hada lepje el az országot akik 2 kilót nem bírnak el. Ágáltok a mindennapos tesi ellen és saját országotok ellen hangoljátok a fiatalságot!

Mindegyik itt felsorolt szervezet illegitim, melyet árulók és nemzetrombolók hada tömörít! És ti itt mind őket éltetitek, holott a seggetek alatt vágják a fát ami majd veletek együtt fog kidőlni.
akimaki

#95 Re: Lovászi Fruzsina -JGE Budapest

2014-04-17 12:36

#94: Lovászi Fruzsina - Lovászi Fruzsina -JGE Budapest

Fruzsi!

Ha drogos vagy, tedd le a cuccot, ha beteg, akkor válts orvost.


Vendég

#96 Re: Cassiodorus

2014-04-17 13:08

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Úgy vélem a tisztelt hozzászóló, aki a balliberálisokat szidta nem a lényeget ragadta meg a tiltakozásból. A TANKÖNYVEK MINŐSÉGÉVEL VAN KOMOLY PROBLÉMA.

A különböző képességű gyerekek együttnevelésének -- azaz az integrált oktatásnak --- pedig, azt javaslom, hogy olvasson utána, mielőtt elmarasztaló véleménnyel lenne róla, mert a hozzászólásából kiderül, hogy fogalma sincs az oktatásról.

Tisztelettel

egy pedagógus

Eszter

#97 Re: Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

2014-04-17 16:26

!!!

#98 Re: Re: Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

2014-04-17 16:44

#97: Eszter - Re: Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

Csak azért felejtette ki Taigetoszt, mert még nem hallott róla!

 

KÖNYVTAN

#99 Péterffy Balázs

2014-04-17 16:51

Béterffy Balázs tankerületi igazgató úr, a XIV. kerület mellett a XIII. kerületben is tankerületi igazgató. Számára nem gond egyszerre két tankerületet vezetni. Pártunk és kormányunk, élén bölcs vezérünkkel, a nagy botkormányossal tudja, lehetőleg minél több funkciót kell minél kevesebb kézben tartani. A könyvekből sem kell sok. Még nem égetik azokat, csak megrendelni nem engedik. A felelősségteljes, tapasztalt pedagógus ezt a helyzetet is meg fogja oldani. Az osztályomban minden szülőnek elküldtem a Mozaik tájékoztató levelét. A füle botját sem mozdította aki megkapta. Remélem, ez a petíció is elér legalább 5000 aláírásig. A következő tanévet az új tankönyvlista könyveivel, a Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexével, valamint az új pedagógus minősítési rendszerrel kezdjük majd. A lényeg az, itt a tavaszi szünet, ki lehet kapcsolódni egy kicsit.
Köszönöm

#100 Re: Re:

2014-04-17 17:38

#92: Egy pécsi polgár - Re:

Végre, valaki segített rajtam!!! Szeretném boldogságomat szülőkkel, kollégákkal megosztani. Egy pécsi polgár segítségével végre most már tudom, hogy ki is tulajdonképpen Egres Béla.

Idézet az internetes kutatásaimból, de nem szó szerint, csupán lényegre törően: Egres Béla társközvetítéssel ( szegény reménykedő társkeresők), erotikus tárgyak bérbaadásával és EGYÉB!!! szexuális szolgáltatásokkal foglalkozik.

Boldogságomat azonban beárnyékolja még egy két dolog.

1. Ez a fantasztikus vállalkozó mit keres a közoktatással kapcsolatos fórumokon?

2. Tisztában van-e azzal, hogy az eddigi megnyilvánulásaival és fenyegetéseivel kezdi szélsebesen megközelíteni a becsületsértés jogi kategóriáját?

3. Vannak-e gyerekei, esetleg tanít valahol valamit, valamiyen általa magasztalt tankönyvből?

4. Ismeri egyáltalán ezeket a tankönyveket?

5. Ez már csak hab a tortán: Mit jelent az, hogy " egyéb szexuális szolgáltatás"?

Ráadás: Az általa 2013. 06. 26-án elindított petíciót 34-en írták alá 2013. 10. 10-ig.

Ezek után már én is csak azt tudom mondani egy előttem szólót idézve: ORVOST KELLENE VÁLTANIA!!!!!