Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Quoted post

Lovászi Fruzsina -JGE

#132 Re:

2014-04-22 06:47

#119: Nemmese -

Gratulálok kedves Nemes! Bíztassad csak hülyeségekre a tanárokat. Úgy látszik te is csak azok táborát erősíted akik minden áron szembe akarnak menni a kormánnyal és ehhez nem vagy rest a gyerekek életét is tönkretenni. Ha ezt bármelyik iskola is meglépi, akkor ott az összes gyerek évismétlésre lesz kötelezve. Az iskolától meg megvonhatják a támogatást, és télen tanulhatnak nagykabátban gyerty afénynél!
Nem utolsó sorban a kormány nem véletlen választotta ezeket a könyveket! Nyilván ezek a legmegfelelőbbek, hogy a gyerekek készségeit és tudás anyagát bővítse! ha a többi nem támogatott könyvből rendel egy-egy iskola akkor meg is érdemlik, hogy gyógypedagógiai minősítést kapjanak és az ott végzettek közmunkásként kezdjék pályafutásukat 8 általánossal a zsebükben.
Én ezt is törvénybe iktatnám- amelyik iskola nem követi a kormányzat utasításait onnan nem lehet gimnáziumba, vagy szakközépbe diákot felvenni. Sőt az ilyen intézményben végzett diák soha ne kapjon érettségit és ne alkalmazhassák közmunkásnál magasabb pozícióban.
-majd a drága diákok megköszönik ezt a tanáraiknak
-majd a drága gyerekek megköszönik ezt a szüleiknek

Ne a gyerekeket használjátok eszközül, mert ők fognak rosszabbul járni!

Válaszok

Egy tanár a sok közül

#133 Re: Re:

2014-04-22 07:32:47

#132: Lovászi Fruzsina -JGE - Re:

Kedves Fruzsina!

Miért lennének évismétlésre kötelezve olyan - egyébként jól tanuló - gyerekek, akik más tankönyvből tanulnak, mint amit a kormány előír??? Milyen alapon? Milyen jogon? Egyelőre osztályzatot kizárólag tanulmányi teljesítményre lehet adni a magyar iskolákban. S másféle tankönyvből is meg lehet tanítani a tantervi követelményeket, nem csupán egyféléből. Nem arról volt szó, hogy a tantervi követelményeket nem akarják betartani a tanárok. Éppen azért harcolnak, hogy a jobban tanítható, tanulható tankönyvek (is) maradjanak meg. Annál is inkább, mert nem szakmai testület döntött arról, hogy melyiket tartják meg és melyiket nem. Ha figyelmesen olvas, ezt tudnia kellene. Vannak tantárgyak, melyek esetében pl. a Mozaik Kiadó könyvei sokkal jobban használhatók, mint a másik két kiadóé. Ez nem jelenti azt, hogy a kormány által kijelölt tankönyvek rosszak, csak vannak ezeknél sokkal jobbak is. Higgye el, ezt azok a tanárok tudják legjobban, akik többféle tankönyvet kipróbáltak, ismerik a gyerekek képességeit, s pontosan tudják, melyik könyv segíti leghatékonyabban őket az eredményes tanulásban. Miért szól bele olyan dologba, amihez nem ért???

Önnek, úgy látom,  mániája a fenyegetőzés. De ha már mindenáron fenyegetni akar, akkor legalább komolyan vehető fenyegetéseket találna ki, mert ezt már egy alsó tagozatos gyerek sem veszi komolyan.

Egy kérdés: Önnek a kedvenc államformája a diktatúra???

Már hiányzott Kedves!

#137 Re: Re:

2014-04-22 10:46:14

#132: Lovászi Fruzsina -JGE - Re:

Mélyen Tisztelt Fruzsina!

Éppen tegnap gondoltam rá, hogy már régen jelent meg írása ezen a palettán. Csalódásomat korrigálta a mai hozzászólása, melyhez nekem is lenne néhány gondolatom. A legfontosabbal kezdem.

Mélyen sértőnek érzem a gyógypedagógiai fevtését abban a vetületben, ahogyan Ön használta!!!!!!!

Elmagyarázom, hogy miért, mert lehet, hogy nem érti. Nem is kell annak érteni, aki nincs napi kapcsolatban a fogyatékosokkal, csak az alapvető intelligenciához hozzátartozik, hogy mindenkinek a munkáját tiszteljük, legyen az bármi.Sokan abban a tévhitben élik boldog életüket, hogy mi gyógypedagógusok nem végzünk " termelőmunkát", hiszen ezek a gyerekek, fiatalok a társadalom számára egy felesleges púp, nyűg, kiadás, ráfizetés és még sorolhatnám a humánusabbnál humánusabb véleményeket, de...

Ezek a gyerekek, fiatalok végzik azokat az embertpróbáló monoton munkákat felnőtt korukban, amibe az ép elméjű ember beleőrülne, mert mondjuk 30 éven keresztül golyostollakat összerakni ( pár forintért) valljuk be idegtépő lenne egy egészséges ember számára. Kedves Fruzsina, legközelebb úgy vegyen tollat a kezébe, és ezt a döntéshozóknak is javaslom, hogy olyan golyóstollal dolgoznak, aminek az összerakásáért éhbérrel fizetnek a fogyatékosoknak. Sorolhatnám azonban a példákat a monoton munkákra, de nem teszem, CSAK arra hívnám fel a szíves figyelmét, hogy ha ezeket a munkákat senki nem végezné el, akkor mi nem tudnánk dolgozni, mert nem lenne munkaeszközünk. Hát ennyit arról röviden, egy példával bemutatva, hogy mennyire nem végzünk " termelőmunkát".

Tudja Kedves Fruzsina, hogy a néptánccsoportok fellépő ruháit, a külföldiek kényét-kedvét kiszolgáló kerámiákat, szőtteseket kik csinálják???? A vakok, gyengénlátók, tanulásban akadályozottak!!!!!!!!! Azok a bizonyos púpot jelentő fogyatékosok.

Ismételten fel szeretném hívni szíves figyelmét, hogy gondolja át a véleményét, amit nagy nyilvánosság előtt kijelent, mert nem vet Önre igazán jó fényt.

Arról Önt már nem is akarom meggyőzni, hogy azok, akik a gyógypedagógiában dolgoznak ugyanolyan értékes pedagógusok, mint a közoktatás bármely területén dolgozó kollégák.

Aki nem hiszi, járjon utána, de én nagyon sok szeretettel felajánlok önnek, mondjuk 2 napot halmozottan sérült osztályban, nosza rajta, ki lehet próbálni.