Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Quoted post


Vendég

#149

2014-04-25 13:29

A mozaikos könyvek messze jobbak, mint az Apáczai Kiadó könyvei. Az egyik gyermekem sajnos az utóbbiból tanul, ég és föld, naponta bosszankodom miatta. Nem csodálom, hogy sok gyerek nem tud rendesen olvasni pl.

Válaszok

Ancsa1977

#171 Re:

2015-08-19 11:32:45

#149: -  

 Saját tapasztalatból írom, hogy például a MOZAIK kiadó könyvei (fizika, kémia, stb.) ésszerűek, azokból hatékonyan lehet tanulni, otthon egyedül tanár nélküli tanulással is megérthetők. Súlyos betegség miatt magántanulóként egyedül tanulnak otthon a gyerekeim. De már van olyan tantárgy, ahol le kellett (központi irányelveknek megfelelően) cserélni a mozaikos könyveket apáczaiasra. Hááát, ég és föld a kettő. Utóbbi tanulhatatlan, gagyi, összeszedetlen, zavart okoz a fejekben. Úgyhogy elővettük az idősebb gyerek mozaikos tankönyveit, és abból tökéletesen felkészült a kisebbik a záróvizsgáira. 

A minőségi tankönyvek igen is sokat segítenek a felkészülésben. Azért is írom, mert a tanár órai munkája nálunk ugye teljesen kizárható. De az, hogy fizika, kémia, és a többi reál tárgyból otthon a tankönyv- és az internet segítségével 98%-os záróvizsgát tudott tenni a gyerek, azért az több mint beszédes. És ugyanez a gyerek az Apáczai tankönyvvel való 2 havi kínlódás után közölte, hogy ebből nem lehet rendesen megérteni (ez pl a biológia volt) az anyagot.


Vendég

#173 Re:

2016-04-25 17:30:45

#149: -  

 Már ne is haragudj, viccelsz??? A Mozaiknál pocsékabbat keresve se lehet találni!