Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Már hiányzott Kedves!

/ #137 Re: Re:

2014-04-22 10:46

#132: Lovászi Fruzsina -JGE - Re:

Mélyen Tisztelt Fruzsina!

Éppen tegnap gondoltam rá, hogy már régen jelent meg írása ezen a palettán. Csalódásomat korrigálta a mai hozzászólása, melyhez nekem is lenne néhány gondolatom. A legfontosabbal kezdem.

Mélyen sértőnek érzem a gyógypedagógiai fevtését abban a vetületben, ahogyan Ön használta!!!!!!!

Elmagyarázom, hogy miért, mert lehet, hogy nem érti. Nem is kell annak érteni, aki nincs napi kapcsolatban a fogyatékosokkal, csak az alapvető intelligenciához hozzátartozik, hogy mindenkinek a munkáját tiszteljük, legyen az bármi.Sokan abban a tévhitben élik boldog életüket, hogy mi gyógypedagógusok nem végzünk " termelőmunkát", hiszen ezek a gyerekek, fiatalok a társadalom számára egy felesleges púp, nyűg, kiadás, ráfizetés és még sorolhatnám a humánusabbnál humánusabb véleményeket, de...

Ezek a gyerekek, fiatalok végzik azokat az embertpróbáló monoton munkákat felnőtt korukban, amibe az ép elméjű ember beleőrülne, mert mondjuk 30 éven keresztül golyostollakat összerakni ( pár forintért) valljuk be idegtépő lenne egy egészséges ember számára. Kedves Fruzsina, legközelebb úgy vegyen tollat a kezébe, és ezt a döntéshozóknak is javaslom, hogy olyan golyóstollal dolgoznak, aminek az összerakásáért éhbérrel fizetnek a fogyatékosoknak. Sorolhatnám azonban a példákat a monoton munkákra, de nem teszem, CSAK arra hívnám fel a szíves figyelmét, hogy ha ezeket a munkákat senki nem végezné el, akkor mi nem tudnánk dolgozni, mert nem lenne munkaeszközünk. Hát ennyit arról röviden, egy példával bemutatva, hogy mennyire nem végzünk " termelőmunkát".

Tudja Kedves Fruzsina, hogy a néptánccsoportok fellépő ruháit, a külföldiek kényét-kedvét kiszolgáló kerámiákat, szőtteseket kik csinálják???? A vakok, gyengénlátók, tanulásban akadályozottak!!!!!!!!! Azok a bizonyos púpot jelentő fogyatékosok.

Ismételten fel szeretném hívni szíves figyelmét, hogy gondolja át a véleményét, amit nagy nyilvánosság előtt kijelent, mert nem vet Önre igazán jó fényt.

Arról Önt már nem is akarom meggyőzni, hogy azok, akik a gyógypedagógiában dolgoznak ugyanolyan értékes pedagógusok, mint a közoktatás bármely területén dolgozó kollégák.

Aki nem hiszi, járjon utána, de én nagyon sok szeretettel felajánlok önnek, mondjuk 2 napot halmozottan sérült osztályban, nosza rajta, ki lehet próbálni.