Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Egy fölháborodott diplomás

/ #141 Re: Csak a fiatalok javát akarja a kormány

2014-04-22 12:34

#139: Egres Béla- JGE - Csak a fiatalok javát akarja a kormány

Tisztelt Béla Úr!

Azt hiszem, az első Ön lenne, akitől a diplomáját vissza kellne venni (ha van egyáltalán).

A diktatúra és a diktatórikus eszközök nem ugyanazt jelentik. Nincs Magyarországon diktatúra, viszont bizonyos intézkedések erősen diktatórikusak.

Az Ön korábban megfogalmazott javaslatai viszont kifejezetten a diktatúra megalapozását szolgálják:

Csak két példát idéznék:

"1. Egyesületünk kezdeményezi, hogy alkotmányban rögzítsék hogy az egyetemek és iskolai intézmények egyetlen és vitathatatlan képviselete a HÖOK legyen, mellyel szemben kritikát megfogalmazni nem lehet!" (Én emeltem ki.)

abcdef

Az, hogy kritikát nem lehet megfogalmazni, a legvadabb diktatúra jele. Tehát a HÖOK bármit tesz, s mivel emberek alkotják, hibázhat is, kritikátlanul fejet kell hajtani előttük????? Ön a szolgalelkűségre nevelné az embereket???

És egy másik:

"5. Kezdeményezzük, hogy a fizetéseket az iskolai végzettség határozza meg, a gyerekek tanulmányi előmenetelét a szülők iskolai végzettsége határozza meg és a diploma kiadásának feltétele a házzasság és legalább egy gyerek vállalásához legyen kötve."

Ez pedig már egyenesen elmebaj! Ha egy gyerek szülei diplomások, nulla teljesítményre is jelest kellene nekik adni, ha viszont csak nyolc általánost végzett, egyszerű kétkezi munkások, akkor a kiváló, tehetséges gyermekük sem sem lehetne kettesnél jobb??? Normális Ön? Ez Magyarországon a kasztrendszer bevezetését jelentené.

A javaslat további része hasonlóan diszkriminatív javaslat. Mi köze van a családnak és a gyereknek egy ember megszerzett tudásához, mellyel a hazáját, honfitársait szolgálja?? Ön szerint a katolikus papok nem kaphatnának diplomát, mert sem családjuk, sem gyerekekük nem lesz, Szabó Magda írónő (akinél műveltebb embert keveset ismeretem) szintén nem kaphatott volna Ön szerint diplomát, mert nem volt gyermeke. És sorolhatnám még a gyermektelen nagy tudósokat, írókat, költőket...

Hát ez lenne a diktatúra!! Olyan, amilyen még a Rákosi-rendszerben sem volt!