Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Quoted post

www.angol.info

#140 Egy külsős szemlélő

2014-04-22 12:26

Ha nem dolgoznék az oktatás terén azt mondanám, hogy az itt felszólalóknak és az oldal létrehozóinak igazuk van.
A diákok többsége lusta és nem akar tanulni, nem véletlen, hogy a diplomák fele vissza van tartva a nyelvvizsga hiányában! Pedig az egyetemi éveknek már nem a lustálkodásról kellene, hogy szóljanak. Akárki akármit mond-ír, vannak követelmények amik elengedhetetlenek a 21. századi Európa közepén. De láthatólag ezeknek senki nem akar megfelelni, sőt még inkább a sült galambot várják a szájukba. Nagyon is helyes az államnak ez az intézkedése, és az is, hogy nyelvvizsgát kérünk a diplomához. Kössék az érettségit is nyelvvizsgához és helyezzék ki a nyelvoktatást magán intézményeknek. Ha fizetünk valamiért azt jobban megbecsüljük- tapasztalat, és nem siránkozni kell, hogy nincs rá se idő se pénz. Ha van pénze a diákok nagy részének okos telefonra, meg táblagépre és van idejük este való világot nézni akkor a nyelvtanulásra is fordíthatnának elég időt és pénzt.
És nem a facebookon meg a neten kell hőbörögni és siránkozni!
Pont az ilyenek hozták illetve hozatták létre a Hallgatói Hálózatot, Középiskolások Hálózatát és a Diploma nélküli diplomások oldalát, amit aztán tele raknak mindenféle bizonyítvány hamisításról szóló cikkekkel és követelik, hogy az ő fenekük alá is toljanak diplomát. És úgy néz ki, hogy az ilyen hangulatkeltő közösségeket az újságírók is nagyon szeretik.
Nem tudom, hogy kikből áll ez a JGE, de reálisan látják a dolgokat!

Kellenek a követelmények, a megszorítások és az állami szabályozás és igen szükséges az oktatási rendszer egy részének a kihelyezése a magán szektorba. Aki ezeknek a követelményeknek nem szeretne megfelelni és nem hajlandó időt és pénzt áldozni azért, hogy később egy anyagilag kifizetődőbb élete lehessen az jobb ha megy golyóstollakat összeszerelni fillérekért!

Válaszok

Egy 16 éves diák!

#142 Re: Egy külsős szemlélő

2014-04-22 12:43:08

#140: www.angol.info - Egy külsős szemlélő

Kedves Angol.info. nem tudom, hogy te milyen diákokról beszélsz, de nekem pl nincs okos telefonom és nem nézem a való világot mivel suli után este 10-ig dolgozom! Ennyire sz@r anyagi körülmények között élek és nem én vagyok az egyetlen. Én és szüleim is dolgozunk és adózunk és azért fizetjük az adót, hogy az olyan dolgokat mint az oktatás biztosítva legyen a számunkra. Se időm se pénzem arra, hogy még külön magán iskolába járjak! Azért van az államilag finanszírozott oktatási rendszer, hogy ott minden tudásanyag amire nekem szükségem lehet a nagybetűs életben azt megtanítsák. Ne aggódj! Én nem fogok egyetemre menni, nincs miből, érettségivel a zsebemben valószínüleg én is golyóstollakat fogok összeszerelni, hogy a te nyelviskoláid tudjanak majd repi ajándékot osztogatni a diákjaitoknak akik megtömik a zsebeteket.
Túl sok cikk szól a bizonyítvány hamisításokról és nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél! Igaz ango.info.
Az ELTE és a Corvinus nyelvvizsga központjai is belekeveredtek, tanárok rendőrök, bírók is érintettek. ne mond, hogy ez csak kitaláció, más zsebében meg ne kotorásszatok, mert még valaki a ti zsebetekbe is belenéz. Jó üzlet ez a nyelvvizsgához kötött diploma, főleg a mostani rendszerben. Csak egy profit orientált cégvezető ír olyan baromságokat mint te.
Miért nem kezdeményezitek, hogy az egész oktatási rendszer legyen fizetős- had hulljon a férgese! Miért fáj az nektek, ha van valakinek okos telefonja? A 21. században élünk! Járjanak a csórók zsák ruhában mezitláb? Posta galambon keresztül üzenjenek egymásnak?

Nem tudom, hogy kik fizetnek titeket, de hosszú a nyelvetek! Gratulálok.

NyeSze

#144 Re: Egy külsős szemlélő

2014-04-23 06:32:43

#140: www.angol.info - Egy külsős szemlélő

Kedves Hallgató!

Az életben mindenért fizetni kell!
-ha nem fizetetd a villanyszámlát, világíthatsz gyertyával és senkit sem érdekel, hogy nem látod a barátok köztöt

-ha nem fizeted a gázt, takarózhatsz bundával és eheted hidegen a borsó főzeléket

-ha nem fizeted a vizet, akkor koszos és büdös maradsz

A tanuló pénzt is mindenkinek meg kell fizetni. Mit várhat a társadalom egy olyan embertől aki semmiért nem fizet, hanem mindent csak úgy kap ingyen. Az ilyenekből lesznek a korrupt pénzéhes emberek. Nagyon is helyesek a mostani követelmények, és mindenki fizesse saját tudásának a kielégítéséért. Aki erre képtelen az menjen a gyogyóba gyöngyöt fűzni!

Egy nyelvtanár a Nyelviskolák Szakmai Egyesületéből!