Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen


Vendég

#26

2014-04-15 10:06

A tankönyvek akkreditálását hiteles szakemberek csoportja végezte. Ezt vissza kell állítani, és a választás lehetőségét is! Állítólag a XXI. században élünk és Európában!

Vendég

#27

2014-04-15 11:34

Sok sikert! Én magam minden pedagógushoz és szülőhöz eljuttatom a baráti körben.
szintén kesergő

#28 Re:

2014-04-15 17:07

#16: egy elkeseredett tanár -

Ez az én gondom is. Mindenki azt mondja, hogy nincs mit tenni. De lehetne! Csak össze kellene fogni!

Akarat

#29 Ellopták a demokráciát és a szabad akaratot!

2014-04-15 20:36

Nem igaz, hogy győz a butaság a jobb/ság fölött.Csak gyáva, aki ezt hagyja. Én nem hagyom.Sok embernek kényelmesebb nem szólni-mert azt hiszi, hogy még mindig forradalmi idők vannak, amikor nem szabad. Hova lett a demokráciánk? Ki lopta el?

Vendég

#30

2014-04-15 20:54

Okos, értelmes, önállóan gondolkodó felnőttnek akarjuk nevelni a lányunkat, még akkor is ha a jelenlegi magyar közoktatás vízfeje éppen az értelem ellen kíván hatni!
Corega

#31 Re: Ellopták a demokráciát és a szabad akaratot!

2014-04-15 21:01

#29: Akarat - Ellopták a demokráciát és a szabad akaratot!

Talán egyszer még emlékezni fogunk arra, hogy mire is szavaztunk 89-90-ben. Valami friss fuvallatra, amely nyugatról jött. Most csak azt a refluxos, borgőzös és rothadó lehelletet érezzük, mely nem nyugatról, nem keletről, nem északról és nem is délről érkezik, hanem a fejünk felől. Nem kellene már kivenni azt a fogsort a szájukból, és beletenni az ágy mellé a kis pohárba? Meddig tűri ez a társadalmi többség, hogy itt csámcsogjanak felettünk, és felzabálják az értelmes emberek önbecsülését és az ország jövőjét?

Npeter, TehetségSáv

#32 Re: Cassiodorus

2014-04-15 22:38

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Kedves Cassiodorus! Azt az oktatási módszert, ahol együtt és mégis személyre szabottan oktatnak különböző képességű gyermekeket, azt úgy hívják, hogy: differenciált oktatás. A szakirodalom sehol sem nem említi, hogy "kötekedő balliberális" szakemberek dolgozták volna ki.


Vendég

#33

2014-04-16 03:53

Nagyon jók a Mozaikos tankönyvek. Minden ismerősömnek továbbítottam a petíciót. Hajrá.
Nlaca

#34 Re: Re: Miért hagytuk, hogy így legyen...

2014-04-16 04:25

#25: Tesoruccio69 - Re: Miért hagytuk, hogy így legyen...

Egyszerűen nem lehet mást rendelni az "ingyen" tankögyvesek miatt. Már az idei tanévben sem volt fizika,kémia,biológia, földrajz tankönyveik a gyerekeknek, mert 12 000 Ft-ból nem jött ki a szakközépiskolában és egyszerűen lehúzták a rendelésről. Ahogy elnézem a 11-eseknek idén sem lesz fizika, mert a régebben más órafelosztással tanultak és a jegyzékben ez nem szerepel. Nem értem mért nem lehet ezt felmenő rendszerben bevezetni ?

Másik matematika tanár

#35 Re: Tankönyvlista

2014-04-16 04:49

#14: egy matematika szaktanár - Tankönyvlista

Igen így van. Átgondolták vajon, hogy ez milyen következményekkel jár?

Nem értem!!!!!!!!!!!


Vendég

#36 Re: Re: Re: Miért hagytuk, hogy így legyen...

2014-04-16 05:48

#34: Nlaca - Re: Re: Miért hagytuk, hogy így legyen...

A Mozaik terve szerint egész osztályos megrendelések esetén az osztály egy harmadának biztosítani fogják az ingyan tankönyvet is, így már azzal sem lehet kizárni őket, hogy mi lesz az ingyenesekkel.

domi

#37 Rendeljétek, amit szeretnétek!

2014-04-16 06:27

Én biztosan azt rendelném, amit szeretnék, nem foglalkoznék a listával.
Gondoljatok csak bele! Ha mindenki azt rendeli, amit szeretne, akkor majd a nagyokosok egyesével átjavítják majd? Az meddig tart majd?
Informatika tanár

#38 Re:

2014-04-16 07:13

#24: Tesoruccio69 -

Legjobb lenne nem a pedagógusok nyakába varrni állandóan mindent, akiknek a munkájukról van szó! Szeretném látni azt a szülőt, aki a munkahelyén is ilyen nagyon bátran felemeli a szavát a főnöke ellen, mint amit a pedagógusoktól elvár!

történelem szakos tanár

#39

2014-04-16 07:41

A törvénytelenségek ellen mindig és mindenütt fel kell emelnünk a szavunkat!Állítólag demokráciában élünk! A kormány egy héttel újabb "győzelme" után eljutott oda, hogy a saját maga által alkotott törvényt egy utasítással írná felül!Ez csak a kezdet...az oktatásban,ahol a legkönnyebbnek tűnik terep.Ezután szépen sorban jön a többi ágazat, van még elég idejük...A jogállamról nem ezt tanultam és tanítottam!
szülő és pedagógus

#40 korszerű és minőségi tankönyvek

2014-04-16 07:45

A sajtóban gyakran csak a tankönyvek áráról esik szó, azonban a könyvek minőségéről és a hozzájuk kapcsolódó ingyenes digitális szolgáltatásokról nem. A Mozaik Kiadó egyedülálló módon már több éve biztosítja a tankönyveit használó iskoláknak a digitális tananyagok ingyenes használatát, a tankönyvekbe nyomtatott egyedi kóddal pedig a diákok digitális tankönyveihez való egy éves ingyenes hozzáférést. A mozaBook interaktív táblai rendszert jelenleg több mint 2000 iskolában napi szinten használják. mozaik3D – látványos animációk
mozaLearn – innováció az oktatásban Kérem a pedagógusokat és a szülőket, hogy a tankönyvválasztás előtt tájékozódjanak, hogy a szűkített listán szereplő könyvekhez is jár-e ingyenes, megfelelő színvonalú digitális szolgáltatás, amely segíti a tananyag elsajátítását és biztosítja a diákok motivációját.
csak egy anyuka

#41 4 okom van arra, hogy utáljam ezt

2014-04-16 08:12

1. PÉNZÜGYI
Nem ismerem a listán szereplő könyveket, pedig az én gyerekeim fognak tanulni belőle, és nekem kell kifizetni őket. Szeretném tudni, mit kapok a pénzemért, és szeretném tudni, mire számíthatnak a gyerekeim. Ez talán nem olyan rendkívüli elvárás.
2. PRAKTIKUS
Persze van jogom belepillantani a listába és a könyvekbe is, ehhez képest még a tanárok sem ismerhették meg rendesen a választékot, viszont össze kellene trombitálniuk osztályonként minimum 20 szülőt egy tájékoztatóra húsvét és tavaszi szünet előtt pár nappal, utána dönteni és leadminisztrálni az egészet, mondjuk egy 500 fős nyolcosztályos gimiben - április 30-ig??? EZT ÍGY HOGY????
3. SZÜLŐI-SZAKMAI-PEDAGÓGIAI
A gyerekeim örömmel használták/használják a Mozaik könyveit, mert színesek, vidámak, gyerekeknek készültek - és nem mellesleg azért a szorzótáblát abból is frankón meg bírták tanulni. Nem mondom, hogy az Apáczai rosszabb azért, mert felnőttesebb, borongósabb, szöveggyűjteményesebb kinézete van. Nem baj, ha lehet mást IS választani - de miért is nem lehet a Mozaikot IS választani? MIÉRT? Egyetlenegy konkrét, lábán megálló szakmai indokot szeretnék hallani.
4. ELVI
Én még emlékszem arra, amikor mindenből egy volt, egy állami. Tankönyvből is meg tévécsatornából is meg iskolaköpenyből is, és egy csomószor persze az se volt ám így kimondottan kötelező, csak ...ööö... ajánlott... Nem jó emlékek.

Vendég

#42

2014-04-16 08:34

Nekem minden középiskolai tankönyvgarnitúra megvan, ismerősöktől gyűjtögettem, hogy a két gyerekemet - akiket egyedül nevelek - kevesebb pénzből tudjam taníttatni. Most az egész szekrénynyi könyvet dobhatom a kukába, mert mindenből új van. A használt tankönyvet forgalmazóknak is annyi egy-két évre... Tavaly a teljes lista 15 000 Ft-ért elérhető volt, most 35 000 Ft-ba kerülnek a saját szerzőik által sem bevállalt minősíthetetlen színvonalú ,,tankönyvek". Én polgári engedetlenségben gondolkodom, semmilyen könyvet nem rendelek meg, tanuljon a gyerek az órán... Remélhetőleg értelmesebb dolgokat, mint ha ezekből a könyvekből tanulna. Valakinek össze kellene fogni a tiltakozókat... Majdnem írtam a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének, de még időben észrevettem, hogy ki a vezetője... Huh!!!


Vendég

#43

2014-04-16 08:41

Meg kell állítani az oktatás tönkretételét!

Vendég

#44

2014-04-16 08:46

Ez nem megoldás!! Váltás kell!!!!

Vendég

#45 Re: 44

2014-04-16 08:48

#44: -

A váltásra épp két hete volt itt a lehetőség, de el***tuk/ták...

Színvonal

#46 Földrajz, biológia, természetismeret

2014-04-16 09:26

Pár éve már kikötöttem a színvonalas Mozaikos könyveknél. Ezek a legnívósabb könyvek.

Vendég

#47

2014-04-16 09:47

Már évek óta használom a Mozaik kiadó digitálisan letölthető tankönyveit a matematika órákon.Kiválóan jó szemléltetésre, a tanulók érdeklődését felkelti a tananyag iránt.A tananyag tartalma, feldolgozása színvonalas, digitális táblán is jól alkalmazhatók.
Egres Béla

#48 Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

2014-04-16 09:59

Az oktatás és a hozzájuk tartozó eszközök és a tananyag összeállítása az a mindenkori kormányok joga és kötelezettsége! Joguk van eldönteni és meghatározni, hogy az állam céljaira mennyi és milyen képzettségű-értelmi képzettségű emberre van szükség. Ezt a folyamatot mind-mind tanult és képzett gazdasági és oktatáspolitikai szakemberek tervezik és irányítják. Ők azok akik tudják, hogy mire van szüksége az országnak és a következő nemzedéknek ahhoz, hogy az ország hasznos állampolgárai legyenek. És elképzelésüknek kötelessége minden magyar állampolgárnak alávetne magát! Nagyon jó ez az oktatási rendszer ami van. Ugyanakkor az itt hozzászólók nem szakemberek. A szülők többsége beteszi a gyereket reggel az iskolába-óvodába és csak este megy érte. Ilyen körülmények között annak a joga a gyerekek fejlődését irányítani aki neveli-ergo az iskoláé- az államé!
Amit ti itt mind itt műveltek az nem más mint alaptalan izgatás az állam ellen, melyben eszközkét a gyerekeket használjátok! Azokat a gyerekeket akik egész nap az iskolában ülnek és tanulnak. Próbálnak a tanulmányaik útján a társadalom hasznos tagjaivá válni -ellentétben szüleikkel akik az állam és az iskola ellen hangolják őket!

A Jövő Generációja Egyesülete további szigorításokat eszközöl az oktatási rendszer területén:

1. Egyesületünk kezdeményezi, hogy alkotmányban rögzítsék hogy az egyetemek és iskolai intézmények egyetlen és vitathatatlan képviselete a HÖOK legyen, mellyel szemben kritikát megfogalmazni nem lehet!

2. Kezdeményezzük, hogy a röghöz kötés még a költségtérítéses hallgatókra is kiterjedjen, mivel az ország nem bírja fenntartani a felsőoktatást önerőből. A tankötelezettség korhatárát szállítsák le 14. évre és a középiskolai tanulmányok folytatását kössék 4.5 ös átlaghoz és képzési hozzájárulás fizetéséhez.

3. Kezdeményezzük a fiúk számára a kötelező katonai szolgálat újbóli, a nők számára meg a kötelező egészségügyi szolgálat bevezetését , melyet szabjanak feltételéül az érettségi kiadásának és a felvételinek.

4. kezdeményezzük, hogy a sport és a honvédelmi ismeretek a teljes oktatási rendszer szerves részesei legyenek az általánostól egészen a diplomáig, és akik e két területen nem teljesít megfelelően az kerüljön elbocsájtásra az adott oktatási intézményből.

5. Kezdeményezzük, hogy a fizetéseket az iskolai végzettség határozza meg, a gyerekek tanulmányi előmenetelét a szülők iskolai végzettsége határozza meg és a diploma kiadásának feltétele a házzasság és legalább egy gyerek vállalásához legyen kötve.

Ezen felül egyesületünk az Alkotmánybírósághoz fog fordulni a szülők, az Oktatói Hálózat, a Középiskolások Hálózata, a Hallgatói Hálózat és az őket támogató tanárok és diákok izgató és felforgató tevékenysége miatt, mellyel az oktatási reformokat és a kormány munkáját -és ezzel párhuzamosan az ország fejlődését akadályozzák!

Mind a 2010-es és 2014-es választási eredmények egyértelműen kifejezik, hogy az ország mit akar!
Volt mindenkinek választási lehetősége, és az ország többsége ezt választotta. A többség akaratának mindenki kötelessége alávetnie magát.

Tisztelettel: Egres Béla
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b
https://hu-hu.facebook.com/egres.bela
https://www.google.hu/maps/place/J%C3%B6v%C5%91+Gener%C3%A1ci%C3%B3ja+Egyes%C3%BClet/@46.066974,18.194633,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x4742b1f3933fa733:0x25714d34d116954
Lovászi Fruzsina

#49 Nem kell mindenkinek okosnak lenni!

2014-04-16 10:10

Nagyon is jó ez az új tankönyv rendszer.
nem kell mindenkinek mindent tudni, nem kell mindenkinek okosnak lennie. Aki rátermett és érzi magában tudás iránti vágyat az majd eljár a könyvtárba és tanul magától. Abból majd lesz tájékozott és okos ember, lesz majd érettségije és diplomája. Aki meg megelégszik az iskolai tananyaggal és utána otthon nézi a Győzikét és a valóvilágot abból majd lesz jó munkás ember. Kellenek az utcaseprők és kellenek olyan emberek is akiknek adott esetben megmondjuk, hogy mit tegyenek. A szülők és a tanárok meg fogják be a pofájukat. Örüljenek, hogy van munkájuk, és van aki a gyerekeiket neveli helyettük.
És ha a jelenlegi helyzet nem tetszik akkor tegyetek ellene! Ne itt a neten fotelforradalmárkodjatok.
Vonuljatok az utcára, foglaljátok el az iskolákat szüntessétek be a munkát. De ez a demagógia netovábbja, hogy itt károgtok aztán meg leültetitek a gyereket azok fölé a könyvek fölé tanulni ami se a szülőknek, se a tanároknak se senkinek nem tetszik! Ezt választottátok, ezt érdemlitek, ezt kapjátok!

Vendég

#50 Re: 4 okom van arra, hogy utáljam ezt

2014-04-16 10:26

#41: csak egy anyuka - 4 okom van arra, hogy utáljam ezt

Azért nem lehet választani a Mozaikos könyveket, mert a Mozaik volt az egyetlen kiadó, amelyik szembe mert menni az állammal, és nem volt hajlandó lemondani azokról a tankönyvekről, saját fejlesztésű anyagokról, amibe rengeteg pénzt, időt és energiát ölt, hogy megfelelő színvonalú oktatási anyagot tudjon kiadni a kezéből