A választói összefogást támogató nyilatkozat

Quoted post

obsitos

#646 Vissza a valósághoz!

2012-11-11 21:44

Egyre vadabb és durvább a fórum, nem kellene. Jó lenne, ha a jelenlegi vagy bármelyik kormányt bíráló Kedves beíró vállalná, hogy milyen ideológiai alapállásból ír, ez segítene a normális és higgadt válaszok megadásában. Én nemzeti liberális demokrata vagyok. Mint ahogy Rákóczi zászlaján volt: Pro Libertate!

Példa 1: 446-s sorszámmal: „Persze, hiszen a libatolvaj a globális finánctőkének a magyarországi gyarmat számára kiszemelt helytartója”. Vállalható álláspont egy KOMMUNISTA számára. Nézzük, hogy jellemezte Lenin az imperializmust, mint a kapitalizmus (akkor) legfelsőbb fokát: - monopóliumok kialakulása, a monopoltőke és a finánctőke egyesülése, tőkekivitel, törekvés a világ gazdasági felosztására, törekvés a világ területi felosztására.

Igen a jellemzőkben (csak abban) Leninnek igaza volt, erre a világ három választ adott:

1. Kommunista forradalmak, egypártrendszer, a magántulajdon felszámolása, a kultúra megerőszakolása (stb.).
2. Fasizmus, nácizmus, önkény- és rémuralom, a legvadabb antiszemitizmus, rasszizmos, tízmilliók kiirtása.
3. Állam-monopolkapitalizmus (pl. Keynesianizmus), majd szociális piacgazdaság. Pluralista demokrácia, többpártrendszer (a pártok ellenfelei egymásnak és nem ellenségei, az alapértékekben egyetértenek, sőt olykor nagykoalíció képesek).

Azok jártak jól akik harmadik utat választották, persze az sem problémamentes, de mindig van belőle kiút, nem kell millióknak elpusztulnia. A globális finánctőke létező dolog, és komoly jótéteményei vannak, az a fejlett világ, ami nyugaton látható. Vannak vadhajtásai is, ezért vannak pl. a kartell ellenes törvények. A tőkének nincs hazája, az a „hazája” ahol prosperálni tud, ahol megvannak a működéshez szükséges feltételek és jogi a garanciák. Utóbbiból a rendszerváltás óta soha nem álltunk ilyen rosszul.

Minden normális ország behívni kívánja a tőkét, termelj „nálam”, teremts itt munkahelyet, exportálj innen. Minden cég amely Magyarországon termel a magyar gazdaság része. A SUZUKI Esztergom nem a Japán gazdaság része, a Magyaré. A sokat dicsért svédeknek egy cent tulajdonuk nincs a Volvóban, lényeg hogy ott van gyár.

Mivel a jobb sorsa érdemes magyar honfitársaim többsége a fentiekkel és sok mindennel nincs tisztában, megtéveszthető, bevihető a nacionalizmus csapdája (pl. gyarmat duma).
A nacionalizmus a tehetetlen és tehetségtelen politikusok utolsó érve. A globális világgazdaság az EU a NATO, WTO, IMF, stb., a harmadik világháború helyett vannak, pont miértünk. Olyan vezetők kellenek, akik világ működést átlátják, a tőkét ide hozzák, hogy legyen hol dolgoznunk, hogy innovatív technológiák kerüljenek ide. Felejtsük el, hogy magyar tulajdonú gyárak, magyar találmányokat gyártanak, azt veszik majd, mint a cukrot, és hasznot szétosztják a nép közt. Ez volt a KGST! A magyar nép akkor döntött a kapitalizmus mellet amikor, nem vette a hazai gyártású Trapper farmert, hanem Levis-t csempészett, amikor kiment Bécsbe fagyasztóládáért.

Példa 2: 434- sorszámom írják. "Védjük ki a jobboldali hazugságokat"!
A valódi jobboldaliak nem hazugok, azok demokraták (lásd Angela Merkel, stb.), azok a valóság talaján állnak akkor is, ha az nehezen elviselhető a népük számára. A FIDESZ mindennél rosszabb, mert nem beazonosítható, egy teljesen „kotyvalék” politika az övék. A társadalomtudományok nem ismernek ilyet (nem is működik). A FIDESZ sorba vette az elégedetlen és türelmetlen nép téveszméit (a tőkéről, bankokról, öngondoskodásról, vizitdíjról, tandíjról, stb.), és ebből csinált politikát, megspékelve egy jó adag nacionalizmussal és irredentizmussal. Ebből évtizedekbe kerül, míg ebből kikecmergünk (ha).

Még nagyon sok rendes ember tévedését olvastam a fórumon (pl. az államadósságról), könyvnyi hely kellene azok megválaszolására. Kedves EMBEREK ne személyekben higgyetek. Építsétek fel a világnézeteteket a valóság alapján, amikor megvan, keressetek egy demokratikus pártot melynek mondanivalója a legközelebb áll a nézeteitekhez. Ugyanis pártok nélkül nincs demokrácia. Nem igazodsz el? Úgy érzed mindenki be akar csapni, kérj segítséget! Ne ítélkezz előre! Mondjuk „büdös kommunistázol” és amikor elmondod a véleményed az ország dolgairól kiderül, hogy Te magad is kommunista vagy. Mi az a kommunizmus? Aki akarja annak legközelebb, összefoglalom. De várom a tőlem tanultabb levelezők jelentkezését, akik nálam jobban le tudnák írni. Tegyük már tisztába.

Tudást és demokráciát a népnek!

obsitos

Válaszok


Vendég

#649 Re: Vissza a valósághoz!

2012-11-11 22:05:55

#646: obsitos - Vissza a valósághoz!

A sok hülyeségedhez csak egy megjegyzésem lenne:  Magyarul a népneveket (pl. magyar, japán, stb.) kisbetűvel írjuk. Az olyan fogalmakat, mint a keynesianizmus (amely egyébként nem az állammonopolkapitalizmus elmélete, hanem a vegyes gazdaságoké, ahol  az állami és a magánszektor is fontos szerepet játszik, pl. Franciaország és ahova nekünk is el kellene jutni) szintén kisbetűvel írjuk.  Sőt, az utóbbit még angolul is kisbetűvel írjuk, tehát még ez a lehetséges kibúvód sincs.

Mene, mene, tekel, ufarszin. (Megmérettettél és könnyűnek találtattál.)