Teherforgalom korlátozása a 42-es főúton Berettyóújfalu és Ártánd között

Petíció

az Építési és Közlekedési Minisztérium Közlekedési Hatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság-hoz:

Teherforgalom korlátozása a 42-es főúton Berettyóújfalu és Ártánd között

Alulírottak szeretnénk felhívni az Építési és Közlekedési Minisztérium Közlekedési Hatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságának figyelmét egy fontos és súlyos közlekedési helyzetre, amely jelentős hatással van a közúti biztonságra és a környezetvédelemre. 

Az utóbbi években Romániában jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek, és átadták az autópálya szakaszt (DEX16), mely összeköti az M4-es autópályát, az A3-as romániai szakaszával, valamint a nagyváradi körgyűrűn keresztül az E60 (E79)-es Romániát átszelő főúttal. Ez az új autópálya lehetővé teszi a gyors és hatékony közlekedést a két ország között jelentős mértékben csökkentve az utazási időt.

Ezért felkérjük az illetékes hatóságot, hogy fontolja meg a teherforgalom korlátozását a 42-es számú főút Berettyóújfalu és Ártánd közötti szakaszán, áthelyezve azt az M4-es autópálya Berettyóújfalu – Nagykereki szakaszra. Ennek a lépésnek számos előnye lenne:

  1. Közlekedés biztonság: A nehézsúlyú járművek jelentős forgalmi terhelést jelentenek a 42-es számú főúton, ami növeli a balesetek kockázatát. A korlátozás segítene csökkenteni ezt a kockázatot, így biztonságosabbá téve az utakat a gépjárművezetők számára.

  2. Környezetvédelem: A teherforgalom által okozott légszennyezés és zajterhelés jelentős problémát jelent a környezet és az emberek számára a régióban. A korlátozás segítene csökkenteni ezeket a negatív hatásokat, hozzájárulva a környezetvédelemhez és az egészségesebb életkörülmények kialakításához.

  3. Gazdasági hatékonyság: Az új autópálya-szakasz átadása lehetőséget teremt arra, hogy a teherfuvarozók gyorsan és hatékonyan közlekedhessenek a két ország között. Ennek eredményeként a 42-es számú főúton végzett teherforgalom csökkentése segíthet az útjavítási és karbantartási költségek csökkentésében, valamint javíthatja az általános közlekedési folyamatokat.

  4. Szociális, kulturális kapcsolatok fejlődése: A régióból mindkét irányba jelentős személyi és teherforgalom terheli az Ártánd-Bors határátkelőt. Üzleti célból, munkába, iskolába, bevásárolni, szociokulturális kapcsolatokat ápolás céljából lépik át a határt. Románia küszöbön álló shengeni csatlakozása tovább fogja erősíteni a fenti folyamatot.

Ezért kérjük az iletékes hatóságot, hogy vizsgálja meg ezt a kérést!

Ez a lépés jelentős előnyökkel járna: a közlekedési biztonság, a környezetvédelem, a gazdasági hatékonyság valamint a szociokulturális kapcsolatok terén.

Köszönjük  támogatásukat!

Tisztelettel

  kezdeményezők

  Transfrontalieri-Határátkelők csoport: Vincze Csaba, Tókos Fejes Béla

  Támogató: Dani Béla Péter - polgármester, Biharkeresztes

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Béla Tókos-Fejes láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...