BRINGABARÁT VASÚTÁLLOMÁSOKAT!

bringabarat_allomas.png

A nem megfelelő vasúti adottságok és a hiányos infrastruktúra miatt az agglomerációban élők döntő többsége autóval utazik a fővárosba.

Pedig a vasúti és a kerékpáros közlekedés kombinálása ötvözi az autóhasználat előnyeit: gyorsaság és rugalmasság.

Rövid- és hosszú távokon is olcsó, fenntartható és egészséges versenytársa lehet az autós közlekedésnek.

Az elővárosokból autó helyett kerékpárral munkába járást a vasútállomások jó megközelíthetőségével, kerékpárosbarát kialakításával lehet elősegíteni.

Városaink és környezetünk egészségének megóvása érdekében kérjük a MÁV-ot, hogy tegye kerékpárosbaráttá az állomásait:

 

  • Szükség van az állomási kerékpártárolás minőségi fejlesztésére, annak érdekében, hogy kombinált közlekedés vonzereje növekedjen: lehetőséget kell teremteni a kerékpárok megfelelő tárolására minden állomáson.
  • Hosszútávon az ideális megoldása a liftek kialakítása, mert ez kiszolgálja a mozgáskorlátozottak, a babakocsival közlekedők és a kerékpárosok igényeit is. 

    • Amíg nem történik meg a liftek kialakítása, követeljük, hogy minden lépcsőre azonnal kerékpáros tolósíneket helyezzenek ki! A sín legyen csúszásgátló és legyen alkalmas arra, hogy oldaltáskával együtt használható legyen.

bringabarát_állomás_(1).png

A VASÚT ÉS A KERÉKPÁR ÖSSZETARTOZIK!

Írd alá te is a petíciót. amit a szakmai javaslatunkkal együtt március végén átadunk a MÁV-nak! Követeljük, hogy azonnal tegyék kerékpárosbaráttá a vasútállomásokat!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Magyar Kerékpárosklub petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...