Petíció Somos András műsorvezető visszatéréséért

  somos-andras-1.jpg 

  Mint ismeretes, február 20-án, kedden az ATV Start című reggeli műsorának egyik műsorvezetőjeként Somos András a jogászi véleményét megfogalmazva azt mondta a Kaleta-ügy kapcsán, hogy az, ami történt, nem pedofília volt. Rendszertanilag igaza volt, a gyermekpornográfia (Btk.204.§) a nemi erkölcs elleni bűncselekmények közé tartozik, míg a köznyelvben „pedofilia”-ként használt cselekmények valójában a nemi élet szabadsága elleni bűncselekmények minősített esetei (szexuális kényszerítés Btk.196.§, szexuális erőszak Btk.197.§, szexuális visszaélés Btk.198.§). A jogászként értelmezett kijelentése csupán azért nevezhető hibának, mivel műsorvezetőként mondta és nem magyarázta meg.

  Somos állítása, főleg, hogy a téma épp terítéken van és egyébként is nagyon érzékeny, sokakat felháborított, ezért azonnal felmérte, hogy kijelentése a nézők számára nehezen vagy félreérthető, azaz ahogy ő fogalmazott: hiba volt, és mindenkitől elnézést kért.

  Az ATV azonnal elhatárolódott tőle és fegyelmi eljárást indított ellene.

  Másnapra viszont Somos András úgy döntött, hogy a kialakult helyzetben nem terhelheti jelenlétével az ATV-t, erre tekintettel bejelentette, hogy felfüggeszti a televíziózást, vagyis, hogy 14 év után távozik a csatornától, hogy másokat ne támadhassanak miatta. Korrekt, tiszteletreméltó lépés volt.

  Mi azonban szomorúnak tartanánk, ha az ATV ilyen könnyen elengedné egy tapasztalt, felkészült munkatársát, azt, aki nagyban hozzájárult a csatorna színvonalas, minőségi és tényszerű műsorszolgáltatásához, a valódi
közszolgálathoz.

  Fontos tényező: tapasztalható, hogy az ATV munkatársaira egyre több feladat, műsorvezetések sora hárul, tehát fokozott terhelésnek vannak kitéve. Ezt is mérlegeljék majd, amikor végleges döntést hoznak.

  Mi, nézők viszont nem szeretnénk elengedni, nem engedhetjük el a kezét annak az Embernek, aki minket, a nézőket soha nem hagyott cserben!

  András, különösen a Fórum műsorvezetőjeként szinte minden otthonban családtagnak számított. A Fórum nélküle olyan, mint az erdő fa nélkül!
Ha valóban (orvosolható) hibát követett el, mi, az őt kedvelő és tisztelő nézők megbocsátjuk!
Mindannyiunkkal (orvosokkal, tanárokkal, autószerelőkkel, bolti eladókkal és egyéb szakmák képviselőivel) is megesik, hogy hibázunk, mert emberek
vagyunk.

  Meggyőződésünk, hogy az ATV is sokat veszít, ha nem tartja meg Andrást, de az igazán nagy vesztesek mi, nézők leszünk.

  András, a szakmai felkészültsége, tájékozottsága mellett olyan értékeket képvisel(t), ami egyre inkább hiányzik a mai világunkból és amire nagy szükségünk volt, van és lenne: emberségre, szeretetre, barátságra, őszinte szóra, ha kellett, az adásokon túli segítségre és segítőkészségre, és legfőképp: egyedi humorára. Ezeknek volt köszönhető, hogy az ATV egyik legnépszerűbb műsorvezetője lett.

  Amennyiben az ATV Vezetőségének is valóban a nézők a fontosak, és nem csak nézettségi adatok számainak tekinti, akkor elfogadja Somos András bocsánatkérését, és megtartja, pontosabban visszahívja őt, engedve annak a nézői akaratnak, amelyet számos más platformon kívül ennek a Petíciónak az aláírásával is kifejezésre kívánunk juttatni.

………………….

   Aláírásommal kifejezem és megerősítem, hogy a petícióban foglaltakkal és annak céljával teljes mértékben egyetértek.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Sipos Tündi petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...