A MELLRÁKSZŰRÉS ÉLETET MENTHET! PETÍCIÓ A SZENTENDREI MELLRÁKSZŰRÉS VISSZAÁLLÍTÁSÁÉRT!

A MELLRÁKSZŰRÉS ÉLETET MENTHET! PETÍCIÓ A SZENTENDREI MELLRÁKSZŰRÉS VISSZAÁLLÍTÁSÁÉRT!

Az Összeköt Egyesület és a Nők Szentendréért tagjai, valamint Szentendrén és a Pilis-Dunakanyar településein élők mély megdöbbenéssel fogadták, hogy Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere felmondta a szentendrei szakrendelőben a mammográfiai ellátást biztosító közreműködővel a szerződést. A döntés azért is érthetetlen, mivel ez az állam által ingyenesen biztosított szűrővizsgálat.  

Az emlőrák a nők körében a leggyakrabban előforduló daganattípus. A statisztikák szerint világszerte minden nyolcadik nőnél diagnosztizálnak élete során emlőrákot, itthon évente 8000 emlődaganatos esetet fedeznek fel, és 2000 nő életét követeli az emlődaganat. A mellrákszűrés biztosítja a korai diagnózist, és ezzel párhuzamosan a sikeres kezelés és a túlélés lehetőségét is.  

A város vezetése megszűntette a mammográfiai szakellátást a szentendrei rendelőben, kapacitást ad át egy Budapesten működő magáncégnek azzal, hogy az eddig Szentendrén működő mammográfiai szakellátást és a mammográfiai szűrőállomást a Budapesten működő magáncég kezébe adta. A szűrővizsgálatokat pedig egy mobil szűrőbusz segítségével kívánja megoldani, ahol sem szakorvosi ellátás, sem ultrahang vizsgálat, sem biopsia nem lesz elérhető, ahogy előtte.  

Tisztelettel kérjük és egyben felszólítjuk Fülöp Zsoltot, Szentendre jelenlegi polgármesterét, hogy a biztonságos, szakszerű, jól bevált, ÉLETMENTŐ mellrákszűrés és mammográfiai szakellátás lehetőségét továbbra is biztosítsák a 2000 Szentendre, Kanonok utca 1. alatt található SZEI (Szentendre Város Egészségügyi Intézményeinek) épületében, ahogy 2006 óta megszokták a Szentendrén és környékén élő nők.

A mellrákszűrés életet menthet! Az időben felismert daganatok kezelése esetén a túlélési esélyek jelentősen nőnek!   Mindannyiunk közös érdeke a szentendrei és a Pilis-dunakanyari lányok, nők, anyák és nagymamák egészsége!  

Kérjük, hogy támogassa a kezdeményezésünket, mert a családunknál és a szeretteinknél nincs fontosabb az életünkben!  

További információ és kapcsolatfelvétel a petíció szerzőivel:

Összeköt Egyesület: https://szentendreosszekot.hu

E-mail cím: info@szentendreosszekot.hu

Facebook: https://www.facebook.com/szentendreosszekot

 

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Összeköt Egyesület láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...