Békét a Szentföldnek

Shalom

/ #3 Re:

2012-11-17 23:34

#2: mlking -  

 Jártam Izraelben 2 évvel ezelőtt. Nem érzékeltem a veszélyeztetettségből semmit, ill. nem volt veszélyérzetem. Sok volt az ellenőrzőpont, sok volt a fegyveres katona, de végig az éreztem, hogy ez mind értünk, a mi biztonságunkért van. Ma nem szeretnék Izraelben túrista lenni, pedig komolyan mondom, hogy fajtól, nemtől függetlenül a bibliai szent helyeket egyszer mindenkinek látni kéne.

Megjegyzem, Betlehemben laktunk, mely palesztin terület, nem mertünk 4-en kimenni a szállodából este. Amit nem éreztem Jeruzsálemben, Tel Avivban, hatványozottan éreztem a palesztin városokban. Ott féltem, a csoporttól nem mentem el 10 méterre sem.

Az araboknál sosem tudod, mikor lő hátba. Nézde meg ezt a most kirobbant háborút: hónapok óta cukkolták a palesztinok a zsidókat, valamilyen incidenst mindig kirobbantottak. A héten azt mondták, eddig, ne tovább és kilőtték a HAMASZ fejét. A palesztinok egyből a vétlen lakosságot támadják minden eszközzel, már fenyegetőznek, hogy öngyilkos merénylők tucatjai állnak készen a szent háborúra. Ezzel szemben Izrael csak katonai célpontokra támad.

Nem lesz ott béke soha. Addig, míg az arabok a szent háború nevében gyilkolnak és boldogok, ha valakit megölnek, addig nem változik semmi. A fejekben kéne rendet tenni, de hát ott  még a sötét középkor uralkodik.