Békét a Szentföldnek

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Békét a Szentföldnek petíció automatikusan generált fórumtémája

88

#1

2012-11-17 20:10

ZOG!!!
mlking

#2

2012-11-17 22:02

Szerintem Izrael lakosainak sem jó, hogy gyakorlatilag évtizedek óta tart ez a háborúskodás. Mennyivel eredményesebb volt ennél Martin Luther King mozgalma: eltűnt a rabszolgaság minden maradványa a közéletből, és ma fekete bőrű elnöke van az USA-nak! :)
Shalom

#3 Re:

2012-11-17 23:34

#2: mlking -  

 Jártam Izraelben 2 évvel ezelőtt. Nem érzékeltem a veszélyeztetettségből semmit, ill. nem volt veszélyérzetem. Sok volt az ellenőrzőpont, sok volt a fegyveres katona, de végig az éreztem, hogy ez mind értünk, a mi biztonságunkért van. Ma nem szeretnék Izraelben túrista lenni, pedig komolyan mondom, hogy fajtól, nemtől függetlenül a bibliai szent helyeket egyszer mindenkinek látni kéne.

Megjegyzem, Betlehemben laktunk, mely palesztin terület, nem mertünk 4-en kimenni a szállodából este. Amit nem éreztem Jeruzsálemben, Tel Avivban, hatványozottan éreztem a palesztin városokban. Ott féltem, a csoporttól nem mentem el 10 méterre sem.

Az araboknál sosem tudod, mikor lő hátba. Nézde meg ezt a most kirobbant háborút: hónapok óta cukkolták a palesztinok a zsidókat, valamilyen incidenst mindig kirobbantottak. A héten azt mondták, eddig, ne tovább és kilőtték a HAMASZ fejét. A palesztinok egyből a vétlen lakosságot támadják minden eszközzel, már fenyegetőznek, hogy öngyilkos merénylők tucatjai állnak készen a szent háborúra. Ezzel szemben Izrael csak katonai célpontokra támad.

Nem lesz ott béke soha. Addig, míg az arabok a szent háború nevében gyilkolnak és boldogok, ha valakit megölnek, addig nem változik semmi. A fejekben kéne rendet tenni, de hát ott  még a sötét középkor uralkodik.

abo hmouz

#4 te hülye mlking

2012-11-18 00:57

te barom jobban véded a zsidokat mint ők önmagukat , nem véletlen itt magyaroszágon minden a zsidóé ha olyan emberek mint te léteznek .
SF

#5 Re: Re:

2012-11-18 02:14

#3: Shalom - Re:

Kedves Shalom! Én is jártam a Szentföldön (hívjuk így mert akkor mindenféle politikai irányzattól és fajtól elhatárolódunk) két évvel ezelőtt. Érdekes, hogy én pont az ellenkezőt tapasztaltam: A palesztin oldalon a nyugalmat a törekvést a békés életre (csak Ciszjordániába voltam), izraeli oldalon viszont a paranoiát, a félelmet és a feszültséget. Ez többnyire a mindenhol jelenlévő ellenőrzésekben nyílvánult meg. A probléma gyökere nem az hogy a fejekben "még a sötét középkor uralkodik", hanem hogy Izrael megszállás alatt tartja a palesztin népet, számos joguktól megfosztva őket...Az Emberi Jogok Nyilatkozatának bevezetője is óva int az ilyesmi következményeitől:

„…Tekintettel annak fontosságára, hogy az emberi jogokat a jog uralma védelmezze, nehogy az ember végső szükségében a zsarnokság és az elnyomás elleni lázadásra kényszerüljön.."

Amit én tapasztaltam az a palesztinok teljes kiszolgáltatottsága, Izrael teljhatalmú dominanciája. A "Közel-Kelet legnagyobb demokráciája" ENSZ határozatokat figyelmen kívül hagyva folyamatosan bővíti a megszállt területeken lévő telepeit. A probléma gyökere a mérhetetlen kettősmérce miatti igazságtalanságokból adódik. Izrael olyan mint egy elkényeztetett kamasz. Bármit megtehet mert abban biztos lehet, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa nem hoz bármely tevékenysége ellen határozatot, mert többek között az Egyesült Államok tűzön vízen át védelmezi. A palesztinok sosem voltak egyenlő felek a tárgyalásoknál, azok elhúzódása egyébként is Izrael malmára hajtják a vizet, hiszen amely telepeket felépítik, valószínűleg megtarthaják majd a későbbiekben is, sőt ezekkel ellehetetlenítik egy önálló erős és független palesztin állam létrejöttét.

A másik fontos kérdés a terrorizmus kérdése. Izrael és a nyugati világ egyaránt újabban legtöbbször terroristának bélyegzi ellenségét s később akkor már a közvélemény is támogatja a különféle háborúkat.
Nézzük meg mit ír a http://wikiszotar.hu a terrorista szócikkre:

1. valaki, aki erőszakos eszközöket és fenyegetést használ, hogy megfélemlítéssel rávegyen embereket, kormányokat stb. arra, hogy teljesítsék a követeléseit.

Ezt elolvasva nyílvánvalóvá vállhat az, hogy a terrorizmus csak nézőpont kérdése jelen esetben...


Végezetül csak annyi, hogy az, hogy ki hol érzi magát nagyobb biztonságban, abba az előítéleteknek jelentős szerepük van. Külföldiként főleg érdemes a helyiekkel vegyülni és akkor rádöbben az ember, hogy a sok indoklás amit hall a több évtizede tartó háborúról (vallási ellentét, mindig is viszályok voltak a két nép között stb...) nem helytállóak. A probléma egyedül az elnyomó politikával van, aminek eredményeképpen ördögi kör alakul ki...

kapzsu

#6

2012-11-18 19:46

Ne a fegyverekre bízzák a döntést. Mindkét oldalnak mérsékelnie kell magát. A gyűlölet rossz tanácsadó.

Vendég

#7 Re:

2012-11-18 20:40

#6: kapzsu -  

 Egyetértek.

túrista

#8 Re: Re:

2012-11-18 20:46

#3: Shalom - Re:  

 Érdekes dolgokat írsz, meddig (hány napot) voltál? Én is voltam, én meg megint másképp láttam ott a dolgokat.  Azt írják neked válaszul, hogy pont fordítva látta az illető a dolgokat.  Sokat gondolkoztam azon, hogy kinek van igaza ebben a mérhetetlen gyúlöletben, ami a két nép közütt van, kb. senkinek. Én inkább a zsidóság felé hajlok, én velük kapcsolatban nem tapasztaltam semmi rosszat, a palesztinoktól igenis féltem. 

Shalom

#9 Re: te hülye mlking

2012-11-18 20:48

#4: abo hmouz - te hülye mlking 

 Legalább kicsit szégyelld magad azért, amit tele helyesírási hibával leírtál.

Palesztin

#10

2012-11-19 12:35

Nem értem min vitatkoztok!Egyszerű a megoldás az összes zsidó takarodjon Palesztina földjéről!!!!
L.

#11

2012-11-19 13:46

Ez a petició nem azért született, hogy további gyűlölködést szítson. Meg lehet hallgatni mind két oldalt, de a lényeg, hogy ez így nem mehet tovább! Szomorú, hogy azért halnak meg emberek, mert oda születtek, ahova és olyan nemzetíségűnek, amilyenek. Én nem kívánom, hogy bárki életét veszítse ebbe a háborúba, bár mint tudjuk sokkal több palesztín áldozata van a háborúnak!! Régen béke volt, együtt jártak iskolába zsidó és palesztín gyerekek és béke volt! amerika elérte a célját! a már több mint 50 éve tartó háborúnak köszönhetően olyan gyűlöletet keltet a kép nép között ami garantálja amerikának legjelentősebb bevételét, a fegyverkereskedelmet további jó pár évre.. ki tudja mikor lesz vége ennek, vagy lesz-e egyáltalán. utálkozni lehet, de nem érdemes, megoldást kell találni.

Chukchi

#12

2012-11-19 15:32

Szerintem sosem lesz béke amíg ott vannak a cionisták. Izreal eleve erôszakkal jött létre és ennek okán nem ismer békét, nem tud hozzá alkalmazkodni. Ki kard által él, kard által vész el. Ámen
1000000

#13 gyertás demonstráció

2012-11-19 20:15

KEDVES MINDENKI!
AZ IZRAELIEK VÉRRONTÁSA ÉS AGRESSZIÓS TÁMADÁSA A PALESZTIN NÉP ELLEN A GÁZAI ÖVEZETBEN ÉS A TÖBBI PALESZTIN TERÜLETEKEN.
A MAGYARORSZÁGON ÉLŐ PALESZTINOK EGYESÜLETE SZERVEZ GYERTYÁS DEMONSTRÁCIÓT SZERDÁN, NOVEMBER 21.ÉN... A GYŰLEKEZÉS A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM ELŐTT A BEM JÓZSEF TÉREN.
GYŰLEKEZÉS : 14:00

بسم الله الرحمن الرحيم
تنديدا للعدوان الهمجي الارهابي الاسرائيلي ضد شعبنا في غزة والمتواصل منذ ستة ايام ونصرة لصمود اهلنا في كل ربوع فلسطين، تنظم الجالية الفلسطينية في المجر اعتصام ومسيرة شموع ، سيبدأ اللقاء والتجمع في تمام الساعة الثانية من يوم الاربعاء ٢١ نوفمبر٢٠١٢ امام مبنى وزارة الخارجية المجرية BEM JÓZSEF TÉR وستنطلق الى ساحة البرلمان .....
L, az igazi

#15 Re:

2012-11-20 11:03

#11: L. -  

 Valaki a nevemben írt, amit kikérek magamnak. Természetesen van véleményem a kialakult Közel-keleti helyzetről, de azt megtartom magamnak.  Amit a névbitorló írt, írja meg saját nevében. Tudok önállóan gondolkodni, nem kell helyettem megtenni.

a harmadik L :D

#16 Re: Re:

2012-11-20 13:52

#15: L, az igazi - Re:

:D :D ez nagyon vicces, én meg a harmadik L vagyok, és valószínűleg akad még egy két ember magyarországon, akinek L a keresztnevének a kezdőbetűje :D :D egyébként meg amire válaszoltál, az volt az ELSŐ L-es hozzászólás, szóval :D

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-11-20 14:00


L.

#18 Re: Re: Re:

2012-11-20 14:13

#16: a harmadik L :D - Re: Re:  

 Logikai képességed: 00000

Én több, mint 1 éve írogatok L - ként a fórumokba. Tehát én vagyok L. Valaki tegnap, ismerve a nézeteimet, hozzászólásaimat megpróbált az én stílusomban írni és idenyomott egy helyesírási hibákkal tarkított katyvaszt, amit kikértem magamnak. Röviden ennyi a magyarázat, azaz a szemed felnyitására tett kísérletem. Nyugodtan legyél 3.L.

Henrikből az angol történelemben legkevesebb 8 volt.


Vendég

#19

2012-11-20 19:03

Békét a lelkeknek! Békét a világnak!

Vendég

#21 A 149. !

2012-11-30 01:04