Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

csak egy anyuka

/ #41 4 okom van arra, hogy utáljam ezt

2014-04-16 08:12

1. PÉNZÜGYI
Nem ismerem a listán szereplő könyveket, pedig az én gyerekeim fognak tanulni belőle, és nekem kell kifizetni őket. Szeretném tudni, mit kapok a pénzemért, és szeretném tudni, mire számíthatnak a gyerekeim. Ez talán nem olyan rendkívüli elvárás.
2. PRAKTIKUS
Persze van jogom belepillantani a listába és a könyvekbe is, ehhez képest még a tanárok sem ismerhették meg rendesen a választékot, viszont össze kellene trombitálniuk osztályonként minimum 20 szülőt egy tájékoztatóra húsvét és tavaszi szünet előtt pár nappal, utána dönteni és leadminisztrálni az egészet, mondjuk egy 500 fős nyolcosztályos gimiben - április 30-ig??? EZT ÍGY HOGY????
3. SZÜLŐI-SZAKMAI-PEDAGÓGIAI
A gyerekeim örömmel használták/használják a Mozaik könyveit, mert színesek, vidámak, gyerekeknek készültek - és nem mellesleg azért a szorzótáblát abból is frankón meg bírták tanulni. Nem mondom, hogy az Apáczai rosszabb azért, mert felnőttesebb, borongósabb, szöveggyűjteményesebb kinézete van. Nem baj, ha lehet mást IS választani - de miért is nem lehet a Mozaikot IS választani? MIÉRT? Egyetlenegy konkrét, lábán megálló szakmai indokot szeretnék hallani.
4. ELVI
Én még emlékszem arra, amikor mindenből egy volt, egy állami. Tankönyvből is meg tévécsatornából is meg iskolaköpenyből is, és egy csomószor persze az se volt ám így kimondottan kötelező, csak ...ööö... ajánlott... Nem jó emlékek.