Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Quoted post

Egres Béla

#48 Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

2014-04-16 09:59

Az oktatás és a hozzájuk tartozó eszközök és a tananyag összeállítása az a mindenkori kormányok joga és kötelezettsége! Joguk van eldönteni és meghatározni, hogy az állam céljaira mennyi és milyen képzettségű-értelmi képzettségű emberre van szükség. Ezt a folyamatot mind-mind tanult és képzett gazdasági és oktatáspolitikai szakemberek tervezik és irányítják. Ők azok akik tudják, hogy mire van szüksége az országnak és a következő nemzedéknek ahhoz, hogy az ország hasznos állampolgárai legyenek. És elképzelésüknek kötelessége minden magyar állampolgárnak alávetne magát! Nagyon jó ez az oktatási rendszer ami van. Ugyanakkor az itt hozzászólók nem szakemberek. A szülők többsége beteszi a gyereket reggel az iskolába-óvodába és csak este megy érte. Ilyen körülmények között annak a joga a gyerekek fejlődését irányítani aki neveli-ergo az iskoláé- az államé!
Amit ti itt mind itt műveltek az nem más mint alaptalan izgatás az állam ellen, melyben eszközkét a gyerekeket használjátok! Azokat a gyerekeket akik egész nap az iskolában ülnek és tanulnak. Próbálnak a tanulmányaik útján a társadalom hasznos tagjaivá válni -ellentétben szüleikkel akik az állam és az iskola ellen hangolják őket!

A Jövő Generációja Egyesülete további szigorításokat eszközöl az oktatási rendszer területén:

1. Egyesületünk kezdeményezi, hogy alkotmányban rögzítsék hogy az egyetemek és iskolai intézmények egyetlen és vitathatatlan képviselete a HÖOK legyen, mellyel szemben kritikát megfogalmazni nem lehet!

2. Kezdeményezzük, hogy a röghöz kötés még a költségtérítéses hallgatókra is kiterjedjen, mivel az ország nem bírja fenntartani a felsőoktatást önerőből. A tankötelezettség korhatárát szállítsák le 14. évre és a középiskolai tanulmányok folytatását kössék 4.5 ös átlaghoz és képzési hozzájárulás fizetéséhez.

3. Kezdeményezzük a fiúk számára a kötelező katonai szolgálat újbóli, a nők számára meg a kötelező egészségügyi szolgálat bevezetését , melyet szabjanak feltételéül az érettségi kiadásának és a felvételinek.

4. kezdeményezzük, hogy a sport és a honvédelmi ismeretek a teljes oktatási rendszer szerves részesei legyenek az általánostól egészen a diplomáig, és akik e két területen nem teljesít megfelelően az kerüljön elbocsájtásra az adott oktatási intézményből.

5. Kezdeményezzük, hogy a fizetéseket az iskolai végzettség határozza meg, a gyerekek tanulmányi előmenetelét a szülők iskolai végzettsége határozza meg és a diploma kiadásának feltétele a házzasság és legalább egy gyerek vállalásához legyen kötve.

Ezen felül egyesületünk az Alkotmánybírósághoz fog fordulni a szülők, az Oktatói Hálózat, a Középiskolások Hálózata, a Hallgatói Hálózat és az őket támogató tanárok és diákok izgató és felforgató tevékenysége miatt, mellyel az oktatási reformokat és a kormány munkáját -és ezzel párhuzamosan az ország fejlődését akadályozzák!

Mind a 2010-es és 2014-es választási eredmények egyértelműen kifejezik, hogy az ország mit akar!
Volt mindenkinek választási lehetősége, és az ország többsége ezt választotta. A többség akaratának mindenki kötelessége alávetnie magát.

Tisztelettel: Egres Béla
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b
https://hu-hu.facebook.com/egres.bela
https://www.google.hu/maps/place/J%C3%B6v%C5%91+Gener%C3%A1ci%C3%B3ja+Egyes%C3%BClet/@46.066974,18.194633,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x4742b1f3933fa733:0x25714d34d116954

Válaszok

Béla

#54 Re: Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

2014-04-16 10:50:13

#48: Egres Béla - Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

Kedves Egres Béla!

Először azt hittem, hogy csupán ironizál. Iróniaként annyira maró, és annyira fájóan vicces lenne, amiket ír. De kénytelen voltam rájönni, hogy mindezt komolyan gondolja. És ezt rendkívül szomorúnak tartom. Rendkívül szomorú h valaki ennyire korlátolt legyen. Én csak egyetlenegy mondatát emelem ki: "Nagyon jó ez az oktatási rendszer ami van." Gratulálok. Csak egyetlen dolgot jegyeznék még meg. Engem nem érdekel, hogy ön birka kíván maradni, és a gyerekeit és azzá akarja nevelni. Csak egyet tegyen meg. Egetverő baromságait ne kürtölje széjjel, és tegyen meg annyit, hogy nem csinál úgy, mintha ennek az országnak a jelenlegi rendszer olyan vattacukrosan kurvajó lenne.

üdvözlettel,
egy tanár

Tom Benko

#56 Re: Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

2014-04-16 10:59:10

#48: Egres Béla - Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

Azért ez különösen szánalmas, hogy valaki a kötelező katonaság mellett erősködjön. Mondjuk a többi is. A felsőoktatásról írottak kifejezetten a helyzet nem ismerését tükrözi. Az ilyen korlátolt emberek miatt tervezi egyre több fiatal, hogy inkább külföldön szerez diplomát. Remélem, a jövő generációja érdekében, hogy az egyesületük hamvába hal.

Eszter

#97 Re: Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

2014-04-17 16:26:18

Ala

#104 Re: Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

2014-04-17 21:49:52

#48: Egres Béla - Egres Béla vagyok a Jövő Generációja Egyesületének elnöke!

Bélám, igazán vicces srác vagy, de azért vizsgáltasd ki magad a Rét utcában. Segítek időpontot kérni, ha gondolod. Szerintem nevet tévesztettetek, javasolnám a Sötét Múlt DeGenerációja nevet.