Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Quoted post

Lovászi Fruzsina

#49 Nem kell mindenkinek okosnak lenni!

2014-04-16 10:10

Nagyon is jó ez az új tankönyv rendszer.
nem kell mindenkinek mindent tudni, nem kell mindenkinek okosnak lennie. Aki rátermett és érzi magában tudás iránti vágyat az majd eljár a könyvtárba és tanul magától. Abból majd lesz tájékozott és okos ember, lesz majd érettségije és diplomája. Aki meg megelégszik az iskolai tananyaggal és utána otthon nézi a Győzikét és a valóvilágot abból majd lesz jó munkás ember. Kellenek az utcaseprők és kellenek olyan emberek is akiknek adott esetben megmondjuk, hogy mit tegyenek. A szülők és a tanárok meg fogják be a pofájukat. Örüljenek, hogy van munkájuk, és van aki a gyerekeiket neveli helyettük.
És ha a jelenlegi helyzet nem tetszik akkor tegyetek ellene! Ne itt a neten fotelforradalmárkodjatok.
Vonuljatok az utcára, foglaljátok el az iskolákat szüntessétek be a munkát. De ez a demagógia netovábbja, hogy itt károgtok aztán meg leültetitek a gyereket azok fölé a könyvek fölé tanulni ami se a szülőknek, se a tanároknak se senkinek nem tetszik! Ezt választottátok, ezt érdemlitek, ezt kapjátok!

Válaszok

Tom Benko

#55 Re: Nem kell mindenkinek okosnak lenni!

2014-04-16 10:50:26

#49: Lovászi Fruzsina - Nem kell mindenkinek okosnak lenni!

Nem, nem jó. Nincsen semmilyen szakmai érv a választható tankönyvek mellett, sőt, ahogy elnézem, eléggé katasztrofálisak.

Mindent tudni tényleg nem kell senkinek - de törekedni érdemes rá. Aki szerint nem kell mindent tudni, azt elég nagy kudarcok érhették az iskolában, csak sajnálni tudom.

A lustaság nagy hajtóerő, úgyhogy ha nem követeljük meg a tudást, akkor szépen lassan senkiben nem lesz meg a tudásvágy. Az a gyerek, aki meg iskola után valóságsót néz, nos, azt meg tudnám mutatni, milyen munkás lesz. És nem, nem fogjuk be a pofánkat, mert nem tetszik a kialakuló helyzet. Igen örülök, hogy van munkám, de ha gondolod, cserélhetünk - nos?

Ez a petíció meg az, hogy éppen teszünk ellene, nem fotelforradalom. Az erőszakot meg nem érzem a sajátomnak, nem fogok iskolát foglalni, meg utcán csürhézni, bármennyire is szeretné ezt valaki. Végül pedig nem fogom leültetni a gyereket rossz könyv fölé, neked valami nagyon zavaros kép él a fejedben az iskoláról, ha így gondolod.

domi

#57 Re: Nem kell mindenkinek okosnak lenni!

2014-04-16 11:04:50

#49: Lovászi Fruzsina - Nem kell mindenkinek okosnak lenni!

 

Látom te azt szeretnéd, hogy a pénzedért, amit adóként fizetsz be, a gyermekedből hülyét neveljenek.

Tájékozatlan felnőttet, akit aztán úgy irányíthatnak, ahogyan csak akarják. gratulálok.

Az okos gyerekeből lesznek ám jó szakmunkások!!!

Amíg más országokban egyre több pénzt fektetnek az oktatásba, hogy az minél magasab színvonalú legyen, addig itthon is egyre több pénzt tesznek az oktatásba, de... nem magasszínvonalú digitális anyaokat vásárolnak, hanem silányra költenek egyre több pénzt.