A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása


Vendég

#126

2011-12-23 13:12

Még egy utolsó gondolat a Balatonról!
Itt egy hihetetlen nemzeti kincs. Egy fantasztikus adottságokkal rendelkező és óriási lehetőségeket magában hordozó természetes víz. És ezt sokan kirabolják lebecsülik és még büszkék is rá.
Bátran állítom más mentalítás mellett simán felvehetné a versenyt még az Ebróval is. Csak EGY KÉT DOLGOT KELL MEGÉRTENI ehhez. Felőlem azt csináltok a halakkal 30kg-ig amit akartok. Egyétek meg adjátok el keressetek vele pénzt senkit nem érdekel. A kapitális harcsa ettől sokkal többet ér. És valljátok be azok TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE FÉSZEKRŐL KERŰL KI!!! Ha a fészkek is békében maradnakaz utánpótlás is megoldódik.
Akkor talán elérjük hogy a KECSKE IS JÓLLAKIK A KÁPOSZTA IS MEGMARAD.
Mindenki fog harcsát, kapitális halak maradnak a vízben, az ügyesek minden évben kifoghatják azokat újból, lehet velük évek múlva is fotózkodni, a szaporodás is biztosított, a halak génállománya is megőrzésre került, az éttermesnek is jut majd hal évek múlva is (persze csak 30kg-ig  ) JA ÉS PÉNZT IS KERESTEK SOK-SOK HARMICEZER FORMÁJÁBAN .
Mondjátok meg mi ezzel a gond? Mi az amit nem értetek? 

Tisztelettel: Tapasztalt balatoni harcsás
Endre

#127 #123 első helyen nálunk

2011-12-23 13:26

Sajnos megint hozzá kell szólnom az ezen a vitalapon fórumozókhoz. Mivel a #123 hozzászólója vállalta a nevét, rájöttem, hogy elsőként írta alá a mi kérelmünket. Vele sem ismerjük egymást, mi ketten. Sosem találkoztunk, sosem beszéltünk. Nem úgy indítottuk ezt a petíciót, hogy összetrombitáltunk boldog-boldogtalant, hanem úgy, hogy senki sem tudott róla előzőleg. Közleményben is kértem, hogy az érintettek legyenek az aláírók és a számokból úgy tűnik, hogy ezt valóban be is tartják az aláíróink.

Biztosan feltűnt már Önöknek is, hogy magát nem csak megnevezte, de azonosította is, mint egykori balatoni halőrt. Kérem, fontolják meg újra, hogy amit most Önök ezen kérelem aláírásával támogatnak, az a valódi problémájuk-e, hiszen láthatják, hogy nem csak fészekhorgászok, hanem valóban hozzáértő és tapasztalt szakemberek vállalnak egy véleményt velünk ebben a kérdésben.

Mindenképpen szeretnék köszönetet mondani Borbáth Balázs Úrnak, akit elsőként üdvözölhettünk sorainkban és aki objektív hozzászólásával segít minket, valamint előre is köszönöm mindazoknak, akik ha alá is írták ezt a petíciót, legalábbis fontolóra veszik, hogy nekünk is lehet igazunk, hogy talán nem vagyunk gátlástalan tolvajok, akik a nemzeti kincset fosztogatják, hiába is állítják ezt olyan sokan. Kevesebben vagyunk, mint az itt hozzászólók, de csak azért, mert sokkal kevesebben folytatjuk ezt az igenis nagy kitartást és nemes elszántságot igénylő sporthorgászati módszert, a fészekhorgászatot. Talán mégis képesek látatlanban (hiszen talán sosem űzték a horgászatot úgy mint mi) is felmérni, hogy nem vagyunk orvhalászok, hogy igenis legalább annyira viseltetünk becsülettel, megértéssel és kímélettel az általunk fogott halak iránt, mint bármelyik másik horgász. Talán mégsem ülnek fel annak a rágalomnak, hogy mértéktelenül fogjuk és öljük ki a halakat a vizeinkből. Talán egyszer még kezet fognak velünk, mikor együtt indulnak velünk nagyon nehéz és eredményeinkben a legendánál nagyságrendekkel szegényesebb sikerű horgászatainkra és talán akkor még inkább megszorítják azt, amikor látják nemes küzdelmeinket és hogy igenis betartjuk nem csak a jogszabályokat, de a horgászok íratlan etikai szabályait is.
Horgászom tehát vagyok!

#128

2011-12-23 14:15

Endre!

Te írod hogy betartod a horgászok íratlan etikai szabályait? Amikor kiszolgáltatott halat fogsz meg és utána azt megölöd? Miért ámítod saját magad? Az amit Te csinálsz az csak jogszabályilag elfogadott de nem etikus! Hogy is gondolhatod Te ezt? Nem világos hogy a harcsán kívűl minden ívó hal megfogása etikátlan és törvénytelen. Valamilyen oknál fogva csak a harcsa kivétel ez alól! És akkor az már etikus? Nem reklámoznád még véletlenűl azt is hogy a vermelő halra is rájársz, mert a törvény nem tiltja azok kifogását tehát akkor az is etikus.
Az előzőekben leírtakban sem reklámoztad a nagy halak visszaengedésének sportszerűségét. Nem az volna az etika?
Olyan távol állsz te ezektől a dolgoktól. Ha neked a fészkét örző harcsa nem egyenlő egy kiszolgáltatott lénnyel, akkor inkább te ne beszélj etikáról, mert nem érted a szó jelentését!
Endre

#129 Re: Ön (nem te) horgászik, tehát van

2011-12-23 15:05

#128: Horgászom tehát vagyok! -

Nem véletlen, hogy éppen a harcsa az egyetlen kivétel a sok szabály alól. A halgazdálkodásért felelős törvény alkotói pontosan tudtak néhány dolgot, amiről Önök (nem te) megfeledkeztek. Csupa olyan dolog, amihez bizony kellő képzettség, kutatás, felmérés kell, amit a vizeket látogató horgász egyáltalán nem képes elvégezni, bármilyen sok legyen is belőle. Azt a harcsahorgászatot egyéb módon űzők is tudják, hogy a harcsa rendkívül óvatos, rejtőzködő életet él. Ezt ők is tudták és tudják ma is. Fogására az év minden más szakaszában sokkal kisebb esély van.

Természetes aggálynak tűnik, hogy mi lesz akkor a következő évi szaporulattal. Önök is ezt kifogásolják. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy egyrészt az általunk fogott halak sem mind kerülnek Önök szerint "éttermekbe", hiszen a halat a horgász el nem adhatja (mert nincs rá engedélye), a konyhaasztalra pedig túl nagy, így marad a visszaengedés. Ha valaki mégis hazavisz egy ilyen nagy halat, annak számolnia kell a vele járó problémákkal - hadd legyen az ő dolga. Még mindig azt gondolhatja, hogy egy ilyen hal kifogása valami égtelen nagy érvágás a szaporulatra, mert hát nagy hal = sok ikra. Csakhogy a helyzet egyáltalán nem ilyen egyszerű, mint ahogy azt laikusan az ember gondolná. Bőséges felmérés, kutatás igazolta, hogy a kapitális példányokkal tarkított vízterület szaporulata kisebb, mint a kisebb egyedeket tartalamzóké. Ezzel termszetesen nem azt mondjuk, hogy nosza ki a vízből a nagyokat. Ezt csak Önök állítják rólunk.

Ön még mindig azok közé tartozik, aki etikátlannak bélyegez minket és személy szerint engem. Visszautasítom amellett, hogy én nem vádoltam Önt semmivel, nem igyekeztem bűnözőként beállítani sem. Próbálja ki, látogasson el velünk (velem) az összes horgászatra (csak bírja szusszal, mert megvallom én alig) és kitartással! Amiről azt most hiszi, hogy halbánya, meg fogja látni, hogy a legkevésbé sem. Más kérdés, hogyha néhány horgász lát egy gyönyörű zsákmányt, akkor hajlamos azt irigyelni a másiktól. Nem is kíváncsi rá, hogy valójában milyen energiabefektetéssel sikerült azt kifogni. Természetesen itt a siker/sikertelenség arányra gondolok. Legyen elég annyi, hogy nagyon sokan felhagynak ezzel a módszerrel a kezdet kezdetén, mielőtt halat egyáltalán láttak volna csobogni a vízben. Pontosan tudták ezt a törvénykezők is, de minden eshetőségre felkészülve meghagyták a halgazdálkodásért felelős szervek jogkörében, hogyha szükséges, bármilyen korlátozással élhessenek. Ez a lehetőség minden hal védelmében elegendő és élnek is vele gyakran, tehát azt sem mondhatja senki, hogy embertelen módon hagyják, hogy a felelőtlen ember kipusztítsa az élővilágot.

Arról az Önök petíciója nem szól, hogy a jelenlegi törvényt be is kellene tartatni. Arról főleg nem, hogy akinek elég pénze, kapcsolata van, az nemhogy horgászbottal, de ellenőrizetlen mértékű halászattal vagy környezetszennyezéssel a vizek élővilágát fenyegeti. Erről hallgatnak. Talán mégsem érdekli Önöket? Kétlem. Remélem, hogy nem így van. Mivel aggályosnak találják a halállomány csökkenését, ránk szeretnék kenni. Ránk, akik eddig sem tehettünk mindezekről és ellenük sem, de mégis minket okolnak mindenért, hát minket is büntetnének.

Gyakran emlegetnek külhoni példákat, hogy ott hogyan szabályozták a horgászatot, de arról fogalmuk sincs, hogy milyen egyéb okok miatt volt erre és erre is szükség, ugyanakkor megfeledkeznek más, szintén külföldi horgászvizekről, ahol teljesen más a helyzet, mégis van harcsa, sőt.

Megkérem Önöket, hogy legalább olyan kulturáltan érveljenek, mint ahogyan én teszem. Nem véletlen, hogy a trágár hozzászólásokat töröltem, mert azok valóban nem tűrtek nyomdafestéket. A vitánk komolysága megérdemel annyi tiszteletet, hogy alpári stílussal nem alacsonyítjuk le.


Vendég

#130

2011-12-23 15:49

Tisztelt "horgászom tehát vagyok " Csak röviden szeretnék reagálni kulturált megnyilvánulásodra: a hal miután leívott, készül a következő évi ívásra!!!Tehát ezek szerint egész évben tiltani kellene a horgászatot,és te is a szaporodásra készülő halat "piszkálod", bár mikor is horgászol.Egyetlen dolog vezérli a halat: a fajfenntartás. Október folyamán a süllők már teljesen kifejlődött ikrával várják a tavaszt,de említhetném szintúgy a csukát is.......stb....(?
Mádli Bálint

#131 Karácsony...

2011-12-23 16:30

Tisztelt fórumozók!

Engedjék meg (engedjétek meg), hogy tegyek egy javaslatot. Mindenki, aki harcsára, süllőre , csukára, pontyra, sügérre, vagy bármilyen halra horgászik, akár azért, mert szereti a halat megenni, vagy ép a fogás élménye ragadja magával, vagy a technikai újdonságokat szereti kipróbálni a vízparton, fogadja el azt a tényt, hogy mindannyian egy családba, a horgászok családjába tartozunk. Mindenki más, és más. Ki így, ki úgy leli meg örömét ebben a hobbiban. Ha vízparton csónakunkból, ladikunkból tudunk baráti gesztust gyakorolva inteni más sporttársaknak, érdeklődni fogási eredményekről, akkor itt a fórumon is tartsuk be ezt a baráti hangvételt. Ha másért nem, hát azért mert Karácsony van, és mint említettem, bár mekkora is a különbség nézeteinkben, akkor is egy családba, a horgászok családjába tartozunk! Erre legyünk büszkék, és nem utolsó sorban méltóak is!
Kellemes karácsonyt kívánok minden horgásztársamnak!!!

Tisztelettel: Mádli Bálint
Endre

#132 Re: Karácsony...

2011-12-23 17:35

#131: Mádli Bálint - Karácsony...

Lehet ezt így is. Nagyon köszönöm a támogatását. Ha nem is vagyunk - remélem, hogy csak még - ugyanazon a véleményen, akkor is kijár az egymásnak adott tisztelet és remélem azt is, hogy megértéssel is lehetünk egymás iránt. Akkor talán több esélyünk lenne arra is, hogy valóban elérjünk valami hasznosat.

Kellemes karácsonyt Önnek, horgásztársainknak és az itt fórumozók mindegyikének!

Horgászom tehát vagyok!

#133

2011-12-23 19:01

Tisztelt Endre!

Látom egyetlen egy sort sem hajlandó megérteni amit itt leírtunk! Tökélets példát mutat struccpolitikából. A szokásos bástyái mögé bújik a szakértőkkel meg a fene nagy küzdelmekkel ami a fészkes harcsa kifogását illeti. Ez mind édes kevés ahhoz képest amiről itt valójában szó van.
Akkor amikor valakit győzködni kell hogy óvja meg a saját és a közös értékeket és ez számára nem egyértelmű. Számára ez nem cél. Ott nincs miről beszélni. Akkor amikor valaki fészkes harcsa fogását hihetetlen nagy dicsőségnek tekinti és e legkissebb szinten sem vél ebben felfedezni bármiféle etikai kérdést. Szerintem ott sincs miről beszélni. De legalább mi megpróbáltuk.
Miért kell eggyeseknek elmagyarázni azt ha a harcsákra hosszútávon vigyázunk az a fészekhorgászoknak is csak hasznára válik, hisz évek múlva is űzhetik a hobbijukat.
Miért olyan nehéz ezt megérteni?

Ezek generációs és társadalmi problémák amik szerintem egy ilyen fórumon soha nem fognak megoldódni. Az elvek túlságosan rögzűltek a fejekben ahhoz hogy felfogják a környezetük megváltozik, megváltozott... A struccpolitika és a "máról holnapra élés" megváltozásához több időre lesz szükség.

És most én is emlékeztetek mindenkit arra hogy a petíció útraindításakor soha senkit nem akartak meggátolni abban hogy horgászzon vagy a hobbijával foglalkozzon vagy akár egyetlen egy perccel is kevesebbet töltsön kint a vízen. Itt kizárólag a jővő harcsanemzedékek megóvására történt javaslat. Ha ezt bárkinek akár Önnek Endre, magyarázni kell.
OTT NINCS MIRŐL BESZÉLNI!

Horgászom tehát vagyok!

#134 Re:

2011-12-23 19:29

#130: -  

 Tisztelt 130-as hozzászólás írója.

Rendkívűl jó példát írt nekem! Olyannyira hogy azt se tudom most erre mit is válaszoljak. Be kell valljam ez egy nagyon fogós kérdés (szituáció). Most majdnem megvilágosodtam! bla-bla...

Na jó a viccet félretéve! Csak egyetlen egy kérdést szeretnék feltenni az illetőnek. Aztán majd a válaszából szerintem minden kiderül! Kérdezem én mit tenne Ön?! Tegyük fel van egy koca malaca decemberben legyen éppen szilveszter. Levágja-e ha éhes a család? Én levágnám és Ön? Tegyük fel hogy van egy vemhes kocája május végén a hasában 12 kismalaccal levágja-e ha éhes a család vagy vár egy hetet? Én nem és ÖN?

Ha jól értettem ilyen példát akart nekem bemutatni csak éppen halakkal illusztrálta.

Éppen ezért írtam a korábbiakban, ha ilyen SZELLEMI SZÍNVONALON állunk: Ott nincs miről beszélni!

Rettenetesen kíváncsi vagyok, ezért kérem ne felejtse megadni a választ a malac sorsáról.

 

 

Szögedi horgász

#135

2011-12-23 20:22

Ez ugyanaz a szint, mint mikor a halászok ívási időben ezerszámra teszik ki a varsákat a szélvizekre.
Az ívó, szaporodó halainkat védeni kell, nem pedig törvényes keretek közt pusztítani.
Horgászom tehát vagyok!

#136

2011-12-23 21:07

Tisztelt Endre!

Meg kellene végre érteni egy dolgot!

Nagy hal = sok ikra = sok pénz = sok-sok halászlé

vagy

Nagy hal = természeti KINCS = vonzó horgászvíz = sok-sok örömteli peca

A nagy hal korántsem csak az ikrái miatt értékes! Miért nehéz azt megérteni hogy sok pénzt és sok halászlét kisebb harcsákból is meg lehet oldani tilalmi időn kívűl??
A Balaton nem azért lesz értékes és vonzó horgászvíz mert tele van 5-10kg-os jól szaporodó egyedekkel, és nem is ezért fog valaki akár többszáz kilómétert utazni oda,hanem mert tökéletes élettér a kapitális halak számára. És gondoljon bele ez a Hazánkban van, még csak Olaszországig sem kell autózni...
Ugye milyen érthetetlen dolgok ezek?!


Vendég

#137

2011-12-23 21:40

Tisztelt "horgászom tehát vagyok"! Sokat gondolkoztam ,hogy tartsak-"é" néked biológia órát!! Úgy döntöttem ,ha eddig jutottál néhány évtized alatt,akkor már hiábavaló.... Viccet félretéve... naggyon megfogtál most!!! A választ megkapod abban az esetben ,ha mutatsz nekünk egy hím harcsát ami ikrát rak...Mert nálad a hím harcsa=vemhes koca? Röf-röf-röf
Endre

#138 Re: tényleg nincs?

2011-12-23 23:47

#133: Horgászom tehát vagyok! -

Sajnos nincs. Meg sem próbálja megérteni az érveinket. Rögeszmeként ragaszkodik ahhoz, hogy mi a harcsát eladjuk, felfaljuk, Isten tudja mi kárt nem teszünk még benne. Ezt kizárólag hiszi. Nem tudom meggyőzni, mert csak hite van. Ha szemtől szemben vitatkoznánk tudnia kell, hogy a rágalmai miatt jogi útra terelnénk a vitát, mert a vádjai semmilyen formában nem állják meg a helyüket.


Vendég

#139

2011-12-24 00:27

Sajnálom, hogy a mezőgazdaságunk tönkretétele után már ami a felszini faunát érintette. Könyörögni kell a felszin alatti "vizi" faunánk megóvásának érdekében. Az őshonos halaink és azok fennmaradásának érdekében teljesen indokoltnak találom a jelen kezdeményezést!
Bízom benne, hogy az ezzel foglalkozó minisztérium, (nem véletlen az "ezzel" kifejezés, hiszen manapság követhetetlen, hogy kihez is tarozik a kérdés) átgondolt és szakmailag megfelelő döntést fogalmaz meg, valamint érvényesíti is azt. Sajnos nem tudom elfelejteni azt a bizonyos "Dunakeszi tőzeglápos" esetet, ahol a gazdasági érdekek előnyt élveztek a természeti érdekek előtt. Egyszerűen csak annyit szeretnék mondani,hogy ne csak nézzük a médiákban leadott szlogent,ami szerint:Unokáinktól ezt a földet "csak" kölcsön kaptuk, ami nem jogosít fel benünnket,hogy el is használjuk (akár el is pusztítsuk). Tehát ha már a vizeink élővilágára sem tudunk (akarunk) odafigyelni,eléggé nagy baj lehet az illetékes .......Elvtársaknál....Politikusanknál....Szakembreinknél..., mindegy minek nevezem őket, a lényeg valamilyen módon megmenteni legalább a vizeinket, mint természeti adottságunkat. Természetesen nem akarok könyvet írni, de azért van gond mostanában az öntözéssel. Nem véletlen hiszen szabályozva lett az összes alföldi folyó, nem kanyarog , nem építi a saját partszéli természetes faunáját, hanem szabályozva lett és egyszerűen leszalad még az alföldön is. Nos ilyen beavatkozások után csak átgondolt "felelősséggel átgondolt" halgazdálkogást várnák el az illetékes hmmm.-tól. ( Mindenesetre jó lenne ha olyan vezető döntene ezekben a kérdésekben aki éerti is valamennyire a halak élővilágát ill. ennek az életközösségnek a működését, egymásrautaltságát,nembeszélve a vizeink állapotának az ismerete sem lenne hátrány
Jó munkát!
Horgászom tehát vagyok!

#140

2011-12-24 00:39

Tisztelt Endre és Röf-röf!

Ehhez tényleg csak Gratulálni tudok!
Feljebb mindössze néhány sorban akartak meggyőzni néhány összefüggésről:

1: A fészekről kifogott harcsa semmilyen negatív hatást nem gyakorol a populációra...
2: Ha csak a tejeseket fogják le hát az nem is olyan nagy baj...
3: A Balatonon a fészekhorgászok TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE egyáltalán nem adja el a halat.

Még szerencse hogy nem vagyok hiszékeny! :)
Nagy még a sötétség itt a fejekben...
Ha tényleg ennyi tellet Önöktől akkor javaslom zárjuk be ezt a vitát örökre!

Uraim a Soha Viszont Nem Látásra

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-12-24 01:32


A petíció írója

#142

2011-12-24 10:23

Endre
"Uraim a Soha Viszont Nem Látásra"
Reméljük!!!
Egy érdekes jelenség:Az ellen petíciót indító urak, a velük nem egyetértők hozzászólását folyamatosan kitörlik!Hol itt a szabad véleménynyilvánítás.
Az urak figyelmébe ajánlanám:
A Magyar Köztársaság Alkotmánya (1949. évi XX. törvény) védi a szabad véleménynyilvánítás jogát, tekintet nélkül a megfogalmazott álláspont érték- és igazságtartalmára.
A szabad véleménynyilvánítás az egyik alapvető emberi jog, a szólásszabadság része.
Endre

#143 Re:

2011-12-24 10:56

#142: A petíció írója -

Önök kezdték törölni, az Önöknek pusztán tartalmilag nem tetsző hozzászólásokat. Én csak a vádaskodó, alpári stílusúakat töröltem (így is hagytam belőlük szép számmal, amelyek mutatják, hogy milyenek lehettek, amiket töröltem), míg Önök elzavartak innen másokat, akik nem voltak Önökkel egy véleményen.

Létezik szabad véleménnyilvánítás, mint ahogy emberi méltóság is, amihez szintén jogunk van. Úgy tűnik, hogy szinte csak olyanok szólaltak meg Önök közül nálunk, akik ezt figyelmen kívül hagyják. Sokat mutat az erőszakos viselkedésük arról, hogy tulajdonképp miért is támogatják az Önök szerintünk helytelen kérelmét.

Lehet újra törölni a hozzászólásom, mert úgy tartja kedve.

U.i.: Könnyű arctalanság mögé bújva rágalmazni. Az engem rágalmazók gyáván hallgatnának a mostani "szabad véleményükről", ha tartaniuk kellene tőle, hogy azért a törvény előtt is számot kell adniuk.

A petíció írója

#144

2011-12-24 12:28

Kedves Endre!
Kellemes karácsonyi ünnepeket!

Vendég

#145

2011-12-25 11:59

Mélyen tisztelt "horgászom tehát vagyok".Az internet arra is alkalmas ,hogy elmélyítsd tudásodat a harcsával kapcsolatban!Választ kaphatsz az ivari arányokról,a szaporodásuk hatékonyságáról-mely nem méretfüggő stb..stb.. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!-MINDENKINEK

Vendég

#146

2011-12-25 13:25

Úgy tudom, hogy a Szálkai tározón betiltották a fészekhorgászatot pár éve. És most tele van 2kg-os harcsákkal, amiktől folyamatosan szól a harcsacsipogó. Az idén a tavalyi 2 kg-os 5kg-os lesz. Van itt valami baj? Ha a vízzel kapcsolatban tévedtem, javítsatok ki.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-12-25 15:36


Nyomasek Bobó

#148 Re:

2011-12-25 16:30

#145: -

A természet úgy intézte hogy mindig a legnagyobb legerősebb, szaporodjon a legnagyobb eséllyel.Ezáltal tovább örökítve a géneket.Gondolom arra akart célozni hogy a fiatalabb példányok ívási aránya magasabb, de az nem minden.Fontos hogy a legjobb génekkel rendelkező példányok szaporodjanak.A természeti érdekek elöbbrevalók minden emberi tényezőtől, érdektől.A mai tényállás az hogy egyre kevesebb kapítális példány kerül ki a folyóinból, a szabályzásoknak köszönhetően ívási területeket vesztettünk, a szennyezések, a túlhalászás, a húshorgászat, csökkenti az álományt.A természetes szaporulat nem tudja mind ezt már pótolni.Ezt a törvényt halászok alkották halászoknak, komoly annyagi haszon reményében.Nem egy erős érv erre hivatkozni.

Horgászom tehát vagyok!

#149 Re:

2011-12-25 18:36

#145: -  

 Tisztelt Hozzászóló!

Ha elolvasta volna a korábban írt hozzászólásaimat sokkal világosabb képet kapott volna az én elképzeléseimről. Kérem mielőtt megint válaszol legalább udvariasságból tegye meg, különben elég komolytalan diskurzus fog kialkulni közöttünk. (Tehát az internet arra is alkalmas hogy egy komoly kérdés megvitatásakor legalább Ön is minimálisan tájékozódjon :) )

Azért valamit az Ön felvetésére is reflektálnék! Ha jól értem ugyan arra az elméletre céloz mint Tisztelt Röf-röf (korábbi hozzászóló), hogy a fészekhorgászatban csak a hím harcsákat fogják le abból meg majd több is odaáll a fészekhez ha pedig egyet kettőt lefog az se probléma mert jön helyette másik.

Na és itt jön a nagy probléma! Ugye nem akarja senki azt állítani, hogy a Tisztelt Fészekhorgász talál egy fészket szépen lefog arról egy kapitális halat lehetőleg tejest és mint aki jól végezte dolgát szépen hazamegy csak és kizárólag az állomány megvédése végett. Ugye nem ezt akarja nekem mondani?? Én azt állítom bármelyik fészken bármelyik fészekhorgász addíg fog ücsörögni amíg azon Ő mozgást lát. Addíg fogja le arról a halakat amíg ott valami él és mozog. Csak egyetlen egy dolgot tudok ami miatt otthagyná a tuti helyet. Az az ha már hetek óta nem bír egy kapást kicsikarni.

Meg ugye a nemek arányánál nem arra gondol hogy bármelyi fészkes csak és kizárólag egyenemű halat fog. Kérem mondja azt hogy nem erre céloz?! Az ikrást se tudja még véletlenűl se horogra csalni és ugye testbe se akad á az kizárt. Persze úgy hogy a profibbja legalább 5 hétig cseszteti a fészket napi szinten.

Tisztelt Hozzászóló! Nem tudom visszaolvassa-e a korábbi témákat ezért itt megint leírom az egyik fontos Momentumot.

A NAGY HARCSÁKAT ADDÍG KELL MEGMENTENI AMÍG VANNAK! Remélem nem azt állítja hogy egyáltlán nem csökken a számuk és ezért nincs mi miatt aggódni?! Ugye azt se akarja mondani hogy az efféle halakat nem lehet véhlegesen kiírtani?! AGGODALOMRA TUDJA MI ADJA A LEGNAGYOBB OKOT. AZ HOGY AZ ELLENPETÍCIÓ LEGTÖBB TÁMOGATÓJA BALATONI HARCSÁS. AZÉ A BALATONÉ AHOL AZ ÁLLOMÁNY KOMOLY HÁNYADA 2 HÓNAP ALATT KIDÖGLÖTT!!!!ÉS NEM A HARCSÁK VÉDELMÉRE FOGNAK ÖSSZE PERSZE NAGY BÜSZKÉN HANEM A SZISZTEMATIKUS KIÍRTÁSUKRA!

Nem lát véletlenül összefüggést ebben a tényben és abban hogy a magyarokat egész Európában harcsamészárosoknak tartják?!

 Megkérek mindenkit amennyiben írni vagy kérdezni szeretne tőlem OLVASSA VISSZA A HOZZÁSZÓLÁSOKAT!

(a hozzászólók többsége egyszerűen azt sem képes felfogni, hogy itt senki nem akarja betíltani a fészekhorgászatot)

...

#150 Re:

2011-12-25 18:50

#146: -  

 Te a saját érdekeidet is nézed amikor ilyeneket írsz, vagy csak örülsz hogy írhatsz valamit.

Már az is baj ha egy vízben van sok harcsa? Ha biztosan fogsz!

Ha nagyobbat akarsz fogni akkor miért nem raksz fel nagyobb csalit.

Addíg örűlj amíg a fészekről nem pusztítják ki a nagyokat. Legalább most van még neked is esélyed két méteres

halat fogni. Ha azokat tilalomkor majd lefogják akkor neked ismét maradnak a 2-5kg harik.

Ahogy írtad ahhoz neked meg nem nagyon füllik a fogad! Szerintem Te ezzel csak jól jártál...