A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása petíció automatikusan generált fórumtémája

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-12-29 20:44



Vendég

#177

2011-12-29 21:09

Egyet értek, teljesen támogatom!!

Vendég

#178

2011-12-29 21:11

Tisztelt "rutinos"
Fején találtad a szeget!!!/a "szakértő"a kis tudás kapcsolatban/.Ehhez hasonló emberek alkottak új szabályokat a Balatonon is. Közben a harcsavermelő helyeken pl:Bece -hegy alatt ahol pár éve buktak a gereblyézők, 1500m-es halászháló várja a ledermedt ,lassan úszó harcsákat ill. pontyokat,,,de tudjuk ők csak busáznak.Újra divatba jött a vonó hálós halászat is! A hét minden napján teszik ezt, persze keszegre!!!

Vendég

#179

2011-12-29 21:13

Ez a módosítás/módosítási kísérlet már rég időszerű volt. Sajnos a jelenlegi magyar többségi mentalitás az, amin változtatni kell. Gondolom nem kell senkinek sem bemutatni a rendszeresen látogatott horgászhelyeket. Mindamellett nem tartom elítélendőnek alkalmasint egy-egy hal hazavitelét (catch & release mellett). Saját tapasztalatból úgy gondolom, még ha minden horgász elvinné az engedélye által megengedett halmennyiséget, akkor sem tudna annyi kár okozni, mint a lelkiismeretlen halászok.

Vendég

#180 Re:

2011-12-29 21:37

#179: -

Ajánlom figyelmébe az ezzel elletétes petíciót.


Vendég

#181

2011-12-30 10:29

Ha tilalom, akkor legyen valóban az. Ha pedig ívási időben is akarunk harcsázni, akkor biztosítsuk az utánpótlást mesterséges szaporításból, és halasítsunk irgalmatlanul. Hajrá!
"rutinos" balatoni horgász

#182 Re:

2011-12-31 12:22

#178: -

Na látod ebben igazat adok Neked! Hiába tesznek itt bármit is ha a legnagyobb halrablók pont a halászok a balaton esetében!!  Ők gátlástalan módon fogják ki ősszel a harcsákat  IS , pedig milyen jó lenne ha tavasszal azok is leívhatnának! Ezért is jó , ha befagy a víz mert legalább addig nem tudnak rabolni, az elmúlt hetekben még vasárnapokon is húzták a vizet !

 

 

Irmapusztán ha mesélnének nektek mi folyik itt a balatonon  páran lehet sirvafakadnátok....


Vendég

#183

2011-12-31 15:35

Tisztelt "rutinos"
El tudom képzelni!,de akkor kérdem Én:a horgászokat kell korlátozni?,és pont a nonprofitnak? Ők söprögetnek a horgászok háza táján, közben meg ellepi őket a "mocsok".....
Amit ma' Te visszaeresztesz, az holnap' a halászhálóban végzi...Ezért nekem teljesen mindegy ,hogy a halász, vagy orv halász,orvhorgász, a legjobb esetben pedig a becsületes horgász viszi el a halat.
Kutyából nem lesz szalonna!!!
Rend és megbékélés akkor lesz a Balatonon,ha a halászat teljesen likvidálva lesz!/az összes természetes vizünkön/ Akkor lehet komolyat lépni a halállomány védelmében.Busahalászat címén ami megy évtizedek óta, az elképesztő!
Én is tudnék "mesélni".... H.lyének nézik a horgászokat.
A fejétől BŰZLIK a hal.. /jelen esetben a Bhnp/.Ezért teljesen felesleges bármilyen új szabályozás ,törvény,de még a felvetése is,ami megosztja a becsületes horgásztársadalmat.
Ezért találom Borbáth Úr felvetését jónak!A 3 év alatt pedig nagyon sok mindent lehetne elérni.Legfőképp a halászat likvidálását!
"rutinos" balatoni horgász

#184 Re:

2011-12-31 17:55

#183: -

Szerintem nem lesz itt semmi változás , kizárölag a politika szólhatna bele a dolgokba , akkor viszont az lehetne  amit csak szeretnénk!! Van esetleg köztetek valami miniszter pecás pecás??? Én megfogatom veled életed harcsáit Te meg csinálod amit mondok:))))

B.U.É.K


Vendég

#185 Re:

2011-12-31 19:19

#183: -

Az nagyon jó "felvetés" volt. Megmutatta, hogy más kárára írogatnak bátran bármit, de ha a saját érdeküket sérti, akkor mélyen hallgatnak. Ti (kapzsi, tolvaj, orvhorgász banda = fészekhorgászok [remélem, érezhető az irónia]) takarodjatok a mi "szertett" vizeinkről, ne fogjátok ki előlünk [inkább csak előlem] a halat! Megvédjük tőletek bármi áron, ha az a bármi azt jelenti, hogy mi [vagy inkább én] továbbra is kifoghatjuk [vagy inkább kifoghatom]. Vajon messze még az idő, amikor  "természetvédő", "halvédő" bandák járják a vizet, hogy horgászokat verjenek? :(


Vendég

#186

2012-01-01 02:14

Tisztelt 185!
Ezt jól látod! -csak Ők nem sajnos-

Vendég

#187

2012-01-01 02:28

"rutinos"!
Szép harcsákat szoktam fogni,a politikát meg mellőzni szoktam a vizek partján!Az élet harcsája meg nagyon tág fogalom!-főleg ezen a "honlapon".

Vendég

#188 Re: Re:

2012-01-01 13:12

#184: "rutinos" balatoni horgász - Re:

Tisztelt "rutinos" balatoni horgász !

Na elindult a "történelmet csinálhatnánk"?

Úgy látom, elszált a fenenagy lendület, de vele együtt elszált, az általam javasolt teljes horgászati-halászati tilalom  céljából kiírandó, újabb petíció lehetősége is.

Az a "teljességgel lehetetlen " gondolat,  hogy vizeink-halaink, unokáink érdekében egy kis horgászati szünetet kéne tartani természetes vízeinken, - három, netán két évet-  rögtön jegelte a teljes, mindenre kiterjedő halvédelmet, de még a gondolatát is !

Mert ez mindenkit érintene.    - Azt már nem !!

Szinte hallom  : - Hogy gondolják egyesek ?   Azért mert kevés a harcsa,  én ne szedegessem a "pólyás" csukákat,  az "óvodás" süllőket,   a tenyérnyi sügereket ?   Na azt már nem !  Még a végén lemaradok.......letelik a három év,  és kénytelen lennék komolyabb halakra horgászni !   És akkor mit csináljak az UL botommal ?

A válasz egyszerű  : stílusváltás.

Közben folynának a telepítések,  a jobb ellenőrízhetőség miatt kevesebb rapsic járná a vízek partját.....

Megszünne a halászat...

Tisztelt petíció aláírók !  Mit nem lehet ezen érteni ?

Horgásztársi Üdvözlettel :   Borbáth Balázs

 

"rutinos" balatoni horgász

#189 Re:

2012-01-01 13:41

#187: -

Szóval fogtál már 1-2  harcsát életedben, ehhez garatulálok!

Számfira Balázs

#190 Teljes tilalom

2012-01-01 19:28

Balázs teljes tilalomra vonatkozó javaslata lenne az egyetlen olyan megoldás, ami helyretenné vizeink állapotát. Ha lesz ebben aláírásgyűjtés, aláírom azt is. Csak sajnos a politikának ez nem lenne érdeke, pedig jó lenne ha végre észrevennék mi "folyik" a vízpartokon.

Ez a petíció most a harcsáról szól. De tény, hogy a többi halunk is érdemelne komolyabb védelmet. Erről már többször, több helyen írtam. Még mindig nem értem például, hogy sügérre miért nincs méretkorlátozás, vagy hogy a kövesé miért olyan alacsony. És ezt még lehetne sorolni. Sajnos sok helyen szorul módosításra a törvény, de ez már nagyon rég óta így van és nem nagyon látom, hogy lesz változás a közeljövőben.

Balázs!
Azért nem kell eltenni az UL pálcát akkor sem, ha jó halak vannak a környéken! :)

Boldog Új Évet mindenkinek!

Vendég

#191

2012-01-01 19:44

Tisztelt "rutinos"
Köszi szépen a gratulációt!-valóban fogtam 1-2db.....

Vendég

#192 Re: Teljes tilalom

2012-01-01 20:47

#190: Számfira Balázs - Teljes tilalom

Nincs annak a törvénynek semmi baja. Amíg vannak az egyenlők közt egyenlőbbek, addig bármilyen törvény csak az egyenlőkre vonatkozik.

A petíció írója

#193 Számfira Balázs - Teljes tilalom

2012-01-01 21:24

Azért ez a teljes tilalom ennél komplexebb dolog.Pl mi lenne az egyesületekkel addig a 3 évig??Miből tartanák fent magukat?Mi lenne a pontyhorgászokkal a telepítések nélkül? Hiszen sok vízbe meddő halak lettek telepítve.Mi lenne a halászati ágazatban dolgozókkal?A Tisza-tó egy jó példa ott elindult valami.Pl:Harcsa – Fajlagos tilalmi idő május 2- től június 15-ig. Kifogható legkisebb méret: 60 cm.Szerintem már az is előre lépés lenne ha egy-egy vízen kíméleti területek lennének ahol egész évben tilos a horgászat, gondolok itt az ívóterületekre.És higgyék el uraim létezik víz a Balatonon kívül is!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-01 21:33


Számfira Balázs

#195 A petíció írójának

2012-01-01 21:53

Komoly kormányzati szándékkal és hozzáértéssel, meg lehetne azért valósítani, bár tény, hogy nagyon összetett, csak ennek hiányában vagyunk és leszünk is szerintem. Úgy érzem, az én életemben ilyen nem lesz (pedig terveim szerint még sok van belőle hátra).
A Tisza-tavi lépések jók, ha csak azokat átvenné a többi víz kezelője, már előrébb járnánk. Méret és mennyiségi korlátozásokban, tilalmi időkben, védett területek kijelölésében komoly változásokra lenne szükség sok más vízen is.
"rutinos" balatoni horgász

#196 Re:

2012-01-01 22:06

#191: -

Én is fogtam 1-2db ......, még a végén tapasztalatot cserélhetünk


Vendég

#197 Re: A petíció írójának

2012-01-01 22:06

#195: Számfira Balázs - A petíció írójának

Erre most is van lehetőség bármelyik vízen és be is vezetnek időnként extra korlátozásokat. Hogy miért? Hát mert néha bizony kell. Nincs ezzel semmi baj, csak tartanák be a játékszabályokat az emberek. Pl. nem kéne minden létező módszerrel lehalászni a vizeket vagy nem kéne mérgezni őket.

kovacszoli

#198 Borbáth Balázsnak

2012-01-02 12:23

Tisztelt Uram!
Tisztelt Hozzászólók, tisztelt Olvasók!

Hozzászólásait olvasva Önből egy halakat, vizet ismerő ember képe bontakozik ki számomra, aki a természet kizsákmányolása mellett sem szeretne szó nélkül elmenni.
Kérdem én: akkor miért írta az elsők között alá a másik petíciót, ami a a tilalom érvényben tartására vonatkozik?
Gyanítom az itteni petíció érvényre jutásával nem telne olyan gyorsan a fagyasztó és jönne egy kis mutyi bevétel, csereüzlet, mint ahogy ez oly sok helyen most történik a Balaton, vagy egyéb természetesen vizek környékében a magánszemélyeknél és a vendéglátóiparban.

Egyet, kérem ne felejtsen el és a tisztelt Hozzászólók és Olvasók is vegyék figyelembe.

Amíg ilyen (egyre súlyosabb) gazdasági helyzet lesz az országban, addig a könnyebb megélhetési, keresetkiegészítési lehetőséget keresni is fogja a magyar ember a helyett, hogy tisztességgel dolgozna és utána jól megérdemelt, kellemes kikapcsolódásként gondolna erre a hobbira.
Legyen bármilyen törvény hatályban.
Ez a történet, tovább gondolva, réges-rég nem arról szól, hogy valaki harcsára, csukára, vagy sügérre horgászik, hanem arról, amit Ön is írt, a módszerek fejlődésével vannak szakosodott horgászok akik a halak kitermeléséből plusz jövedelemhez is jutnak!
Mindezt teszik úgy, hogy egyesek még akkor sem kímélik a halakat, mikor azok szinte a legsebezhetőbbek!!!
Legalább ebben lehessen egy kis megálljt parancsolni, kérem tisztelettel!

Ebből a szemszögből vizsgálva valóban egy teljes tilalom bevezetése és annak ellenőrzése lenne megoldás az állomány megerősödése érdekében, ami azonban megvalósíthatatlan.

Addig is, amíg itt írogatunk egymásnak tessék nyugodtan horgászni járni Mindenkinek, nekem e mellett továbbra meggyőződésem, hogy maradnak ugyanúgy a vizek partján ezek a mindenféle ideológia mögé bújt halkitermelő, ügyeskedő horgászok is, mert dolgozni ma Magyarországon nem trendi, úgyis jön a segély, az ilyen-olyan módon kibulizott (kor)kedvezményes nyugdíj, a pótló járulék, stb. a számlára...
Ez már azonban egy teljesen más történet.
A petíció írója

#199

2012-01-02 12:39

Tisztelt "vendég" úr!
Névtelenül ne írogasson, ha lehet mindenféle gyerekes gúnyolódású irományokat!
Ha Számfira Balázsnak és a többieknek annyira fontos ez a dolog akkor írnak egy ilyen petíciót. Ez a petíció jelenleg a harcsák ívási védelmére jött létre. Ha nem ért vele egyet nem kell ide kattintani. És nem támogatjuk, a halászatot csupán a földön járunk. És a mai világban a kis lépéseknek is örülünk.
Tisztelt Számfira Balázs!
Tisztában vagyok a lehetőségekkel, hiszen ahol én horgászom ott is kíméleti területekkel biztosítják a zavartalan ívást. De a legtöbb folyószakaszunk halászati kezelésben van és ők nem fognak kíméleti területeket kijelölni. Meg kell nézni a rekord listákat, hogy hány rekord harcsa kerül ki a folyókból és hány az egyesületi intenzíven telepített tavakból. A halászat beszüntetésére már van civil kezdeményezés a halvédő.hu internetes oldalon lehet csatlakozni.
Ezúton kérném az ellentábor tagjait („vendég”) hogy a gyúnyolodó irományaikat az ellen petíció oldalán tegyék meg.
Tisztelt Kovács Zoltán!
Köszönöm a hozzászólást!

Vendég

#200 Re: gúnyolódtam volna?

2012-01-02 17:14

#199: A petíció írója -

Nem. Persze értékeli, ahogy akarja és törölheti is a hozzászólásom, ha úgy tartja kedve. A tény tény marad. Elüldözni nem tud innen, ahogy már számtalan más véleményen levővel megtette, karöltve néhány más itt fórumozóval. Ezzel a petícióval nem értek egyet, meg is indoklom (Ön szerint "gúnyolódom" - rám lehet fogni bármit pláne, ha már nem olvasható, amit írtam), teszem ezt azért, mert az ide látogatóknak joga van ismerni más véleményt is, nem csak az Önökét. Az Ön által "megköszönt" vélemény (#198) mintha célozgatna valamire (valakikre) - azt gondolom, hogy valójában erről van szó: ki(k)nek ne legyen szabad horgászni (sem). Ennek a szelekciónak köze sincs a horgászathoz, az etikához, a halak védelméhez. Ennek csak ahhoz van köze, hogy kit gyűlölnek.

Továbbra is maradok "vendég"