A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Quoted post


Vendég

#145

2011-12-25 11:59

Mélyen tisztelt "horgászom tehát vagyok".Az internet arra is alkalmas ,hogy elmélyítsd tudásodat a harcsával kapcsolatban!Választ kaphatsz az ivari arányokról,a szaporodásuk hatékonyságáról-mely nem méretfüggő stb..stb.. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!-MINDENKINEK

Válaszok

Nyomasek Bobó

#148 Re:

2011-12-25 16:30:00

#145: -

A természet úgy intézte hogy mindig a legnagyobb legerősebb, szaporodjon a legnagyobb eséllyel.Ezáltal tovább örökítve a géneket.Gondolom arra akart célozni hogy a fiatalabb példányok ívási aránya magasabb, de az nem minden.Fontos hogy a legjobb génekkel rendelkező példányok szaporodjanak.A természeti érdekek elöbbrevalók minden emberi tényezőtől, érdektől.A mai tényállás az hogy egyre kevesebb kapítális példány kerül ki a folyóinból, a szabályzásoknak köszönhetően ívási területeket vesztettünk, a szennyezések, a túlhalászás, a húshorgászat, csökkenti az álományt.A természetes szaporulat nem tudja mind ezt már pótolni.Ezt a törvényt halászok alkották halászoknak, komoly annyagi haszon reményében.Nem egy erős érv erre hivatkozni.

Horgászom tehát vagyok!

#149 Re:

2011-12-25 18:36:29

#145: -  

 Tisztelt Hozzászóló!

Ha elolvasta volna a korábban írt hozzászólásaimat sokkal világosabb képet kapott volna az én elképzeléseimről. Kérem mielőtt megint válaszol legalább udvariasságból tegye meg, különben elég komolytalan diskurzus fog kialkulni közöttünk. (Tehát az internet arra is alkalmas hogy egy komoly kérdés megvitatásakor legalább Ön is minimálisan tájékozódjon :) )

Azért valamit az Ön felvetésére is reflektálnék! Ha jól értem ugyan arra az elméletre céloz mint Tisztelt Röf-röf (korábbi hozzászóló), hogy a fészekhorgászatban csak a hím harcsákat fogják le abból meg majd több is odaáll a fészekhez ha pedig egyet kettőt lefog az se probléma mert jön helyette másik.

Na és itt jön a nagy probléma! Ugye nem akarja senki azt állítani, hogy a Tisztelt Fészekhorgász talál egy fészket szépen lefog arról egy kapitális halat lehetőleg tejest és mint aki jól végezte dolgát szépen hazamegy csak és kizárólag az állomány megvédése végett. Ugye nem ezt akarja nekem mondani?? Én azt állítom bármelyik fészken bármelyik fészekhorgász addíg fog ücsörögni amíg azon Ő mozgást lát. Addíg fogja le arról a halakat amíg ott valami él és mozog. Csak egyetlen egy dolgot tudok ami miatt otthagyná a tuti helyet. Az az ha már hetek óta nem bír egy kapást kicsikarni.

Meg ugye a nemek arányánál nem arra gondol hogy bármelyi fészkes csak és kizárólag egyenemű halat fog. Kérem mondja azt hogy nem erre céloz?! Az ikrást se tudja még véletlenűl se horogra csalni és ugye testbe se akad á az kizárt. Persze úgy hogy a profibbja legalább 5 hétig cseszteti a fészket napi szinten.

Tisztelt Hozzászóló! Nem tudom visszaolvassa-e a korábbi témákat ezért itt megint leírom az egyik fontos Momentumot.

A NAGY HARCSÁKAT ADDÍG KELL MEGMENTENI AMÍG VANNAK! Remélem nem azt állítja hogy egyáltlán nem csökken a számuk és ezért nincs mi miatt aggódni?! Ugye azt se akarja mondani hogy az efféle halakat nem lehet véhlegesen kiírtani?! AGGODALOMRA TUDJA MI ADJA A LEGNAGYOBB OKOT. AZ HOGY AZ ELLENPETÍCIÓ LEGTÖBB TÁMOGATÓJA BALATONI HARCSÁS. AZÉ A BALATONÉ AHOL AZ ÁLLOMÁNY KOMOLY HÁNYADA 2 HÓNAP ALATT KIDÖGLÖTT!!!!ÉS NEM A HARCSÁK VÉDELMÉRE FOGNAK ÖSSZE PERSZE NAGY BÜSZKÉN HANEM A SZISZTEMATIKUS KIÍRTÁSUKRA!

Nem lát véletlenül összefüggést ebben a tényben és abban hogy a magyarokat egész Európában harcsamészárosoknak tartják?!

 Megkérek mindenkit amennyiben írni vagy kérdezni szeretne tőlem OLVASSA VISSZA A HOZZÁSZÓLÁSOKAT!

(a hozzászólók többsége egyszerűen azt sem képes felfogni, hogy itt senki nem akarja betíltani a fészekhorgászatot)