A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#226 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-01-09 11:57#223: Hapci - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kedves Gábor ! Írod, hogy szempontjaimat nem ismered. Ezért engedd meg, hogy az alapoktól induljak el. Két évtizedet letöltöttem munkával a Balatonon, mint hivatásos halőr, és 45 éve horgászom ezen a csodálatos vizen. Rálátásom innen ered, és nem hallomásból. Másokkal ellentétben, soha egyetlen szóval sem szidtam a vizet, nem mondtam hogy nincs hal, és soha nem hallotta tőlem senki, hogy agyonkéne lőni az összes halászt, a hajókat meg bekéne olvasztani.. Munkáltatóm a MOHOSZ volt, nem a BHG, tehát halászati elfogultsággal nem vádolhatna senki. Munkám során rengeteg emberrel beszéltem, akiktől csak sírást hallottam, legyen az a halászat, a telepítések kérdése, rapsickodás, húshorgászat, "régen nem így volt",nincs hal, stb, pedig lehet halat fogni , sőt, többet, mint ahogy sokan gondolják. Persze arról senki nem beszélt, hogy mértéket is kéne tartani, a halelvitel területén. A horgásztudást viszont nem a monitor előtt lehet megtanulni, főleg nem egymást túllihegve, miközben olyan halak fotóit töltik fel "mohaágyas környezetben", hogy a látványától sírni tudnék. És ezeket a fotókat hosszasan elemzik ,és felfokozott hangulatban sűrűn gratulálnak egymásnak. Hát ide jutott természetes vizeink állapota. Ezen a halhiányos helyzeten,- mert az kétségtelen, hogy az átlagpecás ritkán fog szép halat természetes vizeinkben, legfeljebb csak gumitavainkban- mindenképpen sűrgősen változtatni kell. Ez pedig legkönnyebben fokozott halőrzéssel, nagyarányú telepítéssel valósítható meg. Szempontom szerint, nem csak sírni kéne, hanem végre tenni is valamit, de nem úgy ,hogy a meglévő helyzetből egy példát kiragadva, (jelen esetben a harcsa, melynek horgászata egyesek számára misztikus szinten van) egyes fajtákat előnyben részesítve képzeljük el a változást. Jómagam aláírtam az ellenpetíciót, miután láttam, hogy itt kizárólag csak "harcsavédelemről" van szó, a hozzászólások jelentős részéből pedig sütött az irigység. Hidd el Gábor, ha nem erről lenne szó, már régen aláírtam volna ezt a petíciót, mint ahogy elsőként javasoltam vizeink érdekében, az időszakos, teljes halászati-horgászati tilalmat. Mert én képes lennék lemondani a horgászatról átmenetileg, annak dacára, hogy nem hivatkozok állandóan az " unokáink érdekében" már-már sablonszintű szövegre. "Unokáink érdekében ", nem csak a harcsát kéne védeni, hanem átmeneti önmérsékletet kéne tartani mindenkinek ! És ehhez "Mária országának " mint szimbólum, semmi köze. Üdvözlettel : Borbáth Balázs |
Vendég |
#2272012-01-09 13:03KÜLÖNÖSEN AZ ÁLLATVÉDELMI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAIVAL ELLENTÉTES A JELENLEGI SZABÁLYZÁS-ELKERÜLHETTE AZ ILLETÉKESEK FIGYELMÉT ! Szándékosságot nem tételeznék föl a kiadótól,ha a szaporodás/szaporulat támogatása volt a kitűzött cél!! |
Hapci |
#228 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-01-09 14:33#226: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nézd, értem én, amit írsz, csak az attitűdöt nem értem. Szerintem rosszul mutat a neved egy alapvetően támogatható kezdeményezést gáncsoló másik kezdeményezés első aláírójaként, Balázs... de a te dolgod... A harcsairtó "hősöktől" pedig rosszul vagyok, bár egyébként a harcsázás különösebben nem érdekel... Én nem vágyom tökéletes megoldásokra, kis lépés is elég lenne. Pl. ha az általam gyakran látogatott dunai szakaszo(kon)n nem az Óbuda halőr-ellenőrei lennének a legnagyobb rabsicok, már az is lenne valami... tán még harcsa is lenne... Üdv.: Gábor |
Vendég |
#229 Re: Re: Tisztelt "nagyon okos" .2012-01-09 16:08#216: - Re: Tisztelt "nagyon okos" . Nagyon halkan megjegyzem,mielőtt ilyen orbitális butaságot leírsz, jobban tájékozódj!! Uhh elöször nem is az a faj most meg ez.Gondolom csak poénból vették fel a listára. Láttom csak ezt az egy mondatott sikerült elolvasni ,de folytatodik ám tovább.
Justification: Threats [top]
| ||
Vendég |
#230 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-01-09 16:46#228: Hapci - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gábor ! Én pedig a" halvédők" által évenként százszor pontymatracra fektetett, szétszakított , rongyos arcú ,sebhelyekkel teli pontyoktól vagyok rosszul. Hogy miért a másik petíciót írtam alá, annak oka van. Ha visszaolvasod írásaim, megérted. Üdvözlettel : Balázs |
Hapci |
#231 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-01-09 16:54#230: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: No, ebben egyetértünk, azoktól is rosszul vagyok. Meg a kifeszített szájjal tömegesen fotózott 6 dekás sügerektől is. Tulajdonképp magamtól és a szokásos dilemmámtól (hazavigyem vagy ne vigyem haza) is rosszul vagyok, így aztán alig horgászom. :) Üdv.: Gábor |
Vendég |
#232 Re: Re: Re: Tisztelt "nagyon okos" .2012-01-09 17:55#229: - Re: Re: Tisztelt "nagyon okos" . "Uhh elöször nem is az a faj most meg ez." Vajon miről beszél? Magyarul van ez? Értelmes ez? Mindegy. Szóra se érdemes. "Gondolom csak poénból vették fel a listára." Nem poénból, de utánanézett, hogy mi szerepel a listán? Gyakorlatilag minden, ami él. Tudja értelmezni, amit bemásolt? Nem kell válaszolnia. Világos, hogy nem. |
egy másik vendég |
#233 2292012-01-09 20:32Te abszolút nem vagy tisztában a vörös listával kapcsolatban.És értelmezési problémáid is vannak. Bőséges az állomány.Kifejtsem? -á...inkább hagylak... |
Vendég |
#2342012-01-09 21:48Nem rég keveredtem erre az oldalra. Átolvastam mind a két tábor álláspontját. Több dolog szemet szúrt. Az első hogy az ellentábor is elkészítette a maga petícióját, mégis ezen a fórumon ossza az észt. A petíciót aláírókat arrogánsan mindenféle tudatlan koca pacásoknak beállítva. Hosszú sorokban példálóznak, hogy mit hogyan kellene, de ez ügyben nem tesznek semmit. A petíciót indítok, legalább elkezdtek valamit. Jómagam évi 40-50db harcsát fogok többnyire kutyogatva, pergetve, illetve cserkelve. A halak 95% visszaengedem. Nekem nem volt kérdés hogy melyiket írom alá! Tisztelettel Sz. Attila |
Vendég |
#235 Re:2012-01-10 12:47Tárgyszerű, érzelmektől sem menteskorrekt hozzászólás! Elismerésem |
Vendég |
#2362012-01-10 20:15Én szabnék felső mérethatárt is, 20kg.Ugyanis szerintem az e feletti súlyt már piaci mérleggel mérik!!!! |
Vendég |
#237 A kétkedők nézzék meg ezt a hentes fészekpeca brigádot2012-01-11 23:06 |
Vendég |
#238 érdemes megnézni a képeket.A csóka ebből él hogy kivisz minden féle világtalant a jól ismert fészkek2012-01-11 23:08 |
Nyálka |
#2392012-01-12 19:14505 aláírás kontra 25(amiből 10-15 Balatoni fészekhorgász) szerintem mindent elárul. És én sem értem az ellenzők miért itt próbálják az igazukat bizonygatni.Nyitottak egy saját petíciót ott kiélhetik magukat.Jaahh,hogy azt nem sokan olvassák,valahogy érthető. |
sav |
#2402012-01-12 20:33A mester!!A császár! Vajon a Dunán is tudna harcsát fogni??? |
Nyálka |
#2412012-01-12 22:22Azaz:)) A MESTERCSÁSZÁR:) |
Vendég |
#2422012-01-13 19:37Nyááka Valóban sok mindent elmond az a 25 fő horgászlétszám! Ezért megy itt a csinnadratta? De az 500 sem az ország java,de még az 1%-a sem.Szóval? ..... a tanyaközpontból többen aláírták ezt a petíciót,nekem meg ez mond el sok mindent.Menj le a császárhoz tanulni! ott majd megtanulod mi az élet "sav"-a, borsa "nyálkája".....(( h |
Sav |
#2432012-01-14 14:44Szóval ön is a mester tanítványa? Ez sokmindent elárul! Hát az 500 tényleg nem az ország, de nem is harcsázik az egész ország.A császár képei fantasztikusak föleg amikor a háttérben a hentes áll, és várja hogy neki kezdhessen. Persze az anyagi haszon kizárva természetesen saját fogyasztásra megy ez a néhány mázsa hal. De legalább nem képmutató, kiteszi hogy mivel is foglalkozik. A tisztelt vendég úrnak igaza van aki késztetést érez íratkozon be a hentes képzőbe.A fészek horgászaton kívűl van más tantárgy is? A császár tud más módszereket is ,mert ha igen akkor tényleg császár.
|
Vendég |
#244 kiuhkkk-- Re: Re: Re: Egy Balatoni horgász2012-01-14 22:24 |
Vendég |
#2452012-01-16 22:25Sav! Már bocsi,de a kutyát sem érdekli mit csinál a hallal. Ha megfogta és beírta, azt tesz vele amit akar!!! Onnantól magántulajdon!!!/feltéve ,hogy szabályos módszerrel,szabályokat és törvényeket betartva fogta/ Nem kell belinkelned ide a fotókat . Neked ez újdonság,aki komolyabban harcsázik annak szakállas a honlap.Nem ismerem az embert!-és nem is szeretném.-Máshoz ért-e?kérdezd meg tőle! Azt a honlapot, már egy páran "megülték" az ellenzők közül!Esetleg valami újat is mutathatnál,/mutathatnátok/vagy valami hasonlót.Vagy ez a "fecske" csinálja itt a "nyarat"? Egy dologban egyetértünk:nem valami szalonképes fotók!!! Az anyagi haszonról:más zsebében turkálni nem ildomos,és biztos vagyok benne ,hogy a Te/Ti/ udvarodon is van mit sepregetni.-vagy teljesen makulátlan vagy minden téren? |
TJ |
#246 Re:2012-01-17 01:05"horgászoknak, akiktől elvárnánk, hogy dobja vissza a megfogott halat és amikor pedig enni szeretne, akkor vegyen a boltban. " Pontosan ezt csinálom ,pedig nem vagyok az európai szinvonalon megfizetve(ritkán eszek halat), mégis visszaengedem a nagy halat is , hátha valamelyik horgásztársamnak is örömet szerez, mikor kifogja. Remélem egyre többen tesznek így, esetleg gyerekeink is tudnak majd szép halakat fogni. Nem kell hazudnunk, mekkora halat fogtunk ;) Be kellene vezetni egy kedvezményes C&R engedélyt ( de lehet ez hülyeség hiszen kevesebb a bevétel) Valamit csinálni kell, ez biztos (ne is kezdjük el úgysem segít, ez nem túl jó hozzáállás) Lehet hogy a halőrök is jól végzik a munkájukat, a rabsicok meg lebuknak, és ha segítenénk is nekik??? Én egyetértek a módosítással. |
R.S.D |
#247 Re: Re:2012-01-17 17:23Az R.S.D-én létezik a C&R engedély, de csak a bojlisoknak.Ugynevezett bojlis engedély.Évente maximum 20 db ponty elvitele megengedettMaximum 5kg súlyhatárral.Mindezt 55 ezer forintért.A sima horgászengedély 25 ezer forint.És a szokásos horgászrend érvényes rá. |
sav |
#248 Re:2012-01-17 18:34Ha megfogta és beírta, azt tesz vele amit akar!!!
|
Vendég |
#2492012-01-17 21:54sav! Egyik sem! Jól emlékszel,halat eladni tilos.Miután megfogtad magántulajdon!-szerinted innentől mi köze a halászati hasznositónak,hogy mit csinálsz vele?/semmi/Max az adóhatóságnak van. Az elajándékozás teljesen más okból lett megtiltva a VIZPARTON! az utcádba odaajándékozhatod akár egy hajléktalannak is. Halászati engedély?....))) A mohosznak semmi köze a Balatonhoz-mostanság meg a horgászokhoz sem.Néhány kivénhedt alak privilég kiváltsága,és zsebtömése. A 80cm alattit meg visszahelyezzük.-mint eddig is . |
Vendég |
#2502012-01-17 21:57246 egyél pangassiust |
|
Tiltakozzunk a HUN-REN - egykori MTA - Kutatóhálózat egységének megőrzéséért!
Védd meg a margitszigeti mókusokat! Egy aláírással támogasd, hogy közterületen csak pórázon lehessen bevinni a kutyusokat!
Igazságot Sebestyén József nemzettársunknak!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Koszta Péter műsorvezető legyen az Rtl-nél vagy a Tv2-nél
1793 Létrehozva: 2025-07-18
Traff Park Visszahozása
1146 Létrehozva: 2025-07-29
🎤 We Want Stray Kids to Visit Hungary in 2026!
1030 Létrehozva: 2025-07-16
Rebeccát vissza a Dóm térre 2026-ban is!
639 Létrehozva: 2025-07-30
Szilas Természetvédelmi Terület közvetlen közelében giga lakópark építésének felfüggesztése és környezetvédelmi vizsgálat kezdeményezése
638 Létrehozva: 2025-07-22
Maradjon a csopaki volt BAHART mólószár közhasználat elől el nem zárható parti sétány az új Vízparti Tervben is!
606 Létrehozva: 2025-07-20
Igazságot Sebestyén József nemzettársunknak!
3477 Létrehozva: 2025-07-11
Petíció a Farkasréti temető összes bejáratának nyitvatartásáért
496 Létrehozva: 2025-07-16
‘Kuss’nál kuss!
1656 Létrehozva: 2025-07-01
Lana Del Rey 2026 sziget fesztivál
433 Létrehozva: 2025-08-09
A kassai magyar oktatás jövője
1089 Létrehozva: 2025-07-04
Legyen a setlisten a spanom2
361 Létrehozva: 2025-07-29
Menstruációs szabadság bevezetése az endometriózisban és adenomiózisban szenvedők számára Magyarországon
358 Létrehozva: 2025-07-30
Ne tartsa be a Ferencváros férfi labdarúgócsapata az MLSZ 4+1 magyar ajánlását !
293 Létrehozva: 2025-07-26
Ne hagyjuk szó nélkül!
225 Létrehozva: 2025-08-07
Vác város közbiztonságának sürgős javítása!
2041 Létrehozva: 2025-07-10
Hétköznaponként nyissák meg a rakpartot és a Lánchidat a budapesti közlekedés normalizálása érdekében!
1904 Létrehozva: 2025-06-30
M2: ne az időt, hanem az aszfaltot húzzák!
192 Létrehozva: 2025-07-20
Kicsieko koncert
165 Létrehozva: 2025-08-02
Heves, Heves város Gyorsétterem
150 Létrehozva: 2025-08-04