Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Quoted post


Vendég

#1

2011-09-23 12:24

Legyen LEHETŐSÉG, ne kötelező...

Válaszok

szan

#26 Re:

2011-09-30 16:23:16

#1: -

Egyetértek mindkét féllel, azokkal is akik a petíciót írták és azkkal is akik ellene vannak bár óvodapedagógusként némiképp elfogult vagyok ez ügyben. Az egész napos iskoláról nem tudok nyilatkozni, hiszen nem ismerem a pontos mivoltját ennek, de valóban soknak tartom hogy egy gyermek olyan sok időt töltsön iskolában. Persze megkönnyítik a tanulást játékkal és képességfejlesztő foglalkozásokkal, de ez mégsem ugyanaz a játék mint amit a gyermek otthon tehet. Viszont! Én éveken keresztük tanultam azt a mindenki száméra elfogadott tényt, hogy a család az elsődleges szocializációs közeg a gyermek  számára, és a nevelést a szülők végzik, melyben az óvoda és az óvodapedagógusok kiegészítő szerepet játszanak. Ez így is van rendjén. Óvodapedagógusként felkészítjük a gyerekeket 7 éves korukra mind pszichésen, mind szociálisan, mind pedig biológialiag arra, hogy iskolaérettek legyenek.  Valószínűleg azért próbálják kötelezővé tenni a 3 éves kortól való óvodai nevelést mert megközelítőleg ennyi idő szükséges egy gyermek számára, hogy iskolaéretté válhasson. Természetesen egy szerető szülői körben felnövekvő gyermek is sokmindent megtanulhat otthon, de nem biztos hogy eleget ahhoz hogy 7 évesen megkezdhesse az iskolát. Sajnos vannak olyan óvodák, ahol a pedagógusok nem veszik komolyan a hivatásukat, és nem tekintik szívügyüknek a gyermekek nevelését, de hiszem és tudom hogy vannak olyan óvodák ahov  a gyerekek igazán szívesen járnak és az óvodapedagógusok is 100 % osan végzik a munkájukat, szeretetben, játékosan és mégis következetesen végzik a nevelést. De lényeg a lényeg, tényleg csak lehetőségként kéne ezt meghatározni és nem kötelezően.


Vendég

#89 Re:

2011-11-02 09:24:47

#1: -  

 A MAGYAR TÖRVÉNYEK SZERINT EGY ÁLTALÁNOS ISKOLÁS NEM AZ ÁLLAM TULAJDONA ÉS NEM ÁLL AZ ÁLLAM ALKALMAZÁSÁBAN SEM...

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKAT, MINT KISKORÚAKAT A SZÜLEIK TARTJÁK EL !

LEHET KÖTELEZNI A SZÜLŐKET, HOGY TANÍTÁSI NAPOKBAN A GYEREKEIK 8-TÓL, 16-ÓRÁIG KÖTELEZŐEN AZ ISKOLÁBAN TARTÓZKODJANAK !?

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-08 11:02:44



Vendég

#147

2011-11-11 23:58:19

#1: -

5-6. osztályig tudnám támogatni ezt a megoldást, ugyanis dolgoző szülőként elég nehéz volt átélni ezt a korszakot. A napközi megszűnt, a "tanulószoba" úgymond a renitens gyerekek gyűjtőhelye volt... 10-12 éves korban szerintem nem elég érett a gyerek arra, hogy felügyelet nélkül írja a leckéit stb. De nem kötelezően! Terjesszék ki a napközit 5-6. osztályig, hogy a gyermekeink biztonságban legyenek ebben a különösen veszélyeztetett kiskamasz korban, egy gyerek se érezze "szégyennek", hogy oda jár, de az ilyen jellegű, korhatárokat összemosó kiterjesztést nem tartom jónak. Főképp akkor, amikor a szülők egy része munka nélkül dekkol... Másrészt a nagyszülők manapság és a közel jövőben egyre inkább nem tudnak részt venni unokáik felügyeletében, hisz míg édesanyám 55 évesen elmehetett nyugdíjba, addig az én korosztályom unokái majdnem felnőttek lesznek, mire fel tudjuk vállalni a hagyományos nagyszülői feladatokat...

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-15 10:42:00


Réka

#240 Re:

2011-12-14 16:32:47

#1: -

Szeretném megkérdezni, hogy egyébként tud-e valaki valamit, hogy milyen "kiskapuk" lesznek a 3 év alatti óvoda alol?

könyrgöm-ez  már diktatúra-már jó, hogy nem kötelező a bölcsi, sőt-miért is vannak szülei a gyerknek, amikor az egész napot másokkal tölthetik és nem tudják meg soha mi az igazi kötődés és szeretet-persze ez kicsit sarkos, de azért mégiscsak túlzás amit itt csinálnak. A tavaly Ausztriában tüntettek mert 5 éves kortól kötelezővé tették az óvodát :) de nálunk nem a család a fontos hanem azok szétrombolása....


Vendég

#273 Re:

2012-01-17 22:43:40

#1: -

Bár az én lányaim mindd felnőttek már,attól még anyaként érzek ilyen ügyekben.Tapasztalatból mondom,hogy ez elidegeniti a gyermekeket a szülőktől!

Ági

#297 Re:

2012-03-29 11:30:29

#1: -

Az egész napos iskola, mint új fogalom bevezetése a törvény értelmében azt fogja jelenteni, hogy ez egy „választható” (???) oktatási forma, de egyértelművé teszi azt is, hogy ezen iskolaszervezési forma esetén nincs mód a tanulók foglalkozások alóli felmentésére !!!


Vendég

#311 Re:

2013-04-30 10:42:38

#1: -  

  Szerintem ezt, ezt, úgy kellene  szabályozni, hogy egy bizonyos tanulmányi átlag alatt legyen kötelező 16 óráig bent maradni. Mert valószínű, hogy aki rossz tanuló az suli után csavarog, tévézik, stb.  és nem tanul otthon.  Ha bent marad a suliban akkor esetleg rá lenne "kényszerítve" a tanulásra.


Vendég

#345 Re:

2013-08-27 11:29:06

#1: -

Minden éremnek két oldala van! Ha nincs csak anya és apa, és mindkettejüknek dolgozni kell a megélhetésért, én személy szerint köszönöm az államnak, hogy lehetőséget biztosít órák után is bennmaradni a gyerekemnek, segítenek neki elkészíteni a házi feladatát, játszhat az iskola udvaron, felügyelet alatt van. Aki pedig három éves (véleményem szerint) annak igazán az óvodában és nem az anyja szoknyája mellett van a helye! Tessék szocializálni a gyerekeket!!! Sokkal jobb a gyereknek gyerekek között lenni, mint otthon egy felnőttel. Egyes esetekben pedig kifejezetten rossz dolga van otthon a gyereknek (nem fejtem ki, mindenki sejtheti mire gondolok). Persze minden éremnek két oldala van: ha apuka annyit keres, hogy anyuka otthon maradhat két-három gyerekkel a szép kertes házban, játszótérrel az udvaron, figyelheti a gyerek minden rezdülését, kívánságát, és szerinte ezzel teszi a legjobbat a gyerekének, akkor ne csodálkozzon majd, ha a 30 éves fia még mindig mellette (belőle) él!


Vendég

#354 Re:

2013-08-28 06:17:41

#1: -


A téli időszakban 16h után (amikor már sötét van) ki felel a gyermekeink egészségben történő hazaérkezéséről? A gyermekeink fokozott veszélynek vannak kitéve a bűnözés területén is ezáltal!!! Erre senki sem gondolt????????