Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozás az egész napos iskola ellen petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#251 Re: Öngól

2011-12-22 02:26

#249: - Öngól

Még jó, hogy ez az utolsó "demokratikus" kormányunk (lsd. Nyirkai jóslat). De hálásak lehetünk nekik, hogy ennyi hidegzuhanyban részesítenek bennünket, csak úgy nő az ébredők száma :-)

Csak figyeljünk mire lesznek még képesek 2012-ben. És mi marad nekünk? Minél több a törvény, annál több a kiskapu, amit ugyan maguknak terveznek elsősorban, de aki elég kicsi, az bizony nem akad fenn a pókhálón, hanem szépen átcsusszan a szálak között. Ha félted az állásod, egzisztenciád, stb. megfogtak, ha nem tőlük függesz ... A passzív ellenállás, polgári engedetlenség akkor is jó, ha nem hangoztatjuk, csak csináljuk. Ha nem állunk velük szóba, csak küldözgetik a tértivevényes leveleiket, amit nem veszünk át, s végül már nem is ott vagyunk, ahol számítanak ránk. Elég lomha tud lenni ez a gépezet. És aki időt nyer, életet nyer! S ha becsukják az ajtót, Isten kinyit egy ablakot, mindig jön egy lehetőség, egy jótanács, egy új ismeretség ... ha nem adod fel. S ez nemcsak a kötelező 3 éves kori óvodáról, kötelező oktatásról szól. Minden embernek adódnak olyan élethelyzetek, amikor úgy tűnik lépéskényszerben van, s mutatják a fősodort, sőt riogatnak, ha nem arra mész, akkor hű, meg ha!

Főállásom: anya, s ezen a téren már túl sokszor akarták és akarják is megmondani, hogyan csináljam. Kaptam mézes-mázos szavakat, fenyegetést, telefonos utánam szólást, beszéljük meg, gondoljam át, megbüntetnek, s azt nem tudnám kifizetni (komolyan azt hiszik, hogy egy fillért is látnak tőlem?), és sok tértivevényes levelet (milyen édesek, a férjemnek és nekem is, hogy hátha valamelyikünk beadja a derekát, vagy egymás ellen fordítanak minket?). Olyan dolgokba szólnának bele, ami egyedül a(z) én/mi felelőségem/günk. Ne akarjanak belőle átvállalni papírforma szerint semmit, s ne tekintsenek értelmi fogyatékosnak, hogy én nem tudom, mi a jó a gyerekemnek. Nem a mindenkinek jó receptet tudom, de az biztos, hogy a hivatalok se! Nézeteimet nem kényszerítem rá senkire. Gyermekeim rám bizattak, lelkiismeretem szerint a legjobbat nyújtom nekik. S olyat, mi lelkiismeretemmel összeegyeztethetetlen, fenyegetés hatására sem fogok megtenni. S ha holnaptól nem adnak csp-t? Hát az én gyerekem nem eladó, főleg nem nevetséges havi 1x ezerért. Az intézményesített zsarolás, az törvényes.

Fog ez, meg a többi még fájni ... nekik.


Vendég

#252

2011-12-24 09:14

Az én gyermekem allergiás.Minden nap én főzök neki,így 5. vagy 6. óra után otthon a családdal eszik.Mivel én nem dolgozom-pedagógusként-együtt töltjük a délutánt.Egyénileg tudom mi az ő tanulási ideje,illetve mennyi szabadidős iskolai,művészeti(zongora,néptánc)foglalkozást bír el.Itthon családi körben természetesen játszunk,baráti gyermektársaságban mindig van része.Egyéni jogait ,lehetőségeit kérem ne korlátozzák.Lehet így rengeteg ,művészt,tudóst veszítenek el.Akik szabadidejükben pl.lányom otthon is zongorázik,költ.Ezt iskolai keretek közt nem tehetné meg.Mindehhez talán pont a család kiegyensúlyozott melegsége ad kellő táptalajt.

Vendég

#253

2011-12-26 17:29

Hurrá! Nem vagyok egyedül aki örül minden percnek amit a gyermekeivel tölthet. Hátha elér a hangunk oda ahová kell.
Köszi a petíció megalkotóinak akik helyettem is szóltak.

Vendég

#254

2011-12-26 18:47

felháborítónak tartom és egészen biztos, hogy a kisfiamat nem fogom reggeltől késő délutánig iskolában tartani, nem is értem hogyan születhetett meg ez az eszement törvény?? mit tudnak és mit gondolnak egy kisgyerekről azok akik ezt elfogadták?? én is úgy gondolom egy gyermek számára az a legjobb, ha sok időt tölthet a családjával e mellett természetesen tanulással, játékkal, sporttal foglalkozhat, de azt nagyon nem szeretném, ha kötelezővé tennék pl. azt, hogy az iskolában kelljen mindezt egy/több tanár irányítása mellett "letudni", szeretem látni ahogy tanul, ügyesedik edzésről edzésre, szeretem átbeszélni vele mi is történt aznap, ne akarják elvenni ezt az élményt gyerektől, szülőtől, az én kisfiam az enyém, nem az iskoláé, óvodáé, ahol csak csendesen jegyzem meg kötelező
130%-ra feltöltött csoportokat indítani, alig férnek el a csoportokban, osztályokban, itt kellene egész napokat eltölteni..?
mindkét oldalról

#255 Re: JOGOT A SZÜLŐKNEK IS

2011-12-27 23:08

#3: - JOGOT A SZÜLŐKNEK IS

Teljesen egyet értek!!!

Én úgy gondolom, nem csak a gyereknek fontos, hogy a családjával legyen, a lehető legtöbb időben, hanem az egész családnak! A gyermekáldás családösszetartó ereje minden kultúra által elismert. A mi hazánkban nagy a munkanélküliség. És aki munkanélküli, nem feltétlenül felelőtlen, rossz ember! Ezeket a családokat talán senki más nem képes talpon tartani, mint a saját gyerekeik! Pedagógus vagyok. Azért, mert szeretem a gyerekeket! Azt hiszem, egyre kevesebben vagyunk már megszállottak a pályán. Akik pedig még kitartunk az esztelenségek ellenére is, azok egyetlen gyerektől, családtól sem várnák el, hogy a gyerekek felnőtteket megszégyenítő kitartással viseljék az egész napos kötöttséget. Ezeket a törvényeket nem mi hozzuk. A szakmai fórumok olyan hatékonysággal működnek, mint a társadalmi fórumok. Az egész napos iskola sem tud többet adni, ha nincsenek meg hozzá a feltételek. Márpedig nincsenek! Tudok osztályokról, ahonnan menekülnek a gyerekek. A mi iskolánk szakiskola (ami nem az intellektusról elkönyvelt hazánkban). Heti 30 óra a kötelező, a gyerekeket este 6-kor, iskolazáráskor mégis úgy kell kizökkenteni, hogy induljunk haza. Nem kötelező. Mégcsak nem is szervezett! De jó. És ezt nem lehet törvényekkel kierőszakolni!

A család vitathatatlan, elsődleges jogáért, a választás jogáért mint szülő és mint pedagógus teljes meggyőződésemmel csatlakozom a petícióhoz.

Pedagógusként megjegyzem, hogy a jelenlegi feltételek mellett kimondottan aggályosnak tartom a törvény jónéhány pontját, és kíváncsian várom a végrehajtási rendeleteket.

Azt pedig, hogy három éves gyermeket (kötelezően) kiszakítsanak a családjából, én személy szerint BŰNNEK tartom!

A hozzászólóknak azt javaslom, hogy segítsük a gyerkeket az útjukon teljes szeretetünkkel, és olyan méltósággal, amilyen mintát szívesen hagyunk a felnövekvő nemzedékre!

Molnár Zsóka

Tanárdiák

#256 délutáni szakkörök

2012-01-03 14:55

Én meg kérdezném a törvény alkotóitól, hogy mi lesz azokkal a gyerekekkel akik mondjuk délután más iskolákba vagy magán órák keretében más fakultációkat szeretnének választani. Mondjuk úszást, lovaglást, táncot vagy nyelvet?
Gyerekkori tapasztalatom, hogy mikor iskolába jártam (a 12 osztályt 6 helyen végeztem el) mindenhol csak a sztenderd délutáni fakultációk voltak: Szolfézs, foci, külön torna. Ha valami más érdekelt akkor máshová kellett mennem. Régen ezt megtehettem. De vajon a mai fiatalok megtehetik? Az egész napos iskola miatt még akik megengedhetik anyagilag azoknak sem lesz rá lehetőségük, az iskolák meg anyagiak miatt csak a szokásos sztenderd dolgokat fogják biztosítani ami nem fog mindenkit lázba hozni!
Persze a magyar oktatási rendszer az olyan, hogy felállítanak egy mintát és attól se jobbra se balra nem lehet eltérni!
Apa

#257 Nem!

2012-01-03 15:03

A mai világban a legfontosabb amire támaszkodhatunk, vagy legalábbis támaszkodnunk kellene az a CSALÁD! Egyre távolabb kerülnek az emberek egymástól a munka és a mindennapi gondok miatt! legalább a gyerekeket ne szakítsák el a szüleiktől!
Ahol mind a két szülő dolgozik és nincs nagyszülő vagy más rokon aki vállalja délután a gyereket annál azt mondom, hogy OK, de nálunk feleségem csak 4 órában dolgozik és van négy nagyszülő és egy keresztapa. Egy utcában lakik az egész család!
Nemrég ki próbáltuk mi is a napközit! Egy tanárra volt 40 gyerek bízva. Az iskolában semmi fakultációra nincs lehetőség, még a tornaterem is le van zárva. Azt mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy milyen lehetett itt a napközi! Akkor inkább kuksoljon otthon a gyerek a nagypapával és a nagymamával, tőlük legalább értelmeset is tanul és nem a wc-ben fog dohányozni a nagyokkal!
P

#258 Re: a másik oldal.....

2012-01-03 15:26

#13: iii - a másik oldal.....

Kedves Másik oldal!

Én anno kísérleti iskolába jártam, ahol pont ezt a fajta oktatást tesztelték rajtunk!

Eleve egy nagyvárosi lakótelep közepén voltunk, így a délelőtti és délutáni séta is arról szolt hogy minden nap ugyanazt a háztömböt körbe jártuk. Hiába volt a délutáni napközi, érdemi foglalkozás nem volt ellenben lecke annál több. Persze 40 -irodában kávézó tanárral a hátunk mögött- nem sok lehetőség volt a tanulásra. Ha benn is volt a tanás a teremben akkor se tudott 40 gyereknek a leckében segíteni. Átlag 6-ra keverdtem haza akkor már vacsora, fürdés, híradó, nekem meg lecke írás! Úgyhogy én abban az időben nem sokat láttam a családomból.

Persze jó lenne, ha az összes iskola úgy működne és olyan lenne, ahogy azt leírod, de sajnos a valóság egésszen más.

Ahhoz, hogy valamit megváltoztassunk és alkalmazzunk ahhoz a hátteret is meg kell teremteni és nem csak úgy ráerőszakolni a közösségre és oldja meg mindenki úgy ahogy tudja!

Ez az egész rendszer max azoknak jó és előnyös ahol a szülők nem tudnak vagy nem akarnak a gyerekkel foglalkozni. A legtöbb napköziben sajnos az anarchia az úr, a tanárok meg menekülnek, mert jogkörük az nincs ellenben a 14-16 éves kátrányos helyzetűeknek annál több!

Valaki

#259 Iskolai erőszak

2012-01-03 17:28

Az egész tervezettel az a probléma, hogy az iskola rendszerben az alapvető problémákat nem tudják megoldani lásd drog és iskolai erőszak. Ha megverik a tanárt akkor a tanár nem azért nem üt vissza mert fél, hanem mert nem teheti. Mikor én jártam iskolába bizony volt hogy olyan pofont kaptunk a tanártól, hogy a fal adta a másikat! És persze nem az volt a szülői reakció, hogy neki ment a tanárnak hanem ő is felpofozta a csemetéjét!
Arról nem is beszélve, hogy egy tanár nem annyit dolgozik ahány órát az iskolában megtart, hanem dupla annyit! Minden egyes órára legalább még egy órát rá kell készülni! -dolgozat javítás, óraterv, jegyzetek, gyakorlati feladatok előkészítése. Ha ezt bevezetik egy tanár nem heti 40 hanem lehet 80 órát fog dolgozni. Márpedig azt vegyük figyelembe, hogy a tanár is ember, neki is van családja, ugyanakkor a fizetése és a megbecsülése a béka feneke alatt van!
Amíg ezeken nem változtatnak jöhetnek a 24 órás iskola ötlettel is -semmi nem fog működni, sőt csak rosszabb lesz!

Vendég

#260

2012-01-06 19:34

Ahogy a kommenteket elnézem, nagyon sok normális, okos ember van. Pech, hogy pont nem ilyenre bízták az oktatásügyet.

Vendég

#261

2012-01-07 20:53

Én is úgy gondolom,hogy a szülőknek sokkal többet kell gyermekeivel lenni!Vidéken,késő este érnének haza az "eszméletlen sűrű"járatok miatt!Nem akarunk katona-,vagy rendőrállamot!

Vendég

#262

2012-01-08 12:37

A petícióban leírtakkal teljes egészében egyetértek!

Vendég

#263

2012-01-08 21:39

nem kellene a gyermekeinket is kisajátítani
hadd legyenek legalább ők csak a szüleiké!

Vendég

#264

2012-01-10 10:04

tud már valaki valami konkrétumot lesz értelme ennek a peticionak,?

Vendég

#265 Re:

2012-01-11 10:50

#264: -

Az egésznapos iskolát egyelőre törvényileg nem teszik kötelezővé, bár sztem majd bevezetik máshogy pl normatíva csökkentéssel zsarolhatják azokat az iskolákat, akik önként és dalolva nem választják az egésznapos rendszert. Az óvodát három éves kortól kötelezővé tették. Állítólag lehet kapni felmentést, tehát ha könyörögsz, kérvényezel, és 3-4 hivatalnok egybehangzóan irgalmaz neked meg a gyerekednek, akkor melletted lehet...

Jó, nem?

 

Üdv:

Suri Dalma


Vendég

#266

2012-01-12 08:31

Gyermekeinknek szükségük van a családban töltött időre, az ott kapott érzelmi kötődésekre, erkölcsi és szellemi értékekre.

Vendég

#267

2012-01-12 15:09

Egyetértek a felhívással.

Vendég

#268

2012-01-14 07:56

Nem tudom pontosan ezt ki találta ki...Nem volt százas az tuti...mi ez ha nem agymosás? Vagy az állam mossa a kicsik agyát vagy az egyház...10 évesen a fiúkat nem akarják katonának vinni esetleg?A parlamentben ücsörgéstől elmegy az emberek esze?Akkor inkább a Margit szigeten gyűljenek össze.És ha a népnek nem tetszik amit csinálnak, akkor jól megdobálhatják kővel őket....csak ,hogy motiváltabbak legyenek!

Vendég

#269

2012-01-14 12:27

A család megsemmisítése.

Vendég

#270

2012-01-17 21:39

Orwell 1984

Vendég

#271

2012-01-17 22:20

Rákosi?Kádár?Ipari tanulók voltak csak
Andy

#272

2012-01-17 22:35

Amikor én elsős voltam, meg másodikos, szóval kisiskolás, emlékszem, nem volt ennyi tananyag, és nem kellett otthon órákig, estébe nyúlóan kínlódni a betűkkel, számokkal. Azóta eltelt majd negyven év. Felgyorsult a világ. És már a gyermekeinket is pörgeti: egyre rövidebb idő alatt egyre több információt kell a fejükbe gyömöszölni, megerőszakolva naponta 5-6 órában fejletlen személyiségüket és sárba tiporva ezzel érdeklődésüket a világ csodái iránt, mint az olvasás adománya és a matematika. Senki sem tanítja meg őket hatékonyan tanulni és vágyni az újabb ismeretekre. Ez az egész már önmagába véve is nagyon szomorú. A tárgyi feltételekről már nem is beszélve. A mi gyerekeink így is napi nyolc órát sínylődnek neonnal megvilágított, zsúfolt helyiségekben, s rossz idő esetén komoly kihívás a pedagógusnak, hogy el tudja őket órákon keresztül foglalni. Ja, hogy vannak olyan társadalmi helyzetű, európai normákra nehezen szocializálható népcsoportok kis hazánkban - egyre nagyobb számmal - akik képtelenek magukat értelmesen elfoglalni? Azért még nem kellene törvényi szinten az egész társadalmat karámba kényszeríteni. Legyen ilyen iskola, meg olyan is? Ez jó ötlet a városlakóknak. De nem mindenki lakik városban. A kis falvak pedig lassan még azt az egy szem általános iskolájukat sem képesek rendesen működtetni. A vidéki gyermekekkel ki törődik? Köszönöm, hogy elmondhattam!


Vendég

#273 Re:

2012-01-17 22:43

#1: -

Bár az én lányaim mindd felnőttek már,attól még anyaként érzek ilyen ügyekben.Tapasztalatból mondom,hogy ez elidegeniti a gyermekeket a szülőktől!


Vendég

#274

2012-01-18 10:36

Mint gyermekgyógyász támogatom,hogy a gondoskodó családokban van igazi jó helye a gyermekeknek.Ne legyen kötelező 3 éves kortól az óvoda,ne legyen kötelező az egész napos iskola,ne vezessük be ismét a kommunákat,vagy kibucokat,DE legyen felelősségteljes gyermekvédelem amely kimondja,hogy a veszélyeztetett gyermeknek igenis jobb helye van az oktatási intézményben.
ŰŰŰ

#275 Kozmetikázás

2012-01-18 15:19

Ezzel csak az a baj, hogy nem tudnak a gyerekeknek tartalmas programokat szervezni délután. Ok, hogy vannak problémás helyzetű gyerekek, de ez nem old meg semmit! Aki normális családi körülmények között nevelkedik annak ez nagy teher lesz, mert csak este a vacsoránál látja a szüleit, nagyszüleit testvéreit. Aki meg problémás családi háttérrel rendelkezik az max nem délután 2-kor hanem este 6-kor kapja meg a napi két adag pofonját az alkoholista szülőktől- ha nem akkor indul neki csavarogni!
Arról nem is beszélve, hogy a tanárok se megfizetve se megbecsülve nincsenek. Sőt semmilyen jogkörük nincs! Ha a gyerek tótágast áll a hátsó sorban és murva anyázik gyakorlatilag nem lehet semmit se csinálni! Max beírják a sokadik intőt az ellenőrzőbe.
Alapban nem rossz gondolat az egész napos iskola, de hiba kötelezővé tenni! tegyék kötelezővé azoknak akiknek problémás a családi háttere, de ne az legyen, hogy 40 gyereket bezsúfolnak egy terembe, azt ott jól el vannak! Legyenek meg a feltételek arra, hogy ezek a gyerekek hasznosan és értelmesen tudják eltölteni a délutánt.
Persze ehhez sok-sok pénz kéne ami nincs-vagy nem adnak mert valakinek a zsebét kell megtömni vele!