Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozás az egész napos iskola ellen petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#126

2011-11-05 10:20

A diktatúrák sajátsága, hogy egyetlen kultúrát tűrnek meg az állampolgáraik között és ezért a szülőket csak arra használják, hogy "elkészítsék" és etessék a gyermekeiket. A születésük körülményeibe, oltásukba, neveltetésükbe és taníttatásukba az állam erőszakkal beleszól. A családtól való elidegenítés haszna az államnak, hogy átadott erkölcsi normák nélkül bármire ellenállás nélkül ráveheti a fiatalokat.

Vendég

#127

2011-11-05 13:19

Van olyan hely az életben, ahol a politikának semmi, de semmi keresnivalója. Ilyen a család, és ilyen az iskola is! Szeretném, ha a gyermekem nem egy központi ideológiát kapna "kultúra" helyett, hanem azokat az értékeket, melyeket a családból sajátít el. Ez a gondolati és lelkiismereti szabadság szerves része, mely elidegeníthetetlen jogunk!

Az iskolában éppen elég olyan dologgal találkozik a gyerek, amit a pedagógusok létszám, figyelem és odaadás hiányában nyilvánvalóan képtelenek kezelni. Ez a család feladata!

A gyereknek jár a GYEREKKOR! Nem szabad ezt elvenni tőle! A gyereknek CSALÁDBAN van a helye, nem egy intézményben... Hagyjuk ki a gyerekeket az olcsó kis politikai, ideológiai játékainkból!!!

Vendég

#128

2011-11-06 23:38

Nem helyeslem az egész napos iskola bevezetését, nem értek vele egyet, hogy egy gyerek egész nap iskolába legyen számára idegen emberek felügyelete alatt. Eddig is kénytelen volt a gyerekek többsége, a szülők munkahelyi elfoglaltságai miatt többet lenni óvodában, meg iskolában, szüleiktől elszakadva, mint ami szerintem egészséges. Inkább a családi kötelékek erősödését kellene szorgalmazni, hogy a gyermekek minél több időt tudjanak szüleikkel tölteni, ez lenne az egészséges.
Egy szülő aki szereti a gyermekét maga mellett tudni

#129 Re: a másik oldal.....

2011-11-07 01:37

#13: iii - a másik oldal.....

Egy jól működő családnál jobbat nem adhatunk a gyermekünknek. Én ragaszkodom hozzá, hogy a gyerek igenis csak annyit maradjon az iskolában, amennyit a tanórák megkövetelnek. Ezeket az órákat nem kell időben felosztani, nekünk sem volt, eddig is választható volt más megoldás ha valaki nem tudott du. foglalkozni a gyermekével. (napközi)

Nem beszélve arról, hogy mi lesz azokkal a gyerkőcökkel pl. akik sportolnak?? Ezentúl nem járhat a gyerek sportolni, mert a rózsika így döntött? (csupa kisbetűvel)

Gondoljunk bele, hogy minket is mennyire le tud fárasztani 8 óra munka, most tényleg ezt akarják a gyerekekkel is csinálni?! Ráadásul, ha 16 óráig suliban vannak, akkor mire hazajönnek, megkajcsiznak legalább 17 óra van. Egésznapos iskola után álljak még le vele tanulni 1-3 órát, mert a suliban akkor sem fognak tudni mindenkinek mindent megtanítani, ha megszakadnak a pedagógusok.

Nekem az sem tetszik, hogy miért köteleznek engem arra, hogy a gyereknek befizessem az ebédet?? Rengeteg sok pénzt elkérnek és valljuk be (tisztelet a kivételnek) minősíthetetlenül rossz ételeket tesznek a "fejlődő szervezetek" elé. Én itthon mindig meleg étellel várom haza a lányom. Nem szeretném, ha műkajákra lenne kényszerítve horribilis áron. Jó lenne, ha a kedves min. asszonyság nem kotlászna a zsebünkben. (hamár a kormánya igyekszik mindent kifacsarni belőlünk)

Engem nagyon felháborít ez az egész folyamat, nagyon rossz irányba akarják terelni az Istenadta népet!  Remélem, hogy sikerül leállítani ezt az egész ügyet.

eracica

#130 Re: Aggasztó terv

2011-11-07 17:18

#72: Katze - Aggasztó terv 

 Üdvözlöm!

Azt szeretném megkérdezni Öntöl, mit javasol, ha a szülők 8.00-16.30/17.00 óráig dolgoznak? Akkor, ki megy a kisiskolás gyermekért és ki lesz vele otthon az első iskolaévekben? Nálunk csak jövőre lesz aktuális, de már most ezen töröm a fejem...Mintha egy ritka faj lennék a férjemmel, sem a bölcsőde, sem az óvoda (a döntő többség), sem az iskola nem támogatja az ilyen munkabeosztást, persze a munkahely sem igazán engedélyez munkaidő változtatást.....ez az egész napos iskola is csak 16 óráig tart úgy tudom, ezért ez sem megoldás számunkra. Hol van a hiba, tényleg ilyen kevés irodai munkaidőben dolgozó szülőnek van gyereke?


Vendég

#131 Re: Re: Aggasztó terv

2011-11-07 19:01

#130: eracica - Re: Aggasztó terv

Én ugyan nem a megszólított vagyok, de hadd hangsúlyozzam újra: mi a délutáni tanítás kötelező jellege ellen tiltakozunk. Természetesen egyetértünk azzal, hogy az állam és az iskola köteles a gyermek felügyeletét és értelmes időtöltését biztosítani, amíg a szülei dolgoznak. Ne kényszerítsék viszont választott életformájukról való lemondásra azokat, akik délután a gyereküket maguk mellett akarják tudni.

A törvénytervezet, mely már a parlament előtt van, nem jó egyikünknek sem. Mivel nem jó.

Üdvözlettel:

Suri Dalma

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-07 23:17



Vendég

#133

2011-11-08 09:33

Szívemből egyet értek ezzel a petícióval! Túlterhelt, fáradt pedagógus mit tud nyújtani még többet egy gyereknek?


Vendég

#134

2011-11-08 09:38

Amikor a két kisebbel otthon voltam, a harmadik gyerek sírva ment és jött az oviból. Az óvónők hozzáállását most nem részletezem.
Amikor az "ágytiszta" gyerek bepisilt, ott tettem pontot az ügy végére!!!
Mondanom sem kell, hogy azóta semmi ilyen jellegű problémája nincs. ÉS IGEN IS BOLDOG ÉS JÓL TANULÓ (AZAZ KITŰNŐ) MÁSODIKOS !!!!
B.A.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-08 11:02



Vendég

#136

2011-11-08 12:31

Nem is értem ki találja ezt ki...Hogy lehessen egy 7 éves gyereket arra kérni, hogy egész nap iskolába üljön. Nekem 5 gyerek van két iskolás egy negyedikes és egy elsős. Biztos vagyok, hogy ezt nem lehet megvalósítani és remélem nem is fogják....az meg szerintem nem úgy van, hogy jobb ha az iskolába már megcsinálja a leckét mert a napközibe semmit nem csinálnak. Sok szülőtől hallom , hogy este tanulnak otthon még mert a felét nem csinálják meg amit kell. A mai pedagógia már rég nem olyan mint régen.

Vendég

#137

2011-11-08 14:52

Kedves Mindenki! Teljes mértékben egyetértek a tiltakozó levél tartalmával! Nem robotok vagyunk, hanem érző emberek, ezért mindenkinek jogában áll eldönteni, hogy gyermeke számára mi a legjobb megoldás, mi segíti elő azt, hogy biztonságban és boldogságban nöjjön fel. Álljunk ki együtt a jövő generáció érdekében, fogjunk össze és ne hagyjuk, hogy "birkák" módjára akarjanak "terelni" bennünket! Kovács Szilvia

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-10 13:55


pancsa

#139 Re: a másik oldal.....

2011-11-10 14:03

#13: iii - a másik oldal.....

Én is napköziotthonos iskolában jártam,annak idején a kísérleti nyúl voltam,rajtunk próbálgatták ezt 1980-ban..Du 17-ig volt az iskola,utána mentem haza.Alig voltam együtt a családommal.Hát köszi szépen az ilyet.A saját 4 gyerekemnek ezt nem akarom.Majd én tudom ,mikor mit csinálunk,ha fáradt pihenünk,alszunk,és utána úgy és olyan hosszan tanulunk,ahogy nekünk jó.Olyan plusz dologra járunk,amit mi  akarunk,és nem amit az iskola ad.És eddig sikerült 2 kitűnő tanulót,jó sportolót és megyei tanulmányi versenyen győztes gyereket nevelnem.Ezt én adtam és nem az iskola.Aki dolgozik az persze más,de aki otthon lehet és  tud a gyerekeivel foglalkozni,annak ne szabják meg ,mit tegyen!!!!!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-10 16:17


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-10 16:19


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-10 18:47


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-10 19:22


Közép

#144 Re: a másik oldal.....

2011-11-11 19:15

#13: iii - a másik oldal.....

Kedves Másik Oldal!

Sokan írták: legyen lehetőség, ne legyen kötelező. Én is ezzel értek egyet.

A Másik Oldal nem gondolhatja magáról azt, hogy meg tudja mondani mindenkinek, hogy mi a jó. Az én gyermekeim alternatív iskolába járnak. Évek óta megerősítéseket kapok, hogy jól döntöttünk. Ez az iskola a gyerekeimet helyezte szemlélete középpontjába. Itt a szokásosnál nagyobb mértékben válnak a szülők is az iskola életének részeseivé, így abba van betekintésünk. A lényeg azonban: a gyerekek imádnak idejárni.

Nem szeretném, ha ezt a szülők-gyerekek-tanárok által közösen kialakított életet olyan emberek akarnák szabályozni, akiket nem kértünk fel erre.


Egy szülő, akit az állam nyugodtan tekintsen felnőttnek, s aki ráadásul meg is szavazta ezt a kormányt, de nem kér abból, hogy az az élete minden részletébe belemásszon

 

Ui. a petíció tulajdonosának: ugye nem az ellenvéleményeket távolította el, hanem esetleg a tűrhetetlen stílusban megnyilvánulókat? Azt hiszem, csak utóbbi illene a petíció szemléletéhez.

Dávid Tisch
A petíció szerzője

#145 Re: Re: a másik oldal.....

2011-11-11 22:31

#144: Közép - Re: a másik oldal.....

Kedves Közép!

Minden ellenvéleményt szívesen látunk ezen a fórumon, van is belőlük jópár. Csak a sértő, durva és a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat távolítom el. Ha megnézi az eltávolított hozzászólások mellett a "Show details" alatt látható információkat, akkor ott minden egyes esetben leírtam, hogy mi volt az eltávolítás oka.

Üdvözlettel:

Tisch Dávid

Py

#146

2011-11-11 23:33

A lelki szabadság egyik mérőfoka, ha a szülő mellett egy gyermek egy kiegyensúlyozott lelki melegségben éli meg a gyermekkorát, ahol nem korlátozzák, hanem figyelemmel segítik a kreativitásának kibontakozását. Ha zseniális ötletű és újító generációt szeretnénk, akkor erre vezet az út...

Vendég

#147

2011-11-11 23:58

#1: -

5-6. osztályig tudnám támogatni ezt a megoldást, ugyanis dolgoző szülőként elég nehéz volt átélni ezt a korszakot. A napközi megszűnt, a "tanulószoba" úgymond a renitens gyerekek gyűjtőhelye volt... 10-12 éves korban szerintem nem elég érett a gyerek arra, hogy felügyelet nélkül írja a leckéit stb. De nem kötelezően! Terjesszék ki a napközit 5-6. osztályig, hogy a gyermekeink biztonságban legyenek ebben a különösen veszélyeztetett kiskamasz korban, egy gyerek se érezze "szégyennek", hogy oda jár, de az ilyen jellegű, korhatárokat összemosó kiterjesztést nem tartom jónak. Főképp akkor, amikor a szülők egy része munka nélkül dekkol... Másrészt a nagyszülők manapság és a közel jövőben egyre inkább nem tudnak részt venni unokáik felügyeletében, hisz míg édesanyám 55 évesen elmehetett nyugdíjba, addig az én korosztályom unokái majdnem felnőttek lesznek, mire fel tudjuk vállalni a hagyományos nagyszülői feladatokat...


Vendég

#148

2011-11-12 14:08

Semmiben nem értek egyet a kormányzattal, de ezt a firkálmányt nem vagyok hajlandó aláírni!

Idealista lúzerek!
Ilyennel előállni:"Ezt a jogot nem emberi hatalom adta, és meggyőződésünk, hogy emberi hatalom nem is korlátozhatja."
Nem korlátozhatja? Hát dehogynem! Ezt csinálja, fogja csinálni Ártunk és Orbánunk.
Aki ilyen nyilvánvalóan letagadja a valóságot, mint ezen petíció megszövegezője, az jobb lenne, ha inkább valami mással foglalkozna a gyereknevelés helyett.
Dávid Tisch
A petíció szerzője

#149 Re:

2011-11-13 21:59

#148: -

Kedves Vendég!

Mi van?! Lazíts és olvasd el mégegyszer a petíciót! Aztán, ha rájöttél, hogy hülyeségeket írogattál, akkor kérj bocsánatot és szólj hozzá normálisan!

Hálás köszönettel:

A tulajdonos lúzer


Vendég

#150 Néhány gondolat...

2011-11-13 22:53

1. Hogyan választott iskolát az a szülő, aki a délutáni órákra már nem meri otthagyni/rábízni a gyerekét.
2. Ha csak "lehetőségként" foglalják törvénybe, akkor ez egy törvényes kibúvó azoknak, akik miatt ki lett a dolog találva. Ugyanis az interneten jelenlévők gyerekeit valószínűleg kevésbé érinti, de rengeteg gyerek cselleng céltalanul az utcán, plázákban, vagy ül otthon órákat a számítógép előtt ellenőrizetlenül hasztalanul. És tök jó, ha itt csupa olyan szülő tiltakozik, aki ráér otthon lenni a gyermekével iskola után, de emberek, nem ez az átlag! És ez nem elsősorban szülő minőség, szándék kérdése.
3. A délutáni iskola nem jelenti automatikusan az "iskolapadban ülést". Szakköröket, fakultációkat, zenét, korrepetációt, ne adj isten sportot, mozgást jelent. Ha valaki járatja ilyesmire a gyerekét, az tudja, hogy külön óraként ezek súlyos pénzbe kerülnek. Akkora tragédia lenne, ha ilyesmit az iskola keretén belül kapnának a gyerekek?! Azok is, akik egyébként egy lépést nem mozdulnának kényszerítő külső körülmény nélkül? És már hallom is: mit ér az egész, ha kényszer?! Sokat! Mindenképpen ragad rá valami, és még akár meg is szerethet valamit a lehetőségek közül, s lehet, hogy csak a kezdő lökés hiányzott...
4. Azoknak, akik eddig is jártak külön órára, sportra, nem hiszem, hogy aggódniuk kellene. A törvény biztos lehetővé teszi majd az igazolt távolmaradásokat.

Szóval nem írom alá. Semmi kivetni valót nem találok az elgondolásban.