Tiltakozás az egész napos iskola ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
ESÉLY
JOGOT A SZÜLŐKNEK IS
De gondolkodjunk tovább -mi aláírók- itt együtt! A lehetőség választásának joga a szülőé.
Ez ismét egy ún. iskolalátogatási igazolvány mintájára készülő papírcetli lenne majdan, amit aláír, aki akar - és kész?!
(S még hány másik 'szál' van, amiről beszélhetnénk...!)
Tkp. ennek a másik vetülete, hogy nincsenek meg hozzá az emberi föltételek, azaz azon személyek, akik értenének a gyermekeink oktatásához, neveléséhöz.
A másik emberi oldal pedig én volnék, aki "ilyen" struktúrára egyáltalán nem akarja bízni gyermekét.
Más megfogalmazásban azért (is) a legnagyobb kincsünk a gyermek, mert az a jövő. A Jövőnket pedig ilyen kezekbe adni, ugye felelőtlenség...
This comment has been removed by the person who wrote it.
a másik oldal.....
Aki ezt a pectíciót írta, van fogalma arról, hogy az iskolaotthonos oktatás kifejezett céla az, hogy a gyerek hazaérve KIZÁRÓLAG A SZÜLEIVEL, családjával LEHESSEN, ne kelljen több órát pluszban otthon tanulnia, leckét írnia, hanem az otthoni idő kizárólag a családé, közös játéké lehessen???????? Az egész napos oktatás nem gyermekmegőrzés, nem napközi!!!!! 2-2,5 óra tanulás délelőtt, pihenő-játék-séta-készségfejlesztés 2 óra, délután 2 óra és gyakorás és ismét közös játék-készségfejlesztés-pihenő és gyereke egész estéje szabad. Az iskolaotthonos oktatás pont felszabadító a gyerekek számára, mert egyénre szabott, van idő a fejlesztésre, nem nyom rá 5 órai anyagot egyszerre, hanem életkorának megfelelően terheli és fejleszti. A gyerekek kiegyensúlyozottak, nem fáradtak és NAGYON SZERETNEK ISKOLÁBA JÁRNI. A szülők pedig szeretik az iskolát. Több éves szakmai tapasztalatom van róla. De hát mindig vannak, akinek nem testszik valami... az sem, ami az ő érdeküket szolgálja... De legalább előtte nézzünk utána, mi ellen is tiltakozunk...
Re: a másik oldal.....
EZT BIZTOS EGY OLYAN TANÁR IRTA KINEK NINCS GYEREKE MÁSOKÉBA NE ŐRVENDEZEN
H.T.GY.
Kedves iii!
Engem úgy neveltek, hogy a véleményemhez az arcomat is vállalni kell, szóval én a valódi nevmen fogok vitába szállni Önnel! Ha gondolja, ezt Ön is megteheti; akár utólag is.
Mondjuk, hogy én írtam a petíciót, és Ön téved, ugyanis van foglamam arról is, hogy miről beszélünk.
Egyfelől semmi kivetni valót nem látok abban, ha iskolaotthonos és hagyományos iskolák egymás mellett léteznek, és a szülőnek joga és lehetősége van dönteni arról, hogy gyermekét milyen intézménybe íratja.
Másfelől nagyon meghatónak tartom, amit leírt gyermekeink és a mi érdekünk szem előtt tartásáról, csakhogy ez nem igaz. Másodikos gyermekünk - úgy, hogy az iskolában ebédel - legkésőbb 1 órára itthon van, legkésőbb 2 órára végez a leckéjével, és utána játszik a tesvéreivel, futkos és készséget fejleszt az udvaron, beszélget, játszik és mesét olvas velünk, sőt, jut ideje még sportra és majd még zeneiskolára is. Ennek fényében talán Ön számára is érthető, hogy miért nem vet fel minket az öröm arra a gondolatra, hogy nem járhat úszni és zenesuliba, de legalább szabad az estéje.
Audietur et altera pars! Baráti üdvözlettel:
Tisch Dávid
Kedves iii!
Mivel az előttem szóló sok mindent megválaszolt, én már csak annyit tennék hozzá, hogy még ha különbözik is az Ön véleménye a miénktől, a miénk a gyermekeink nevelésének joga és felelőssége. Ezt elvitatni jogtalan, akár Ön, akár az állam teszi.
Üdvözlettel:
Suri Dalma
Re: Daniella Shmit
Ki tudhatná jobban hogy mi jo a gyermekének ha nem az ,aki fel nevelte aki mellete viraszt mikor beteg, ki mindig ott van ha szüksége van bármire,aki vigasztalja ,szeretetben neveli,csak a szülője,nekem ne akarja meg mondani egy kivül állo hogy mi jo az én gyermekemnek had dőntsem el én mi szülők csak szavazati jogot kérünk semmi mást
Javasolhatnám, hogy toleranciával és tisztelettel forduljunk azok felé is, akiknek nem az egésznapos iskola a tökéletes megoldás a gyermeknevelésre? Kicsit ijesztő számomra az előző véleményben a sok felkiáltójel és a sziklaszilárd hit abban, hogy mindenki számára csakis ez lehet az egyetlen felelősségteljes és ésszerű választás, ellenkező esetben az illető felelelőtlen szülő és még idióta is hozzá.. Nem egy változatos politikai és gazdasági érdekeknek alárendelt állam intézményeinek feladata a gyermekeink nevelése. Az állam nagyon sok területen katasztrofálisan teljesít, ezek közül csak egy - de talán a legnagyobb kárt okozó - terület az oktatási rendszer. Nyilván sok olyan család van az országban - hála országunk nagyszerű és felelősségteljes vezetésének - akiknek sok problémára megoldást jelentene egy ilyen iskolarendszer. Ezért választható lehetőségként megoldás lehetne, bár ilyen formában csak az eddigi napközihez hasonló formában működhetne. Erőszakkal elvenni azonban a gyermekek otthoni nevelésének lehetőségét azoktól a családoktól, akiknek erre a lehetőségeik és szándékaik is adottak és egy olyan személytelen intézményes rendszer kezébe adni, melynek elsődleges célja nem egészséges, kiegyensúlyozott, kreatív, felelősségteljes és az életben jól boldoguló emberek kinevelése, hanem egy olyan társadalom utánpótlásának biztosítása amelyik minél kevesebb ellenállással, rabszolgamód viszi a vállán az állami apparátust és minél rövidebb ideig él, hogy ne jelentsen túl nagy terhet - hát nem tudom.. számomra igen rémisztő és sötét perspektíva.
abszurd ötlet
Ajánlom a bemásolt cikket....
http://www.fn.hu/belfold/20110908/miert_jo_egesz_napos/
Igen, van ahol működik ez az oktatási forma, de ennek az iskolának is 10 évébe telt, hogy valóban hatékonyak legyenek!!!
Én is azon a véleményen vagyok, hogy ez VÁLASZTHATÓ legyen !!!
Ma reggel hallottam még egy iskoláról ahol ezt bevezették, a gyerek hazament 7-kor , és este 10-kor még a könyv felett ült. Végül a szülők átíratták egy másik suliba a gyerkőcöt.
Ennek nem látom értelmét.
EGY lelkileg megviselt család
| This discussion has been closed. |