Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozás az egész napos iskola ellen petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#351

2013-08-27 22:15

Aki ezt kitalálta beültetném abba a közösségbe amiben nekünk kéne ülnünk!!

Vendég

#352

2013-08-27 22:26

zenetanárként: mi lesz a zeneiskolákkal? Ha az iskolások 4-ig a tanteremben vannak, akkor az eddig ott tartott zeneórákat hol tartják majd? És ki megy zeneórára, ha 4-ig suliban kell lennie?

Vendég

#353

2013-08-28 03:39

Vannak iskolák ahol sajnos tanitás után játszó térre viszik ki a gyerekeket és van fél órájuk a leckére.Szinte a gyerekek minden nap napköziből ugy vannak haza vive hogy nincs kész a leckéjük. Ezért hagyják a szűlök a gyerekeket az iskolában????????
Ez nevetséges én ugy járok dolgozni ha az én gyerekem 16 óráig maradna iskolában semmit nem lehetne velem. Ja és én egyedül nevelem segitségem nincs .Mit akarnak könyörgöm?????????????????????

Vendég

#354 Re:

2013-08-28 06:17

#1: -


A téli időszakban 16h után (amikor már sötét van) ki felel a gyermekeink egészségben történő hazaérkezéséről? A gyermekeink fokozott veszélynek vannak kitéve a bűnözés területén is ezáltal!!! Erre senki sem gondolt????????

pj74

#355

2013-08-28 11:50

a mi gyerekünk hazajön a suliból megebédel utána megcsinálta a leckét és ha kész volt utána estig játszhatott, mégis 4-5-ös tanuló. mi volt ezzel a baj??? vicc az egész
ed hardy

#356

2013-08-28 12:13

A legnagyobb probléma az,hogy mindenki csak háborog.A mi kisvárosunkba legalább 100 apukát és anyukát ismerek, akinek ez nagyon nem tetszik,de mégsem tesznek semmit!Sem az igazgatónőnek nem jelzik,sem a petíciót nem írják alá.BIRKA MAGYAROK!!!!
Anonim

#357 Re:

2013-08-28 14:54

Sziasztok!

Hát ennek azért én sem örülök, hogy ez történik.
Jó egy részből az jó, hogy a gyerek ne csatangoljon az utcán, de itt vannak sok gondok is.

Ha itt tényleg egész napos iskola van, akkor mikor fogja tudni megcsinálni a leckét? Mert hogy ha meg is fogja csinálni, az kb 20:00-kor kezdődne, mert hogy 4-ig az általános iskolás diák bent lesz a suliban. Aztán meg érjen haza majdnem 5-re, és aztán mehet edzésre, ami majdnem estig tart (vagy olyanra, ami nem iskolán kívüli), és 20:00-kor meg megírja a leckét, mikor ilyen tájban kellene aludni a gyereknek.
És a másik. Voltam régen én is napközis, csak aztán asszem 8. osztályban szálltam ki a napköziből, mert a napközi nem csak tanulás, hanem hülyülés, játszás, rajzolás. Nem is beszélve arról, hogy fél 4 körül már újra kint vannak az udvaron. (Mert kb 2-ig vannak kint ebéd után az udvaron és annyi idő alatt tanulja meg a leckét)

És nem olyan régen, amikor volt a városi kiszebáb égetés, bent maradtam a suliban, és vártam a fél 4-et, mert ekkor indulás a helyszínre. Közben ott kint ültem a folyosón, bent meg az volt, hogy telefonozás, beszélgetés, hülyülés, játszás.

És hát ilyen és hát ehhez hasonlókat hallottam máshonnan is. De még olyat is hallottam, hogy szinte majdnem az egész napközit a számítástecnikateremben töltötték. Vagy hogy kint voltak az udvaron egész délután, vagy sétáltak a városban, és még sorolhatnám.

Ja és pénteken is bent fog lenni a diák fél 4-ig? Mert szerintem némileg ez is pofátlanság lenne, mikor ezen a napon már engedik ebéd után haza a népet, hogy hazaérjen időben.
Sőt akkor lenne még pofátlanság, ha szombaton is egész nap bent kellene lenni a suliban (ezt arra értem, ha országos munkanapok vannak szombaton)

Sőt mi lesz majd télen? Mikor majd a sötétben fog hazaérni a gyerek?
Vagy azt megoldják, hogy fél 4-ig lesz napközi?

Ja és olvastam egy olyan kommentet is itt, hogy inkább jobban jár a gyerek, ha bent marad a suliban délután, mint ha otthon csinálná meg a leckét.
Na ezzel kicsit értek egyet, mert mint írtam, hogy azért jó, hogy a diák ne csavarogjon délután.
De vannak olyan szülők, akik megbíznak gyerekében, sőt otthon tud is tanulni, mert csend van nincs nagy zaj.
Mert ha inkább a suliban tanulna, ott azt megértem ha segítenek, de hogy tanuljon a zajtól? Sőt ha két olyan osztály lenne, aki más és mást tanul. (pl 1. osztály és egy 6. osztályos)

Ja és vinni is kéne kaját, ahol sok iskola meg sem engedi, hogy amit vettél kaját, vagy csináltál otthon kaját azt ne edd meg, hanem fizess ebédpénzt, hogy az ottani kaját edd, és ne azt, amit te csinálsz. Nem csak arra megy az egész, hogy egész nap legyen bent a gyereked a suliban, hanem fizessél is ebédet neki.

És a végére azt tudom mondani, hogy ezt köszönhetjük H. Rózsának, mert ez az ő nagy hülyeségük volt. És ha így haladunk, az állam fogja irányítani a gyereket. Főleg, ha a 18 éven aluli 20:00-tól másnap reggel 6-ig ne tartozkodjon kint az utcán (mert ilyet is emlegettek egyszer).

Viszont még jó, hogy szakiskolásokat ezt nem érinti, de én sem kiabálnék el semmi. Ne hogy olyan legyen, hogy az iskola dönthet abban is, hogy jó kis diákjai vannak, és jó lenne, ha ők is 4-ig maradhatnának.
Köszönöm aki ezt elolvasta, és írjátok alá sokan ezt a petíciót, mert lehetne értelme. (Jó avval értek csak egyet, hogy ne csatangoljon kint a gyerek az utcán, de a többivel nem, és ez sem fog semmit sem érni.)
Vendég

#358 Felháborító

2013-08-28 17:27

Ezt nem értem ne akarja már azt senki komolyan mondani hogy egy gyermeknek jobb helye van az óvodában vagy az iskolában mint a családja mellett.Nekem még van egy kis időm hogy iskolába mennyjenek a gyermekeim de már előre félek tőle el sem tudom képzelni hogy délután négy óráig ne jöhessenek haza ez felháborító.Az óvodába is csak akkor írattam őket amikor már kötelező volt és semmiben nem voltak lemaradva azoktól a gyerekektől akik bölcsisek voltak már másfél évesen vagy esetleg hamarabb.Van aki azt mondja hogy ott fog szocializálódni ez butaság az a szocializált gyermek akitől igyekeznek minél hamarabb "megszabadulni" a szülők és beadja bölcsibe és ott majd szobatisztaságra tanítják legalább nem az anyukának kell igen van ilyen is én ismerek és annak örül hogy az ő gyermeke nem sír ha mennie kell bölcsibe vagy oviba mert szeret ott igen azért mert otthon nem foglalkoznak vele. Hát igen ezeknek a gyerekeknek jó lesz a délutánig tartó iskola is .De az én gyermekeim szeretnek itthon szeretik az idejüket a közelemben tölteni és ez engem örömmel tölt el.Meg kell hagyni a választás jogát a szülőknek hagy döntsék el hogy szükségük van e a napközire.És végül hogy nem lesznek túlterheltek a gyerekek akkor hogy van az hogy aki eddig is igényt tartott a napközire mert majd ott a tanárokkal megcsinálják a leckét vagy gyakorolják amiből gyengébb azoknak a gyerekeknek még este otthon is tanulni kell.Az előttem hozzászólók közül azt írta valószínűleg egy tanár hogy de hát A GYEREKNEK EZ CSAK JÓ ÉS SZABAD LESZ AZ EGÉSZ ESTÉJE!! könyörgöm még jó hogy aludni hazaengedik vagy egyáltalán engedik őket és nem találnak ki nekik valami éjszakai elfoglaltságot.

Vendég

#359 Re: a másik oldal.....

2013-08-28 21:04

#13: iii - a másik oldal.....

Te mi a faszról beszélsz?? hol van szó olyan meséről amiről te regélsz ""több éves szakmai tapasztalat??"" melyik bolygón?? Azokkal a gyermekekkel akik a szüleinek köszönhetően Zenélni,sportolni,nyelvet tanulni Stb,Stb, Különórára járnak azokkal mi lesz?? az én gyermekem 6.éve Jár saját zsebből fizettett Zongora órára akkor ezt a 6 évet dobja ki?

Mert alkalmatlanok arra az Ország vezetői amit csinálnak.

ed hardy

#360

2013-08-29 19:53

Nem kell izgulni,a kormány megszavazta,miszerint irsz egy kérvényt az igazgatónak,hogy nem szeretnéd ha bent maradna a gyereked a suliba és kész.Nálunk ezt ma hírdették ki az évnyitón.Ha 1 iskolában lehet akkor a többiben is!
vendég

#361 Re:

2013-08-30 08:08

#360: ed hardy -

Tehát ahova a te gyermeked jár ha akarod akkor ugyan úgy hazamehet a délelőtti tanítás után,csak ezt kérvényezned kell az igazgatónál? Akkor nem csak akkor kérheted el ha valami magán órára jár?

ed hardy

#362 Re: Re:

2013-08-30 10:42

#361: vendég - Re:

Így van,ahogy mondod. Nem kell megindokolnom sem nekem, sem másnak.Egyébként akkor sem mondanám meg nekik,ha akarnák,hogy az ÉN gyerekem az ÉN pénzemen hova és mikor jár!Nem tudok pontos adatot,de itt rohadt kevesen igényelték a napközit.

Vendég

#363 Re: Re: Re:

2013-08-30 11:41

#362: ed hardy - Re: Re:

Köszönöm szépen a válaszodat . Esetleg még annyit hogy hejileg hol van ez a suli.? itt Szegeden én még nem találkoztam olyan szülővel aki ne akarná délutánig járatni a gyereket,mert hogy jó hejen van,én még óvodábol is ebédre már hozom haza őket.

ed hardy

#364

2013-08-30 12:43

Annyit mondok,hogy Békés megye.

Vendég

#365

2013-08-31 08:54

Kisfiam most kezdi az ovit. Szeretem, sokat foglalkozom vele, de azt gondolom, napi pár órában kell neki a gyerekközösség, illetve nekem, aki második babámat várom, kell egy kis pihenés. Voltunk tóbbszőr oviban, mikor mondtam, induljunk haza, elküldőtt, mert annyira élvezte az ottlétet. Ő, aki 3 éves koráig az összes gyereket nagyívben elkerülte! Szóval azt már el tudom fogani, hogy 3 évesen kötelező az óvoda! De lássuk be! Ezek olyan intézkedések, amiket nem a jólműködő, szerető családok szétbomlasztása miatt hoznak, hanem azok miatt, ahol a gyerek az utolsó, ahol a szociális támogatás és segély miatt van annyi gyerek, amennyi... Akik nem foglalkoznak vele, hogy merre csavarog, hogy épp lop vagy csal! Nem lehet másképp szocializálni őket! De ha kimondja a törvény: ezeknek a gyerekeknek kötelező az óvoda 3 éves kortól, és nekik kötelező iskolában lenni 4-ig, az diszkrimináció! Sajnos miattuk kell már megint rendes, tisztességes családoknak benyelni az ilyen törvényeket...-(

Vendég

#366

2013-08-31 18:40

Az oktatási rendszer vezetői ugyanazt művelik, mint a kormány, előbb cselekszik, azután gondolkodik, bár ez sem sikerül mindenkinek.
vendég

#367 Re: a másik oldal.....

2013-09-01 16:13

#13: iii - a másik oldal.....

Nem értek egyet Önnel!Valóban vannak gyerekek,akiknek előnyös az iskolaotthonos foglalkozás,de nem mindenkinek!Szerintem különösen azoknak a gyerekeknek,akik nehezebben tanulnak, főleg önállóan ,nem előnyös a 20-25 fős csoportban való tanulás,leckekészítés.Ha otthon tudja a nyugodt körülményeket és a segítséget biztosítani a szülő,sokkal jobb a gyereknek.Ez meg az én több éves tapasztalatom.

aggódó

#368 Re:

2013-09-01 16:16

#365: -

De miért kell benyelni?Nem lehet beleszólásunk saját gyermekünk fejlesztésébe,nevelésébe?Hát tiltakozzunk!!!!

abakusz

#369 Tárgy

2013-09-01 18:25

Kedves hozzászólók!

Ez az egész összefügg a pedagógusok kötelező iskolai elfoglaltságával.
A tanárnak 32 órát benn kell tölteni, legyen gyerek, akivel foglalkozhat (kötelezően).
Ennyi.

Vendég

#370 Re: Re: a másik oldal.....

2013-09-01 18:46

Kedves Anyuka!Örömmel olvastam tartalmas írásodat, hogy Neked sikerült olyan iskolába iratnod a gyermekedet, ahova örömmel jár, és mindent biztosítanak a számára az iskolán belül!  A baj csak ott van, hogy NEM EZ A JELLEMZŐ az Ország legtöbb iskolájában. Sajnos az iskolák itt az Ország legcsücskében ( Szabolcs, és Borsod megyék) nem ilyen beállítottságúak!  Pedig hidd el, mi sem vagyunk igénytelenebb és mi is csak a legjobbat szereténk a gyerekeinknek! Gyere le egy kicsi faluba és nézz körül! Majd tedd össze a kezed, hogy Neked sikerült olyan iskolát találnod, ami a gyermeked legjavát szolgálja!  A továbbiakban is jó egészséget és nagyon sok örömöt kívánok számotokra!  egy Anyuka, akinek jövőre lesz elsős a kisfia

 

 


Vendég

#371 Re: Re: a másik oldal.....

2013-09-02 06:52

Tisztelt Kommentelők!

A délutáni foglalkozások alól a szülők felmentést kérhetnek. Engedélyezik is nekik,nyugodjanak meg.Ez egy LEHETŐSÉG, hogy a gyerek ne csellengjen az utcán, hanem valami értelmes dologgal töltse el az idejét pedagógusi felügyelettel.

Talán nem esik ezért egyik szülőnek sem nehezére két sorban egy kérelmet megírni az iskola igazgatójának, melyben kéri, hogy gyerekét a délutáni foglalkozás látogatása alól felmenteni szíveskedjék.

Ennyi.

Felesleges olyan dolog ellen hőbölögni (már elnézést), ami pár szóval elintézhető.

#327: Tiltakozás! - Re: a másik oldal.....

 

Judit

#372 Re: a másik oldal.....

2013-09-02 07:44

#13: iii - a másik oldal.....

Sajnos, amit ír, az az iskolaotthonos rendszerben, az iskolához jól alkalmazkodó gyerekekre igaz. Akinek valami nem megy elég könnyen, nagyobb megterhelés, mint a normál tanterv.

DE! a 16 óráig kötelező iskolában tartózkodás nem iskolaotthon! utána a gyerek ugyanúgy házifeladattal megy haza, mintha délig lenne bent.

Aki szeret bent lenni délután, vagy akinek nincs más lehetősége, hadd legyen bent, mint eddig. De akinek megoldható másképpen a délutánja és a másnapi felkészülése, azt nem szabad kötelezni.

Judit

#373 Re: #365

2013-09-02 07:52

#365: -

Ez egy előítéletes vélemény. Az ilyen törvénykezés még ezért sem jó, mert egymásnak ugrasztja a szülőket, pedagógusokat és a gyerekeket is. Ön máris kész egy bűnbak felmutatására.

Judit

#374 Re: Re:

2013-09-02 08:17

#49: DemSzoc - Re:

Kedves Imre,

ne bántódjon meg a kommenteken. Ez a törvény pont ezért IS hibás, mert alkalmas arra, hogy egymásnak ugrasszon szülőket, pedagógusokat, gyerekeket. Ahogyan ezt az Önök üzenetváltása bizonyítja. A szülők nagy többségének muszáj a gyermekét napközibe járatnia - bár ezen családok IDŐSEBB gyermekeire már ez sem áll! -, ezért szükséges, hogy az iskola jó szinvonalú, és a gyerekek szükségleteihez igazodó délutáni elfoglaltságot is biztosítson. Annak, aki igényli. Ez azonban - ahogyan Ön is írja - nem alap a kötelezésre. Pillanatnyilag semmilyen alapot nem látok a kötelezésre.

Judit

 

Judit

#375 Re:

2013-09-02 08:45

#88: -

Kedves Ági,

ne keverje össze a gyermekvédelmet a gyermeknevelést érintő általános törvénykezéssel!

Gyermekpszichológusként az a tapasztalatom, ha a szülők dolgoznak, és senki nincsen otthon, a gyerekeknek természetes, hogy ők is óvodában, napköziben vannak. Amikor azonban a szülő vagy más, közeli családtag otthon van, a gyerekek különböző formájú és mélységű megrázkódtatásként, kirekesztésként élik meg a rendszeres és hosszú idejű óvódában, iskolában tartózkodást. Többnyire pszichoszomatikus tünetekkel jeleznek.

Kb. 10 éves kora körül egy egészséges és "jól tartott" gyerek már érett rá, hogy délután 2-3 órát önállóan strukturáljon, és ne számára károsan töltsön el. Kövesse az érdeklődését, megtanulja felhasználni a szabadidejét. A tv előtti ájulás pont az intézményesen túlterhelt gyerekek jelzése. Egyrészt a fáradtság jele, másrészt annak a jele, hogy nem tudja, mit kezdjen magával, ha nem mondják meg neki. Ugyanis ezt is tanulni kell, ez lenne a legfontosabb délutáni "tananyag".

Abban egyetértünk, hogy az intézmények rendelkezésre állására szükség van, a kötelezésre pedig nincsen.