Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozás az egész napos iskola ellen petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#301 Re: kérdés

2012-06-03 00:02

#300: - kérdés

Idén még nem kell beíratni a 4 éveseket. A törvényt felmenő rendszerben alkalmazzák. Asszem olyan esetben, ha az 5 éven aluli gyereket nem akarod vinni, a védőnőnél kell kezdeni a könyörgést (de ez csak jövőre lesz szükséges).


Vendég

#302 Röhej a köbön, bunkó az államtitkári székben

2012-06-05 14:30

Csukás sajnálja, hogy kikerült a NAT-ból
38 komment|
Megjelent: 2012.06.05. 11:52|
Frissült: 2012.06.05. 12:27
Az író ezt levélben meg is írta Hoffmann Rózsának.

A Pom-Pom, a Süsü vagy éppen a Keménykalap és krumpliorr írója hetekkel ezelőtt levelet írt az oktatási államtitkárnak – tudta meg a Hír24. Csukás István akkor értesült róla, hogy az új Nemzeti alaptanterv (NAT) végső változatában végül nem szerepelnek a meséi. Egy rövid levelet írt Hoffman Rózsának, amelyben jelezte, hogy szomorú a döntés miatt, és nem érti.

A Hir24-nek hozzátette, hogy egy író nem befolyásolhatja ugyan, hogy hova teszik vagy hova nem, de neki szerencséje van, mert az olvasók úgy tűnik, szeretik az írásait.

Hoffman Rózsa egy kétsoros udvarias választ küldött az írónak, és arra hivatkozott, hogy sajnos élő író nem szerepelhet a Nemzeti alaptantervben. Csukás István ezzel kapcsolatban ugyanakkor megemlítette, úgy tudja, hogy Kertész Imre is benne van a NAT-ban, pedig szerencsére még ő is él. Továbbá nem vlágos, ha ez egy alapelv, akkor az eredeti változatba hogyan került be.

Vendég

#303

2012-06-07 11:02

Gyönyörű,ez mi más ha nem diktatúra?szép lassan az lesz!
Süsüke

#304 Re: Röhej a köbön, bunkó az államtitkári székben

2012-06-22 16:16

#302: - Röhej a köbön, bunkó az államtitkári székben

Magyarán, ha ennek az országnak lesz egyszer egy okos értelmes embere aki kitalál valami okosságot arról csak akkor szerezhet tudomást a közvélemény, akkor kerülhetnek be a tanításai az oktatásba, ha már meghalt.
Legközelebbi lépés majd az lesz, hogy élő költőnek nem jelenhet meg könyve, nem lehet írásaiból filmet, színdarabot csinálni. Így építik le a kultúrát. Pedig fontos lenne, hogy a felnövekvő nemzedékek megismerjék korunk még élő és aktív művészeit! Ne csak a múltba tekintsen az oktatás, hanem a jelenbe is sőt a jövőbe!


Vendég

#305 Tényleg röhej

2012-06-22 16:39

#302: - Röhej a köbön Kertész Imre is benne van a NAT-ban, pedig szerencsére még ő is él.

Ez rohadt nagy igazságtalanság! Azonnal távolítsák el a NAT-ból azt a Kertészt is!! (Vagy  alternatív megoldásként verje valaki agyon)

Török Tamás

#306 Átgondolatlan

2012-11-11 16:14

Egyáltalán nem gyakorlatias megoldás, nem müködhet. Ha valakit a szülöje felügyelet alatt akart tudni, arra eddig is ott volt a napközi.
Olyan országban pedig, ahol már kb. délben véget ér a tanítás, azt látom, hogy szorgalmasan készülnek a diákok. Már általános iskolában megértik, hogy nekik jobb ha készülnek, és nem azért mert az kötelezö.
Üdv!
AndreaM

#307 Re: Re: a másik oldal.....

2012-11-16 15:11

#17: - Re: a másik oldal.....

Kedves Tisch Dávid !

Tökéletes pontossággal világított rá a probléma velejére.Nyilván szólnak érvek az egésznapos oktatásról pro és kontra!Akinek , akár pedagógusként,akár szülőként bevált , az írathassa oda , akinek viszont nem , az pedig félnaposba. Maradjon meg a választás lehetősége !

ed hardy

#308 Kötelező?

2013-01-25 09:30

Nekem nem nagyon tetszik a "kötelező" szó!Én a gyermekemmel AKAROM eltölteni a délutánokat és a megszokott (privát) elfoglaltságokra járni,ahogyan eddig.Ne a nyugat példáját kövessük!Ennyi erővel felvehetnék egy mexikói bébiszittert,hogy nyugodtan elmehessek a körmöshöz.
Dia

#309 Aggódó szülő

2013-02-20 12:32

Azért remélem választható lesz,és nem kötelező.Mert az én kicsifiam szeptemberbe kezdi az iskolát,és ha egésznap ott kell majd lennie,akkor lelkileg teljesen tönkre fog menni.

Vendég

#310

2013-04-08 17:56

a mi fiunk 14órára ér haza az iskolából , ez is megterhelő.pihen és tanulunk , délután együtt játszanak a kistestvérével.
Utálam az önhatalmu kormány rendeleteket , biztos nem szavazok többet

Vendég

#311 Re:

2013-04-30 10:42

#1: -  

  Szerintem ezt, ezt, úgy kellene  szabályozni, hogy egy bizonyos tanulmányi átlag alatt legyen kötelező 16 óráig bent maradni. Mert valószínű, hogy aki rossz tanuló az suli után csavarog, tévézik, stb.  és nem tanul otthon.  Ha bent marad a suliban akkor esetleg rá lenne "kényszerítve" a tanulásra.


Vendég

#312

2013-05-07 20:50

Ne csak midig a hátrányos gyerekek felzárkóztatására,gondoljanak hanem azokra a gyerekekre is akiknek a szülei mindent az "megteremtenek" az otthoni tanuláshoz.Erőszakkal elvenni azonban a gyermek otthoni nevelésének lehetőségét,azoktól a családoktól,akinek erre a lehetőségeik és szándékaik is adottak ,szerintem nem megoldás.Javasolhatnám,hogy toleranciával és tisztelettel forduljunk azok felé is akiknek nem az egész napos iskola a tökéletes megoldás a gyermeknevelésre.

Vendég

#313 Re: a másik oldal.....

2013-05-12 21:54

#13: iii - a másik oldal.....

Elnézésedet kell kérnem, de azt hiszem, TE nem érted ezt. Az iskolaotthonos oktatás rendben van. Itt nem ez ellen tiltakozik a társadalom, mert az választható. De az új köznevelési törvény szerint - ha olvastad - minden iskolában kötelező lesz 16 óráig a benntartózkodás is. A nem iskolaotthonos iskolákban is. Márpedig a nem iskolaotthonos iskolákban nincs délutáni tanóra, hanem napközi, tanulószoba, szakkörök stb. S miután a gyerek hazaért, ott folytathatja, ahol abbahagyta, mivel a napközikben nincsenek olyan feltételek, mint egy iskolaotthonos suliban, gondolok itt arra, amikor 4 évfolyamból, 35 gyerek van összevonva egyetlen nevelő keze alá. Kérdem én, ott mennyire hatékonyan lehet felkészülni a másnapi tanórákra?

Sajnos nekem ezt mutatta a több éves pedagógiai tapasztalaom :( s pedagógusként is teljesen egyetértek a szülők felháborodásával.


Vendég

#314 Re: Re: a másik oldal.....

2013-05-21 10:38

#313: - Re: a másik oldal.....

Bocsánatot kérek én értem a problémát,de ahol mi lakunk az egész napos iskola nem válaszható az igazgató szerint ,hanem KŐTELEZŐ.A fiam szeptemberbe lesz elsős egyébként 5 gyereket nevelek a 3középiskolás a1 ált iskolás 1még jelenleg ovis.A lányom 4-es ált iskolás szeptemberben 2012-ben is megkellet közdeni,hogy délbe hazzajöhessen.,mert nálunk már kötelezőnek gondolták most is.36 gyerekből 7 járhat haza engedéllyel,amit nekem személy szerint az oktatási hivatal segítségével sikerült megszerezni

 

 


Vendég

#315 fogjunk össze és tiltakozunk

2013-05-22 10:55

email:Panasz@oktbiztos.hu Mindenki írja meg problémájat az otatási jogok biztosának akkor fognak ránk figyelni.Ez tapasztalat.Fabuné
snoblika

#316

2013-05-31 11:46

Meg egy huzas hogy egyre tobben hagyjak el az orszagot, mostmar a csaladosokat is zavarjak el az orszagbol ezzel.

Ez sajnos válóok koztem es az orszag kozott.

Ha nem lesz kotelezo akkor termeszetesen rendben van. Biztos van aki orul a lehetosegnek.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-06-06 19:48



Vendég

#318 Re:

2013-06-06 19:59

#316: snoblika -

Polgári engedetlenség egyszerűen kihozom a gyereket a suliból ha valakinek nemtetszik levrem ha jóltudom a brazilok is így szokták!

egy szülő

#319 Re: a másik oldal.....

2013-06-13 11:36

#13: iii - a másik oldal.....

Azért ehez pár szót hozzáfűznék.Kislányom 1-ső osztálytól kezdve iskolaothonos iskolába jár.

Sajnos.Azért sajnos, mert amelyik iskolába jár, az angolt emelt szinten csak az A osztály tanulja.Mi mindenképp emelt szinten szerettük volna tanítattni az angolt,( már most a külföldre készülve) így hát ide irattuk a körzeti iskolánkba.Most már átíratnám egy másik iskolába, ahol szintén emelt szinten tanulná az angolt és csak délelőtt, de most meg már nem tudom, mert időközben cukorbeteg lett és az ő betegsége szempontjábol az a jó, ha közel van az othonunkhoz.Nem egyszer rosszul lett és miközben az iskolában van orvosi szoba és valami védőnő féle, nekem kellett berohannom hozzá, hogy elássa a cukrát.Így esélyünk sincs átíratkozni másik iskolába.B osztályba pedig szintén nem szeretném, mert ott pedig, hogy is mondjam, kicsit sok a hiper pigmentált gyermek.Plusz ugye nem emelt szinten tanulják az angolt.

Az pedig, hogy nem kell neki tanulnia miután hazajön az iskolából egyszerűen NEM IGAZ.1 héten 5 napból 4-et még este 7-ig tanulunk,  mert az iskolában a tanár nem tud odafigyelni mind a 30 gyerekre.( jelzem az ideális osztálylétszám a 20 vagy a 20 alatti volna).A gyerek elsvinglizi a leckét, mert hát gyerek éés nem 1x van olyan is, hogy a tanár direkt pluszba ad fel házit othonra is,sokszor még hétvégére is( Ezt már nem 1x szóvá is tettem).Nem 1 gyereknél látom amikor nyílt nap van, hogy helytelenül fogja a ceruzát,helytelen a testtartása, nagyon csúnyán írnak.Ezeket mindet otthon tanulja meg a gyerek, mert rászólnak otthon, hogy "ne hajolj olyan közel a füzetedhez", " fogd rendesen a ceruzát"stb....

Én egyáltalán nem vagyok megelégedve a mai tanárok munkájával.3 gyerekes anyuka vagyok.A 2. gyerekem jár most ált.iskolába, az első gimnazista.Van tapasztalatom.A 2 gyerek tanárai közül, eddig 2 olyan tanárt tudnék mondani, aki tényleg erre a pályára való.A kisebbnél az egyik tanárát még nem láttam mosolyogni, pedig 2 éve tanítja pedig mindennap megyünk és jövünk a gyerekkel.2.-ban kapta ezt a tanárt, most 3.-kos.Én azt látom, hogy szünetekben a tanárok szépen eltrécselnek egymással, aztán az udvar másik végében meg majdhogynem ölik egymást a gyerekek.(Volt már, hogy én szedtem szét 2 gyereket, miközben az udvaron ott volt 3 tanár is.)Akit kellene jelenteni a gyámügynek nem jelentik (valószinűleg félnek, nem pedig nem törödömségből).Olyan dolgozatot megíratotnak amit nem volna szabad.Pl., betegségéből adódóan bent volta kórházban 2 hétig. Ezalatt az idő alatt új anyagot vettek és miután kijött a kórházból pénteken, hétfőn pedig lelkesen elmenve az iskolába 2. órában megíratta vele is a dolgozatot, abból az anyagból amit addig vettek, amíg a kórházban volt."Köszönjük szépen", mert addig  volt 4 db 5-öse a gyereknek, akkor pedig írt egy 1-es dolgozatot.

Végezetül: A szülő közelében tényleg jobb helye van gyereknek.


Vendég

#320

2013-06-18 11:58

Végre...
egy aggódó anya

#321

2013-06-23 16:37

Felháborító,és érthetetlen,mi ezzel a céljuk a "kedves törvényhozóknak". Lányom most lesz 5. osztályos. Megjelennek majd az új "tanulós" tantárgyak:történelem, természetismeret. Ami eddig talán kicsit játék volt, most komoly munka lesz. Mellette erkölcstan,mindennapos testnevelés. Ez már önmagában magas óraszámot ad. Tudom,hisz magam is pedagógus vagyok. Eddig kitűnő tanuló volt,ezután? Milyen alapon,és ki dönt a sorsáról? Megfosztanak a szülői jogaimtól! Jobb szeretném édesanyám mellett tudni,mint másik 25 gyerekkel összezárva,akik közt vannak tanulási nehézséggel küzdők,akik a délelőtti órákat sem bírják végigülni,akkor a délutánit hogyan fogják? Mellettük lehet majd tanulni a többi gyereknek? Vagy minden délután valamilyen kötelező szakkörön vegyen részt a gyermekem, mert okos emberek kitaláltak,készüljön versenyekre, s délután ötkor álljunk majd neki tanulni másnapra? Hogyan fog teljesíteni így? Leromlik az átlaga, esetleg lelkileg tönkremegy,mert nem fogja bírni a terhelést, s jöhet a pszichológus? S nem utolsó sorban: hol marad a család? Beszélhetünk ilyen formában még egyáltalán családról,ha azt a kis időt,amit együtt tölthetnénk,még azt is elveszik tőlünk? Ez lenne a híres demokrácia, amikor mások döntenek helyettünk, s mi fejet hajtunk,és mindennel egyetértünk?
S gondol valaki a kis elsősökre,akik épp hogy kikerülnek az óvodából, ahol életük nagy része játékkal telt,s most délután négyig ott kell majd lenniük az iskolában? A kezdeti,átmeneti időszak is nehéz, sok játékot igényelnek, a 45 perces órákat ők még hetekig nem bírják végigülni,akkor hogy fogják bírni az egész napos iskolát? Végiggondolta egyáltalán ezeket valaki,amikor ilyen törvényt hoztak létre? S végül: ha gyermekem a délelőtti "kötelező" tanórákat letudta, miért ne jöhetne haza, ha úgy akarom? Hagy döntsem én el ( és Ő ) ,milyen szakkörre járjon! Ha nem megy vissza a délutáni órákra,mi történik?Kirúgják? Nem valószínű, hisz 16 éves koráig tanköteles! Minden porcikám tiltakozik ez ellen! Jó lenne választ kapni ezekre a kérdésekre!
Veronika.

#322

2013-06-24 19:50

Majd remélem fogják a gyógyszert is fizetni akkor,mert egész nap hidegben ültek a gyerekek a télen az iskolába!! Kabátba,sapkába,sálba.A gyerek szinte a konvektorra csavarodott,mikor haza jött hogy melegedjen fel ,mert szét fagyott.Alig várta hogy a negyedik órának vége legyen.Pláne mikor hat volt neki. És még szerencsések vagyunk,mert a szomszédban van az iskola. És akinek utaznia kell,vagy akár egy jó fél órát haza gyalogolni??? Nem betegesek a gyerekeim,de egész télen csurgott az orruk,és köhögtek. Erre kinek van pénze!? A gyógyszer,és még a gyerek le is marad az anyaggal!!!! Hogy velünk mindent meg lehet csinálni.... Az eszem meg

áll.....


Vendég

#323

2013-06-25 20:35

Szólj hozzá!...
pedagógus

#324 Re: a másik oldal.....

2013-07-31 07:52

#13: iii - a másik oldal.....

Ha ez így működik, s megvannak hozzá a feltételek, s tényleg igénylik az adott iskolában a szülők, valóban nagyszerű. Ám ma Magyarországon ezt nem mondhatja el minden iskola magáról, s van ahol a szülők sem szeretnék az adott feltételek mellett, de van, hogy egyáltalán. Ezért én azt gondolom, ahol van ennek értelme, helye, s szülő-pedagógus összhangban mellette áll, ott a tanítás-tanulás folyamatában jó szolgálatot tesz. Ahol pedig sem a feltételek, sem az érintettek nem állnak mellette, ott nagyon nagy hiba ezt mondva csináltan, erőltetetten,"senki sem örül neki"-módon alkalmazni, mert ott nem biztos- sőt!-,hogy a nem sínylik meg a legfontosabb  szereplők: a gyerekek. Egyszerűen ez olyan kérdés, mint pl. menjen-e a gyerek 6  évesen iskolába? Ki???? Kis Piroska, vagy Nagy Palika????? MERT NEM MINDEGY!


Vendég

#325

2013-08-20 20:46

Az en gyerekeimnek en tudom mi a legjobb - es ok sajat maguk