Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Quoted post

Angol.info

#60 www.ango.info

2014-04-16 12:09

Ezt az oldalt nyilván azok a szülők hozták létre akik néhány éve Keszei Sándorhoz a Magyarországi Szülők Egyesületéhez fordultak mert 18 feletti egyetemet végzett kicsi porontyuk nem kapta meg a diplomáját mert nem volt a kezében a nyelvvizsga. A szülők akkor pont a gyerekek- illetve a felnőtt fiatalok leterheltségével indokolták lépésüket, illetve a családokat sújtó anyagi gondokkal! Ennek az új rendszernek pont az a lényege, hogy kevesebb tananyagot kelljen a gyerekeknek elsajátítani, ergo több idejük legyen a nyelvtanulásra sportokra. De úgy látszik a szülőknek semmi sem jó. A lényeg, hogy a szájukba repüljön a sült galamb!
Abból a szempontból is pozitív ez a változás, hogy ez a nyelv tankönyveket is érinti-így a jövőben csak az fogja a az idegen nyelv tanulást komolyan venni akinek erre affinitása is van. És azzal, hogy a nyelvtanulást nem az iskolarendszerben fogja folytatni, hanem magán iskolában önköltségen, még nagyobb megbecsülésre és felsőség vállalásra fogja a gyerekeket nevelni. Azzal meg ne jöjjön senki, hogy nincs rá pénz és idő. Ha a legújabb okos mobil ott van szinte minden gyerek kezében és másnap az iskolákban az a fő téma, hogy mi történt előző nap a barátok köztben, a akkor nyelvtanfolyamokra is lehetne pénzt és időt szánni. Aki saját előmenetele és tudás vágya érdekében sajnálja az anyagiakat,abból nem lesz felelősség teljes ember és az ilyenek kezébe én nem szívesen adnék diplomát és komoly felelősség teljes pozíciót!

Válaszok

nasika

#63 Re: www.ango.info

2014-04-16 12:22:13

#60: Angol.info - www.ango.info

Nem. Ezt az oldalt azok a szülők hozták létre, akik az egyre elhatalmasodó sötétség ellen próbálnak harcolni. Azok, akiknek most jár középiskolába a gyerekük.

A kevesebb tananyagon a több mint kétszeresébe kerülő tankönyvcsomagot érted?

Egy 3 nyelven beszélő fiatal nyelvvizsga bizonyítványok nélkül!

#66 Re: www.ango.info

2014-04-16 13:10:14

#60: Angol.info - www.ango.info

Kedves Angol.info!

Az remélem az eszében van, hogy alig fél éve bukott le egy nagy nyelvvizsga gyár- aminek a a Corvinus és az ELTE nyelvvizsga központjai is érintettek voltak. Közel ezer gyausított van akik mind a szervezésben tevékenykedtek!- tanárok, rendőrök, bírók. 300 ezerért adták a nyelvvizsgákat és mivel akkreditált nyelvvizsg központban történt ezek mind bejegyzett nyelvvizsgák lettek. A kuncsaftokról még semmit sem lehet tudni, de sejthető, hogy a gazdasági és politikai elit tagjai közül kerültek ki, akik most mind zsíros pozíciókban trónolnak.
Így képzelik el önök az oktatási rendszert? Így fizessen mindenki a plusz tudásért amit az oktatási rendszer nem ad meg?

Ja csak úgy megjegyzem, hogy 25 éves vagyok és nincs okos mobilom, nem nézek tévét! -de azért csak álltalánosítsanak nyugodtan. Lényeg, hogy nektek legyen igazatok és fojjon a zsebetekbe jó sok pénz!

Történész

#67 Re: www.ango.info

2014-04-16 13:16:23

#60: Angol.info - www.ango.info

Mi a véleményeket azokról a bölcsész nyelvszakos hallgatókról akik azt se tudják, hol van az az ország amelyiknek a nyelvét tanulják?
OK legyen nyelvtudáshoz kötve a diploma, de a nyelvtanároktól meg követeljék meg, hogy legyenek kicsit tájékozottak az adott nyelvet beszélő országról- földrajzi fekvéséről és kultúrájáról!
Fiam iskolájában tavaly kezdett egy fiatal német tanárnő!
München nem a tengerparton fekszik és nem Németország területén volt Artúr király birodalma!