NE SZÜNTESSÉK MEG A KEDVEZMÉNYES DIÁKSPORTOT A BME-N!


Vendég

#1 Igaz/hamis

2012-06-04 14:28


A BME-n még nyáron átadják az ÉL-csarnokot (IGAZ) – és ezzel párhuzamosan megszűntetik az eddigi kedvezményes diáksportot (NEM IGAZ)

Örülünk, hogy lesz egy modern, számos erőfejlesztő géppel felszerelt, légkondicionált sportcsarnok az egyetemen. Annak kevésbé, hogy az egyetem vezetése ezzel egyidejűleg bezárja az összes tornatermet (NEM IGAZ!), amit eddig kedvező feltételekkel bérelhettünk. Megszűnnek a külsős óra- és edzéslehetőségek is (SZINTÉN CSAK HAMIS ÁLLÍTÁS!)

A tervek szerint a diákok kötelező testnevelés órák keretében reggel 8 és délután 13 óra között (NEM IGAZ) használhatnák az eddigi feltételekkel az ÉL-csarnokot. 13 és 20 óra között a leendő üzemeltető az általa jónak látott áron engedné be a sportolni vágyókat (NEM IGAZ). 20 óra után a diákok „kedvezményesen” (IGAZ), 700 Ft/fő/alkalom (NEM IGAZ), vehetnének igénybe 88 m2-es, illetve 101 m2-es termeket( +4 squash pályát, mászótermet, konditermet és kistermeket is!)

Jelenleg a K-épület tornatermeit 5000 Ft/fő/szemeszter díjért használhatjuk egész délután és este. Sokaknak ekkor van lyukasórája, és szívesen kihasználták a délutáni, kora esti időpontokat. Az is kérdés, hogy este 20 óra után kinek lesz kedve, pénze, energiája jóval kisebb helyen, jóval drágábban edzeni, mint ahogy eddig tette.

Örülünk, hogy az egyetem vezetése további sportolási lehetőséget teremt egy közel egymilliárd forintos befektetés révén (IGAZ), amiből évi 50 milliós bevételt remél (NEM IGAZ).

Viszont nem értjük, hogy ezzel párhuzamosan miért akarják felszámolni a kedvezményes sportolási lehetőséget a BME-n. (NEM IGAZ)

Nem értjük, hogy a döntésről miért nem tájékoztatták az érintetteket, hogy miért nyáron akarnak mindent elintézni, és miért akarják szeptemberben kész helyzet elé állítani a diákokat.

Nem értjük, hogy a tandíj miatt amúgy is súlyos helyzetbe kerülő diákokra, családokra miért rak az egyetem vezetése további anyagi terheket.

Úgy gondoljuk, hogy kellően karbantartott fizikum javítja az ember szellemi teljesítményét is.

Kérjük az egyetem vezetését, hogy ne szüntesse meg az eddigi kedvezményes sportolási lehetőségeket a BME-n.

Szeretnénk az eddigi feltételek mellett használni a K-épület tornatermeit!

Akinek nincs pénze, hogy igénybe vegye az ÉL-csarnok szolgáltatásait, attól se lesz, ha kizárják az eddig használt termekből (NEM IGAZ, A KOLLÉGIUMI TORNATERMEKBEN TOVÁBBRA IS LEHETŐSÉG LESZ KEDVEZMÉNYES ÁRÚ/INGYENES SPORTOLÁSRA) . Ráadásul számos sportágnak nincs szüksége az ÉL-csarnok által kínált lehetőségekre.

Írd alá, oszd meg mindenkivel, és írasd alá a szüleiddel is! Őket is érinti.

Vendég

#2 Re: Igaz/hamis

2012-06-04 14:50

#1: - Igaz/hamis

Ez az igaz/hamisosdi nem túl meggyőző, engem mint a témában nem jártas személyt érdekelne hogy a "hamis" állitások miért hamisak, ha azok.

Ha jól értem meg akarják szüntetni a kedvezményes vagy akár ingyenes sportolási lehetőségeket pl a K épület tornatermeiben (engem föleg ez érint) amik eddig hétköznap délutánonkét voltak /nem tudom miért/. Úgy láttam ezt nem cáfolja. Érdekelne, Ön mint témában jártas személy, hogy foglalná össze a változtatásokat ugyanis a petíció mondatainak 50%-át valótlannak ítélte meg.

Válaszát kíváncsian várom.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-06-04 15:51



Vendég

#4

2012-06-04 15:53

Kedves Tanfolyamvezetők!

Mint tudjátok, nyár végétől működni kezd az ÉL-csarnok, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.

A csarnokban található egy küzdősport-terem (tatamival) 84 m2, és egy parkettás „dühöngő” ami 101 négyzetméter.

A mostani konkrét kérdésem arra szól, hogy a 20-24 óráig tartó időszakban szeretnétek-e pályát foglalni. Az ettől eltérő időkkel nem az egyetem fog rendelkezni, azokról közvetlenül az üzemeltetővel lehet majd megállapodni, de félő, hogy nem ilyen árakat fog mondani.

A jelenlegi tervezet szerint a hallgatóknak 350 Ft, míg az egyetemi dolgozóknak 450 Ft lenne a belépődíj egy órára, és valószínűleg a tanfolyamokon résztvevőket is be lehet majd szorítani a hallgató, vagy dolgozó kategóriába. A pálya árát úgy számolják (a tervek szerint), hogy a küzdősport terem 8 főt kell minimum kifizetni, az e fölötti belépőknek a fenti díjak 60%-át. A parkettás dühöngő minimum 6 főre szól.

A kérdés tehát, amire holnap délutánig várom a választ, hogy ha a fenti feltételek megvalósulnak, akkor este 8tól éjfélig ki melyik pályát, és mikor szeretne előre lekötni 3 évre?

Köszönöm előre is a 24 órán belüli választ!

Az egyéb időszakokra, és egyéb termekre később tudunk majd visszatérni, most csak ez a kérdés.


Köszönöm,

Nattán György
MAFC ügyvezető igazgató

Vendég

#5

2012-06-04 16:42

A mellékelt dokumentum bizonyítja, hogy egy normális, kétórás edzés esetében 700 Ft lesz egy alkalom. Ez 2800 Ft-os óradíj/terem. Az is kérdés, hány ember tud balesetmentesen dolgozni egy 84 m2-es, tatamis teremben.
Fura módon igaz/hamis nem vitatja, hogy megszűnik az eddig kedvezményes terembérleti lehetőség a K-épületben.
A Testnevelési Központtól kapott tájékoztatás szerint nincs mód az eddigi 5000Ft/fő/szemeszter délutáni edzéslehetőségre a K-épület 4 tornatermében.
Igaz/hamis nem vitatja, hogy a döntésről nem tájékoztatták az érintetteket, és szeptemberben kész helyzet elé akarják állítani a diákokat.
Igaz/hamis nem vitatja, hogy az egyetem további anyagi terheket akar rakni a diákokra és azok családjára.
Igaz/hamis elfeledkezik arról, hogy az eddig is meglévő, jól kihasznált kollégiumi tornatermek nem tudnak helyet biztosítani a K-épületben eddig rendkívül kedvezményesen bérelhető tornatermekből kiszoruló sportolóknak.
Igaz/hamisnak igaza van abban, hogy jó lenne leírt tervezetet látni, és azt az érintettek elé tárni. Még szerencsésebb lett volna, ha erre február-márciusban került volna sor, amikor a diákoknak módja van képviselni a saját érdekeit.
Farkas Patrik (BME EHK)

#6 Tájékoztatás

2012-06-04 16:52

Kedves Hallgatótársaim, kedves Sportolók!

Sajnálattal értesültem arról, hogy az interneten megjelent az ÉL Sportcsarnokkal (BME Sportközponttal) kapcsolatban egy olyan petíció, aminek alig van valóságtartalma. Valóban igaz, hogy a nyáron átadásra kerül a Sportközpont, azonban ezzel a sportolási lehetőségek nem fognak szűkülni, hanem nőni fog az Egyetem sportterem-kapacitása. A K. épületben lévő két öreg és rossz állapotú tornatermet bőven kiváltja az új komplexum, amiben helyet kap 2 nagyobb tornaterem, 2 kisterem, 4 squash pálya, két nagyobb konditeremrész, spinning terem és egy profi falmászó terem is (a szaunákról nem is beszélve). Ezzel a hallgatóknak lehetősége nyílik modern, európai körülmények között, az egyetem közepén, ingyen illetve a piaci ár töredékért sportolni.

A kollégiumi tornatermekben továbbra is lehetősége lesz a kedvezményes árú vagy ingyenes sportolásra a hallgatóknak, sőt, a Sportközpont átadásával valószínűleg jelentős foglalási idősávok szabadulnak fel a kollégiumokban is.

Az egyetem hallgatóinak és dolgozóinak hétköznapokon és hétvégén is lesz lehetőségük ingyenesen vagy kedvezményes áron sportolni. Hétköznaponként 8:30-14:30-ig lesz a testnevelési sáv, ahol a hallgatók testnevelés óra keretein belül tudnak majd akár ingyenesen (BSc és Msc képzésen: 2-2 félév ingyenes testnevelés, osztatlan képzésen 4), akár minimális költség hozzájárulással (5000 Ft/félév, kb. 330-360 Ft/óra) mozogni. Képzésenként eddig a sportolni vágyók összesen 6 testnevelés tárgyat vehettek fel, ez a jövőben 8-10-re fog bővülni, így az osztott képzésű egyetemi évek alatt akár 20 alkalommal lehet majd a testnevelési tárgyak keretein belül sportolni.
Az esti idősávban (20-21 órától) a hallgatók ismét kedvezményes áron (~300-400 Ft/alkalom) tudnak majd a BME Sportközpont bármelyik termében edzeni.
Aki pedig a délutáni idősávban kíván sportolni a BME Sportközpontban, annak az üzemeltető által szabott áron lesz rá lehetősége.

Felmerül a kérdés, hogy mi lesz a rendszeresen sportoló csapatokkal? Az eddig megszokott módon, a csapatok a félév elején az EHK-hoz adhatnak le féléves sportterem igénylést, majd a beérkezett igények alapján a kollégiumi tornatermekben vagy a Sportközpontban kapnak fix teremhasználati idősávot. A kapacitások bővülnek, így több csapat tud majd sportolni, azonban a jövőben is azok a csapatok lesznek előnyben részesítve a foglalások során, amelyikekben a BME aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákjai sportolnak.

Végezetül az sem igaz, hogy sportcsarnoktól évente 50 MFt bevételt vár az Egyetem. Az egyetlen elvárás, hogy a Műegyetem sportpályái a mostani milliárdos nagyságrendű beruházás után önfenntartóak legyenek.

A Sportközponttal kapcsolatos egyeztetések egyébként folyamatosak (Egyetemi Sportbizottságban illetve más egyetemi koordinációs fórumokon), amint megszületnek a végleges döntések és megállapodások az üzemeltetéssel kapcsolatban, részletesen tájékoztatunk Titeket a sportolási lehetőségekről, működési rendről!

Budapest, 2012. június 4.

Farkas Patrik
sportreferens
Egyetemi Hallgatói Képviselet

Vendég

#7

2012-06-04 17:37

Kedves Patrik!
Sajnos rosszul számolsz: a 360 Ft/óradíj - két órás edzésekkel számolva - azt jelenti, hogy pont a duplájára nő az eddigi edzésdíj. Gondolom Te, mint sportreferens tudod, hogy élettanilag a 1,5-2 órás edzés a legkedvezőbb.

Leveledből kiderül, hogy sajnos megszűnik az eddigi délután idősáv amikor 13 óra és 20 (vagy 21 óra?) között kedvezményesen sportolhattak a hallgatók. Ez a legnépszerűbb idősáv, különösen az este 18 és 20 óra közötti időszak.

Ebben az idősávban viszont - ahogy írod - a K-épület termeiből kiszoruló sportolóknak a BME Sportközpontban, az üzemeltető által szabott áron lesz lehetőség. Nem hinném, hogy ez kedvezményes ár lesz.
Ebben az idősávban a K-épület termeiből kiszorulók nem fognak kedvezményesen termet kapni a kollégiumokban.

Sokan vannak, akik este 21 órakor már nem edzeni kezdenek, hanem tanulnak vagy alszanak, hiszen másnap reggel 8:15-kor kezdődik az egyetem. Számukra rendkívül kedvezők azok a délutáni időpontok, amikor sportolással tudják kitölteni a lyukasórákat. Ezt akarják most megszüntetni.

Még egy pontban ki kell javítsalak: a K-épületben nem 2, hanem 4 tornaterem van: 2 nagy terem, egy súlyemelő terem és egy tatamis cselgáncsterem. Ezeket jelenleg egész nap használhatjuk. Meg tudnád magyarázni, hogy miért nem használhatják a hallgatók és dolgozók az eddigi feltételekkel? Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki este 18 és 20 óra között vagy - mint írtad - este 21 órától 23 óráig edz.

A nálam tanulók többsége aktív BME-s hallgató. A szerda délutáni edzéslehetőségünket már elvették, és a péntek esti edzéslehetőségünk is bizonytalan.

Továbbra is az a kérdés, miért akarják megszüntetni a K-épületben korlátozás nélkül használható tornatermek kedvezményes bérleti lehetőségét? Valóban ez lenne a hallgatók érdeke?

Szabados Tamás, a MAFC Ninjutsu szakosztályának vezetője


Vendég

#8 Re: Tájékoztatás

2012-06-04 17:55

#6: Farkas Patrik (BME EHK) - Tájékoztatás

Ebből a hozzászólásból azt tudtuk meg milyen előnyökkel jár majd az új sportkomplexum, de a fő problémát igyekezett megkerülni.

A probléma eddig az volt hogy a délutáni ingyenes és kedvezményes sportolási lehetőséget ne szüntessék meg. Erre nem gondolom hogy kielégítő válasz lehet az hogy 8:30-14:30 testnevelés sáv lesz (amit mellesleg sikerült lecsökkenteni nevetséges 2 félévnyi heti 1 óra ingyenes testnevelésre), és este 20-21 órától lehet kedvezményesen járni, a szóban forgó délutáni órák teljes áruak lesznek.

Ez csak azt bizonyítja hogy valóban meg lesz szüntetve ez a lehetőség (eddig ingyen jártam 2-től fél 5-ig sportolni a K termeibe). Azok számára akik távolabb laknak az egyetemtől aligha tehetik meg hogy 21 órára odamenyjenek és ~éjfél után érjenek haza nap mint nap. Gyakorlatilag az árakat tekintve innentől teljesen mindegy hogy az egyetemen sportol vagy egyetemen kívül máshol bérel pályát délután. (persze erről lesznek még gondolom egyeztetések)

Gombos Gergely

#9

2012-06-04 19:36

Kedves Nattán György és Farkas Patrik!

Köszönjük hozzászólásaikat. "Igaz/hamis" válaszaihoz képest öröm olvasni a valóban érthető érvelésüket.

Őszintén remélem, hogy a teremfoglalási lehetőség az nem csupán itt, a petíció vitalapján, és nem most, hanem már napokkal, hetekkel ezelőtt meg lett hirdetve, hogy minden szakosztály és sportoló felkészülhessen az esetleges helyszín- és időpontváltásra.

A petíció nem magával az ÉL épülettel szemben lép föl, hanem főleg a tájékoztatás hiányát, az indokolatlan lépéseket firtatja, különös tekintettel a K épület tornatermeinek bezárására.

Sajnos, Patrik, válaszod nem tér ki arra, hogy miért zárják be a K tornatermeit, miért szűnik meg a délutáni egyetemi edzések lehetősége, és, hogy az ÉL-ben található dühöngő és tatamis terem mennyivel "modernebb, európaibb" a jelenleginél, hogy az ottani edzés létszámtól függően 50-100%-kal többe kerüljön.

Válaszod ugyancsak nem firtatja, hogy az este 9 és éjfél között tartandó "kedvezményes" edzések mennyiben szolgálják a hallgatók érdekeit, akiknek legnagyobb valószínűséggel délután nincsenek órái, ugyanakkor úgy tűnik, a hallgatók szempontjából ideális idősávban a vállalkozás 100%-ban üzleti alapon működne, tehát mások (és az eddig egyébként nemigen érintett árakra tippelve, nem a hallgatók) élveznék ezt a hallgatókra fordítandó pénzből létrehozott milliárdos beruházást.

Az önfenntartás érve érthető, de válaszodat helytelennek kell ítéljem, mert az egyetem minden bizonnyal vár valamennyi bevételt az üzemeltetőtől, a befektetés legalább részleges megtérülése végett. Amennyiben a teljes bevétel a külsős üzemeltetőt gazdagítja, úgy az egész beruházás megkérdőjelezhetővé válik, hiszen a jelenlegi sporttermek felújításával és egy esetleg kisebb bővítéssel (kevesebb pénzből) az üzemeltetés maradhatott volna az egyetemnél, miközben a hallgatók sportolási színvonala ugyanúgy nőhetett volna.

Egy ekkora mértékű beruházást alapos üzleti elemzés, előkészítés kellett megelőzzön, a megtérülési, üzemeltetési körülmények nyilvánosságra hozatala pedig fontos átláthatósági kérdés.

Várjuk válaszodat, válaszukat a felmerülő kérdésekre.

Gombos Gergely
BME hallgató, MAFC Ninjutsu szakosztály tag
Mészáros Csaba

#10

2012-06-06 00:33

Még 2008 augusztusában írtam egy nyílt levelet, amelyet több egyetemi vezetőnek is elküldtem, mert az akkori értelmetlen BME-MAFC szembenállást nem hagyhattam szó nélkül. Akkor az alábbi gondolatokat is leírtam:

…„Az „ÉL-sportközpont” kialakítását csak üdvözölni tudom, s személy szerint jólesik, hogy a „súlyemelésről” sem feledkeztek meg az új létesítménnyel kapcsolatban. Mégis van észrevételem, ill. javaslatom. A K-épületben lévő – valóban „lerobbant” állapotú – sportlétesítmények felszámolását nem tartom szerencsés ötletnek, még a II. számú tornaterem esetében sem. Az I. számú tornaterem (Ka. 33.) és a hozzá csatlakozó cselgáncs- és súlyemelő-terem megszüntetése, pedig óriási hiba lenne. A súlyemelő-terem mérete és elhelyezkedése ideális. Felújításra szorul ugyan, de ennek költsége jóval kisebb, mint egy új terem kialakítása az ÉL-épületben. Az ott rendelkezésre álló helyet más sportág részére lehetne kialakítani. Az I. számú tornaterem szintén felújításra szorul, de a súlyemelő versenyek számára ideális méretű, elhelyezkedésű, ugyanakkor más sportok űzésére is kiválóan alkalmas (kispályás foci, tollaslabda, kosárlabda, torna, aerobik, stb.). Kár lenne más célra használni, hiszen helyben van, a hallgatóknak, dolgozóknak nem kell messzire menni, nincs időveszteség.
Tisztelt MINDENKI! Nagy örömömre szolgálna, ha összefognánk, s a problémákat közösen, békésen oldanánk meg, s mindenki tudatában megvilágosodna, hogy a BME és a MAFC összetartozik! „

Azóta eltelt négy esztendő, az ÉL-sportközpont rövidesen elkészül, s többen most szembesülnek azzal, hogy mi lesz azokkal, akik a K-épület eddigi sportlétesítményeit használták? Az új hely által biztosított körülmények valóban mindenben jobbak lesznek? Lehet, de az is lehet, hogy nem.
Nem is ez a legfőbb baj, hanem az, hogy Farkas Patrikot idézzem: „Az egyetlen elvárás, hogy a Műegyetem sportpályái a mostani milliárdos nagyságrendű beruházás után önfenntartóak legyenek.” Sok helyen megfordultam Európában, de egyetlen olyan egyetemről sem tudok, amelynek sportlétesítményei önfenntartóak. Minden normálisan gondolkodó országban ösztönzik a polgárokat – fiatalokat és idősebbeket is -, hogy sportoljanak egészségük megóvása érdekében, hiszen egy-egy sportlétesítmény felépítése és üzemeltetése sokkal kevesebbe kerül, mint egy kórházé. Több országban, pl. a takarékosságáról is híres Svájcban, a sportolásra befizetett összeget levonhatja az egészségügyi befizetéséből a polgár. Ugyanott, Lausanne-ban a város felépíttetett egy sportkomplexumot egy középiskola területén, s a súlyemelő- és konditermet odaadta a város klubjának (CLHM) állandó használatra, azzal a feltétellel, hogy az üzemeltetéssel kapcsolatos költségeket fizessék. A terem nonprofit módon remekül működik, miközben a tagdíjak svájci viszonylatban is alacsonyak. Lehet így is.

Arról már nem is merek beszélni, hogy nyugati egyetemek milyen kedvező ösztöndíjakkal csábítják magukhoz a tehetséges sportolókat. Nálunk meg Cseh László nem MAFC-os sportoló, mert a 230 éves Műegyetemnek (és a 115 éves MAFC-nak) nincs se uszodája, se úszó szakosztálya, s a vízilabdázók is máshol bérelnek uszodát.

Kedves DÖNTÉSHOZÓK, tudom, hogy milyen nehéz anyagi helyzetben van az ország, s ezzel együtt az egyetem is, de mégis törekedni kellene arra, hogy ne hozzunk lehetetlen helyzetbe jól működő közösségeket, amelyek egészséges életmódból, szolidaritásból példát mutathatnak a sok oldalról veszélyeztetett egyetemi ifjúságnak is.

Mészáros Csaba, c. egyetemi docens, az idén 60 éves MAFC Súlyemelő Szakosztályának vezetője és edzője, a MAFC Örökös Tagja, a MEFS súlyemelő referense

Török Imre

#11 Re:

2012-06-06 21:35

#10: Mészáros Csaba -

Csak csatlakozni tudok Csaba véleményéhez.

Az I. számú tornatermet több évtizede használó Tájfutó szakosztály vezetőjeként a várható változásoktól jelen időpontig semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptam. Azt hiszem, hogy eléggé minimális elvárás lenne, hogy a változásokról ne egy petíció felhívásból kelljen értesülnöm. Sajnos a több éve húzódó MAFC - BME konfliktus ismeretében nem lep meg ez a fejelemény, de mégis reménykedem, hogy sikerül kulturált keretek között rendezni a helyzetet.

Az információk birtokában lévőktől az alábbi kérdésekre várom a választ:

1. Meg fog-e szűnni a K ép. I sz. tornaterem?

2. A fenti tornatermet eddig a délutáni idősávban igénybevevő csapatok ősztől kapnak-e hasonló áron terembérleti lehetőséget a BME vlamelyik tornatermében?

 

A válaszokat előre is köszönöm.

 

Tisztelettel:

Török Imre

Szakosztályvezető

MAFC Tájfutó Szakosztály

Szabados Tamás

#12

2012-06-07 07:13

Kedves Török Imre!
Ez nagyon nagy kérdés.
A jelek arra utalnak, hogy az egyik kollégánk a háttérben meg akarja szerezni a K-épület tornatermeinek kezelési jogát, hogy a továbbiakban ő határozhassa meg, ki milyen időpontokban edzhet ott. Gondolom nem egészen az eddigi feltételekkel, és biztosak lehetünk abban, hogy ha sikerül a terve, lesznek szakágak, akik kiszorulnak, mások meg előnyhöz jutnak. De innentől egy személy és nem a közösség döntésén múlik a dolog.
Persze az is lehet, hogy az információhiányból fakadóan rosszul látom a helyzetet.
Minden problémánk abból fakad, hogy a tárgyalások az érintettek kizárásával folynak - vagyis semmi se biztos. Az egésznek egy szakosztályvezetői és DSK vezetői egyeztetéssel kellett volna kezdődnie, és nem az érintettek kizárásával dönteni.
Szabados Tamás, a Ninjutsu Szakosztály vezetője
Benkő Tamás

#13 Mennyivel bővül a BME sportkapacitása és egyéb kérdések

2012-06-07 11:31

Kedves Patrik!

Azt szeretném kérdezni, hogy mennyivel fog nőni a BME sportkapacitása az új termek megnyitásával a délutáni idősávban, ha ezzel egy időben bezárják a K épületi termeket?

Van még lehetőség a K épületi termekkel kapcsolatos tervek módosítására, vagy ez a vitalap meddő szócséplés?

Készült jegyzőkönyv arról, hogy a hallgatói képviselet milyen arányban szavazta meg azt az egységes álláspontot, miszerint a hallgatók érdeke az, hogy a K épületi tornatermeket bezárják. Milyen formában tájékozódott az EHK arról, hogy mi a hallgatók véleménye ez ügyben?

Benkő Tamás, BME alkalmazott
Szabados Tamás

#14

2012-06-07 12:57

Kedves Benkő Tamás!

Én egyelőre azt az információt kaptam, hogy még semmi se dőlt el. Ha ez valóban így van, még az is megtörténhet, hogy sikerül olyan megoldást találni, ami valamennyi érintett számára kedvező.
Én bízom benne.

Szabados Tamás, a Ninjutsu szakosztály vezetője
Tollas

#15 Tollas?

2012-06-07 23:17

Az ÉL csarnokban lesz tollaspálya?
Nattán György

#16 A MAFC ügyvezető igazgatójának nyilatkozata a petíció ügyében

2012-06-11 16:24

Tisztelt Olvasó!

A MAFC ügyvezető igazgatójaként szeretném kijelenteni, hogy a fenti petíciót nem a MAFC hívta életre, annak ellenére, hogy létrehozója egy MAFC szakosztály vezetője.

A petícióval kapcsolatosan a MAFC véleményét a megjelenés előtt nem kérték ki, ha így történt volna, akkor kijavítottuk volna benne a tévedéseket az alábbiak szerint:

- A BME tudomásunk szerint nem kívánja megszüntetni a kedvezményes diáksport lehetőségét, és jelen petíció is csak a két K-épületben található (I. II. sz.) tornaterem esetleges bezárásáról szól.

- Az ÉL csarnokban tervezett esti kedvezményes tarifa a hallgatók számára nem 700 Ft/alkalom, hanem 350Ft/óra, és ez is csak egy munkaanyagban szerepel, nincs döntés az ügyben.

-Nincs tudomásunk a petícióban említett ÉL csarnokból tervezett 50mFt/éves tervezett bevételről, sőt, információink szerint a BME nem tervez bevételt ebből a forrásból.

Szeretném kijelenteni, hogy az általam írt belső levél hozzászólásként történő megjelentetése tudtomon kívül történt.

A MAFC életében is fontos szerepe van a két K-épületi tornateremnek, így reméljük, hogy sikerül egy mindenki számára elfogadható kompromisszumot kialakítani a vitatott kérdésekben. Bízunk benne, hogy eredeti funkciójuk szerint használhatóak maradnak a termek az ÉL Sportközpont megnyitása után is, hiszen abban egyet értünk a petíció létrehozójával, hogy a két létesítmény közönsége (és természetesen a nyújtott szolgáltatás) eltérő, így nincsenek negatív hatással egymás látogatottságára.

Ez a petíció viszont szerintünk nem segíti elő a megállapodás megszületését, mi a személyes egyeztetésekben, érvelésben hiszünk.

Üdvözlettel,

Nattán György
MAFC ügyvezető igazgató
Szabados Tamás

#17

2012-06-11 16:58

Kedves Nattán György, Kedves Érintettek!

A MAFC-nak valóban semmi köze a petícióhoz. Ezt szeretném megerősíteni.
A helyesbítéseket köszönöm, nem állt szándékomban senkit megtéveszteni.
A petíció kérvény, amelyben a kérjük és a szeretnénk szavak szerepelnek, és valóban egyedül a K-épület tornatermeinek további kedvezményes használatára vonatkozik, mint az a szövegből is kiderül.
Én is bízom benne, hogy sikerül minden érintett számára kedvező kompromisszumra jutni. A petíciót is egyedül ez a szándék indította el.

Szabados Tamás, a Ninjutsu Szakosztály vezetője