NE SZÜNTESSÉK MEG A KEDVEZMÉNYES DIÁKSPORTOT A BME-N!

Gombos Gergely

/ #9

2012-06-04 19:36

Kedves Nattán György és Farkas Patrik!

Köszönjük hozzászólásaikat. "Igaz/hamis" válaszaihoz képest öröm olvasni a valóban érthető érvelésüket.

Őszintén remélem, hogy a teremfoglalási lehetőség az nem csupán itt, a petíció vitalapján, és nem most, hanem már napokkal, hetekkel ezelőtt meg lett hirdetve, hogy minden szakosztály és sportoló felkészülhessen az esetleges helyszín- és időpontváltásra.

A petíció nem magával az ÉL épülettel szemben lép föl, hanem főleg a tájékoztatás hiányát, az indokolatlan lépéseket firtatja, különös tekintettel a K épület tornatermeinek bezárására.

Sajnos, Patrik, válaszod nem tér ki arra, hogy miért zárják be a K tornatermeit, miért szűnik meg a délutáni egyetemi edzések lehetősége, és, hogy az ÉL-ben található dühöngő és tatamis terem mennyivel "modernebb, európaibb" a jelenleginél, hogy az ottani edzés létszámtól függően 50-100%-kal többe kerüljön.

Válaszod ugyancsak nem firtatja, hogy az este 9 és éjfél között tartandó "kedvezményes" edzések mennyiben szolgálják a hallgatók érdekeit, akiknek legnagyobb valószínűséggel délután nincsenek órái, ugyanakkor úgy tűnik, a hallgatók szempontjából ideális idősávban a vállalkozás 100%-ban üzleti alapon működne, tehát mások (és az eddig egyébként nemigen érintett árakra tippelve, nem a hallgatók) élveznék ezt a hallgatókra fordítandó pénzből létrehozott milliárdos beruházást.

Az önfenntartás érve érthető, de válaszodat helytelennek kell ítéljem, mert az egyetem minden bizonnyal vár valamennyi bevételt az üzemeltetőtől, a befektetés legalább részleges megtérülése végett. Amennyiben a teljes bevétel a külsős üzemeltetőt gazdagítja, úgy az egész beruházás megkérdőjelezhetővé válik, hiszen a jelenlegi sporttermek felújításával és egy esetleg kisebb bővítéssel (kevesebb pénzből) az üzemeltetés maradhatott volna az egyetemnél, miközben a hallgatók sportolási színvonala ugyanúgy nőhetett volna.

Egy ekkora mértékű beruházást alapos üzleti elemzés, előkészítés kellett megelőzzön, a megtérülési, üzemeltetési körülmények nyilvánosságra hozatala pedig fontos átláthatósági kérdés.

Várjuk válaszodat, válaszukat a felmerülő kérdésekre.

Gombos Gergely
BME hallgató, MAFC Ninjutsu szakosztály tag