NE SZÜNTESSÉK MEG A KEDVEZMÉNYES DIÁKSPORTOT A BME-N!

A BME-n még nyáron átadják az ÉL-csarnokot – és a hírek szerint ezzel párhuzamosan megszűntetika K-épület tornatermeinek eddigi bérleti feltételeit.

Örülünk, hogy lesz egy modern, számos erőfejlesztő géppel felszerelt, légkondicionált sportcsarnok az egyetemen. Annak kevésbé, hogy az egyetem vezetése ezzel egyidejűleg bezárja az összes tornatermet, amit eddig kedvező feltételekkel bérelhettünk. Megszűnnek a testnevelés aláírásért végezhető külsős óra- és edzéslehetőségek is.

A tervek szerint a diákok kötelező testnevelés órák keretében reggel 8:30 és délután 14:30 óra között használhatnák az eddigi feltételekkel az ÉL-csarnokot. 14:30 és 20-21 óra között a leendő üzemeltető az általa jónak látott áron engedné be a sportolni vágyókat. A tervezet szerint 20-21 óra után a diákok „kedvezményesen”, 350 Ft/fő/óra, vehetnének igénybe 88 m2-es, illetve 101 m2-es termeket.

Jelenleg a K-épület tornatermeit 5000 Ft/fő/szemeszter díjért használhatjuk egész délután és este. Sokaknak ekkor van lyukasórája, és szívesen kihasználták a délutáni, kora esti időpontokat. Az is kérdés, hogy este 20-21 óra után kinek lesz kedve, pénze, energiája jóval kisebb helyen, jóval drágábban edzeni, mint ahogy eddig tette.

Örülünk, hogy az egyetem vezetése további sportolási lehetőséget teremt egy közel egymilliárd forintos befektetés révén, amiből a BME nem remél bevételt.

Viszont nem értjük, hogy ezzel párhuzamosan miért akarják felszámolni a kedvezményes sportolási lehetőséget a BME K-épületének tornatermeiben.

Nem értjük, hogy a döntésről miért nem tájékoztatták az érintetteket, hogy miért nyáron akarnak mindent elintézni, és miért akarják szeptemberben kész helyzet elé állítani a diákokat.

Nem értjük, hogy a tandíj miatt amúgy is súlyos helyzetbe kerülő diákokra, családokra miért rak az egyetem vezetése további anyagi terheket.

Úgy gondoljuk, hogy kellően karbantartott fizikum javítja az ember szellemi teljesítményét is.

Kérjük az egyetem vezetését, hogy ne szüntesse meg az eddigi kedvezményes sportolási lehetőségeket a BME-n.

Szeretnénk az eddigi feltételek mellett használni a K-épület tornatermeit!

Akinek nincs pénze, hogy igénybe vegye az ÉL-csarnok szolgáltatásait, attól se lesz, ha kizárják az eddig használt termekből. Ráadásul számos sportágnak nincs szüksége az ÉL-csarnok által kínált lehetőségekre.

Írd alá, oszd meg mindenkivel, és írasd alá a szüleiddel is! Őket is érinti.
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )