NE SZÜNTESSÉK MEG A KEDVEZMÉNYES DIÁKSPORTOT A BME-N!


Vendég

/ #7

2012-06-04 17:37

Kedves Patrik!
Sajnos rosszul számolsz: a 360 Ft/óradíj - két órás edzésekkel számolva - azt jelenti, hogy pont a duplájára nő az eddigi edzésdíj. Gondolom Te, mint sportreferens tudod, hogy élettanilag a 1,5-2 órás edzés a legkedvezőbb.

Leveledből kiderül, hogy sajnos megszűnik az eddigi délután idősáv amikor 13 óra és 20 (vagy 21 óra?) között kedvezményesen sportolhattak a hallgatók. Ez a legnépszerűbb idősáv, különösen az este 18 és 20 óra közötti időszak.

Ebben az idősávban viszont - ahogy írod - a K-épület termeiből kiszoruló sportolóknak a BME Sportközpontban, az üzemeltető által szabott áron lesz lehetőség. Nem hinném, hogy ez kedvezményes ár lesz.
Ebben az idősávban a K-épület termeiből kiszorulók nem fognak kedvezményesen termet kapni a kollégiumokban.

Sokan vannak, akik este 21 órakor már nem edzeni kezdenek, hanem tanulnak vagy alszanak, hiszen másnap reggel 8:15-kor kezdődik az egyetem. Számukra rendkívül kedvezők azok a délutáni időpontok, amikor sportolással tudják kitölteni a lyukasórákat. Ezt akarják most megszüntetni.

Még egy pontban ki kell javítsalak: a K-épületben nem 2, hanem 4 tornaterem van: 2 nagy terem, egy súlyemelő terem és egy tatamis cselgáncsterem. Ezeket jelenleg egész nap használhatjuk. Meg tudnád magyarázni, hogy miért nem használhatják a hallgatók és dolgozók az eddigi feltételekkel? Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki este 18 és 20 óra között vagy - mint írtad - este 21 órától 23 óráig edz.

A nálam tanulók többsége aktív BME-s hallgató. A szerda délutáni edzéslehetőségünket már elvették, és a péntek esti edzéslehetőségünk is bizonytalan.

Továbbra is az a kérdés, miért akarják megszüntetni a K-épületben korlátozás nélkül használható tornatermek kedvezményes bérleti lehetőségét? Valóban ez lenne a hallgatók érdeke?

Szabados Tamás, a MAFC Ninjutsu szakosztályának vezetője