Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

filiszteus

#7651 A magyar Baldur von Schirach az aztán szép magas

2012-02-08 08:37

A bölcs beírogatók műveiből most már látom, mik az ismérvei egy jó miniszterelnöknek: az a lényeg, hogy ne legyen alacsony. Ha jól olvasom, valami KISZ titkárságot emlegetnek itt többen. Én eddig nem hallottam, hogy Orbán Viktor KISZ titkár lett volna, de gyurcsányi elvtárs esetében rémlik valami ilyesmi. Lehet, hogy tévedek és a Katolikus Legényegylet főtitkára volt, hiszen saját bevallása szerint, rendszeresen bérmálkozik.

Vendég

#7652 Re: Re: CSODA TÖRTÉNT SZ.RJÁNOSHÁZÁN !!!!!

2012-02-08 08:44

#7646: Szerénke - Re: CSODA TÖRTÉNT SZ.RJÁNOSHÁZÁN !!!!!

Tévedtél kedves Szerénke. Ezt a patkányt szóval nem lehet kiirtani.

CSONGORÁDI KISBÍRÓ

#7653 TC. BÜDÖSKOMCSIZÓS BÜDÖSBOGLÁRKA & FILISZTEUS, SZ.RJÁNOSHÁZA !

2012-02-08 13:00

#7651: filiszteus ! MARADJ A SEJHAJODON NYUGTON E NEHÉZSZÜLÉS UTÁN !!!

ELLÁTOTT A VÉDŐNŐ MEGFELELŐ TANÁCSOKKAL BENNETEKET, HOGY KÉT HÉTIG MARADJATOK NYUGTON, MERT SÚLYOS SZÖVŐDMÉNYEK LÉPHETNEK FEL !! ELHISZEM, HOGY A VILÁGCSODA MEGVISELTE ELMÉTEKET, DE KÍMÉLJÉTEK MAGATOKAT, MERT,  HA ELAPAD A TEJETEK, ÚSZIK A DÍSZPOLGÁRI CÍM.  SZOPTASSÁTOK NAPONTA FELVÁLTVA 6x A KIS TÖRPEÖSZVÉRT, ÉS A KUPAC KÖZEPÉN KIALAKÍTOTT BÖLCSŐ KÖZELÉBE  -MAGATOKON KÍVÜL-  SENKIT, SEMMIT NE ENGEDJETEK.  A DRÁGA KERESZTSZÜLŐK,  A VONA&ORBÁN HÁZASPÁR,  ÜDVÖZÖLNEK BENNETEKET ÉS KÜLÖN PUSZILJÁK A KISLURKÓT, A KIS GAUDIKA-GÁBORKA-VIKTORKA-FILIKE-BOGIKÁT, AHOL CSAK ÉRIK.  MAJD GONDOLKODJATOK VALAMI RÖVIDITÉSEN A CSÖPPSÉG NEVÉT ILLETŐEN, MONDJUK LEGYEN: GAGÁ-VIFIL-BOGI. FORRÓ ÜDVÖZLETTEL EZEN A FAGYOS NAPON.


Vendég

#7654 Re: TC. BÜDÖSKOMCSIZÓS BÜDÖSBOGLÁRKA & FILISZTEUS, SZ.RJÁNOSHÁZA !

2012-02-08 13:30

#7653: CSONGORÁDI KISBÍRÓ - TC. BÜDÖSKOMCSIZÓS BÜDÖSBOGLÁRKA & FILISZTEUS, SZ.RJÁNOSHÁZA ! 

 Kisbíró barátom!

Ne izgasd magad olyan dolgokon, amiken nem érdemes. Egyszer mindenki elnyeri méltó jutalmát, még Dajcstomi is. Egyszer Csongrád megye is szégyellni fogja, hogy díazpolgári címet adott ennek a kurvahajcsárnak. Másra a pasi biztos nem jó. Azt mondják, hogy időnként egészséges a vérfrissítés. hát ő ezt sűrűn alkalmazza. Ha túlzásba viszi, előbb-utóbb a vérfrissítés pár generáció múlva vérfetőzéssé válik a belterjes gazdálkodás miatt.

filiszteus

#7655

2012-02-08 13:38

Drága Baloldali Honfitársaim az Úrban!

Ha egy pirinyót megpróbáljátok a dolgokat tárgyilagosan, a zsigeri gyűlöletet mellőzve nézni, akkor hasonlítsátok már össze a 7651. és a 7653. hozzászólást. Ha úgy gondoljátok, hogy az utóbbi stílusa a kulturált és követendő, akkor nem csodálkozom semmin. Beletörődöm, hogy van a lakosságnak egy olyan része, akire kár szót is vesztegetni és emberszámba sem érdemes őket venni. Ebben az esetben örvendezzetek eszmetársatok sajátos fantáziavilágán és lelki finomságán, aztán sasjózsi törzsközönségéhez méltóan, nyerítsetek önfeledten e magasröptű humoron.

Vendég

#7656 Re:

2012-02-08 14:02

#7655: filiszteus -

Hát idézzük fel, hogy mire is hivatkozol és egy percre el is felejtem azt a rengeteg mocskot, amit te itt már a fejünkhöz vagdostál.

Kezdjük hát:

A gúnyos megszólítástól már el is tekintek... tekintenék, ha:

"A bölcs beírogatók művei" Nagyon szépen fejezed ki magad, amint épp hülyéknek nevezel minket.

Nyitásnak meg is tette és már el se kell olvasni a többit. Hányok minden szavadtól, nem vagyok kíváncsi se rád, se a - hadd éljek a te szavaddal - fajtádra. Amit te itt a <kisbíró>-tól kapsz, az semmi ahhoz képest, amit érdemelsz, de könnyen megkaphatod azt is.

Aztán most újra eszembe jut a korábbi "viselkedésed" és nehezen tudok elképzelni méltó büntetést. Remélem, a jövő megtalálja neked.

filiszteus

#7657 Re: Re:

2012-02-08 14:33

#7656: - Re:

Köszönöm az egyértelmű választ. Most már látom, valóban a kisbíró színvonala nálatok az etalon.Voltak ezzel kapcsolatban azért kételyeim, de most már sikerült eloszlatnod őket.

Jellemző rátok a tárgyilagosság: a gyúnyos megszóítás és "A bölcs beírogatók" kifejezéstől hányni tudsz, amit rendkívül primitív és közönséges eszmetársad itt összehord, az meg tetszik.

 

A fenyegetőzés nevetséges így virtuálisan. Én sem tudom, ki vagy és Te sem tudod, én ki vagyok. A jövőben sem szeretném elvenni a kedvét a kisbírónak irodalmi munkásságától, ezért ezután is írni fogok ide, ha kedvem szottyan rá.


Vendég

#7658 Re: Re: Re:

2012-02-08 14:41

#7657: filiszteus - Re: Re:

Jellemző rád a tárgyilagosság... jaja. Egy szóval sem mondtam, hogy tetszik kisbíró dobolása (tárgyilagos...), de megérdemled. Fenyegettelek volna? Hogyan? Jól lekaratéjozom a billentyűzetet? Ezt mégis hogy gondoltad? Áh! Nem is kell válaszolni, hiszen te vagy a náci fili. neked nem kell bizonyítani semmit. Hogy írhatsz ide, az a te jogod (mint ahogy nekünk is, bármennyire szertnéd befogni a szánkat). Ahol engem nem látnak szívesen, oda nem megyek vagy elfogadom az ottani közösséget. Ez vagyok én. te az vagy, aki rávizelsz a svédasztalra és csodálkozol, ha néhány hatalmas pofon kíséretében ebrudalnak ki, aztán visszamászol az ablakon. Így is lehet.

filiszteus

#7659 A baloldal Cicero-ja

2012-02-08 16:12

#7658: - Re: Re: Re:

"az semmi ahhoz képest, amit érdemelsz, de könnyen megkaphatod azt is." Erre céloztam.

Senki nem akarja befogni a szátokat. Nem zavar, inkább mulattat tanult kollégátok izzadságszagú igyekezete, hogy gusztustalan vízióival megsértsen.

Bár nem voltam korábban sem nagy véleménnyel rólatok, azért azt nem gondoltam, hogy ez a "szarjancsiházizós" humor ilyen osztatlan sikert arat köreitekben. Én várom tiovábbra is szeretettel, hogy ez a baloldali értelmiségi ide öntse lelke színes virágait. Szegény feje úgy látszik nem érzi, hogy az egész vitalap-ot és a mögötte álló személyt minősíti ezekkel a fantáziadús irományokkal.

Csak így tovább: pisi-kaki stb!

 

Demokrata

#7660 Re: A baloldal Cicero-ja

2012-02-08 16:41

#7659: filiszteus - A baloldal Cicero-ja 

 Filiszteusi, nem voltál Te mindig ilyen érzékeny és választékos. Te is kieresztetted a méregfogadat, nem is kicsit. Az, hogy stílust váltottál, az nem szolgált hátrányodra. Van, aki kevésbé választja meg a szavait a véleménye megfogalmazásához, de attól még a mondanivalójában sok az igazság.

Engem pl. teljesen kikészített a fórum elején az a valaki, aki büdöskomcsizott, ha kellett, ha nem. Ahogy látom, fórumtársunk felvette a stílusát, ezzel elzavarta büdöskomcsizót. Ez is egy pozitív eredmény. Az ő véleménye az, hogy az a személy is Te voltál. Lehet, hogy igaza van, Te azt mondod, hogy nincs igaza. Úgy legyen, remélem, nálad van az igazság. Azért legyünk őszinték, hergeled Te rendesen, hogy kihúzd belőle azokat a mondatokat, amiket leír. Amint látom, neked ez ököz örömöt. Amikor a soraidat olvasom, meg kell, hogy állapítsam, Te is a tanultabb fajtából való vagy. Éppen ezért nem értek egyet sokszor a nézeteiddel.  Azt látom, hogy nem vagy Viktoriánus, de engem pl. nagyon zavar a jobbikos beállításod. Ahogy én az ő kirohanásaikat látom, mikor nem igyekeznek megfékezni az indulataikat, hát az számomra kifejezetten félelmetes és örülök, hogy ilyen emberektől távoltart a sors. Magyarázd el pl. nekem. hogy a Gyöngyössy gyerek kirohanása mi volt a héten. Szerintem életveszélyes és gyűlöletes. Nem a baloldal a gyűlölködő, a baloldalon az emberek többsége retteg. Bele szoktam pl. hallgatni a Kárpátia együttes, vagy a Dobogókő együttes, vagy épp az Ismerős arcok együttes dalait, hát...  zeneileg nincs egyikkel sem bajom.

Tudnék én még sok mindent mondani, de biztos, hogy nem fogunk soha közeledni gondolkodásban, pedig jó lenne. Valahol rendet kéne tenni a fejekben és el kéne indítani az országot kifelé a gödörből, közös összefogással. Ahhoz viszont az is kéne, hogy a baloldalon lévők nek legyenek megbélyegezve "komcsinak" csak azért, mert másképp gondolkodnak. Ha a Vonáék nem zsidóznának úton-útfélen, ha a B közép kivétel nélkül nem hozzájuk tartozna, ha nem félemlítenék meg folyamatosan az embereket, akkor lehet, hogy sok gondolatuk még szimpatikus is lenne.

Most ennyi jött ki belőlem.

 

Juliska

#7661 Re: KEDVES FILISZTEUS !!!

2012-02-08 16:56

#7655: filiszteus -  "HASONLÍTSÁTOK MÁR ÖSSZE A 7651. ÉS A 7953. HSZ-T"

JULISKA VÓK,  A CSONGORÁDI KISBÍRÓ UNOKÁJA, AKI KEDVES, SZÉP....  ÖSSZEHASONLÍTOTTAM  A KÉT HSZ-T,  - ELSŐ LÁTÁSRA AZ EGYIK KISBETŰVEL, -  A MÁSIK PEDIG NAGGYAL VAGYON ÍRVA.    - AZ EGYIK EGY IGEN JÓINDULATÚ, AMOLYAN MACKÓS, - A MÁSIK PEDIG NAGYON ROSSZINDULATÚ, SÁRGA IRIGYSÉGET SEM NÉLKÜLÖZŐ, GYOMORFEKÉLYES,  STÍLUSÁBAN ERŐLTETETT ÉS LEKEZELŐ.   EBBEN AZ ESETBEN  -SAJNOS-  NEM TUDOK ÖNFELEDTEN ÖRVENDEZNI,  ÉS MINDADDIG NEM IS FOGOK TUDNI,  AMÍG AZON A BIZONYOS JOBBOLDALON ILYEN TŐSGYÖKERES VASKALAPOS,  MINDENT,  AMI BALOLDALI,  MÉG A HUMORT IS ELÍTÉLŐ  ÉS LEKICSINYLŐ  HONFITÁRSAK VESZTEGELNEK, - AKIKNEK TALÁN A FANTÁZIAVILÁGA ÉS A LELKI FINOMSÁGA SZÓRA SEM ÉRDEMES, MÉGIS AZ ELLENKEZŐJÉT GONDOLJÁK.   - MIÉRT HISZED AZT, HOGY TIED A VILÁG ???!!!

filiszteus

#7662 Re: Re: A baloldal Cicero-ja

2012-02-08 17:44

#7660: Demokrata - Re: A baloldal Cicero-ja

Nem vagyok most sem érzékeny és nem változtattam stílust. Hogy mit hiszel a kettős vagy nem kettős személyiségemet illetően, az a Te dolgod.

Ha valakit hergelnek és olyasmi jön ki belőle, mint ebből a sasjózsiutánzatból az azért jellemző. Ha engem hergelnek attól még nem süllyedek le arra a szintre. Persze ez csak az én véleményem. Úgy tűnik Ti vevők vagytok erre a "humorra".

Félelmetesnek tartod az Ismerős arcok dalszövegeit?

"Figyeltem csak a szemeket, ahogy a szél könnygázt hozott,
Ahogy a béke, no meg a szeretet lassan haraggá változott
Mint a megvetett áruló, ki az ellenséghez oson,
Úgy árult el engem is a saját szülővárosom

Hittem, hogy az igazság bizony mindenekfelett
S azért, hogy ez így legyen, az ember bármit megtehet
De pont olyan törvényszerű, ahogy a fű zöld, az ég meg kék
Lettem tisztes honpolgárból, koszos csőcselék

A kígyóbűvölők a viperát szorongatják,
A nagymamát lovakkal tapossák
Adjon Isten!
A védtelen csőcselékre a múlt így köszön rá,
A költők meg a kékítőt oldják az
Ágyúvízben

A hazugság akkor is hazugság, ha soha nem derül ki
És nem úgy lesz gazember valaki, hogy azzá nevezzük ki
Attól lehetsz ember majd, hogy mi az, amit megteszel
Emlékre vagy érdemes vagy a múlt ködébe veszel

Hittem, hogy az igazság bizony mindenekfelett,
S azért, hogy ez így legyen, az ember bármit megtehet
Attól lehetsz valaki majd, hogy mi az, amit megteszel
Emlékre vagy érdemes vagy a múlt ködébe veszel"

 

http://www.youtube.com/watch?v=NQ3alFgZIZo

 

Szerintem inkább csak igazak. Ti rettegtek és minket löttek gumilövedékkel és könnygázzal kedvenc gyurcsányotok kedvenc Gergényijének pribékjei.

Az egy ócska közhely, hogy a Jobbik zsidózik. Kérdés, hogy mit nevezünk zsidózásnak? Ha valaki felsorolja a Rotschildok gaztetteit az pl. már zsidózás, mert a Rotschildok történetesen zsidók?

Ezek Márai Sándor gondolatai, ki nem adott leveleiből:

 

"Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom. Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel
van bajom , akik között feltünöen sok a zsidó. "

 

Márai is fasiszta?

 

Szerénke

#7663 Re: Re: ... zsidókról, akiknek viszont volt bajuk elég...

2012-02-08 18:10

#7662: filiszteus - "Márai is  fasiszta?"

"Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom. Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltünően sok a zsidó."  Nemtom kire gondolt, a feleségére és a családjára ?  Bár az Ő nevével, valami beütés biztosan volt  a családjában ?  Na, mindegy, ez is egy vélemény, ami nem egyezik az enyémmel.  Nekem is van jó pár zsidó ismerősöm, akik -szószerint- egytől egyig igen udvarias és tisztességes emberek.

egy nyitott szemmel járó

#7664 Re: Re: Élősködő sz@rjancsinak !!!

2012-02-08 18:58

#7657: filiszteus - Re: Re: mi van, komcsizós, bagoly monnya verébnek ???

Primitív a 70 feletti kedves mamád, a közönséges fiával egyetemlegesen.   Jó lenne, ha kedved inkább arra szottyanna, és a segély ne az öledbe pottyanna,  hanem eridj dolgozzál meg érte.  Nem mindenben kéne utánozni gazdáidat, nem ártana találnod valami "munkásságot" (!) abból az egymillió munkahelyből, hogy ne te legyél a jobboldal örökké élősködő sz@rjancsija.

filiszteus

#7665 a huzattól könnyen begyullad a szem

2012-02-08 19:13

#7664: egy nyitott szemmel járó - Re: Re: Élősködő sz@rjancsinak !!!

Dehogy vagy primitív! Csak elírtam véletlenül. Azt akartam írni, hogy intellektuális, fantasztikus humorú, zseniális. Keressél egy kiadót a műveid számára és besteller lesz belőlük, garantálom.

Kívánok a gyurcsányinak még sok olyan hívet, mint Te!

Demokrata

#7666 Re: a huzattól könnyen begyullad a szem

2012-02-08 19:17

#7665: filiszteus - a huzattól könnyen begyullad a szem 

 Szerintem álljatok le mind a ketten, lasssan olyan, amit csináltok, mint egy rossz házasság, abból pedig gyorsan ki kell lépni.

egy nyitott szemmel járó

#7667 Re: Re: Élősködő sz@rjancsinak !!!

2012-02-08 19:27

#7665: filiszteus - a huzattól pedig télleg begyulladt a szemed, vakvarjú...

A rólad szóló hsz-eket nem én írtam, látod milyen sutyi vagy, te vakvarjú !  Én pedig kívánok Vona Gabának még sok ilyen léhűtőt, mint te, aki még arra sem alkalmazható, hogy kövesse a hsz-eket, mint titkos rendőr álszakállal.

filiszteus

#7668 Glaukóma elvtársnak, aki mindent zöld hályogon keresztül lát. A szomszéd hályogja mindig zöldebb.

2012-02-08 19:47

#7667: egy nyitott szemmel járó - Re: Re: Élősködő sz@rjancsinak !!!

Annyira szívedre vetted, hogy primitívnek neveztem a szerzőt, hogy még Édesanyámat is belekeverted a fajtádra jellemző tapintattal. Tudod őt már nemigen érinti az ilyesmi. Szóval csak bátran minősítgesd így ismeretlenül. Nem lepődöm meg rajtad egy cseppet sem.

Akkor hát elnézést kérek a zseniális szerzőtől, hogy neked tulajdonítottam a munkásságát.

egy nyitott szemmel járó

#7669 Re: Re: Lépjen ki filiszteus a X. emeletről !

2012-02-08 19:48

#7666:  Kedves Demokrata !

Egy igazi Demokrata nem írányítja mások dolgait, magyarán: nem szól bele mások életébe.

egy nyitott szemmel járó

#7670 Re: Re: Élősködő sz@rjancsinak !!!

2012-02-08 20:01

#7668: filiszteus:  A szomszéd hályogja mindig zöldebb.  Re: Re: Ne irigykedj !

Én még fele annyit sem engedek meg magamnak veled szemben,  mint amennyit te kismilliószor megengedtél velem szemben.  Csak annyira veszem a bátorságot a minősítésekre, amennyit mi kaptunk tőled az egész családommal együtt.    Segítek:  talán úgy gondoltad, hogy, amit szabad Jupiternek, azt  nem szabad a kisökörnek ??  Na, látod,  ezt is csúnyán elnézted, mint kancsal Matolcsy a költségvetést.

Demokrata

#7671 Re: Re: Re: Lépjen ki filiszteus a X. emeletről !

2012-02-08 20:02

#7669: egy nyitott szemmel járó - Re: Re: Lépjen ki filiszteus a X. emeletről ! 

 Már itt sem vagyok. Nem gondolom, hogy bárkit bántottam volna.

egy nyitott szemmel járó

#7672 Re: Re: Re: Re: Lépjen ki filiszteus a X. emeletről !

2012-02-08 20:07

#7671: Demokrata - Re: Re szerintem is.

Engem nem bántottál.  Tudod Te azt jól, hogy én erre a komcsizósra vagyok allergiás és itt a szezonja megint, már azt gondoltam, hogy tovább állt.

ARANYESŐ

#7673 TC. BÜDÖSKOMCSIZÓS BÜDÖSBOGLÁRKA&FILISZTEUS, SZ.RJÁNOSHÁZA !

2012-02-08 20:23

#7668: filiszteus A KIS VISSZAESŐ.

NEM KÜLÖNB A TE ÉDESANYÁD PL. AZ ENYÉMÉTŐL (VAGY NEM IS VOLT),  AKIT TE OLYAN SOKSZOR  -KOCSIST LOVASTUL AKCIÓ KERETÉBEN-  ELHORDTÁL, A JÓISTEN TUDJA MINEK.  LÁTOD, ÚGY KELL VISELKEDNI MÁSOKKAL, AMIT MAGUNKNAK IS ELVÁRUNK.  HA OLYAN LENNÉL, MINT AMILYENNEK IDŐNKÉNT ELŐADOD MAGAD, TÁN NEM IS LENNE MEGERŐLTETŐ,  DE -EDDIGI TAPASZTALATOM SZERINT- VISSZAESŐ VAGY.   ÜDV.


Vendég

#7674 Re: A baloldal Cicero-ja... filiszteus = az emberiség alja

2012-02-08 20:46

#7659: filiszteus - A baloldal Cicero-ja

A célozgatás remekül megy a fasisztáknak, rengeteget gyakorolják. Nem mondom, hogy gondolkodjál el azon, amit írtam, mert az nem megy, hacsak nem arról akarsz mélyértelmű gondolatokat, hogy a zsidók és a cigányok helye a kemencében van - szerintetek az a jó, akkor lesz végre itt nagymélyértelmesokosmitöbbgéniuszmagyar.

Mulatozni is a kocsmába kéne járnod, hátha részegen nem zavarsz minket.

Megtisztelő, hogy te nem vagy nagy véleménnyel rólunk. Szégyellnénk magunkat és lenne is rá okunk. A "szarozós" humor nem humor, hanem te provokáltad ki az ocsmány személyiségeddel. Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy jót mulatunk rajta, de már megszoktuk a disznó nácijától, hogy amit állít, ténynek mondja - persze hazudik.

Szeretsz osztogatni neveket, címeket, foglalkozásokat - ki a fene hatalmazott fel téged erre? a vona? - hát neked is itt egy mutatóba, hogy örülj: az emberiség legalja. A különbség az, hogy ez még illik is rád.

Amúgy szerintem meg kell köszönnöm valamit:

Lehet, hogy rég nem érdekelne senkit ez a fórum, ha nem kellene folyton veled vitatkozni, a gusztustalan sértéseidre válaszolni. Ezt köszönöm. Meg is kérlek, hogy maradj még és nem baj, ha minden nap valami általad rém szellemesnek vélt néven írsz alá a petíción, mert minden egyes nap rájön valaki, hogy nekünk van igazunk és aláfirkantja. Mellénk áll. Csak nyugodtan büdöskomcsizz tovább, hátha szép lassan egyedül maradsz.

Vidéki

#7675 Büdöskomcsizósnak

2012-02-08 21:54

#7668: filiszteus - újabban

Na idefigyelj Pöcsike, te hányszor minősítgettél minket ismeretlenül, hogy verjem be azt a büdöskomcsizós pofikádat. Jól teszik itt a baloldali fórumlátogatók, hogy nem hagyják, hogy a fejükre nőjjél és jó lenne, ha kamatostól visszaadnák a kölcsönt. Milyen kis érzékeny mimóza vagy, arra nem gondoltál egyszer sem, hogy hátha az általad gyalázottaknak is fáj, vagy rosszul esik a mocskolódásod? Sokan miattad nem látogatnak ide, mert a büdöskomcsizós meg a gáborkás korszakoddal olyan szintre süllyesztetted a fórumot, hogy elmenekültek innen. Amint a viktátorod gazdaságpolitikája került szóba, abban a pillanatban pedig te tűntél el, vajh miért (???), mert csak a gyülölet vezérelt, meg az agresszió.  Nekem magyarázhatsz, te ugyanaz a komcsizós vagy, csak más-más néven. Ez vagy te, ti !!!!!